Magyarország előtt ma két út áll: vagy nemzeti kormány lesz vagy Soros emberei alakítanak kormányt – mondta Orbán Viktor, miniszterelnök csütörtökön a Miskolc TV-nek adott interjúban.

A miniszterelnök kifejtette: az Európában közelmúltban tartott választások, s a közelgő olasz voksolás is egyetlen kérdésről, a migránsokról, a bevándorlásról szól.

Orbán emelte a szintet: a migránsok legfőbb célpontja Budapest és Miskolc lenne

Ez így van Magyarországon is, s a legfontosabb kérdésről, a migrációról kell a legtöbbet gondolkodni és beszélni – vélte.

Magyarország előtt két út áll, vagy nemzeti kormány lesz, és akkor nem leszünk bevándorló ország, vagy Soros György emberei alakítanak kormányt, s akkor Magyarország bevándorló országgá válik – fogalmazott. Hozzátette: Miskolcon szerinte az emberek tudják, pontosan tapasztalták korábban, mi az a bevándorlás.

Azt érdemes tudniuk, hogy a migránsok mindig nagyvárosokba mennek, a gettók, a no- go zónák ott alakulnak ki, a párhuzamos társadalmak, az együttélés minden nehézsége ott jelenik meg – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, aki két várost látott veszélyben egy migránsbarát kormány alakulása esetén, Budapestet és Miskolcot.

A magyar választás során egy olyan kérdésről kell dönteni, ami egyszeri és jóvátehetetlen, ha elhibázzák, nem lehet többet kijavítani, ezért nagyon észnél kell lennie mindenkinek, hová adja le a voksát – közölte.

A hódmezővásárhelyi eredményről szólva rámutatott: nem megijedni kell, hanem megérteni, mit jelent, mi következik belőle. Az ő felfogása szerint ez egy "riasztócsengő". Tartottak egy önkormányzati kampányt, jó jelöltjük volt, szép munkát végzett az alpolgármester, férfiasan küzdöttek, becsületesen harcoltak, a munkát elvégezték. A jövő érdekében pedig együtt kell működni, mert minden magyar polgár fontos – rögzítette.

Politikailag úgy értékelte, hogy paktumokat kötnek a háttérben, ami folytatódik, és azzal számol, hogy mindenhol az lesz, mint Hódmezővásárhelyen. A végén megtalálják azt az egy embert, aki az ellenzék részéről indul, s akivel a paktumot már megkötötték: a Soros-tervnek megfelelően megszavazza a Brüsszel által kért törvényjavaslatokat. A miniszterelnök szerint áprilisban a végén két lehetőség marad: bevándorláspárti vagy az ellenző jelöltből lehet választani. Orbán Viktor az embereknek bölcsességet kívánt a döntéshez.

Az uniós források szerepére vonatkozó kérdésre úgy reagált: mindig meglepődik, hogy amikor az ország végre felegyenesedhetne, van teljesítmény, amire büszke lehetne, azt hallják, hogy ez nem az országnak, hanem az uniós forrásoknak köszönhető.

"Ugyan már ", ezek a források négy milliárd eurót jelentenek egy évben, az ország teljesítménye pedig több mint 110 milliárd euró – mondta a miniszterelnök. Jelezte: úgy állították össze a költségvetést, hogy az unióból érkező forrásokat beiktatták, és ami felszabadult, azt tudják másra fordítani. Mint kiemelte, Magyarország a sikereit, a fejlődését a magyar emberek munkájának köszönheti, annak, hogy míg korábban 3,6 millióan dolgoztak, most 4,4 millióan, míg korábban 1,8 millióan fizettek adót, most pedig 4,4 millióan. Ez a mi sikerünk, ne engedjük, hogy kiénekeljék a sajtot szánkból – fogalmazott.

Jelezte: a források kvótákhoz kötésének nincs jogszabályi alapja, az unió hétéves költségvetését egyhangúlag kell elfogadni. Azt ígérte, Brüsszelben, ami egy harcos hely, "állni fogják a sarat".

Miskolcot Magyarország egyik meghatározó városaként jellemezte, ahol két év után pozitív változások, fejlődés látható. Kifejtette: programja során találkozott a városházán a polgármesterrel, a kormánypártok két képviselő-jelöltjével, Csöbör Katalinnal, és Hubay Györggyel. Ezt követően felkereste a rendészeti központot is. Rámutatott: Miskolc ma nyugodtan mondhatja magáról, hogy Európa egyik legbiztonságosabb városa, ami egy nagy fejlődés.

