Felháborító, hogy következmények nélkül maradt a náci felvonulás a "kitörés napján" a DK-Szolidaritás szövetség szerint. 

Sajtóhírek szerint tegnap több ezer neonáci vonult fel Budán az 1945-ös budavári kitörés évfordulóján. A felvonulók horogkeresztes karszalagokat és korabeli náci egyenruhát viseltek, a rendőrség mégsem tiltotta be a rendezvényt, sőt még biztosította is a népirtásra nemzeti romantikával visszatekintők masírozását.

A DK szerint felháborító, hogy következmények nélkül maradt a náci felvonulás a "kitörés napján"

Fotó: DK Facebook

A Demokratikus Koalíció-Szolidaritás szövetség felháborítónak tartja, hogy következmények nélkül maradt a náci felvonulás a "kitörés napján". A DK tudni akarja, hogy a Rendőrség miért nem tiltotta be a rendezvényt tiltott önkényuralmi jelképek viselése miatt és miért nem lépett közbe legalább a helyszínen? A DK szerint megengedhetetlen, hogy a magyar szélsőjobb ugyanazon zászlók alatt masírozzon, mint amelyek alatt 6 millió, köztük 600 ezer magyar zsidót öltek meg a nácik a II. világháború idején.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A Heineken sörösüvegen az aprócska vörös csillag tiltott jelkép,
a mocskos fasiszta nácik skandálása, karlendítése ennek a fasiszta kormánynak
teljesen rendben van !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Talán ezért:
"Kérem, beszélgessen el a fiatalemberrel, elvégre ez az Ön dolga lenne.

Mielőtt elbeszélget vele, képzelje el egy pillanatra fess gyermekét az előbb említett dicső egyenruhájában… 72 évvel ezelőtt. Képzelje el, amint a fia a szovjet ostromgyűrűből próbál épp kitörni. Körülötte robbanások, vér, bűz, halál. Romok, lövedékek, hörgés, sikolyok. Az ifjú SS katona fut, lő, hasal, kúszik, megint lő… aztán őt is eltalálja egy kósza szovjet lövedék. Pont a tüdejét. Már nem kúszik, csak hasal. A saját vérében? Mások vérében? Rengeteg vérben. Lassan hal meg. Fájdalmasan. Sokáig vergődik, még él, amikor rohanó bajtársai rátaposnak. Aztán csend. Végleg.

Igen, tisztelt szülő, a maga gyereke. Morbid? Lehet… Így talán kevésbé tűnik jó mókának olyanokat kiabálni, hogy „Vérükből új hajtás sarjad” meg „Dicsőség a Waffen SS-nek”, meg könnyes szemmel idézgetni Otto Wöhler tábornokot, hogy „Tiétek segítő kezünk, bajtársak, kik áttörtétek a Budapest körüli gyűrűt! Üdv és hűség a Führernek! Üdv Magyarország Nemzetvezetőjének!”"
peterkelemen
Miért is akad ki ezen a DK? Hol élnek Gyurcsányék egy másik bolygón? Köztudott, hogy Orbán és bűnbandája tele van fasisztákkal, nácikkal. Bőven elég , hogy a náci tetkós drukkerek Orbánnal fotózkodtak az Ebn + jól emlékszünk ezekre az erőszakos, kukaborogató, békés állampolgárokba direkt belekötő aljadékokra 2006-ból is. Nem mellesleg a Financial Times is megírta a szélsőjobb a FideSSre tolódott ma már, ami annyit jelent, hogy még a külföldiek is tudják azt, amit a DK még nem, de szerintem igen csak úgy csinálnak mintha nem tudnák.
nyanya001
A Heineken sörösüvegen az aprócska vörös csillag tiltott jelkép,
a mocskos fasiszta nácik skandálása, karlendítése ennek a fasiszta kormánynak
teljesen rendben van !
Sámannus
Ez a kitörés jellemző a korabeli magyar katonai szemléletre. A veszteséget nem mérlegelték a művelet alatt, így sok fiatal magyar katonát hajtottak ki az orosz géppuskák elé értelmetlenül.
A gyalázatosabb pedig az, hogy ma is ilyen felelőtlen szemlélet jellemzi a történészeket, akik ma is magasztalják ezt az értelmetlen vérontást.
quadrocopter
Elmebeteg marhák, nullajózsik vágyálmokkal!
Yoda69
Orban ugyanolyan megaloman pszichopata mint Hitler is volt. A naci eszmeket orban vallja ezert nem tesz ellene semmit.
quadrocopter
@nyanya001: A sunyi, mocskos és aljas rezsim hallgatólagosan eltűri, másik oldalról meg Köves Slomóka is kapott a rezsimtől!
Jozefina
Persze, hogy nem tesz ellene semmit, hiszen számít a bakancsos szavazatokra is!!!??
namihami
Biztos volt a vonulók elsősora kezében egy tízméter széles drapéria. Ezt látva azt hitte a hatalom (Pintér-Polt-stb.), hogy ez csak egy újabb CÖF-ös vonulás. Az pedig nemhogy tilos, de még több állami céggel egyetemben, az MVM-nek (tehát nekünk, össznépileg) is van némi aprója a menet támogatása céljából.
Nem akartak ezek a hatóságok fasiszta felvonuláshoz asszisztálni. Mindössze egy aprócska tévedés írható a számlájukra. Az pedig ugyebár, emberi dolog.
CÖF igen--fasiszta nem. Csak most billegett kicsit a léc.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.