Tizennégy civil szervezet közösen kérte a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságát, hogy állapítsa meg, a civilellenes „külföldi támogatásokról” szóló törvény sérti a civil szervezetek alapvető jogait.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

143 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Shikari: Van azert 1 problema! Csak te akarsz kilepni az EU-bol, a többseg nem! Meg a fideszmaffiozik sem, mert akkor eldugul a zsebbe iranyitott penzcsap... De mi tart vissza teged, a barati Azerbajdzsan es Eszak-Korea demokraciaja es jogbiztonsaga tart karokkal var teged!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
@Shikari: Nosza! Mi tart vissza?:-)) " Akkor ott már nincs demokrácia és jogbiztonság! " Mert szerinted itt és most van?
teuton
@Shikari: Van azert 1 problema! Csak te akarsz kilepni az EU-bol, a többseg nem! Meg a fideszmaffiozik sem, mert akkor eldugul a zsebbe iranyitott penzcsap... De mi tart vissza teged, a barati Azerbajdzsan es Eszak-Korea demokraciaja es jogbiztonsaga tart karokkal var teged!
Clavigo
@Shikari: Lépjél ki nyugodtan az EU-ból,agyatlan.Az ilyenek ,mint te,,miért nem húztok el Azerb-ba,Kazahsztánba,,stb.,,ahol tombol a demokrácia ? Te tényleg gyagyás vagy,,
lusta
Mecsoda érdekesség. Ebben az antidemokratikus Unióban egy rahedli magyar bürokratáskodik.
Jozefina
Kénytelenek az EU-hoz furdulni, mert itthon az igazságszolgáltatás és az ügyészség már régen nem önálló. Tüncike, Petike. Viktorka csípőből tözel mindenkire, aki nekei nem édes!!!
Clavigo
@Shikari: 10.37. Pfffhuuúúúúú,,vazzzze.Mindjárt eret vágok magamon,a válaszodtól.
kokopelli
@Jozefina: Murva nagyot vesztene az EU Magyarország kilépésével! Amennyiben
egy kicsit összekapnák magukat,talán túlélnék! Megroggyannának a tőzsdék,de a-
zért a brokerek a pincékbe járnának röhögni!Az elefánt nem dübörögne,mert az egér-
ke levette róla a mancsocskáját! ;--))))))))))))))))))))))))
"hülyék nélkül unalmas lenne a világ"...Nedudki-tól idézve ;--)
Aki Én
@Shikari: Szerintem te vagy a durbincs, csak kérdőjelek nélkül.
teuton
@Shikari: ??? Idezlek: Ha ezekkel az informaciokkal a belepeskor rendelkezünk... OLVASS! Ha tudsz... Ha valamit alairsz, elötte nem olvasod el??? Az EU-ba valo belepes egy csomo nemzeti hataskörbe tartozo dolog eu-s kezbe valo helyezeset jelenti! Az eu-s törvenyek bizonyos temakban felülirjak a nemzetieket! Az EP többsegi döntessel, demokratikusan hoz hatarozatokat es törvenyeket.
Azert erdekes dolog, hogy azt tudod es elfogadod, hogy a magyar parlamentben allandoan lehet ujabb trörvenyeket es valtoztatasokat hozni TÖBBSEGI hatarozattal, de ezt nem teheti meg az EP? Miert?
Azt tudod, hany nemzetközi jogasz van a fidesz soraiban? Es hogy a kormany kb. 900 külsös jogaszt foglalkoztat evente milliardokert? Mit csinalnak ezek, ha sorra bukjak el a pereket es közpenzböl kell fizetni a büntetest es a költsegeket? Nem a TE adodbol megy? Es meg tapsikolsz is nekik??? Felsororljam, hany tucatnyi pert bukott a kormany eddig es hany milliarda került ez az adofizetöknek? Ezt nem hozza a TV1???
Egyebkent 1 pelda: Ha magyar allampolgar vagy, vagy külföldikent MO-on elsz, akkor a magyar törvenyek es birosagok döntesei ervenyesek rad nezve. Ha egy peres ügyben birosaghoz fordulsz -es ezzel elsmered az illetekesseget-, de a legfelsöbb birosag sem neked ad igazat, akkor mocskolhatod a birosagot, de mit tudsz tenni??? Mehetsz Azerbajdzsanba a baltas utan!
lusta
@Shikari: Fél a konkurencia? Nekünk csak a hazai nyakvágók, nőket erőszakolók és vak komondorok kellenek.
Aki Én
@Shikari: Az Eu-s belépésről demokratikus, érvényes, többségi népszavazás volt.
Látom ez nem érdekel, viszont az érvénytelen, minden idők legsikertelenebb kvóta népszavazására imádtok hivatkozni. Az pedig, hogy az idő alatt már rég itt voltak a menekültek, véletlenül pont annyian, mint amiről szó volt, és mint amennyi ellen háborogtatok, gondolom nem gondolkoztatott még el.
quadrocopter
@Shikari: Butácska! Az az Eu. soha nem is várta el a tagországok belügyeinek hatásköri és illetékességi átadását, de azt elvárja, hogy alapítási okiratában és a csatlakozási nyilatkozatban elfogadott Eu-s alapértékeket még egy Geci is tartsa be!
Miért is veri ki a genyó bandát a ragya, ha az uniós ügyészségről hallanak?
kokopelli
@durbincs: ..te meg anyádat nyomod? He? Hajrá! He?
lusta
@Shikari: "A kormánynak nincsen joga ahhoz, hogy megmondja, melyik szervezet munkája fontos vagy ehhez milyen forrásokat vehet igénybe. A nemzetközi és a magyar jog alapján is az embereknek joguk van szervezeteket létrehozni, és közösen dolgozni a céljukért a köz érdekében."
kokopelli
@durbincs: azzal foglalkozz,hogy melyik barnamedve töltögeti a havasokban
anyukádat..he? mennyi szamócáért ,He? Nem csak a talpad szőrös,He?
A hátad is He! Hány mackó öcséd van,He? Adásvége...Ende der Durchsage! He?
Ja?
quadrocopter
@Shikari: Kis butuska, olyan okirat van, hogy alaptó okirat és csatlakozási nyilatkozat!
lusta
@Shikari: A számlájukról Matolcsyné férjét tessék megkérdezni és akkor kiderül, nincs semmi rejtegetni való. Csak erről senki sem akar beszélni, mert akkor még talán, esetleg, véletlenül Ön is megvilágosulna. Mellesleg a legnagyobb külföldről finanszírozott civil szervezetet úgy hívják, hogy Vöröskereszt. Soros már őket is megvette?
silber13
@durbincs: Nagy az irígység, mert maga rúzozza a lepcses száját, hiszen maga is elimerte, vén buzeráns, hogy keni agyba-főbe magát, csak hogy felszedje valaki egy utcasarkon, mert fuzetni azt nem tud, nincs annyibevétele a szerkesztőségtől.
quadrocopter
@durbincs: Erősen zavart vagy csicska, nyitva még a gyógyszertár?
teuton
@Shikari: BELÜGY? Pl. mi? Eddig több mint 1 tucat magyar törveny bukott el az EU-birosagokon, mert belügynek lett tekintve, amiröl aztan kiderült, hogy nem. egyebkent ne altalanossagban beszelj, tenyeket, adatokat közölj! Csak 1 kerdes: Hany pert NEM bukott el a fidesz-kormany, ami meg lett tanadva, es hanyat nyert, ami ellen perelt?
teuton
@durbincs: A te stilusodban valaszolok, csak a helyesirasban nem tudok meg akarattal sem annyi hibat veteni: NEKED KUSS!!!
F_Viktor
@Shikari: Melyik vegzalt, altalatok Soroshoz kotott civilszervezet oldalan nem talaltad meg az atlathatosaghoz szukseges adatokat???
Johetnek a nevek ha mar igy fujod a fityesz hazug kampanyat!
S mar belemerulsz a kutatomunkaba, akkor johetnek a hasonlo adatok eltolcsy elvtars alapitvanyairol is!
teuton
@Shikari: Nincs olyan jogszabaly??? Latszik, hogy analfabeta vagy! Talan olvass bele az EU-alapszerzödesbe, keresd ott a "Prinzipien" es "Grundwerte" szavakat! Magyarul erre nincs megfelelö??? Keresd a Lisszabon-szerzödes 2. pontjaban! Analfabeta!
teuton
@Shikari: Kuss az analfabetaknak van! Aki nem tudja, hogy egy szerzödeshez nem kell törveny, de azt is be kell tartani.
teuton
@Shikari: Ja, azt a törvenyt pedig mutatsd mar meg nekem, amiben az all, hogy te döntöd el, ki lephet be az orszagba? Te döntöd el, ki a menekült? Nem a nemzetközi törvenyek es egyezmenyek???
teuton
@durbincs: Forditoprogrammal apropenzert ideböfögö putyinpincsi neked kuss!
F_Viktor
@Shikari: Írod:
" A TASZ mikor hozta nyilvánosságra a gazdálkodását és azt, mennyi pénzt kap külföldről?"

