Miközben a bérek jelentősen emelkedtek az elmúlt hónapokban, a nyugdíjak eddig csak a reálértéküket tartották meg. A gyenge forint és az inflációs nyomás viszont hamarosan komoly csökkenést hozhat az idősök megélhetésében. Egyre nagyobb a szakadék a nyugdíjak és a fizetések között.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Sajnos, ahogy egyre több lesz a minimálbéres dolgozó, és az onnan nyugdíjba menő, egyre alacsonyabb lesz az átlag nyugdíj, lassan már a minimálbér szintjén lesz. Pedig benne vannak a több százezres nyugdíjak is az átlagban.
Ezért tudja Orbán éves 10000 forintos Böskével megvásárolni egy részüket.
Ebben a "hasító gazdaságban" a nyugdíjas, rokkant, beteg teljesen felesleges teher, hiszen csak viszi pénzt. És ahogy csökken a nyugdíj vásárlóértéke kevesebb ÁFÁt is fizet.
És ezt a generációt mi neveltük, taníttattuk! Mi teremtettük meg azokat a dolgokat, amiket most elherdálnak, ellopnak!
Szégyellem, amikor sok évtized után a gyerekem nyakába akarják sózni az eltartásomat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Már benne vagyunk eléggé ,,dermesztő,, hogy hétről hétre valami mindig drágább lesz és nem pár forinttal hanem jelentős összeggel 10-15 % az előzőhöz képest !!!
szaboria1
Még a mai napig is cseng a fülembe amikor még 1998-ban Fidesz aktivista voltam és anyagot vittem a Fidesznek és az akkori irodájuk előtt nevetve mondták megnyertük a választásokat a nyugdíjasok le vannak ejtve. Bizony azóta le is vannak a Fideszes kormány részéről ejtve. Mézes madzagot adnak a Bözsi utalvánnyal és ezzel bizony az öregeket nagyon megvezetik. Volt munka köröm révén kiszámoltam a páromtól már meghaladja lassan a 1,5 millió kiesést. Pedig neki sosem volt magas a nyugdíja.
emerencia
@karma1: "A jo kereskedonek nem igazan a nagy haszon az erdeke, hanem a kisebb, de BIZTOS haszon, ami egyenletesen jon be egy arucikken." Ez így igaz.

Amit leírtál a kisebb vállalkozó kereskedőkre jellemző (közülük is csak a jobbakra) de a piacot meghatározó nagyokra csak részben. Ők tudják optimatizálni a szállítási rendszerüket és sok költséget áthárítani a beszerzőkre, vásárlókra, személyzetre. Nem mondom, hogy rájuk nem hatnak a romló külső tényezők de ennek ellenére hatalmas a sikerpropaganda mely a közelmúlt valós bevételein nyugszik. Ebből futja költséges és nem mindig szükséges nagyobb átalakításokra, átrendezésekre mely leginkább a külsőségekre irányul ami fontos de nem elégséges feltétele a hosszútávú sikeres működésnek viszont demonstrálja a külvilág felé, hogy van pénz dögivel mégis emelik az árakat. Csak az a kérdés, mikor pukkan ki a lufi. )-:
karma1
@emerencia: Te is azt mondod, Dragam, amit en. A nagyobb kereskedok, vallalkozok IGEN, atharitjak a vevokre a hianyukat: ezt hivjak rovid uton aremelesnek.Teljesen mindegy, hogy milyen logisztika mellett szallitanak: egy adott tavolsag megtetele mindenkeppen dragabb lesz, mert a szallitasi kort mindenkeppen le kell jarniuk a szallitojarmuveknek,.
Ebbe a szemet forintbedontesbe a kisvallalkozok es kozvetve az a 9 millio ember fog belepusztulni, aki nem tud elmenni az orszagbol, nem talal munkat, vagy eppen nyugdijas, rokkant, sokgyerekes, vagy maskepp hatranyos helyzetu.
Azert irtam 9 milliot, mert hiaba szavazott allitolag 2.5 millio ember - ebbol 266 ezer roman es mas kelet-europai atszavazo - a fideszre, a sok hulye nem tudja, hogy ok is meg lesznek szivatva rendesen, nem kimeli oket sem a rendszer.
Nem fogjak fel, hogy ok 4 evenkent csak arra jok, hogy szavazzanak, de semmi masra nem. Borzasztoan sajnalom, hogy annak ellenere ez a potrohos zsirdiszno lett megint a kormanyfo, hogy szambelileg felmillioval tobben szavaztak ELLENE, mint mellette. Dehat ugye a toredekszavazatokat o vitte el, amire semmi mas nem adott neki felhatalmazast, kizarolag a sajat maga altal a sajat javara atirt valasztasi torveny.
Yoda69
Szerintem a real erteket se oriztek meg, mert volt/van egy 10-15%os inflacio. Es akkor a dramai forint gyengulesrol meg nem is beszultenk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.