Dömötör Csaba államtitkár szerint minden ellenzéki képviselő zsebében ott a kerítésvágó, a belga kormány pedig bevándorlóországgá tenné Magyarországot.

A belga kormányfő kvótás fenyegetése gyakorlatilag a választás fő tétjét is kijelöli: a tét az, hogy Magyarország bevándorlóország lesz-e vagy nem – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió vasárnapi újság című műsorában.

Államtitkár: minden ellenzéki képviselő zsebében ott a kerítésvágó

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Hozzátette: a kormány "földön, vízen, levegőben" küzd majd azért, hogy ne legyen bevándorlóország.

Túl sokan küzdöttek a kultúránkért és a szabadságunkért ahhoz, hogy most feladjuk. Abból a szempontból tiszta a képlet, hogy az ellenzéki pártok álláspontját is jól ismerjük – mondta Dömötör Csaba, hozzáfűzve: gyakorlatilag az egész ellenzék bevándorlás- és behódoláspárti. Vagy dalolva hajtanák végre az összes brüsszeli tervet, vagy az összes létező fehér rongyot összegyűjtenék, az első nap megadnák magukat, és engednének a nyomásnak – fogalmazott.

Ma sajnos az a helyzet, hogy minden ellenzéki képviselőnek ott lapul a sárga kerítésvágó a zsebében. Ha tehetnék, azonnal használnák is

- fogalmazott az államtitkár, aki szerint hiába próbálják most ezt ravaszkodva letagadni, mindenki emlékszik arra, hogyan támadták a határzárat.

Dömötör Csaba kijelentette: a belga miniszterelnök szavai azt bizonyítják, hogy már nyáron elindítanák a kötelező betelepítési programot, amit a visegrádi országok feje fölött akarnak megtenni. Ez azt is jelenti, hogy szintet lépett a nyomásgyakorlás, már nemcsak a színfalak mögött üzengetnek, hanem nyíltan fenyegetik a visegrádi országokat, és azokat, akik nem akarnak hallani a kvótáról – mutatott rá.

Kiemelte: éles szakaszban van a kvótáról szóló vita, a most napirenden lévő javaslat sokkal veszélyesebb, mivel felső létszámkorlát nélküli elosztást akar bevezetni. Erről szó sem lehet, több nemzeti konzultáció és egy népszavazás is kőbe véste, hogy a magyarok erről hallani sem akarnak. A magyarok akarata minket kötelez – húzta alá.

Kitért arra is, hogy a visegrádi négyek álláspontja változatlan: ellene vannak a kvótáknak. Az államtitkár szerint éles jogi vita lesz. Az Európai Parlament korábban már jóváhagyta a kötelező kvótát, az Európai Bizottság is ezt akarja, így egyedül az Európai Tanácsban lesz lehetőség "elkaszálni" azt, ahol az egyes kormányok képviselői ülnek. Ezért sem véletlen, hogy a belga miniszterelnök próbál ultimátumot küldeni – jelezte.

Szól arról, hogy az ENSZ-dokumentumok, állásfoglalások jelentősége abban rejlik, hogy hivatkozási alapul szolgálnak más nemzetközi szervezetek számára, azaz azok megjelenhetnek brüsszeli jogszabálytervezetekben. A jelenlegi ENSZ-tervezet több szempontból veszélyes a migrációval kapcsolatban, mivel a letelepedésre egyfajta alapjogként tekint, mindenki ott él ahol akar, bárhol letelepedhet, és a nemzetállamoknak ezt el kell fogadniuk – magyarázta Dömötör Csaba.

Legális útvonalakat alakítanának ki a migrációban, és nem kormányzati szervezeteket vonnának be a migrációval kapcsolatos munkába, ami az Európai Parlament által megszavazott javaslatban is szerepel. Egy biztos, semmilyen olyan egyezményt, jogszabályt nem tudunk elfogadni, ami természetessé, meg nem állíthatóvá tenné a bevándorlást és veszélyeztetné az ország biztonsági érdekeit – szögezte le Dömötör Csaba.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Amilyen az állam, olyan az államtitkára.
Az Orbán büszke lehet a káderpolitikájára. Sikeres...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Ennyi hazug mocskos ember,hogy lehet a parlamentben?
Mért hiszik, hogy mindent elhiszünk ?
https://www.youtube.com/watch?v=Y42Xr5o0jfg...
Yoda69
Szoljon mar valaki ennek a dormogo domotornek hogy orban mar befogadta a brusszel altal kert kvota menekulteket. Sot 6 fovel plusz 20.000 penzes migranssal tobbet is. Igy teljesen ertelmetlen es hiteltelen tovabb sorosozni.
Persze megertem hogy a birkaknak tolni kell a zabot.
Desischado
@Yoda69: Pontosan. De tolniuk kell a hazugságokat, mert ezzel akarják terelni, hogy mennyi vaj van már a fejükön, és hogy a nép ezzel foglalkozzon, nem pedig a kolosszális rombolás/lopásukkal. dörmögő dömötör felmondta a fideszes mesét. Remélem, egyre kevesebben hisznek neki!
Eladott Ország
https://kolozsvaros.com/2018/02/12/a-tet-nem-...
A tét nem ez, Csabika, a tét a polgárháború. A nép legnagyobb ellensége annak saját kormánya lett, mely uralkodni kíván nemzete felett. A választás tétje az, hogy véget vetünk-e ennek a gyilkos időszaknak, vagy örökre eltemetjük országunk jövőjét és csatlakozunk a keleti blokk nyomorához.
evacica
Bolond lyukból bolond szél fúj! Ezeknek minden hazugság ráfér a képükre!Gátlástalan hazug tolvaj banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél