A következő négy évben – politikai stabilitás esetén – az ország dinamikus fejlődés előtt áll, amely komoly technológiai fejlesztést és bérnyomást, valamint társadalmi változásokat eredményezhet – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Hódmezővásárhelyen.

Lázár: a következő négy évben az ország dinamikus fejlődés előtt áll
Fotó: Kovács Attila/MTI

Lázár János a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara helyi szervezetének beszámoló ülésén kifejtette, a gazdaságnak és a vállalkozásoknak a közös nevező megtalálása és az együttműködés kultúrájának erősítése az érdeke.

A kormány a szakképzés javításával, az adópolitikával és a technológiai fejlesztések támogatásával segítheti a vállalkozásokat – közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

Bár komoly lépések történtek, a munkaerőpiac igénye még mindig nincs megfelelően összekapcsolva a képzéssel

- mondta a miniszter. Hozzátette, személyes álláspontja szerint a kötelező gimnáziumi felvételi bevezetésére lenne szükség annak érdekében, hogy azok válasszák ezt az oktatási formát, akik később egyetemen akarnak továbbtanulni.

Így elkerülhető lenne, hogy a gimnáziumban végigbukdácsoló diákok 18 évesen szembesülnek azzal, hogy szakmát kellett volna választani.

A demográfiai folyamatok és a külföldi munkavállalás miatt folyamatos béremelkedési nyomás lesz a következő években. A béremelés mindenki érdeke és elkerülhetetlen, azon kell dolgozni, hogy járulékcsökkentéssel miként tudja támogatni ezt a folyamatot a kormány – hangsúlyozta Lázár János. Hozzátette: önkormányzati szinten pedig – ahogy ez Hódmezővásárhelyen megtörtént – a helyi építményadó csökkentése nyújthat ehhez segítséget.

A technológiai fejlesztés területén komoly beavatkozási lehetősége van az államnak, ennek bürokratikus folyamatát azonban az Európai Unió szabályai rögzítik – közölte a politikus.

A miniszter elmondta, az unió következő hétéves költségvetésének összeállítása során Magyarország azért fog küzdeni, hogy a kohéziós források megmaradjanak, a hátrányos helyzetű térségeknek jutó támogatások pedig növekedjenek.

A kormány "vállalkozásfókuszú támogatáspolitikát" szeretne, a vissza nem térítendő támogatások aránya azonban várhatóan csökken, elsősorban azok juthatnak ilyenhez, melyek innovációra fordítják azt

- tudatta a politikus.

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) Hódmezővásárhely alpolgármestere hangsúlyozta, az önkormányzat legfontosabb partnerei a vállalkozások. Kiemelte, hogy az iparűzési adó alapja tíz év alatt 57,6 milliárd forintról 75 százalékkal növekedett.

A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját – mondta az alpolgármester. Hozzátette: elkezdődik az egyik kollégium rekonstrukciója is.

A vállalkozásokat közvetlenül segítő eszközök közül a politikus az infrastruktúra-fejlesztést emelte ki: az év végére teljes egészében elkészül a várost elkerülő körgyűrű, és javul az ipari park megközelíthetősége is. A kormány döntött arról is, bővítik és fejlesztik az ipari parkot, ahol a tervek szerint bérelhető csarnok is épül.

Az önkormányzat befektetésösztönző irodát kíván létrehozni, annak érdekében, hogy a városban fejlesztést tervező vállalkozások minden segítséget megkapjanak – mondta Hegedűs Zoltán.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Főleg, ha ez a tolvaj bandád megy vissza kapálni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Főleg, ha ez a tolvaj bandád megy vissza kapálni...
nevemnick
Johannes, megb.szhatjuk a politikai stabilitást, ha az elmúlt nyolc év alatt nem volt gazdasági fejlődés, sem az iparban, sem a mezőgazdaságban - csak harácsolás.
Sőt, még politikai sem...
Qqberci
Mesélj, Janó, mit szeretnétek még ellopni?...
peterkelemen
Magyarország a világ fejlett országaihoz képest cirka középkori szinteken mozog, de ne zavarjon senkit. Hazug, gyűlöletkeltő Orbán vezetésével irány a totális összeomlás.
Sámannus
Janókám a padlás tele van ígérettel, csak tudjuk hogy az ország nektek a kormánnyal bezárólag kifingott, és a megyei jogú városokat is csak kézből etetitek, ezért húzzatok el a búsba. Az évértékelő beszéd óta tudjuk hogy az országban megszüntettétek az államot, csak és kizárólag a maffia érvényesül, és a maffia hatalmát próbáljátok, államnak titulálni, és Magyarországnak nevezni, ami miatt a köztársaság nevet is elhagytátok.
A polgárok gondolatai a köztársasági eszmében fogalmazódnak meg és ezt a gondolatot igyekeztek ti a maffiátokkal kisajátítani. Azt is kiraboljátok aki hisz a magyar érdekben, mert ti csak a maffia érdekben gondolkoztok, ami inkább orosz oligarchákat, vagy kínai nagytőkéseket jelent, akiknek a csicskásai vagyytok..
kokopelli
Ólmot öntött,vagy madarak beléből olvasta ki a taknyosórú vidéki Cyrano
a jövőt? Örülj,ha ß@rni lesz erőd a választások után a sok melótól,és a So-
rosozástól!
interceptor
"Lázár: a következő négy évben az ország dinamikus fejlődés előtt áll"
Lefordítva újmagyarról: továbbra is lopunk tovább, a kastélyomat tovább tudom bővíteni, Mészáros Lőrinc újabb 2-300 céget tud gründolni!
papa.49
@volvós: Dehogy kapálni, a lámpavasakat kell velük kidíszíteni, hogy tudja minden politikus ha ilyenre vetemedik mint a fütyisz ÍGY JÁR, kivétel nélkül !!!
quadrocopter
Az örök élet ígérete hol marad, Lézer-Piszkos-Hazug?
cs.n.
És ki a francot érdekel a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara helyi szervezetének beszámoló ülése?
maszk
Ezek parasztok!
Ma már az egész magyar kormányt dzsentri parasztok alkotják - kivétel nélkül!
Milyen, amikor a parasztok uralkodnak?
ILYEN - BASZD MEG !!!
maszk
A szép arcuk, a szép beszédjük ne tévesszen meg.
Ezek csak PARASZTOK !!!
maszk
AHOGY SIMUL A SIMULÉKONY MAGYAR PARASZT, ÚGY NEM SIMUL SENKI.

Ez egy gyönyörű ország lenne, a szabadság pátosza - még talán függetlenek is lehettünk volna Svájchoz hasonlóan - Kelet-Európa Svájca, de ezek a gecik újra ránk húzták az oroszokat, és orbán, mint orosz homofób, putyin seggéből kilógó zsebdiktátor képes arra az oroszok kedvéért, hogy gyengítse az Európai Uniót.
Miért van béke már több évtizede az Európai kontinensen, ha nem az Európai Unió miatt?
Ha putyinon múlna mi lenne ma Európában?
Káosz!
Ez a geci orbán a káoszt akarja elhozni EGÉSZ Európára - putyin szájíze szerint.

Aki orbánra szavaz, az egy magyar-, Európa-, világgyilkosra szavaz.
A világ nem jó, de orbánnal - meg a fajtájukkal - sokkal, de sokkal rosszabb lenne.
maszk
Már csak egy élhető sziget van ebben a katyvaszban, mert bár gyengének tűnnek, de amikor eljönnek a vészterhes idők, ők összezárnak, és kirekesztik azt a sok beteg állatot, akik még élni sem tudnak - ott az a kurva sok pénz, mag hatalom, de ezzel, vagy éppen ennek ellenére még élni sem tudnak normálisan.

Semmi nem normális, amit ezek tesznek!
justhpeter
Te Jani ! Ha ilyen baba lesz a jövő, Te miért menekülsz haza ? Miért nem tolod tovább az elmeroggyant szekerét ? Félsz a börtöntől ?
justhpeter
@papa.49: Papa, papa ! Folyton ez a lámpavas ! Az nem hoz vissza semmit !
Az uralkodásuk hosszának megfelelő 8 év kényszermunka teljes vagyonelkobzással nem jobb ?
kereső
@justhpeter: Szigoritanék egy kicsit azokon éveken.Minden egymilliárd ellopott ,elsinkófált,elcsalt forint 1 év.A biróság előtt egyezzenek meg egymással,hogy kinek mennyi jár. Azok meg,akiknek "bármiféle"közük volt a jogállam lebontásához 100 év/fejenkét-és örökös közügyektől eltiltás.
Pálinkás Pál
Amit remélem jankó te csak a börtön tv-n fogsz látni!!!
papa.49
@justhpeter: Valahogy nem kívánom etetni őket még jó pár évig ..
karma1
Nofrancba,... az orszag mar nem is szarnyalhatna magasabban, erosebbek es gazdagabbak vagyunk, mint barmikor, Europa tatott szajjal koveti orban szarnyalasat...
Hova a f@szomba akar meg fejlodni lezer, amikor mar igy is az egekben van Magyarorszag?
kereső
@karma1: a Sirius csillagig.Hisz onnan származunk.Vagy nem? Én már nem is tudom.
karma1
@kereső: Jaha,...:o))) Es a Pilisben van a vilag szivcsakraja,... Aki ezt nem tudja... az nem veszitett semmit...:o)))
kereső
@karma1: nem is tudom,miért nem lázadtak még a fideszesek,hogy az a szivcsakra,miért nem felcsúton van!
kokopelli
@justhpeter: ..és ha valaki nem tud a dinamikus fejlődéssel lépést tartani,
az annyit is ér elvtársak!A "szárnyalással" is ugyanaz a helyzet elvtársak!
A töröttszárnyú "madarak inkább maradjanak a földön,mert annyit is érnek!
...te meg Cyrano köss szorosabb kapcsolatot a főnököd anatómiai"bejárata-
ival" ővön alul! ;-)
justhpeter
@kereső: 07:36: Benne vagyok, legyen így. csak azért, hogy ez az "elmútnyócév" se menjen el észrevétlenül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.