Az LMP felfüggeszti Barta János párttagságát és visszavonja jelöltségét, miután a választáson a főváros XIV. kerületében induló jelölt elismerte: a Fidesz is gyűjtött számára ajánlásokat.

A párt szerdán azt közölte az MTI-vel: a Fidesszel semmilyen együttműködés nem megengedhető.

A zuglói LMP-snek a Fidesz is gyűjtött aláírást, vissza is vonták a jelöltségét

MTI Fotó: Mónus Márton

A Fidesz számtalan helyen bizonyíthatóan visszaélt az állampolgárok személyes adataival, ehhez egy ellenzéki párt sem asszisztálhat, sőt ha bárki ilyet tapasztal, akkor feljelentést kell tenni – írták.

Mivel Barta János a fenti elvárásoknak nem tett eleget, ezért a párt elnöksége felfüggeszti a párttagságát, megindítja a kizárási eljárást, és nem tekinti az LMP hivatalos jelöltjének.

Barta János a Civil Rádió szerda reggeli műsorában mondta, hogy a Fidesz is gyűjtött számára aláírást, "annak ellenére, hogy nem kértem. Meg is lepődtem rajta". Szerinte azért tette ezt a kormánypárt, mert az ellenzék megosztottságában érdekelt. Közölte azt is: nem volt szükség ezekre az ajánlásokra, hamarabb leadták azokat, mint ahogy "az ő adagjuk befutott".

(MTI)

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Emberek, a 800 hamis aláírásos tapolcai fidesznyik még aspirál?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Emberek, a 800 hamis aláírásos tapolcai fidesznyik még aspirál?
bencemacska
De, mikor ez a módszer az előző választásokon is bejött, a "bevált módszeren pedig ne változtass"!
"Barta János az Indexnek azt mondta a kizárásról, hogy "nem eszik olyan forrón a kását", szerinte a párt elnöksége önállóan nem hozhat ilyen döntést, és az etikai bizottságnak is tárgyalni kell. Tagadta, hogy együttműködött a Fidesszel. Azt mondta, egy volt MDF-es ismerősnek adott ajánlóíveket, mert azt ígérte, volt MDF-esek között gyűjt aláírásokat. És csak utólag szembesült, hogy fideszes aláírások vannak a papírokon."

Az MDF romjain épül az Új Kezdet, az LMP választási szövetségese!
Hellcat
És mikor lép vissza a csaló fideszes???
bencemacska
@Hellcat: ma, 15:56
Remélem ápr. 8-án kiütjük!!!
Barta és Lévai kiesésével már van remény.
Neki annyi aláírása van, ha kiszedik a másoltakat, akkor is meghaladja az ötszázat, és már az első nap leadta!
Hellcat
@Shikari: Hát ezaz...nem kéne...mégis csal...
cikicakk55
@Shikari: Az aláírás még nem jelnt semmit,ezt én is tegnap tudtam egm. Mentem a szokásos injekciómra,mikor meláttam a Kétfarkú Kutyapart aktivistáit.Navyon szeretem őket,rájuk is akartam szavezni,mert én tényleg sem libsi sem komcsi nem vagyok. Nincs választott pártom( ilketve van a ketfarkú,de nem tudom merre billen) Tehát azt írták itt nekem többen is,hogy ha az MKKP- re szavazok,akkor a Fidesznek teszek jót. Na azt már nem.Azért aláírtam a ketfarkút,mert ez csak a szimpatizánsokat jelenti. Egy sarojkal arrébb ott volt az LMP ugyan olyan kis asztalkával. Kérték,hogy írjam alá. Mondtam,hogy nem tehetem,mert egy sarokkal arrébb már alá írtam az MKKP-t Azt mondták az nem baj,attól még aláírhatok. Nem írtam alá,mert nem éreztem igazságosnak. Kérték mind a két helyen a személyim és a lakcímkártyám,sőt a telefonszámomat is. Na így főleg nem írok alá két helyen is,még akkor sem,ha mind a kettő a Fidesz ellen van. Én egy ember vagyik. Sok milliárdból az egyetlen. Viszont van dolog ami csak az enyém a sok milliárdból az ujjlenyomatom és a becsületem. Becsülete másnak is van,de az éop annyira más mint az ujjlenyomat.
quadrocopter
@Shikari: Szopacsova Nyikorogna! Mennyi az a "többség"? Gyühet!
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni, román "migri"?

Látod barom, piti trükkel etetnek meg téged, mert buta vagy! Lesül rólad a primcsiség!
Bruhahahahah...hihihihi..