Látod, nyomod ész nélkül orbán hazug propaganda szövegét amivel kábítja a hozzád hasonló nem normális hülyéket! Ezzel te is ugyanolyan mocskos hazug féreggé váltál, mint maga a mestered!
Mert ha vettél volna 1 perc fáradságot, hogy megnézd oldalukat, akkor megtaláltad volna a benned felmerült kérdésedre a választ pl. itt:
tasz.hu/magunkrol/tasz-gazdalkodasanak-nyilvanossaga

Nagy birka vagy!
teuton
@durbincs: Te idegenek tavirasza, forditoprogrammal ideböfögö, fizetesert uszito, magat hülyenek tevö putyinpincsi, neked kuss!
kereső
@Shikari: csak azért ,hogy tiszta legyen a kép- a civil szervezetek milyen módon kötelesek eleget tenni a törvényi kötelezettségeiknek,melyek az átlátható és törvényes müködésüket igazolja:
A civil szervezet az elkészített beszámolóját, valamint közhasznúsági mellékletét köteles minden év május 31. napjáig letétbe helyezni akként, hogy a beszámolót, illetve a közhasznúsági mellékletet elektronikusan (az ún. Ügyfélkapun keresztül), illetve papír alapon - eredetben vagy hitelesített másolatban - megküldi az Országos Bírósági Hivatal (1363 Budapest, Pf.24.) részére.
Ha a civil szervezet a beszámolóval, illetve a közhasznúsági melléklettel kapcsolatos kötelezettségét elmulasztja és azt egy éven belül nem pótolja, a bíróság törvényességi ellenőrzési eljárást kezdeményez az illetékes ügyészségen.
Emellett ha a civil szervezet saját honlappal is rendelkezik, a beszámolóját és a közhasznúsági mellékletét saját honlapján is köteles elhelyezni és annak megtekinthetőségét legalább a közzétételt követő második üzleti évre vonatkozó adatok közzétételéig biztosítani.
Az OBH a civil szervezetek beszámolóinak és esetleges közhasznúsági mellékletének a közzétételéről díjmentesen intézkedik.

A beszámolók tartalmi kötelezettségeit szintén törvény,ill-és kormányrendelet szabályozza, amely egyben megszabja,hogyan milyen módon kell a könyveiket vezetni,abban mit -és milyen módon kötelesek elszámolni.Szóval, az ,hogy a civil szervezetek nem átlátható,és nem megismerhető módon gazdálkodnak, az adtaik nem nyilvánosak az nem más ,mint hazugság.Ez a szabályázás érvényes volt már a "legújabb" civil törvény elkészitése ,hatályba lépése előtt is. folyt.köv.
kereső
@Shikari: ami az EU-s csatlakozási szerződést illeti: ugye úgy szokták volt mondani, hogy pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincsen.Csak emlékeztetni szertnélek,hogy Magyarország eu-s csatlakozási tárgyalásait 1998. márciusában nyitották meg- a csatlakozási dokumentumok szerint 31 cikkely tárgyalásai kezdődtek meg ekkor.2002.július hónapjára 26 cikkely tárgyalásos egyeztetését fejezték be a felek-az utolsó 5 cikkely lezárására 2002.decemberében került sor.Ha jól rémlik ez az időszak pont lefedi az I.orbán kormány működésének időszakát. Akkor most mi is van?Kinek kellene orvosát felkeresni,és gyógyszerészét megkérdezni?Vagy esetleg meggymagot szopogatni,hogy ne felejetse el bevenni a Cavintonját.
dr. prédikátor
@durbincs: na megint ideevett a radai rosseb te korcs ebihal! Úgy látom már jó lesz a vacsorád mert orrba szájba szopatnak te romány szőröstalpú köcsög. Megyek anyádhoz paráználkodni te geci!!!
Csizmás Kond
Minden tiszteletem a civileké...addig amíg csak a civil dolgokkal foglalkoznak és nem a politikával, de amikor átlépték már nem civilek.
teuton
@Csizmás Kond: Lehet, hogy TE ugy gondolod, majd TE megmondod, ki mivel foglalkozzon... DE!!! Ez csak a diktaturakban müködik ugy, hogy egyvalaki megmondja, ki mit kell csinaljon! A demokraciakban mindent szabad, ami nem büntetendö! Tehat a törveny es a birosag mondja meg, mit szabad es mit nem! A problema most csak az, hogy a magyar diktator mast mond, mit az europai birosag... Szerinted melyik szava erösebb??? Nezz utana, hany elmarasztalo itelet született eddig a magyar kormany döntesei/törvenyei ellen es mennyi volt a perköltseg + büntetes! Ezt ki fizette??? Es hany helybenhagyo itelet született??? Varom a tenyekkel es szamokkal alatamasztott valaszod!
teuton
@kereső: Ne gyere te ennek a fizetett, magat hülyenek tevö es ezzel kiröhögtetö shikarinak tenyekkel es adatokkal! Mit gondolsz, miert nem mer irni fent valos reggel, nevvel, keppel, csak itt lent patkanykodik, kihasznalva a nevtelenseget? Analfabeta trollokkal szemben a tudas es intelligencia nem fegyver, ök csak a sajat nivojukon gyözhetök le, erös szavakkal. Egyszerüen annyi nekik a valasz: Analfabeta troll, neked kuss!
teuton
@durbincs: Majd ha olyan forditoprogrammod lesz, amivel le tudsz vakarni csak egyetlen mondatot hiabatlanul es erthetöen magyarul, akkor szolalj meg. Addig neked itt KUSS!!!
kokopelli
@kereső: nem érik meg a fáradtságot a fidesz barom bérkommentelői!
Annyira hülye banda,hogy még a "főnökük" sem akarja őket az alapfogalmakról
felhomályosítatni! Azért játszák a durbincsféle barmok a hülyét egyszerű monda-
tokban,mert a bányászbéka schegge alatt párszáz méterre van a szintjük!...igaz,
hogy a "Führer"-jük is csak azon a szinten van!..ki meri őt felülmúlni,mikor csak
alulmúlni szabad!?! ;-))
kereső
@teuton: @kokopelli: DE! Engem nagyon idegesit, ha valaki nagyon hülye,közben nagyon okosnak képzeli magát- és azt hiszi mindenki másról,hogy az is hülye.Ha valamivel meg nincs tisztában,ne terjesszen hazugságot.Elég nekünk abból ami elhangzik állampártunk/pártállamunk részéről.Ráadásul teszik ezt olyan közegben, ahol azért értelmes emberek vannak,és beszélgetnek egymással!
kokopelli
@kereső: ez az amit "külföldiában" hamar megtanulsz,hogy az "überokosokkal"
való értelmetlen vitát e kell kerülni,a mások privát dolga nem tartozik rád,ki mit
vesz az ő dolga,és hogy miből az is!Mennyit keres a kollégád,mert mindenki ma-
ga alkudja ki a fizuját,és mire adja ki az is az ő dolga!A hasonló fórumoknál úgy
b@ßßák ki a durbincsokat,shikarikat,a pongyolás getziket,mint a hasasmacskát
ß@rni! Más világ, más a szint az emberi kapcsolatok terén is! A nemrégen "hazát"
elhagyó emigránsok ill. a megérkezett magyarnyelvű immigránsok ezért mondják,
hogy soha többé végleges visszaköltözés!
Azok akik ebben a fórumban kormányschegget nyalnak azok annyit is érnek,de a
Lázár is akitől ez az IQ mentes mondás származik! ;-)
kereső
@kokopelli: Ismerem ezt a világot! Miért kell nekünk a "Balkán"?-i mentalitás?Meg az előre! nálunk azt jelenti,hogy vissza a multba.Magyarország legnagyobb tömeggyilkosságáért felelős gazemberért mondunk imát? a lelki üdvéért tartunk "szentmisét"?,elfeledve a sok -sok áldozatát,annak a pusztitó politikának.Ennek fő-fő szószólói ott ülnek Magyarország parlamentjében! Szégyen.
kereső
@Shikari: ha nem érted ,nem az én hibám.
kokopelli
@kereső: ..soha nem volt más!Gyerekkoromban is hasonlók voltak az emberi kapcso-
latok!Mivel a párt és kormány ellen kuss volt,uralkodott az ököljog mint betyárvirtus! A
csehókban,a lakóházakban a munkahelyeken! Ezzel együtt sikerült még a scheggnyalás
nemzeti művészetét is átmenteni! Milyen sebes lehet már az orbánék valaga? :-((
karma1
@kereső: @teuton: @kokopelli Hagyjatok mar a francba ezt a ket idiotat, annyit sem erdemelnek, hogy miattuk kopjon a klavi.
Csak ertelmes embereket lehet meggyozni bizonyos dolgok helyessegerol, de ezeknek kettejuknek nincs egy bitjuk sem...:o))

