Janan Mirwais négy éves kora óta él Magyarországon, itt lett jogász, és most közleménnyel reagált a kormánypárti sajtó támadásaira. 

Névvel is előállt az a kormánymédiában eddig csak névtelenül emlegetett szakértő, akin keresztül az utóbbi napokban megpróbálták Soros emberének feltüntetni az LMP-s Szél Bernadettet. A közmédia azután kezdte el a gyalázkodást, hogy kiderült, a Szél Bernadett által a nemzetbiztonsági bizottságba külsős szakértőként delegált férfi mégsem lehet a bizottság tagja, mert megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. Több kormánypárti sajtótermék, kezdve az Origóval, ezután arról írt, névtelen forrásokra hivatkozva, hogy a szakértő – akit "afgán fiatalnak" tituláltak, egykor a Migszol nevű migránssegítő civilszervezet tagja volt, vagyis az ő értelmezésükben szélsőséges sorosista, ezért bukhatott meg az átvilágításon, és személye nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Ezzel a koncepcióval akarták igazolni, hogy Szél Soros embere.

Előállt a névtelen afgán szakértő, akivel a közmédia azt próbálta igazolni, hogy Szél Bernadett Soros embere

Janan Mirwais. Fotó: IBS

A 444.hu írta meg,hogy a több cikkben megírt gyanús sztoriból egy szó sem volt igaz azon túl, hogy a szakértő tényleg nem kapta meg az engedélyt a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésein való részvételre. Janan Mirwais ugyanis régóta magyar állampolgár, az óvodától kezdve a magyar iskolarendszerbe járó magyar jogász, aki sosem dolgozott a Migszolnál, ellenben évekig volt több fideszes képviselő, illetve Schmidt Mária közvetlen munkatársa. Janan Mirwais a következő közleménnyel lépett a nyilvánosság elé:

Mivel az elmúlt napokban a Fidesz-KDNP politikusai és a propagandamédia olyan hamis állításokat tett, amelyektől függetlenül személyem egyértelműen beazonosíthatóvá vált, mint a Lehet Más a Politika országgyűlési frakciójának tanácsadó-szakértője a hamis és hazug állításokkal kapcsolatban az alábbi közleményben reagálok.

Magyar állampolgár vagyok, az LMP országgyűlési frakciójának munkatársa, a Migszol nevű szervezettel pedig soha, semmilyen jogviszonyban nem álltam. 1986-ban születtem Kabulban, Afganisztán fővárosában. 1990-től, 4 éves korom óta élek Magyarországon, 2003 óta pedig magyar állampolgár vagyok.

Az óvodától kezdve, az iskolán át, a gimnáziumi érettségin keresztül kizárólag magyar oktatási intézmények hallgatója voltam. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem jogászként cum laude minősítéssel. Életem meghatározó részét – 18 évet – Gödöllőn töltöttem. Rendszeres fellépője voltam a nemzeti ünnepek megemlékezéseinek, több helyi civil szervezet munkáját segítettem. 2010-től 2014-ig, majd 2016-tól az egyik szervezeti egység megszűnéséig a Demokrácia Központ Közalapítvány munkatársa voltam. A közalapítvány kuratóriumának elnöke előbb Schöpflin György európai parlamenti képviselő, majd Martonyi János, Magyarország korábbi külügyminisztere volt. 2014 és 2016 között a Terror Háza Múzeumot működtető Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány jogásza, valamint az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság pályázati irodavezetője voltam. A közalapítvány főigazgatója Dr. Schmidt Mária, az Emlékbizottság vezetője Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere. Az Emlékbizottság ülésein rendszeresen részt vettem. Közreműködtem a Tom Lantos Intézet megalapításában, és egyik koordinátora voltam az Intézet megnyitó ceremóniájának, amelyen részt vett Orbán Viktor, Magyarország jelenlegi miniszterelnöke, és Hillary Clinton, korábbi amerikai külügyminiszter. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának, valamint az Eszterházy Károly Egyetemnek óraadó oktatója vagyok. Kutatási területem a párhuzamos jogrendszerek és a radikalizáció kapcsolata. Továbbá számos alkalommal végeztem tolmácsolási tevékenységet a Magyar Honvédségnek és a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak. A Lehet Más a Politika országgyűlési frakciójának 2017. júniusa óta vagyok külpolitikai ügyekben tanácsadó-szakértő munkatársa. A nemzetbiztonsági bizottság munkájában nem vettem részt, mivel az átvilágításom eredménye negatívan zárult. Személyem nem minősül nemzetbiztonsági kockázatnak, hanem a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésein nem vehetek részt. A biztonsági kockázatok tekintetében – mivel minősített információkról van szó – egyéb információval nem rendelkezem. Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt munkáját a továbbiakban is segíteni fogom, az engem ért hazug és hamis politikai támadások ellenére is. Jelzem, hogy a napokban megjelent nyilatkozatok és médiamegjelenések vonatkozásában a jogi lépéseket polgári és büntetőügyben is megteszem