Orbán Viktor közlése szerint ellátogatott a diósgyőri stadionhoz is, amit szívügyének nevezett, s kitért arra, hogy a város futballcsapata okán is tisztelője Miskolcnak. A Diósgyőr az mégis Diósgyőr, egy több mint 100 éve alapított klub és nagy dolog, ha valami 100 évet túlél a mai modern világban – mondta a miniszterelnök, aki szerint a beruházás egyszerűen csak sportlétesítmény, hanem város rehabilitációs program is.

Kitért a Modern Városok programra, és megállapította: nem emlékeznek arra, hogy Magyarország életében még egy ilyen, a vidéki nagyvárosok életére összpontosító kezdeményezés megvalósulhatott volna.

Hozzátette: a legnagyobb öröm számára, hogy 2010 környékén még 12 százalék vagy afölötti munkanélküliség volt a városban, ami 5 százalék alá esett.

Kiemelte az utolsó három nagy beruházás, ami több száz munkahelyet eredményezett. Ez egy munkára épülő város, az ipari munka tette naggyá – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve: ha nincs munka, akkor a város depressziós lesz, ezért a legfontosabb az volt, hogy legyen munka, és most van, és nem is akármilyen, Miskolc egy modern iparváros lett. Kiemelte: ezt becsületbeli ügynek is tartja, nem azokban a városokban kell nagy sikereket elérni, ahol a hagyományok is erre predesztinálnak, hanem ott, ahol nagy mély volt a visszaesés a rendszerváltás után.

Orbán Viktor szerint nyugat-európai mércével is az mondható, Miskolc egy olyan várossá vált, ami szép jövő előtt áll. Az Edda együttes énekese, "Pataky Attila lassan megírhatja a visszatérek Miskolcra" című slágerét – jegyezte meg.

Rámutatott: a figyelmet most egyre inkább az életminőség felé lehet fordítani, s ennek egyik fontos eleme a közlekedés. A következő négy év nagy beruházása az Y-híd megépítése lesz, a forrás megvan rá, és konkrét döntés is születhet márciusban a kormány részéről – jelezte. Hozzátette: egy több mint 10 milliárdos programról van szó.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Aha! vagy nemzethy tolvaj, harvsolő, hűtlen kezelő, külföldre osztogató, az emberi jogi normákat sárba tipró, rokonsági haveri oligarchikus, kórházakat és oktatást amortizáló rezsim lesz továbbra is a nyakunkon, luxusban eltartva, vagy emberibb élet és jövő nélkülük!
Lehet választani!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja hogy is mondták az okos megmondóemberek? Leállnak a Soros meg a migráncs dumákkal,???
human
@RonaGyuri: Az betudhatjuk a pillanatnyi zavarodottságnak amit a vásárhelyi bukás okozott. Aztán a pártközpontból kijött az új véleményük és már tudják mit kell terjeszteni.
quadrocopter
Aha! vagy nemzethy tolvaj, harvsolő, hűtlen kezelő, külföldre osztogató, az emberi jogi normákat sárba tipró, rokonsági haveri oligarchikus, kórházakat és oktatást amortizáló rezsim lesz továbbra is a nyakunkon, luxusban eltartva, vagy emberibb élet és jövő nélkülük!
Lehet választani!
advocat
Kedves Jó Viktor! Mutass egy olyan migráncsot aki ebben az országban élne! Csak egyet! Akkor talán hinnék. De így? Semmi konkrétum, csak duma. Jó kétmillió mosott agyúnak ez elég. De van még 6 millió választó? Nekik semmi? Persze ez a kettő elég. A viktori választási rendszerben.
Lepényleső
Ahogy eddig sem volt másképp,így jutott oda akár Felcsútról is mindenféle nép.
Nessy
Még a pénzes "migráncsok" is csak majd a pénzükért jönnek Budapestre, bár lehet, hogy azt is átutalással kérik!
Miskolc meg egyenesen röhej!
human
@advocat: Amúgy migráns jött ide 2015 előtt is. Az orvosok közt sok arab van. De volt egyetemi tanárom is migráns, meg is késelték egyszer ezért. Kis városunkban meg úgy 1 éve nyitott gyrosost egy arab aki rég itt élhet, mert van egy 20 éves lánya aki már anyanyelvi szinten beszél magyarul. De volt hogy a helyi gimnáziumban magyar szépkiejtési versenyen győzött egy néger leány akinek a nevét sem tudnám kiejteni.
human
@advocat: Ja és persze rengeteg a kínai, pedig tényleg egy vidéki város vagyunk.
kissé felnőttem
soros nem azt mondta viktornak hogy felcsutra mennek ? ejnye pedig ott tanult a fél kormány ja és kb 7 emberke lesz szivesen esznek gulyást , na de hová tüntek a kötvényesek se kép se hir felőlük? ködsapkát vettek vagy varázs süveget.
kereső
Lehet megártott ,hogy a MAB újabb 5 évre megadta a CEU-nak az akkreditációt-és ezzel egyidejűleg jött a hir, hogy a CEU a QS rangsorban a világ 100 legjobb egyetemei közé került.-de Soros!!!
Peller Anikó
@advocat: Teljesen félreérted a helyzetet. Szegeden is sok külföldi él. Vietnámiak, kínaiak, jugók, ukránok s még néhány arab is. Régóta itt élnek, igyekeznek beilleszkedni, dolgoznak.