Wasted time, let them go to hell...:o)))
quadrocopter
@durbincs: Segítek, csicska, mert nem vetted észre! Téged itt szopatnak, de rendesen!

"Szopolnyica" - csicska! Hírcsárda - csicska - Röhej vagy - csicska!

A te rémálmod vagyok csicska, okkal-joggal!
Nem szégyelled azt a nagy pofádat és az üres fejedet, csicska?
Egyedül te léptél rá a hírcsárdás hülyeségre, senki más!
Ez egyben jól jelzi a képességeidet, csicska!
Ezek után neked kuss a neved, te butaság csúcsa!

Hírcsárda.hu...bruhuhuhuhúúúúúú...hahahahaa...
Ez egyben mutatja a színvonaladat is! Füst szagot érzek, csicska, oltsd már el magad!
Aki Én
@Csizmás Kond: 15:46 A politika egy totál civil dolog. Hogy gondolhatod egy demokráciában, hogy a civilek, vagyis a választott képviselők főnökei nem szólhatnak bele a politikába? Ez csak ott jelent problémát, ahol simlis a politika, és nem kedvelik, ha erre felhívják a figyelmet a civil szervezetek. Jobb helyeken vannak fékek és ellensúlyok, amikről sokat halhattál manapság, de ezt nálunk kiiktatták. Szerinted miért???
A politikusok nem az uralkodóink, nem a feljebbvalóink, nem érinthetetlen istenek. Ez nem az ő országuk, az ő alattvalóikkal, ahol kedvükre írhatnak új alaptörvényt, majd kedvükre bármennyiszer átírják.
Társadalmi egyeztetés??? Népszavazás??? Nemzeti konzultáció??? A magyar emberek véleménye??? ...ilyenkor hol vannak???
Soha senki nem hatalmazta fel egyiket sem, hogy kénye kedve szerint bármit megtehessen ellenőrizetlenül. Addig van csendben a civil társadalom, amíg úgy mennek a dolgok, amire felhatalmazást kaptak a politikusok.
Ahol a civileknek kuss van, az rezsim, diktatúra.
Aki Én
@Shikari: Részleteznéd a qrva civil CÖF bevételeit? Megmondanád mitől civil, és miért nem pártpropagandista az a szervezet, amelyik állami vállalattól kap százmilliókat?
Mert értem a nagy átláthatóság dumát, de nem kellene a fidesz civiljeivel kezdeni, akik viszont nem külföldről, hanem a zsebünkből kapnak súlyos vagyonokat?
Aki Én
@durbincs: Nem megyek rományba, mert ott sok az ilyen hozzád hasonló, családon belüli erőszakból fogant szellemi toprongy korcs.
quadrocopter
@durbincs: Megvolt a mai betevő "minivirsli" a szádban?
Hány gatyában túrtál ma, csicska?

Segítek, csicska, mert nem vetted észre! Téged itt szopatnak, de rendesen!

"Szopolnyica" - csicska! Hírcsárda - csicska - Röhej vagy - csicska!

A te rémálmod vagyok csicska, okkal-joggal!
Nem szégyelled azt a nagy pofádat és az üres fejedet, csicska?
Egyedül te léptél rá a hírcsárdás hülyeségre, senki más!
Ez egyben jól jelzi a képességeidet, csicska!
Ezek után neked kuss a neved, te butaság csúcsa!

Hírcsárda.hu...bruhuhuhuhúúúúúú...hahahahaa...
Ez egyben mutatja a színvonaladat is! Füst szagot érzek, csicska, oltsd már el magad!
kokopelli
@Aki Én:(14:21)
A hízott disznók kittegylete,még egy civilszervezetnek sem mondható!
Elhízott ex-nyaloncok degenerált szervezete! Miért is harcolnak a (lúd)-
talpasok! ..nem voltak azok is komcsik? Undorító még a kinézésük is!
quadrocopter
@durbincs: Megvolt a mai betevő "minivirsli" a szádban?
Hány gatyában túrtál ma, csicska?

Segítek, csicska, mert nem vetted észre! Téged itt szopatnak, de rendesen!
"Szopolnyica" - csicska! Hírcsárda - csicska - Röhej vagy - csicska!

"A hivatal cáfolja, hogy ekkora juttatás járna bármilyen migránsnak, szerintük fejenként legfeljebb 300 eurót kapnak a bevándorlók. Ismeretlen tettes ellen feljelentést is tettek a kirobbantott botrány miatt."

Ennyi eszed(?) nincs csicska! Mennyit kapsz, ha a saját bemásolásodon bebuksz, akkor is megkapod a napi zsoldot?
quadrocopter
@durbincs: Megvolt a mai betevő "minivirsli" a szádban?
Hány gatyában túrtál ma, csicska?

Segítek, csicska, mert nem vetted észre! Téged itt szopatnak, de rendesen!
"Szopolnyica" - csicska! Hírcsárda - csicska - Röhej vagy - csicska!

"A hivatal cáfolja, hogy ekkora juttatás járna bármilyen migránsnak, szerintük fejenként legfeljebb 300 eurót kapnak a bevándorlók. Ismeretlen tettes ellen feljelentést is tettek a kirobbantott botrány miatt."

Ennyi eszed(?) nincs csicska! Mennyit kapsz, ha a saját bemásolásodon bebuksz, akkor is megkapod a napi zsoldot?
teuton
@Shikari: Huuu de ertelmes hsz! Ennyire futotta töled adatokkal es szammokkal? Ill. nelkül? Csak szemelyeskedö mocskolodas? Ja, elfelejtettem honnan jössz, a fidesz-lyukbol... Na akkor nem is csoda, milyen patkany vagy...
teuton
@Shikari: Bunkokam! Neked most az faj, hogy magyar civil szervezeteket külföldröl tamogatnak? Az nem faj, hogy a TE penzedböl is KÖZPENZBÖL csak kormanyközeli emberek "civil szervezetek" zsbet tömik? Az akkor ugye nem fajt, amikor Soros 2 millat adott az akkori ellenzekben levö fidesznek?! Tudod mennyi penz volt az akkor??? A havi atlagfizetes 3500 ft volt! Aranyitsd a 2 millat most hozza!
Egybekent ha olvasni tudnal, nem csak hülyesegeket idevakarni, akkor tudhatnad, hogy mindegyik civil szervezet nyilvanossagra hozta a penzügyi dolgait, mert ezt irta elö a törveny! Különben nem is tudtak volna müködni! Most viszont be akarjak tiltani öket, es ez nagy különbseg! De mit allok le en itt tenyekkel vitatkozni egy primitiv, analfabeta mocskolodoval...
teuton
@kereső: Nekem van egy tezisem erre. Szerintem ilyen hülye ember, mint ez a durbincs, nem is letezik! Inkabb a szerkesztösegben van valaki megbizva azzal, hogy magat ilyen hülyenek teve "felturbozza" az oldal latogatottsagat. De ovatosan fogalmazva ugy hergel, hogy ne legyen büntetendö. Azert is furcsa, mert ha valaki meg forditoprogrammal is csak ilyen erthetetlen, zagyva dolgokat tud idevakarni, akkor hogyan tudja magyar, amcsi, norveg vagy egyeb oldalak/ujsagok cikkeit ide betölteni? Egyaltalan ertelmezni es megerteni, miröl is van ott szo? Egyebkent pedig a szerkesztösegnek küldött mailemre ez ügyben 2 hete varom a valaszt...
lusta
A leginkább külföldről támogatott civil szervezetet úgy hívják, Vöröskereszt. Be kell tiltani?
Csizmás Kond
@Aki Én: ...fogalmad sincs a civil kifejezésről...
...a politika meg stratégia, tehát nem civil foglalkozás. A civil gyógyít, tanít, ételt oszt...
Aki Én
@Csizmás Kond: ...húúúú, de qrva tudatlan vagy :(
Csizmás Kond
@Aki Én: az...főleg azokkal szemben aki a civilséget egyenruhához köti...mert az roppant okosnak hiszi magát.
kokopelli
@teuton: ..hagyd a migráns Shikarit (vadász),aki a Zorbán törzséből
számazik,és még a nyelvtannal kicsit hadilábon áll,de oktat! Mint a főnök
"nem foglalkozoK" és a "nem huzakodoK" bebizonyíccsa a rokonyságot!
Szerencsétlen migrinek le kell dolgoznia a "maradhatást"! ;-)))))
Aki Én
@Csizmás Kond: Ezek civil jogvédő és segítő szervezetek, hatályos nemzeti jog alapján működő egyesületek és alapítványok. Alapvető feladatuk a civil társadalom védelme, támogatása. Ha azt tapasztalják, hogy vegzálják a társadalmat, akkor KÖTELESSÉGÜK fellépni ellene. Ha ezt egy kormány teszi, akkor velük szemben fogalmaznak meg kritikát. Na ez a rész nem tetszik a kormánynak. Ugyanakkor ilyen civil szervezet védte orbánt a bíróságon. Nem érdekes???
A kormány álláspontja: ,,minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani."
De maga orbánod is eképpen vélekedett anno, mikor a szakdolgozatát írta ezzel a címmel:
,,Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben"