Gatyaturkesz volt már?
Szádba is jutott?
Szőrszálakkal, csicska?
Matyar még nem menni stupid?
Ha megsimizik buta fejed, akkor elköpöd magad, csicska?
Béla333
Azért dícsérendő az LMP gyors és határozott lépése a visszaléptetésről!
quadrocopter
@Shikari: Szopacsova Nyikorogna! Megtaláltad a szellemi szintednek megfelelő debilt? Bravó! Zsák és foltja!
Pálinkás Pál
@Béla333: Ebben egyetértünk,ahol esélyetek sincs /a zöm választókerület/ mindenhol ezt kéne tennetek
Béla333
@Pálinkás Pál: 18.51
Kíváncsi vagyok, mikor kezdesz az ügyben agitálni, hogy ezeken a helyeken talán visszaléphetne a DK vagy az MSZP jelöltje Orbánék leváltása érdekében. Vagy csak az LMP-től várható el a visszalépés, az MSZP, DK-tól nem? Inkább megpróbálják agyonhallgatni az igazságot?:

" A IV. kerületben (Budapest 11.) az esélyes jelölt a melléklet szerint a független Horváth Imre. Pedig itt az MSZP hivatalosan a DK jelöltjét, Varju Lászlót támogatja. Horváth Imre nyerte ugyan az időközit, de nem őt jelölték újra, a pártból így Horváth kilépett.
A II. kerületben (Budapest 4.) az esélyes jelölt az LMP-s Ungár Péter. Pedig itt a DK-s Niedermüller Pétert mutatta ki esélyesnek minden felmérés, és az MSZP is őt támogatja hivatalosan.
Vácon az LMP-s Matkovich Ilonát ajánlják a választóknak. Holott itt a DK-s Krauze Istvánt támogatja az MSZP.
Salgótarjánban az LMP-s Dömsödi Gábort kiáltják ki esélyesnek. Itt a DK-s Kovács Zsolt indul az MSZP támogatásával.
Egerben a független Vámos Csabát hozzák ki esélyesnek. Itt a DK jelöltje Kertészné Kormos Noémi.
Kecskeméten az LMP-s Vágó Gábort ajánlják. Ebben a körzetben az MSZP elvileg a DK-s Szőkéné Kopping Ritát támogatja.
Pécsen az LMP-s Hohn Krisztinát hozzák ki esélyesnek. Naná, hogy ebben a választókerületben is DK-s jelölt van, Nagy Ferenc.
Mohácson szintén LMP-st ajánlanak, Bosnyák Andrást. Az MSZP pedig papíron ugye a DK-s Lukács Jánost támogatja.
Gödöllőn az LMP-s Lengyel Szilviát mutatja a térkép esélyesnek. Pedig itt nem is a DK, hanem az MSZP–Párbeszéd jelöltje indul."
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/27/az_mszp_csinaltatott_egy_eselyes_jelolti_listat_majd_visszavonta_a_terjeszteset/
Béla333
Ugyanis a demokrácia és az igazságosság jegyében képesek letiltani, elhazudni az igazságot is:

"A Népszava különszámát osztogatta volna az MSZP az utolsó napokban, mivel az tartalmazott egy esélyes demokratikus jelölteket felsoroló térképet. Több választókerületben azonban olyan nevek szerepelnek, amelyeket nem akarnak a szocialisták reklámozni. Így a kinyomtatott újságok terjesztését leállították.
"...az MSZP-s kampány vezetői úgy döntöttek, nem engedik utcára az újságot. "
"A térképnél feltüntették, hogy a Publicus közvélemény-kutató cég szerint ők a „demokratikus oldal legesélyesebb jelöltjei”. A Publicus vezetője, Pulai András az Indexnek megerősítette, hogy a Vasárnapi Hírekkel kialakított többéves együttműködés mellett a Népszava felkérte a céget, hogy készítsen egy ilyen térképet."
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/27/az_mszp_csinaltatott_egy_eselyes_jelolti_listat_majd_visszavonta_a_terjeszteset/