(444.hu)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Katalina62
Hát ez bukta, de úgyis lepereg rólunk!
Béla333
Pedig Habonyék hogy rácuppantak a történetre.
Most keresgélhetnek újabb muníció után...
advocat
És ez mire volt jó? Nyilván megszólal a magyar állampolgár. Ha valaki nem mehet be a frakció ülésére, az még tisztességes állampolgár lehet. De! Ezeken az üléseken való megjelenés senkinek nem kötelező. Nyilván azért minősítették, hogy megakadályozzák a részvételét. Ez eléggé egyértelműnek tűnik. Szerintem
Eladott Ország
kolozsvaros.com/rovidek/az-lmp-kabuli-szuletesu-tanacsadoja-schmidt-maria-munkatarsa-volt/
Az LMP kabuli születésű tanácsadója Schmidt Mária munkatársa volt. 2014 és 2016 között a Terror Háza Múzeumot működtető Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány jogásza, valamint az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság pályázati irodavezetője voltam. A közalapítvány főigazgatója Dr. Schmidt Mária, az Emlékbizottság vezetője Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere. Az Emlékbizottság ülésein rendszeresen részt vettem. Közreműködtem a Tom Lantos Intézet megalapításában, és egyik koordinátora voltam az Intézet megnyitó ceremóniájának, amelyen részt vett Orbán Viktor, Magyarország
nezelodo
Miért, a csahosok istene hol és mikor esett át a nemzetbiztonsági vizsgálaton, talán odaát a hegyek között?
justhpeter
@nezelodo: Hogyne, hogy kiderüljön valami ! Még (vagy már) csak az hiányzik !
nezelodo
@justhpeter: Nem kell ahhoz még vizsgálat sem...
papa.49
Megint pofára esett a takonyárpiművek )))))))))))))))))))))))))))
cs.n.
Erről persze nem nagyon igyekszik beszámolni a kormányközeli média.
Pálinkafőző Rézüst
hazaárulók vagytok fideszes efftássak... ennyi... Jön majd Dr. Kotász, nem fog eltűnni mint a filmben... :))
bencemacska
@advocat: ma, 11:00
Olvasd el figyelmesen a Nyilatkozatát!
"Személyem nem minősül nemzetbiztonsági kockázatnak, hanem a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésein nem vehetek részt."
Miért ne vehetne részt a frakció üléseken! ?
CsipkeRózsa
Ez a kormány nem élhet hazugság nélkül!
nezelodo
@durbincs: Az a jópofa életrajz a bandzsa Marcsit azért meggyőzte a terror házikójában. Most meg ebből az afgán fiúból is történelem hamisítót akarnak csinálni, saját hasonmásukra.
nezelodo
@durbincs: Kinek melyik tetszik. A Bandzsa Marcsának ez az egzotikus fiú tetszett meg, de elszerették tőle a kevésbé leharcolt politikustársai.
Pálinkás Pál
@Béla333: Bélám..nem látom a szösszenetedet a Simicskás cikk alatt!!! Nem is olyan hófehér az az LMP,igaz???
nezelodo
@durbincs: Nekem arról van szó, hogy be akartátok mártani az afgánnal a Szél Bernit, miközben a kormánnyal már régi munkakapcsolata van, ami természetesen nem gond. Csupán az a baj, hogy elővette a szipus nem ismer Árpi a mocskos énjét, persze csak olyan van neki, és be akarta mószerolni a politikai ellenfelet. Hát nem jött be, sorban buknak bele a saját múltjukba. Hát még ha tudnák a zemberek azt amit a fijjuk még egymás között sem mernek a szájukra venni!
nezelodo
@durbincs: Kár veled szóba állni, mert nincs egy értelmes, a témához illő mondatod. Mond, jó ez neked? Persze ha mindenáron tudatni akarod, hogy védhetetlen az ügy, arra jó a "válasz".
nezelodo
@durbincs: Hát ez vagy te. Ennyi, nem kell további székfoglaló előadás...
Béla333
@Pálinkás Pál: 11.22
Melyik cikk alatt keresed? Amelyikben Simicska nyilatkozik, hogy a Fideszen kívül semelyik másik párttal nincs semmi kapcsolata?
Nagyon keresed a fogást az LMP-n mi?
Na görcsölj akkor továbbra is!
kukac50
Több köze volt a Fideszesekhez mint Soroshoz! Hogy lehetnek ennyire hazug aljasok akik rágalmazták!
bencemacska
@kukac50: ma, 16:08
Az a bajszerencsétlen szakértővel, hogy a bandzsa marcsa helyett átpártolt a fiához!
Béla333
@Pálinkás Pál: 15.57
Ja? Hogy te a Pesti Srácokat hiteles hírportálnak gondolod, akiknek az írásait meg kellene vitatnom veled?
Ne nézz már madárnak!
Béla333
@Pálinkás Pál: 16.01
A Ripost detto!
Egyébként meg már több helyen is cáfolta Hadházy, hogy pl. mostanában találkozott volna Simicskával és neki inkább elhiszem amit mond, mint a Ripost-nak vagy a Pesti Srácoknak.
Pálinkás Pál
@Béla333: Hát persze,mi mást is tehetne Hadházy...egész hiteles pali,főleg mivel meglebegtettétek a Jobbikkal is az egyezséget..főleg úgy hogy mindhármukat ugyanannál a hajóétteremnél kapják lencsevégre...biztos csak véletlenül tévedt arra Vonával együtt...Olyan jó idő volt egy későesti dunaparti korzózáshoz...Ez az eset is jól mutatja,ugyanúgy hazudtok mint a fidesz meg a többi!!!Egyre hosszabb cicit szoptok ezzel a "nem szövetkezünk senkivel,akinek köze volt az elmúlt 27 évhez" dumával!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 19.25
Te tényleg olyan gyenge vagy agyilag, hogy feltételezed, hogy ha párt politikusok titokban szeretnének egyeztetni, akkor azt egy étteremben teszik meg?
Ne magadból indulj ki!
Vagy lehet hogy nem is gyenge agyú vagy, hanem csak egy mocskolódó, sz@rkeverő valaki?!
vadnarancs
Újabb koki, újabb saller... Nem lesz már sok belőle fijjug?
kereső
@Eladott Ország: na most,akkor kérdezlek, mennyire hihető,hogy a rogáni apparát nem készült fel erre a "bukásra"?Hiszen ismerték, azt is tudták,hogy az lmp.mindent el fog mondani róla.Tudatosan készültek egy ekkora fiaskóra?Ezért dobták oda Németh Szilárdot koncnak-ő már ugyis olyan sok hülyeséget mondott eddig,ez nem oszt nem szoroz? Miért??
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Palika, Palika,