...érted? POLITIKAI rendszerben!!! De ma ne politizáljon? Nem érdekes???
De akkor vegyük a CÖF esetét, akik ugye hangoztatottan civilek, közpénz százmilliókból támogatva. A qrva civil CÖF eddigi működése során kizárólag politikai kampányokat szervezett.
Szeretném ha kivételesen tételesen válaszolnál, esetleg tényekkel cáfolnál.
Csizmás Kond
@Aki Én: A hatályos nemzeti jogot mindig az alkotja meg akinek az az érdeke. A jog törvény, a törvény pedig hatalom és a hatalom már erőszak.
A mai civil szervezetek egyfajta hatalmi előbástyák, azok útjait seprik akik a hatalmat uralják.
...dehát akinek ízlik a maszlag az csak egye.
Aki Én
@Csizmás Kond: ,,Szeretném ha kivételesen tételesen válaszolnál, esetleg tényekkel cáfolnál."
kokopelli
@Aki Én: Hagyd a francba a mezítelenscheggű nyaloncot! Nem tudja mit ír!
Keveri a dolgokat,mert halovány fingja sincsen,hogy miket írt alá az "ország"
és mi nem tetszik az Orbáncéknak utólag!A kisgyerek is tudja,hogy "a pénztár-
tól való távozás után..."! El lehet hagyni az üzletet! Az Orbán foschik elhagyni,
mert akkor nem tudja fizetni az élő "kloopapírjait"!
teuton
@Csizmás Kond: Olvasod is azt a sok baromsagot amit idevakarsz, vagy csak bemasolod cedularol? Szoval a konkluzio nalad: jog = eröszak? Hat te valoban a mai illib MO-on elsz es neked ez a normalis, de meg nem hallottal demokraciarol...
Aki Én
@Csizmás Kond: Na, mi van? Itt az esély. Nem élsz vele?
,,Szeretném ha kivételesen tételesen válaszolnál, esetleg tényekkel cáfolnál."
Aki Én
@teuton: ...nem itt él. Ez egy román kibic. És ez nem vicc :(
Csizmás Kond
@teuton: " Szoval a konkluzio nalad: jog = eröszak? "
Sóval vagy sótalan ez igaz, úgy igaz hogy te ezt vallod, ugyanis amit te jognak nevezel az másnak lehet erőszak...ilyen a magadfajtamigráncstörvény
quadrocopter
Csicskák! Pofákat kitátani, érkezik a menetrendszerű csődörcici-járat!
Aki Én
@Csizmás Kond: ...mondok egy érzékletes példát:
Buta vagy!
A saját ostobaságodat sem vagy képes megvédeni. De akkor minek vagy itt? Enne így semmi értelme.
Aki Én
@Shikari: 14:21 ...várjuk ám a választ...
Aki Én
@Csizmás Kond: ...már megint mellébeszélsz.
10:26 ra várom a cáfolatot. Már ha van.
Aki Én
@Shikari: ...gondoltam :) Ennyit tudtok.
Csizmás Kond
@Aki Én: ott a válasz alatta...ha el tudod olvasni...
...de amíg te a jogokat egyoldalúan fogod fel addig nincs kivel vitatkozni.
A jog nem azt jelenti, hogy mindent szabad hanem azt hogy mások jogait tiszteletben tartod...de te ezt ugysem érted...
Aki Én
@Csizmás Kond: ...neeeem, ezt én tényleg nem értem... Mi lenne ha cáfolnál?
Miért lovagolsz ezen a ,,jogon"? Mi a jogtalan?
Aki Én
@Shikari: ...te konkrétan semmit a jelek szerint. Beszélsz össze-vissza, érdemben válaszolni képtelen vagy, a cáfolatainkra egyszerűen nem reagálsz. Próbálunk segíteni, hogy megértsd dolgokat, de a propaganda irodán más a módi :)
Csizmás Kond
@Aki Én: azért mert amíg azt nem érted nincs értelme tovább menni.
..jogtalan az aki nem tartja tiszteletben a másik jogát...pl ha én nem adok valakinek engedélyt, hogy rálépjen az én földemre akkor nincs az az jog ami azt megkérdőjelezhetné.
A civilek pedig a vén kupec szájaíze szerint épp ezt akarják jogszerűsíteni...és te őket véded...a jogtalanságot.
Aki Én
@Shikari: @Csizmás Kond: Két agyatlan kretén. Ennyi butaságot összehordani... Égtek mint az olajos rongy. Tereltek, mellébeszéltek, mert kibaszott buták vagytok :)
Aki Én
@Shikari: Hogy ki nyeri a választást, az totál független attól, hogy te szánalmasan buta vagy. És miután tudatosan terjesztitek a hazug propagandát, bűnrészes és HAZAÁRULÓ!
Gondolom azért nem célod egy normális, demokratikus jogállamban élni, mert ott nem állnád meg a helyed, önerőből, tudásból, korrektségből. Ott az ilyen felbujtó, társadalomellenes, ostoba senkiháziak elvéreznek, kiveti őket a rendszer. Gondold csak végig őszintén. Milyen beteg az a rendszer, amelyik a magadfajta agyatlanokkal vértezi fel magát, amelyiknek a magadfajtára van szüksége?
Na ezért rühell titeket a nagytöbbség :)
Aki Én
@Shikari: Igen. Hiszen te személyesen hazudozol, uszítasz. Libsizzek inkább? Hol a határ szerinted?
kokopelli
@Aki Én: Lehet,hogy te nem,de én kis srác koromban hallottam az Orbán-papa,
és CÖF-féle akkori komcsikat,a "de maguknál verik a négereket",ami minden eset-
ben nyerő volt az "USA" ellen!Ezt átvette a Fidesz a libsizéssel,holott a nazi-k job-
bosok és a "számegyenes" másik végén döglenek kéz a kézben a volt libsi Fidesz
barmokkal! Az ellenzék "elintézése,és kiírtása a názi-k műve volt anno,ergo...!
Aki Én
@Shikari: ..puff neki. Elfelejted, hogy a gazdád éltette a liberalizmust? Ja, tudom, az más volt :)
Te csak magadat leplezed le, de azt óránként.
Ez jellemző rátok. Fossátok a propagandát, de vita, érvek.. soha, sehol. Itt most bizonyíthattál volna, de felkészületlen és ostoba vagy hozzá.
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas! Mart megint kell egy kis apropenz es idevetödtel trollkodni! Na akkor olvass mar utana, mit csinalt Orban a 80as evekben es honnan finansziroztak? Elarulom neked: Civilkent beleavatkozotgt a politikaba, külfdröl penzeltek es több törvenysertest is elkövetett! Na ezt cafold, de ne pofazassal, hanem tenyekkel!
teuton
@Csizmás Kond: Kis analfabetam! TE vezeteted le ezt az egyenletet, hogy jog = eröszak! Mar a sajat vakarmanyod sem tudod elolvasni, vagy csak egyszerüen memoriazavarais vanna? Ez utobbira utal a gyakori libsizesed is! Nezz mar utana vagy olvassa fel neked valaki!- ki volt hosszu evekig a Liberalis Internacionale alelnöke? Annyit meg elarulok rola, hogy elötte ifju kommunista volt, utana meg polgarinak nevezte magat es külfödröl finansziroztak mint "civil".t. En az ilyent oppotunista demagog szelkakasnak nevezem! Ez a diktatorok tipikus eletvonala! mindig a hatalom maximalis megszerzese iranyaba menetelni, teljesen függetlenül egy eszmetöl!
teuton
@Shikari: Na kezdjük az elejen, mert te meg a kormanyinfokat sem tudod elolvasni...
1. A kormany be akarja tiltani a civil szervezeteket, ha külföldröl kapnak tamogatast.
2. Ha olvasni tudnal es a penzügyi-gazdasagi törvenyeket ismerned (honnan, ha nem tudsz olvasni?), akkor ramehetnel a szervezetek oldalaira, vagy megkerdezhetned a felügyeleti szerveket! Mert ezek a civil szervezetek evek ota müködnek, megsem tiltottak be öket, mertnyilvanossagra hoztak a penzügyeiket!
3. A memoriad mint az aranyhale! Mi is volt a norvegok altal tamogatott civil szervezettel??? talan 2 eve volt csak, nem emlekszel? A kormany el akarta venni a norveg allami tamogatast es ömaga szetosztani! Na vajon kinek? Persze nem sikerült ez a huzas sem... Egyebkent te mit szolnal hozza, ha a szomszedod azt mondana, a gyerekednek szant zsebpenzt add neki, aztan majd ö annak ad belöle, aki neki tetszik...
4. Habzo szajjal libsizesedre meg csak annyit közölnek, mint a hasonlokepp apropenzert itt trollkodo gumicsizmas kollegadnak is: Nezz utana, minek vallotta magat az az illetö, aki hosszu evekig a Liberalis Internacionale alelnöke volt! A nevet gondolom tudod...
Ahogy elnezem, elegge szanalmas az itteni erölködesed, mert üres pofazassal, tenyek es adatok nelkül egy intelligens embert nem tudsz meggyözni, ezek az eszközök csak a birkaknal hatekonyak, lasd magad!
teuton
@durbincs: Neked kuss!!! Felkialtojellel, nem kerdövel!
Csizmás Kond
@teuton: ---aki nem ért magyarul az ne írjon magyarul...
JAJMÁR
@Shikari:nos, ėn sem vagyok "gittegylet", ezėrt felszólìtalak, hogy nem fogadhatsz el màstól pėnzt, csak tőlem. - ėn meg nem adok - de nem tiltalak be! Nem kell ríni!