Most őszintén: senki egy cseppet sem szégyenli magát azért, hogy így manipulálnak, hazudnak? Erre egy szavatok sincs?
kereső
@Béla333: ezt már egyszer kitárgyaltuk.A felmérést Puch László/a volt mszp pénztáros-amúgy Gyurcsány Ferenc jó barátja/ és baráti köre rendelte.Ők nyomtatták ki, ők kezdték el terjesztetni.Az mszp meg vissza vonatta.
A tárgyilagosság meg Te!
Pálinkás Pál
@Béla333: "De a gödöllői választókerületben készült – amúgy az LMP által rendelt – kutatás is megjelent időközben a Mérce.hu-n, és a cikkből az derül ki, hogy Lengyel egy hajszállal megelőzi a szocialista indulót."
No most erre mit lehet mondani...ha én rendelek jó pénzért egy közvéleménykutatást,akkor nekem kedvező eredmény fog születni!!!
Légyszíves valami független felmérést dobj ide nekem...ez kb annyira hiteles..mint a századvég!!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 19.19
Már a Publicus is az ellenséged?
Mindenki ellenség, aki nem MSZP/DK fanatikus?
Ha valaki olyat mond, ami igaz, csak éppen nem kedvező nektek, akkor az már rögtön ellenség, igaz? Na ez az a mentalitás, ami a jóérzésű embereket taszítja az MSZP/DK csapatoktól.
Pálinkafőző Rézüst
@Béla333: Mindenki ellenség, aki nem lmp fanatikus?
rohács1926
Szél Bernadett szerint Orbán börtönbe fogja zárni őt, ha áprilisban a Fidesz nyer.
Én ezt nem hiszem. Sőt azt sem hiszem, hogy Szél Bernadett ezt őszintén mondta.
Ha ettől tényleg félne – úgy is, mint ember, úgy is, mint több gyermekes családanya , MENEKÜLVE A BÖRTÖNTŐL – hanyatt homlok szaladna megegyezni a DK-MSZP-vel , különösen azután, hogy a jobbik elhajtotta, mint a legyet.
2014-ben az LMP több mint 10 mandátumot – és ezzel kétharmadot – ajándékozott a fidesznek, olyan körzetekben, ahol csak meg kellett volna állapodnia (főleg Budapesten). De nem tette. Most sem teszi. Pedig 6-8 körzetet simán elvehetnének a fidesztől. Szerintem, ha tényleg félne…
Persze lehet, hogy én látom rosszul. Lehet, hogy annyira utálja a DK-MSZP-t, hogy inkább megy börtönbe, mint hogy velük megegyezzen? (Ezt csak az ügyeletes hozzászólójuktól kérdeztem.)
Béla333
@Pálinkafőző Rézüst: 19.58
Nem én kételkedek ebben a letiltott Népszava mellékletben szereplő adatokban, hanem ti!
Meg a Kunhalmi Ágnes:

"Ám több helyen az MSZP-s kampány vezetői úgy döntöttek, nem engedik utcára az újságot. Kódolva volt ugyanis, hogy a DK-val pont a kampányhajrában válik ellenségessé a viszony emiatt. Ezzel kapcsolatban kerestünk MSZP-s politikusokat. Tóbiás József országos kampányfőnököt hétfőn nem sikerült elérnünk.
Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke viszont az Indexnek megerősítette, hogy a fővárosban valóban nem fogják terjeszteni ezt a kiadványt. „Nem egy újságon múlik, hogy elérjük a változást Magyarországon."
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/27/az_mszp_csinaltatott_egy_eselyes_jelolti_listat_majd_visszavonta_a_terjeszteset/
koszpeko
@Béla333: www.youtube.com/watch?v=DU-Sk0FFaBc