Nem úgy jöttek az országba, hogy ránktörték a határt. És nem azért, hogy eltapossanak a járdán.

A milliószámra erőszakosan ránktörő, sivatag és egymás elől menekülő embertömegek befogadása teljesen abszurd és idiotikus dolog, az erőszakosan betóduló tömegeket ebben meg kell akadályozni vagy le kell lőni.

Vedd észre, hogy Európában élünk, Európa része vagyunk, ez a mi hazánk. Európa határait védjük. Orbán ezt jól csinálja.

Hogy mit lopkod össze és miféle disznóságra használja a bevándorlás kérdését az más dolog.

A határvédelem megkérdőjelezhetetlen. Csak idióták kérdőjelezik.
papa.49
Honnan vetted ezt a baromságot szerencsétlen picsagyümölcs ???
Mér pont Miskolc, meg Budapest ???
tothjani
Szerintem Miskolcra nem nagyon mernének menni, vagy az nem olyan mint Mindszent?
Mert ott mire körbenéznek már a ruhát lelopják róluk.
vladimir putin
@tothjani: Ráadásul Mucsajröcsöge is veszélyben van!
karma1
@kissé felnőttem: Nem, ok nem szivodtak fol, csak folkaptak az ajandekkent kapott magyar utazasi papirt, es huss! maris Nyugat-Europaban voltak vele, esetleg mar robbantgattak is arrafele egy jot... Aztan majd banki atutalassal visszakapjak a 300 ezer eurojukat, az elso 433 kotvenyes mar most marciustol kaphatja is...:o)))
nevemnick
Vannak olyan izék, akiknek a felmenőit sajnos nem deportáltáki a gulágra.
justhpeter
Mit mondjon Miskolcon ? A lyukói ékszerdobozzal már egyszer Pinocset kampányolt.
desiro
Tegnap a kedvenc hangulatjavítómban azt kérdeztem egy fideSSszopótól, láttál már-e "migráncsot" azt mondta még nem, de ez gorbánnak köszönhető.
Kérdetem még, és mi van a kb 23000-el, az mondja azt a Soros hozta ide. Ez mindent meg magyaráz.
simmering73
Ezt a nemzethy kormányt már nyolc éve nyögjük, ami olyan pusztítást végzett az országban, mint a bubópestis. Alakítsanak most kormányt akkor Soros emberei.
quadrocopter
@Pöpec: Cimbi! Ne mutogasd ezt a Kanchi Marchit, mert visszajön a tea és a kávé!
advocat
Neki ennyire futja. Nem ez a baj. Hanem az, hogy sokan ezt el is hiszik.
kukac50
Orbán téved, nem akarnak ebben a nyomorban itt élni!
A Magyarok is migránsok azokban az országokban ahol dolgoznak, mit szólnánk ahhoz,ha a mi Magyarjainkkal is olyan ellenség kerülne szembe mint Orbán Viktor. Gyűlöletkeltő uszító migránsellenes félelemre alapozó diktátor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.