Nėha azėrt adok pàr fillėrt, - a làtszat kedvėėrt- de azėrt ėn mondom meg, hogy engrm hol ės hogy kell dicsėrgetni, ės kik az ellensėg, akiket meg nem.

Első szabàly; ėn gondolkodom, mert neked nem megy.
(Ezt egyėbkėnt betartod :) )
Pöpec
@teuton: 01:18 Irod:
"@kereső: Nekem van egy tezisem erre. Szerintem ilyen hülye ember, mint ez a durbincs, nem is letezik! Inkabb a szerkesztösegben van valaki megbizva azzal, hogy magat ilyen hülyenek teve "felturbozza" az oldal latogatottsagat. De ovatosan fogalmazva ugy hergel, hogy ne legyen büntetendö. Azert is furcsa, mert ha valaki meg forditoprogrammal is csak ilyen erthetetlen, zagyva dolgokat tud idevakarni, akkor hogyan tudja magyar, amcsi, norveg vagy egyeb oldalak/ujsagok cikkeit ide betölteni? Egyaltalan ertelmezni es megerteni, miröl is van ott szo? Egyebkent pedig a szerkesztösegnek küldött mailemre ez ügyben 2 hete varom a valaszt..."
Már korábban jeleztem: shikari alias zsizmás kandúr. Netkápó. Román volt secus, ceasescu halála után állástalanná és hontalanná vált besúgó, aki orbán szolgálatába állt. Küldetése, hogy szétbarmolja a kormánykritikus híroldal komment szekcióját. Ez persze munkát igényel tőle, sok ideje rámegy, és választékos b@sztatásnak teszi ki magát. Hozzászólásai és hangulatjelentései után fizetik, egyszerű netkápó. Lejelent számos nicknevet, számolják a hsz-eit, és kapja a zsét.
Erre kitalálta a durrbincs nevű trollprogramot aki helyette ontja a baromságot. Nem kell személyesen itt lennie, és mégis dől a lé. A kommentelőket piszkálni is jó, ezzel elégíti ki aljas szellemi szükségleteit. orbánnak pedig ez így tökéletes.
Aki beszélget a trollprogrammal, keresi a pénzt cicusnak.
Csak hogy tudd kivel beszélgetsz, leírtam a véleményem. A netkápó sem tudja levetkőzni stílusát.
Ennyi hozzászólásból már rég megírta orbánnak a hangulatjelentést."
Tehát shikari, csizmás, verőce és még tucatnyi nick egy embert takar, @AKI Én találó megfogalmazásában: durbincs kérdőjelek nélkül :-)))))
Pöpec
@quadrocopter: Magyarország Eu-hoz csatlakozásával elfogadtuk, hogy azon tárgykörökben, amelyekre a Szerződés vonatkozik, a jogforrási hierarchiában elsődleges az uniós jog és másodlagos a hazai jog. Kvázi alkotmány jellegű. Ezt fejezi ki a minden magyar jogszabályban fellelhető záradék, mely szerint az új jogszabály megfelel az eu-s jognak. Pl.:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?dbnum=1&docid=A1600130.TV
631. §
(Találomra kaptam elő egy törvényt.)
A másik, hogy csatlakozásunk feltétele volt a jogharmonizáció: kb. 10 000 jogszabályt kellett átnézni és az uniós joghoz igazítani, hogy felvegyenek minket. Úgy hívták ezt a folyamatot, hogy dereguláció ( a nem kompatibilis jogszabályokat átalakították vagy hatályon kívül helyezték. Az unió átnézte joganyagunkat, végül elfogadta és 2004-ben végre csatlakozhattunk.)
G.orbán mostanában magasról tesz a jogforrási hierarchiára.
A másik dolog, hogy az EJEB-ben Magyarországot ugyanúgy képviseli magyar bíró, mint a többi tagországot. Korábban Baka András volt a kirendelt magyar bíró, a fidesz később itthon az LB. éléről kirúgta. Baka beperelte a magyar államot a pert meg is nyerte.
"Baka András Bálint (Budapest, 1952. december 11. –) magyar jogtudós, főiskolai tanár, az állam- és jogtudományok kandidátusa. 1990 és 1998 között az Államigazgatási Főiskola főigazgatója. 1990 és 1991 között a Magyar Demokrata Fórum jelöltjeként országgyűlési képviselő. 1991-ben az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) magyar bírájává választották, tisztségét 2007-ig töltötte be. 2009-től a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöke volt, amíg 2011-ben e tisztségéből el nem távolították. 2016-ban az Emberi Jogok Európai Bírósága másodfokon is megállapította, hogy választott tisztségének megszüntetése az európai joggal ellentétes volt."
Pöpec
@teuton: 10:23 Azt a geci is tudja, hogy az unió-val ellentétben putyin nem fog adni neki évi 1000-1500 milliárdot. Ellenkezőleg.
quadrocopter
@Pöpec: Elég, ha azt mondom, a rezsim mumusa az uniós ügyszség létrehozásának szándéka?
JAJMÁR
@Shikari: de könnyű tėged àt... dobni a palànkon :D