".egész hiteles pali,főleg mivel meglebegtettétek a Jobbikkal is az egyezséget..főleg úgy hogy mindhármukat ugyanannál a hajóétteremnél kapják lencsevégre...biztos csak véletlenül tévedt arra Vonával együtt..."

"Annyira titkos volt Hadházy "találkája", hogy ő maga írta ki a Facebookra" (prop.)
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Azért nem csalódtam benned Négylégcsavar...fészezel???
Pálinkás Pál
@Béla333: Az étterem is van olyan jó mint a borospince,igaz nyomi??? Nem tudod ki fröcsögött itt a DK-s borospince összejövetelről???
Látod milyen hülye vagy???
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Lukra futottál ...vettem a fáradtságot rákerestem...kiírta valóban a fészbukra...miután kipattant a botrány...ez pech!!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 06.27
Hülye úr! Nem tudsz különbséget tenni egy titkos, borospincében, a közönség teljes kizárásával tartott titkos DK-Fidesz megbeszélés és egy étteremben, vagy 100 ember előtt váltott néhány szavas beszélgetés között?
Tényleg gyenge vagy agyilag!
szaboria1
Minden sajtó orgánumot akik ezt lehozták be kell perelni . Valamin akik a tv-ben személyesen nyilatkoztak róla perelje be.
Pálinkás Pál
@Béla333: Magyarázkodhatsz ahogy akarsz...engem nem zavar ez a találka, orbánt csak szövetségben lehet buktatni..csak ez messze nem arról szólt ..
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Aha, hát akkor jöhetnek a bemásolások/vagy linkek, időrendben! Te jössz!
Elvégre utána néztél!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Nem "fészezek" azért tedd be ide!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.