Ez bazd meg.
Ez a Shiffer meg a szélkakas Bernike.
Ők mernek neki ugrani a Varju Lacinak.
Egy szar szemét banda az lmp.
Béla333
@koszpeko: 20.25
Én úgy emlékszem, hogy ez a mocsok Varjú pofátlankodott oda az LMP-sekhez, provokálva őket!
Egy mocskos szemét, Fidesszel összejátszó, banda a DK!
Gyurcsány most is úgy mozog az ellenzéki térfélen, hogy mindent és mindenkit letaroljon. Csak ő maradjon!
Na ilyen aljas banda a DK!
koszpeko
@Béla333: Aljas a te bandád.
Ki a faszom segítségével lettek megszavazva az Alkotmány bírók?
Hogy lett 2/3-os elfogadás?
Béla333
@koszpeko: 20.53
Ez akkor volt, amikor Gyurcsány bejelentette, hogy hazaáruló az, aki nem úgy lép, ahogy ő mondja?
Emlékszem! Jól tette az LMP, hogy nem Gyurcsány hőbörgésétől tette függővé a döntését.
Az a 4 alkotmánybíró bár jobboldali beállítottságú, de nem Fideszes!
Egyébként a 4 új alkotmánybírónak köszönhetően az elmúlt másfél évben számos ügyben döntött a Fidesz elvárása ellen az alkotmánybíróság!
De ha már itt tartunk! Hogyan és miért szavazta meg a DK a politikusok családtagjainak a részvételi lehetőségét a közbeszerzéseknél? Vagy ha a DK szavaz át, az neked rendben van?
koszpeko
@Béla333: Csak nyaltatok és törleszkedtetek.
Más elvetek nincs.
Elvtelen langyos süllyesztőbe való párt.
Voltak erősebbek is akik eltűntek a szemétdombon.
Így jár a bandád is.
Béla333
2015.12.01. 21:18
"Mostantól állami vezetők hozzátartozói is indulhatnak közbeszerzéseken"
"Vagyis azok, akik külön háztartásban élnek, mostantól már nyugodtan indulhatnak állami közbeszerzéseken. Sőt valójában nem is mostantól, az új szabályok ugyanis november 1-től, vagyis visszamenőleges hatállyal lépnek életbe.
De nem csak az állami hivatalok vezetőinek hozzátartozói nyerhetik majd ezután sorra a közbeszerzéseket. Hanem azok rokonai is, akik a közbeszerzés kiírásában, előkészítésében, lebonyolításában részt vesznek.
A törvényjavaslatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta be hétfőn, az Országgyűlés 119 igen szavazat és 69 nem szavazattal engedte át, a fideszes és KDNP-s képviselők mellett a Demokratikus Koalíció képviselői és Fodor Gábor liberális képviselő is igennel szavazott."
index.hu/gazdasag/2015/12/01/kozbeszerzes/

Na erre varrj gombot! Nyilván ez rendben van, mert itt a DK a Fidesszel szavazott együtt!
Ez neked nyilván nem gond...
Béla333
Amikor a DK megszavazta a korrupció kiterjesztését, a politikusi hozzátartozók lehetőségének a kiterjesztését akkor egy LMP-s sem ment oda a DK sajtótájékoztatójára úgy mocskoskodni, ahogy a Varjú Lacid tette az LMP sajtótájékoztatóján!
Na ez is egy jelentős különbség a DK és az LMp között!
bencemacska
A cikket végig el kellene olvasni!
"Azoknál a körzeteknél, ahol nem készült friss közvélemény-kutatás, egy régebbi eredményekből és a jelölt beágyazottságából kiinduló számítást végeztek. Így fordulhatott elő például, hogy Újpesten hajszálnyival, de esélyesebbnek számít a most független, ám a legutóbbi időközin MSZP-sként taroló Horváth Imre – mondta Pulai.Az alkalmazott modell magasra értékeli az úgynevezett inkumbencia-hatást (hivatalban lévőket erősítő hatás), mert a múltbeli választási eredményekből tudjuk, ez döntő lehet. De ezeken a helyeken várhatóan a visszalépések fognak majd dönteni, és nem az ilyen előrejelzések – mondta Pulai."
bencemacska
@kereső: ma, 19:11
No nem olyan egyszerű az. :
Olvasd el a 21:47-kor beírtat. De mindjárt visszakeresem a hozzátartozó részt , hogy ne legyen a szövegkörnyezetből kiemelve.
koszpeko
@Béla333: "Amikor a DK megszavazta a korrupció kiterjesztését,"
Hol a link???
koszpeko
@Béla333: Nem látom sehol hogy a bandád csatlakozna az Europai Ügyészséghez.
Béla333
@koszpeko: 21.58
A 21.23-as beírásomban, te nem szoktad sohasem elolvasni azt, amire válaszolsz?
bencemacska
@kereső: ma, 19:11
Ha van időd és türelmed ezt olvasd el, legjobban eligazít.
Az idézet az index által közölt cikkből való, ami itt már többször is megjelent citátumként, csak a lényeg nem!
verőce21
Az LMP-nek a Fidesz aktivisták gyűjtötték többségében az aláírást. Írtam ezt annak idején.
Hogyan, honnan a francból gyűjtött volna össze a pártjuk mind a 106 körzetben elegendő aláírást? Az LMP nem egy országos támogatású párt. pl. Zalában, Dél-Baranyában azt sem tudják, hogy létezik ilyen pártocska, már megbocsássanak a hívei.
JAJMÁR
Ės mėg mindig van lejjebb. Most 1-2 beėpūlt emberrel próbàljàk hiteltelenìteni a pàrtot.
Ki vele, ės minden egyes trūkközővel . Hazakūldeni őket egyenkėnt.
Gyanìtom, hogy lesz meglepetės jövő vasàrnap. Nem kicsi, nagy...
Pálinkás Pál
@Béla333: Nem látom a független felméréseket!!! Egy szót sem írtam ellenségről...Mellesleg,véleményed a Hadházy cikkről???
Béla333
@Pálinkás Pál: 05.49
Oda, ahhoz a cikkhez megírtam!
bencemacska
@verőce21: tegnap, 22:15
A zuglói LMP mindig nagyon zűrös volt.
Emlékszem rá, akit a szakadáskor sikerült meggyőzniük, hogy maradjon, ne menjen a Párbeszédbe, 2-3 hónap múlva két lábbal kirúgták!
koszpeko
@Béla333: Biztos mellé nyomtak.
Nem tudom.
De ha annyira támogatnák a korrupciót, szerinted egyetlen pártként akarnának csatlakozni az Eu. Ügyészséghez?
Béla333
@koszpeko: 16.58
Az LMP is csatlakoztatná az országot az Uniós ügyészséghez:

" Az LMP azt is kiemeli, hogy továbbra is minden korrupt és gyalázatos ügynek utána fog járni. Továbbá az is hangsúlyozza, hogy „a 2018-as kormányváltást követően az első intézkedéseink között lesz az Európai Ügyészséghez való csatlakozás”."
mno.hu/belfold/lmp-a-fidesz-elismerte-hogy-korrupt-rendszert-hoztak-letre-2420614
Béla333
@koszpeko: 16.58
És mégegy: Az Uniós ügyészség "csak" az uniós pénzekkel kapcsolatos ügyekben tud vizsgálódni, ahogy tudom, de a hazai adóforintjaink ellopása, sikkasztása, korrupciós ügyei nem tartozik a hatáskörébe. Így ha valamelyik párt a korrupció ellen akar küzdeni, akkor az Uniós Ügyészséghez való csatlakozás mellett a hazai korrupcióellenes ügyészséget is fel kell állítani!
nezelodo
@quadrocopter: Hehe, száguld az import tapolcai képviselőjelölt a "győzelem felé", Azt hiszi, elfelejtik neki és a tettestársainak, a kórház tönkretételét, a szülészet megszüntetése a nemzet gyarapodása jegyében, a labor megszüntetésének kísérlete, a kórház évekig való üzemeltetése és lenyúlása a haverok által, (Kern dr, a bukott fideszes polgi, KreditJenő közreműködésével), és mellette valósnak láttatják a rekordnak számító 29 órán át megállás nélkül tartó 30 másodpercenként aláírt ajánlásokat! Vizsgálat? Nem akar egyik illetékes sem munkanélkülivé és feketeseggűvé válni, röpült ott felelős kisebb dologért is!
kereső
@Shikari: na ennek," Annak írsz alá, és annyiszor, ahányszor szeretnéd!"-ugorgyá neki még egyszer.Hozzam a Ve.tv-t?A magyar törvényeket kéne ismerned,nem más államokét,mielőtt a hazug kijelentéseidet megtennéd.
quadrocopter
Ez az aláírásgyűjtési hiszti abból is eredhet, hogy a Gwci és bandája valóban gyűjtött az Lmp-nek, de csak azért, hogy utána benyomhassa a választók elé, hogy lám lám, velünk vannak ezek is!
bencemacska
@Shikari: március 28., 16:00
Egyetértek veled abban, hogy "MINEK".
Sok a hivatásos rajongó is meg a segítő is, nincs rá szükség, hogy más is gyűjtsön nekik. Első nap meg volt a szükséges ajánlás többszöröse.
De az ajánlásgyűjtő fullajtárok túlteljesítettek. Ingyen, vagy pénzért,- esetleg más ellenszolgáltatásért - ki tudja, egy, két/ vagy több ajánlóívet átadnak másolásra olyan gyűjtőknek, akiknek nehezen megy a gyűjtés.
Akinek nevében gyűjtöttek, azok nem is tudnak az üzletről!
Ha valamelyik jelölt pénzért gyűjtet, annak nagyon oda kell figyelni, mikor átveszi a munkát és fizet! A felelősség az övé!
Akinek barátságból gyűjtenek, annak meg jobban meg kell válogatni a barátait!
kereső
@Shikari: ," Annak írsz alá, és annyiszor, ahányszor szeretnéd"-ez nem azt jelenti,mint amit 07:53-kor ide irtál. Te ugorgyá!,
Mert az ajánló a választókerületében több jelöltet is támogathat,de mindegyiknek csak egyszer irhat alá.!!
Vesd össze az eredeti baromságodat ezzel.
Utána ugorgyá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.