Csak odanėzel, ahova a fejed beàllítjàk putyinkamegorbàncsicska! Szerinted Sorosnak vannak ūgynökei?! Ės csakkkneki :D
Ės pont azok.perszeferike :)
kereső
@Shikari: 13:56, mondom én hogy olyan vagy mint a kiselefánt.Ezt irtam neked febr.04-én 15:01kor:csak azért ,hogy tiszta legyen a kép- a civil szervezetek milyen módon kötelesek eleget tenni a törvényi kötelezettségeiknek,melyek az átlátható és törvényes müködésüket igazolja:
A civil szervezet az elkészített beszámolóját, valamint közhasznúsági mellékletét köteles minden év május 31. napjáig letétbe helyezni akként, hogy a beszámolót, illetve a közhasznúsági mellékletet elektronikusan (az ún. Ügyfélkapun keresztül), illetve papír alapon - eredetben vagy hitelesített másolatban - megküldi az Országos Bírósági Hivatal (1363 Budapest, Pf.24.) részére.
Ha a civil szervezet a beszámolóval, illetve a közhasznúsági melléklettel kapcsolatos kötelezettségét elmulasztja és azt egy éven belül nem pótolja, a bíróság törvényességi ellenőrzési eljárást kezdeményez az illetékes ügyészségen.
Emellett ha a civil szervezet saját honlappal is rendelkezik, a beszámolóját és a közhasznúsági mellékletét saját honlapján is köteles elhelyezni és annak megtekinthetőségét legalább a közzétételt követő második üzleti évre vonatkozó adatok közzétételéig biztosítani.
Az OBH a civil szervezetek beszámolóinak és esetleges közhasznúsági mellékletének a közzétételéről díjmentesen intézkedik.

A beszámolók tartalmi kötelezettségeit szintén törvény,ill-és kormányrendelet szabályozza, amely egyben megszabja,hogyan milyen módon kell a könyveiket vezetni,abban mit -és milyen módon kötelesek elszámolni.Szóval, az ,hogy a civil szervezetek nem átlátható,és nem megismerhető módon gazdálkodnak, az adtaik nem nyilvánosak az nem más ,mint hazugság.Ez a szabályázás érvényes volt már a "legújabb" civil törvény elkészitése ,hatályba lépése előtt is. folyt.köv.
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"... ezek a "civilek" miért is visítoznak a transzparencia miatt? Megmondom! Mert sunyi banda!"

Jöhetnek az idézetek, hogy hol "visítoztak" a civil szervezetek az átláthatóság miatt!

Ezután te is felvilágosíthatsz, hogy mit lehet tudni pl. a cöf-cöka pénzköltéséről, ami nagy részben közpénz, tehát jogosan kíváncsi rá minden adófizető.
De a részben a megnyomorított devizahitelesek pénzén "működő" eltolcsy féle mnb alapítványok transzparenciájáról is regélhetnél!
Aki Én
@F_Viktor: 15:00 Nem fog. Már többször feltettük neki a kérdést, de butaságához híven terel, mellébeszél, eltűnik. Ennyit a propagandáról, fideszes hitelességről, felkészültségről, mettősmércéről. Ők csak egymásközt hitelesek, ahol egymást hülyítik. Itt mindig elvéreznek pillanatok alatt
Ezek nagyon ostoba emberek.
Aki Én
@Shikari: ,,Minden civil szervezet számoljon csak el!"

Újra kérdezem:
CÖF???
JAJMÁR
@Shikari: A legtöbb elszámol! De a cöfösök? Ők honnan kapják és mire a pénzeket?
JAJMÁR
@Shikari: Rajtuk kívül van még jó sok alapítvány, meg ilyen-olyan akadémiának csúfolt izé, meg nőegylet meg viccszervezet... mit gondolsz, köztük miféle ügynökök lehetnek?
Aki Én
@Shikari: Egyrészt nem számoltak el, másrészt ismétlem magamat:
Részleteznéd a qrva civil CÖF bevételeit? Megmondanád mitől civil, és miért nem pártpropagandista az a szervezet, amelyik állami vállalattól kap százmilliókat?
Mert értem a nagy átláthatóság dumát, de nem kellene a fidesz civiljeivel kezdeni, akik viszont nem külföldről, hanem a zsebünkből kapnak súlyos vagyonokat?
A kormány álláspontja: ,,minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani."
De maga orbánod eképpen vélekedett anno, mikor a szakdolgozatát írta ezzel a címmel:
,,Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben"

...érted? POLITIKAI rendszerben!!! De ma ne politizáljon? Nem érdekes???
De akkor vegyük a CÖF esetét, akik ugye hangoztatottan civilek, közpénz százmilliókból támogatva. A qrva civil CÖF eddigi működése során kizárólag politikai kampányokat szervezett.
Szeretném ha kivételesen tételesen válaszolnál, esetleg tényekkel cáfolnál.
JAJMÁR
@Shikari: Dehogy fújom fel! Az itthoni pénzekkel is el kell számolni. Pláne, hogy azt a mi adónkból költik, nyilván jogunk lenne tudni, hogy mire mennek el milliárdok! Vagy az nem érdekel? Ne légy süsü :)))
Az egész civilmizéria terelés.
JAJMÁR
@Shikari: Ok! és hol van nálad az ÉSZ?
JAJMÁR
@Shikari: Az bizony, amikor minden tény megvilágítása hiába, nem veszed észre a nyilvánvalót. Tényleg szánalmas.
Ami azt illeti, az ÁSZ tényleg egy ász, de nem a magyar népé!
Aki Én
@Shikari: Ennyit tudsz? Nevetséges és szánalmas. Képtelen vagy válaszolni, csak hazudozni, mellébeszélni tudtok. Hamar kiderül, hogy gyáva, felkészületlen, ostoba alak vagy. Megszoktuk már, hogy képtelenek vagytok a korrekt vitákra. De hát ész érvek nélkül mit is várunk...
Hát milyen propagandista az ilyen?
kereső
@Shikari: nem is akarom.Veled legalábbis biztosan nem.Játszod itt az értetlent, vagy tényleg olyan hülye vagy ,mint hat pár rendőrcsizma?
kokopelli
@kereső: én sem tudnék az Orbán idióta vagdalkozásaira,hazugságaira ill. bűneire
választ adni,találni,és az ő szintjére leereszkedni!Ott vannak a röhögő csahos buzik
körülőtte a Parlamenben,akik túljátszák egymást is,hogy ki éri el a leggyorsabban a
melegfost!
teuton
@Shikari: Szanalmas vagy! Tehat a magyar parlament (kormanytöbbseggel= barmikor barmilyen törvenyt megvaltoztathat. Ez neked rendben van. De ha az EP többseg barmilyen hatarozatot megvaltoztat, vagy uj törvenyt hoz, akkor azt fujod, hogy erröl nem volt 14 evvel a csatlakozaskor szo es ki kell lepni! Egyebkent pedig olvasgasd a csatlakozasi dokumentumokat es vardd ki a mostani per veget! Eddig MINDEN pert elbukott a fidesz ami az EU-Birosag vagy Emberjogi Birosag ele került! A szamlat ki fizette??? Mondj egyetlenegy pert, amiben a fidesz nyert! ki kene rugni az összes nemzetközi jogeszt a fieszöl, miutan be lett rajtuk vasalva a büntetes teljesösszege! Te persze tapsikolva fizetsz az adodddal. Vagy nem is fizetsz adot MO-on???
kokopelli
@teuton: nem kell vele vitázni,mert az IQ-ja csak a félsoros kommentekre elég!
Azért is ugyanannyi lóvé jár,akkor is,ha ismétlődik! ;-)
teuton
@Shikari: Tevedsz! es nem is elöször! Presze egy agymosott analfabeta fidesz-birka troll honnan kellene tudjon olvasni? Talan majd felolvassa neked valaki, hogy milyen jogkörökben hivatalos az Unio! Meg van magyarul is! Arrol ugye meg nem hallottal, hogy a csatlakozas elötti folyamatban több 1000 (!) törvenyt, jogszabalyt es rendeletet kellett eltörölni, megvaltoztatni es ujat hozni? Az egesz jogrendszert (es sokminden mast!) adaptalni kellett az unios elöirasoknak es jognak megfelelöen! Ezzel egyben sokminden jogkörröl le kelett mondani az Unio javara, amiben bar hozhat barmilyen törvenyt a fidesz, az unios felülirja azt! Sokadszorra kerdezem: Hany pert nyert eddig a fidesz-kormany az unios birosagok ellen??? Mindet elvesztette!!! A büntetest pedig te (is) fizeted! De firkalj csak tovabbi baromsagokat tenyek nelkül ide... Egyebkent pedig te milyen jogon szolsz bele unios dolgokba? Erre ott vannak a mgyar kepviselök! Ha neked nem tetszik valtsd le a fideszeseket, mert eddig mindent megszavaztak, a mult heten a civil szervezetek tamogatasi törvenyet is! Ezt sem olvasta fel neked senki???
teuton
@Shikari: Amig MO az EU tagja, el kell fogadni az EP es EU-Birosag hatarozatait! De itt latszik megint az analfabetasagod! A Hagai Emberi Jogok Birosaga ugyanis nem EU-Birosag, 47 orszag tagja, es az alelnöke magyar... Egyebkent meg ki tart vissza, mehetsz az EU-bol es vidd magaddal a birkatarsaidat is! De elöbb fizetni kell, az angoloknak pl. 50milliard eurot! Es utana csak vizummal lephetsz majd be a barati Azerbajdzsanbol az EU területere!
teuton
@Shikari: Te nem magyar vagy, hanem egy idiota, analfabeta birka! Nem TE mondod meg, hogy ki a magyar! Nem TE mondod meg, hogy kire milyen törvenyek vonatkoznak! A törvenyek mondjak meg, hogy kinek mit szabad tenni, demokraciakban mindent szabad, ami nem tilos! A magyaroknak pedig az unios törvenyek mondjak meg, mit szabad tenni! Neked meg biztosan az azeriek!
De majd ha megtanultal olvasni, akkor szamolj be rola nekem (mar kb. 8x kerdeztem!), hany magyar ügyben nyert eddig a fidesz-kormany es hanyban vesztett europai birosagokon? Amig erre nem valaszolsz, ne is irj, elöbb tanulj meg olvasni!
kereső
@Horizont: "én,Ottó,meg a Tóth Ottó".
kereső
@Horizont: nekem,ez az Új Kezdet -gyanús!!!"Új Kezdet MDF!"/meg Új Korszak!
Pöpec
@Horizont: 19:24
Megeszem a kalapom, ha ez a köcsög 38 éves.
Szíves figyelmedbe ajánlom ezt a cikket az ÉS-ből (Ld. még: durbincs):
www.es.hu/
"Amikor a 444.hu-n tényfeltáró cikk jelent meg arról, hogyan irányít az Orbán-stáb központilag, vaskézzel egy kampányhadsereget, amely Facebook-csoportokba befészkelődve terjeszt központilag kidolgozott ostobaságokat és rágalmakat, erdélyi barátom első reakciója ez volt: „Nem hiszem, hogy máshol ilyen alpári szinten, de ingyen nyomja a nép a hülyeséget. Csodás.” A stratégiának ugyanis az a magyaros sajátossága, hogy sem a trollok, sem helyi irányítóik egy fityinget sem kapnak munkájukért, sőt egyéb jutalmat sem, csak lehordást, ha nem teljesítik a központilag előírt normát (fejenként napi egy–öt online pártfeladat visszaigazolt teljesítését).

Más helyen, például a híres szentpétervár-olginói trollgyárban (hivatalos nevén Internet-kutatási Ügynökség) az online butítás és uszítás rendes, nyolcórás munka, magyar bérekhez képest is tisztes zsolddal. Fejlettebb változatban már robotizálták a munkát, elő tudnak állítani nem létező netszereplőket, akik valós idejű emberi közreműködés nélkül kavarják a szabotázst, hiszen, mondjuk, a Trump-barát vagy Hillary Clintont szidalmazó mémek egyszerű megosztásához nincs szükség élő emberre. Beállítják a gépen, és megy magától."
Pöpec
@Horizont: Most lehet, hogy kemény leszek Veled, bocsánatot kérek előre.
Ez a szarházy sok mindenért felelős, mivel hivatásos troll. Mivel Te tisztességes vagy mert úgy neveltek és ezt másokról is előre feltételezed, eleve vesztes vagy a retorikában. Te igaz elvek mentén érvelsz, ez a sz. (ld. előbb) az opportunizmus/gátlástalanság mentén. A vesztes kizárólag te lehetsz. És borzasztóan naiv vagy!
Ne érts félre, azzal beszélgetsz akivel akarsz (bár a trollt nem kéne etetni), úgy ahogy csak gondolod. de rossz nézni, ahogy ez a sz. (ld. előbb) röhög magában, rajtad. A behízelgés iskolapéldáját láthatjuk. Tisztára, mint hivatásos politikai pedofil aki épp áldozatot zsákmányol. És mostanság eléggé zsákmányként viselkedsz, áldozat típusként.
Züllött lelkű egyénről beszélsz, de azért jól elvagy vele. Nekem ez a felfoghatatlan. Én biztos nem beszélgetnék azzal, aki épp kirabol, elszedi a jogaimat és a nyugdíjamat, velem ásatná ki a síromat és stb. De úgy tűnik, kicsit élvezed is a kirablásod...(De, hogy teret engedsz a boldogulásának, az biztos. Komplett fideszes reklámot generálsz pl.) Ha így van, nem szóltam.
Már meg is bántam ezt a néhány mondatot, de most már mindegy, elküldöm...
A fideszesekkel nem beszélgetni kéne, hanem tettlegesen fellépni, a korábbi Alkotmány mentén. Persze ez nem a Te feladatod, de mint saját célt, talán kitűzhetnéd magad elé akkor is, ha mostanság esetleg nincs realitása. (Bár ki tudja.)
Ja, az eredeti kérdésedre: sokkal idősebb, erkölcsileg totál impotens ez a sz. (ld. előbb).
teuton
@Shikari: Aha... teged nem erdekel, hogy hany pert vesztettt a kormany es hany milliardot kellett mar eddig is fizetni a TE adodbol! De ennek tapsikolsz? Es TE akarod eldönteni, ki a magyar? Szerintem ezt IQ-hoz kellene kötni a megszolals es szavazas lehetöseget, es akkor belöled kettö sem tenne ki egyet! Szerintem te nem MAGYAR vagy, hanem egy agyartlan idiota birka... Apropo magyar... A Nikolics es a Liuk magyarok? Vagy a több100000 ukran? Szerintem es a jog szerint (amiröl neked fingod sincs!) az a magyar, akinek magyar az allampolgarsaga! Az en öseim pedig III. Bela ota mar nemes magyarok. Ja, hogy te csak a KG Belat ismered? Igy jarnak az analfabetak!
quadrocopter
@durbincs: Zavart vagy csicska! Tedd még be vagy ötször a nicket - stupid, idióta "pc. zsonglőr"!
Megviselt a "minivirsli" hiánya?
quadrocopter
@Shikari: Hazudsz, csicska!

Németh Szilárd: Minden eszközzel el kell innen takarítani a civil ... - 444
444.hu/.../nemeth-szilard-minden-eszkozzel-el-kell-innen-takaritani-a-civil-szervezete...
2017. jan. 10. - Ezt Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese és alelnöke mondta, miután mai sajtótájékoztatóján megkérdezték arról, tényleg nekiáll-e a kormány a civil szervezetekkel való leszámolásnak. Németh pedig, hasonlóan ahhoz, amikor a Népszabadság megszűnését fogadta örömmel, most sem ...
Hiányzó: betiltásáról
quadrocopter
Az OLAF azt írta,

az Eliost előnyös helyzetbe hozták: irányított tenderfeltételek révén, továbbá hozzáfért bizalmas információkhoz, amikhez más pályázók nem.

A szereposztás:

- Sistrade Kft.
- Eupro Projektmenedzsment Kft
- Ész-Ker Kft. ( Lézer cimbora cége! Ezért ugat a tetű!)
- A Tender-Network Kft. ( Elios projek ttanácsadója)
- INS Energia Kft.
- Beruházási Tanácsadó Kft.
- SMHV Energetika Kft.

Lehet a lócumihoz járuln!

Érdekes, hogy az OLAF nem említi a Közgépet! MI? Lézer.f***kalap János!

Csicskabukta! Oszt' jó napot!
Pöpec
@Horizont: Már a megszólításomban előre bocsánatot kértem Tőled, újból megteszem. Tisztellek és féltelek mint minden tisztességes embert ettől az aljas brigádtól. De csak ismételni tudom magam, abba a csapdába sétálsz, amit Neked állítottak.

"Engem ez nem rabol ki, nem veszi el a nyugdíjam, nem ássa meg a síromat."
De már kirabolt, elvette a 3000 milliárd magánnyugdíj megtakarításunkat, sőt a szociális temetésről szóló jogszabály alapján kiáshatjuk a saját hozzátartozónk sírját. Személy szerint lehet, hogy nem érint, de ugye nem kizárólag akkor megyünk kiállni valamiért, ha minket érint. És a nyugdíj sem szerzett jog már, csak adható.
Te úgy érzed, mindent megtettél a maffia eltakarításáért, én pedig úgy, hogy jómagam nem.
Na mindegy, ha ez téged szórakoztat, akkor ehhez tényleg semmi közöm.
Komolyabbnak gondolom a kommentelést mint szórakozás és kikapcsolódás, a tétből kiindulva.
Azért olvasd el még egyszer az esti intelmeimet :-)
Aki Én
Miután magát az elkövetést senki nem cáfolja, így ügy az van. A fidesz is csak a felelősséget próbálja áttolni, tehát ez is egyfajta beismerés.
Ha ügy van, akkor az ügyészségnek lépnie kell. Gondolom a hogyanon és a mikoron pörög most a nemzeti beteg és stábja. Hogy Polt politikailag elfogult-e, az sosem volt kérdés, annak még a látszatára sem adtak soha.
Izgalmas ügy, izgalmas időben. Az az érzésem, hogy lesznek még meglepő fordulatok.
Tény, hogy egy valamire való ellenzék ebből óriási hasznot hajthatna, ami kötelessége is lenne. Eddig balf@sznak tűnnek. A Momentum szervez tüntetést? Pfff...Arra lesz jó, hogy mutogatják az 1000 embert mondván: na tessék, érdektelen az ügy. Pedig cseppet sem. Eltudjuk képzelni, mi lenne ha a fidesz lenne az ellenzék? Már lángolna a város.
Ez nem egy 100 milliós Simon-ügy, ami egyenlőre nagyobb port kavart, pedig nem lehet egy napon említeni ezzel a rendkívül súlyosnak tűnő üggyel. Ez gyakorlatilag bizonyíték a maffia-állam létezésére. Már ha eddig kétsége lett volna bárkinek is.
Aki Én
@Aki Én: 08:57 Bocsánat! Ezt nem ide akartam írni, valamit nagyon benéztem.
teuton
@Shikari: Untatnak az analfabetak, akiknek 1-2 sornal nem futja többre, de az is csak mocskolodas, semmi köze a cikkhez, tenyek, adatok nincsenek. Menjel durbincshoz tanulni, neki futja a forditoprogrammjaval neha 10 sorra is! Ertelme ugyan nincs neki, de biztosan mennyisegre, nem minösegre fizetik...
Pöpec
@Horizont: Rendben. Azért én szeretlek... ♥
"Ne etesd a trollt!
DoNotFeedTroll.svg
A leggyakoribb tanács, amit a trollokról hallhatsz: „don't feed the trolls” (ne etesd a trollokat!). A trollnak a veszekedés, a zavar és a felfordulás a lételeme: ha vitába szállsz vele, csak a kedvére teszel. Ahogy a mondás tartja: ne kezdj birkózásba egy disznóval. Mindketten sárosak lesztek, de a disznó még élvezi is.

Az online közösségek tapasztalt veteránjai ezt a tanácsot gyakran haszontalannak tartják, mert a közösségben mindig akad legalább egy-két ember, aki beugrik a trollnak, és vitába száll vele. Ennek ellenére, ha nem szítod tovább a tüzet, legalább nem rontod tovább a helyzetet. Ha a vita gyalázkodássá vagy vandalizmussá fajul, akkor már könnyű megbirkózni vele – ezekre konkrét és jól bevált irányelvek vannak."
Ad bef.
teuton
@Shikari: Mocskospofaju analfabeta nem vitapartner! Mert olvasni sem tud, nemhogy adatokkal, tenyekkel vitazni, csak mocskolodni! ha a masik pedig megteszi, mocskolodik. IGY valaszoltok ti, EZ a ti stilusotok...
teuton
@Shikari: ??? Korabban libsiztel! Most naci? Ja, tükörbe neztel! Es egy kicsit zavarodott vagy a fejedben, nalunk az ilyent kerge birkanak hivjak...
kokopelli
@teuton: Hagyd már az "orbánszoppancsot"! Hazudik a szerencsétlen: "Hitler szo-!
cialista volt! :--)))))))))) Honnan a francból hallotta! Nacionálszocialista,mint ahogy
a német dokumentumokból olvasható,és a gazdaságot akarta "szocialistává" tenni,
ami a kormány teljes felügyeletét jelentette volna,amivel cserébe teljes foglalkozást
ígért! Rákosi et. és a többiek ezt megvalósították, ami be is ß@rt! Még a Kádárék-
nál sem jött be,csak a munkanélküliek a gyárkerítésen belül voltak! Az NDK ditto volt!
Ennyit a hazug scheggnyaló orbánnyaloncokról! Shikari az "élő Schikane" oktat!! :--))))
Pöpec
@Horizont: Ha tudnád, hogy a libákat pont mennyire imádom... ☺
Bár egyszer volt két birkám is. Külön-külön voltak okosabbak shikarinál akinél csak a csizmás macska hülyébb, bár szerintem ezek egymás klónjai. A fekete birkám Rozi ha csak tehette felöklelte a gumicsizmám, ez volt kedves szórakozása. Na, ezt pl. shikari nem tudná. Idomítani tán lehetne, de nem szánnék tíz évet arra, hogy betanítsam. Bár ha jobban belegondolok Newton III-ba, végeredményét tekintve mindegy, hogy a csizmát ökleli fel a birka, vagy a csizma rúgja fejbe a birkát. És most meglódult a fantáziám...
Ezeket csak azért írom, hogy ne unatkozz miközben helyeselsz.
Pöpec
@Horizont: Itt az igazi shikari hitvallás, 2018.02.12. 13:18-kor ( érdemes elmenteni a putyinista troll ars poeticáját):
"@teuton: Veled ellentétben én nem vagyok náci így nehezen értjük meg egymást! Az EU bíróságok mindig az EU-nak ítélnek. Épp ezért, vagy elfogadják a tagállamok autonomiáját, vagy a tagállamok egy része megy!
Ha nem tetszik nekik, hogy páran Putyinhoz csatlakozzunk, akkor ne baszogassák a belügyeinket! "

Szóval a putyinista troll célja, hogy Magyarország Oroszországhoz csatlakozzon. Nyilván a székelyekkel egyetemben. Erről talán meg kéne kérdezni őket is.
Pöpec
@Horizont: Az Eu. számonkéri - többek között - az Elios pénzek elnyerésének törvényességét. Na ezt nevezi a putyinista troll belügyünkbe avatkozásnak. Szeretnének tovább lopni, különben putyinhoz csatlakozunk. Székelyekkel!!! Mert ők is magyarok (ami igaz).
kokopelli
@Horizont: Hagyjátok már az Orbán udvari bolondját,mert azt sem tudja,
hogy mi az a náci,mert az "nazi" a "sozi" ellentéte! ;-)
Pöpec
@Horizont: Na, mára ennyi. Búcsúzom két haikuval:

röpke pillanat
csak az élet - épp olyan
miként megéled
...
Bolygónkon apró
energia csomagok.
Te és én vagyok.
Pöpec
@kokopelli: "Hagyjátok már az Orbán udvari bolondját..."
putyiné...(Aki a matiné édestestvére)
teuton
@Shikari: Szerinten annyira primitiv vagy, hogy a szavak jelenteset sem tudod. Definiald mar nekem a 3 következöt: naci, migrans, libsi. Egyebkent a parhuzamod libsi = naci, csak egyetlen szemelyre vonatkozi, a Liberalis Internacionale volt alelnökere! Nezz utana a nevenek!
teuton
@Shikari: Analfabetanak en nem magyarazkodom. A baromsagaid miatt neked lenne miert magyarazkodni, de meg azt sem tudsz, csak mocskolodni. nem vetted meg eszre, hogy mindenkivel összeakaszkodtal itt? Ja, vagy teged azert fizetnek? Erdemi hsz-t nem tudsz irni, csak nacizni, libsizni meg hazaarulozni. Milyen orszagbol is vagy? Miert nem mered a valodi kileted felfedni, csak itt nevtelenül mocskolodni???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.