Miközben a bérek jelentősen emelkedtek az elmúlt hónapokban, a nyugdíjak eddig csak a reálértéküket tartották meg. A gyenge forint és az inflációs nyomás viszont hamarosan komoly csökkenést hozhat az idősök megélhetésében. Egyre nagyobb a szakadék a nyugdíjak és a fizetések között.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Sajnos, ahogy egyre több lesz a minimálbéres dolgozó, és az onnan nyugdíjba menő, egyre alacsonyabb lesz az átlag nyugdíj, lassan már a minimálbér szintjén lesz. Pedig benne vannak a több százezres nyugdíjak is az átlagban.
Ezért tudja Orbán éves 10000 forintos Böskével megvásárolni egy részüket.
Ebben a "hasító gazdaságban" a nyugdíjas, rokkant, beteg teljesen felesleges teher, hiszen csak viszi pénzt. És ahogy csökken a nyugdíj vásárlóértéke kevesebb ÁFÁt is fizet.
És ezt a generációt mi neveltük, taníttattuk! Mi teremtettük meg azokat a dolgokat, amiket most elherdálnak, ellopnak!
Szégyellem, amikor sok évtized után a gyerekem nyakába akarják sózni az eltartásomat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Na sok hülye nugger-birka ezt akartátok???
karma1
Na, azert a 3 %-os beremeleseket nem mondanam meg tevedesbol sem "jelentosnek", meg csak inflacio-kovetonek sem...
De a 6.14 %-os forintromlast viszont tragikusnak irnam le, nem csak "jelentosnek"...
Vagy a firkasz, vagy a kozgazdasz nincs nagyon a top-on.
Azonkivul a 3 %-os emelkedes az ATLAGOS, amni azt jelenti, hogy meszilolonek havi 70 %-kal javult a jovedelme, a Kiss Marikanak , a korhaztakaritonak meg 1 %-kal. Es inkabb hajlok arra, hogy tobb az 1-2 %-os beremeles, mint a 6-8 %, esetleg tobb.
Szoval ne kozmetikazzak mar azt a rohadt berszint szamitast, mert szart se er a munkajuk : csak ide-oda kenegetik a trutymot...:o(((
RonaGyuri
@karma1: s akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a nyugdíjas árszínvonal hányszorosa a hivatalos inflációnak! =))
emerencia
Ne ostorozd magatokat. A nyugdíjasok kb. leképezik az aktívok társadalmát, rengetegen utálják közülük ezt a rendszert. Az össztársadalmi haszonélvezők a orbán igazi szavazóbázisa. Pl. azok akik nem fizetnek adót, járulékot, csok jogosultak, fiatalon nyugdíjba mehetnek, képességeiket meghaladó munkakörökben dolgoznak, lopnak, csalnak, hazudnak, orbáni mintára, stb. A többi fiatal pedig világgá megy, az idősek szenvednek, a középkorúak szoronganak, mindenki fél a betegségtől, őfensége népnyúzó törvényeitől. Feszül a társadalom, annak ellenére, hogy a diktátor mindig nyer és "sikeres". Nem lesz lesz ennek jó vége de csak egy a biztos: nem a teljes nyugdíjas társadalom a bűnös mindezért!!!
emerencia
@karma1: A boltokban pedig emelik az árakat mondván, hogy van a népnek pénze, emelkedtek a bérek. Aztán néznek ki a fejükből a kereskedők, hogy a nagyívű bevételi terveik mégsem jönnek be.
justhpeter
Amióta megváltoztatták a nyugdíjas fogyasztói kosarat, sose volt egyenlő az infláció és az emelés.
karma1
@emerencia: Ez nem egeszen igy van. Az uzletekben azert emelkedik MINDEN arucikknek az ara, mert a SZALLITASI koltegek is emelkednek, es mar eleg regen tudjuk, hogy a benzinarban a legkevesebb a benzin VALODI ara, legalabb 85 %-a az adotartalma a kozel 400 forintos benzinnek.
De vonatkozik ez ez pl. a szolgaltatasok arara is, mert magasabb lett az uzletber, dragult a futes (mert dragult a gazolaj), es sajnos ezek egymasra hatasat "elvezhetjuk" az aremelesekben.
A jo kereskedonek nem igazan a nagy haszon az erdeke, hanem a kisebb, de BIZTOS haszon, ami egyenletesen jon be egy arucikken. Aki meg talpon van a piacon, az valoszinuleg megprobal tisztessegesen, kicsi, de biztos haszonnal dolgozni. Hidd el, hogy nagyon jol tudja ezt az MNB is, de kurvara nem erdekli oket a kisvallalkozo hasfajasa, mert nekik akkor is omlik a penz a szamolajukra, amikor alszanak, vagy a Bahamakon nyaralnak. Es ok nem is otthon vasarolnak, hanem Londonban, Parizsban, Berlinben, horribilis osszegekert.
karma1
@emerencia: Olvasd el ezt a cikket, es rajossz, hogy micsoda disznool van a kormany kornyeken, es mennyire nem eri meg nekik, hogy a nemzetkozi korrupcios bizottsaghoz csatlakozzanak, meg hogy egyaltalaban: tisztessegesen dolgozzanak.

propeller.hu/itthon/3362291-kamuirodakkal-fejtek-meg-brusszelt-orankent-400-ezer-forintos

Gondolom, Te is ismered a jopofa magyar mondast: Aki sokat dolgozik, nem er ra penzt keresni...:o(((
nezd mar meg, ki az aki dolgozik a kormanyban?
Grafix69
Lehet kurva hülye vagyok , de miért emelkedtek a fizetések? Azért mert a statisztika 340 ezer keresetet mond? Kinek ennyi a fizetése , mondjuk kézbe ? Mennyjenek a picsába. Arról nem is beszélve ,hogy anyám nyugdíja 120 ezer forint a feleségem meg hat éve még 80 ezer forintot keresett.
Eladott Ország
A svájci indexárlás és 13. havi nyugdíj helyett, nyugdíjprémiumnak nevezett alamizsna és Bözske utalvány jár, továbbá 2008 óta 28.500 Ft. öregségi nyugdíjminimum, süket dumával.
Nessy
Sajnos, ahogy egyre több lesz a minimálbéres dolgozó, és az onnan nyugdíjba menő, egyre alacsonyabb lesz az átlag nyugdíj, lassan már a minimálbér szintjén lesz. Pedig benne vannak a több százezres nyugdíjak is az átlagban.
Ezért tudja Orbán éves 10000 forintos Böskével megvásárolni egy részüket.
Ebben a "hasító gazdaságban" a nyugdíjas, rokkant, beteg teljesen felesleges teher, hiszen csak viszi pénzt. És ahogy csökken a nyugdíj vásárlóértéke kevesebb ÁFÁt is fizet.
És ezt a generációt mi neveltük, taníttattuk! Mi teremtettük meg azokat a dolgokat, amiket most elherdálnak, ellopnak!
Szégyellem, amikor sok évtized után a gyerekem nyakába akarják sózni az eltartásomat.
RonaGyuri
@justhpeter: szó sincs megváltoztatásról: MEGSZÜNTETTÉK! =))
Jozefina
@RonaGyuri: nekik lényeg, hogy nyaldossák a nagy vezér kezét. Aztán meg majr rá jönnek, hogy az üres tányért nyalogathatják. Hát így jártak!!!??
szép új világ
@RonaGyuri: Ők akkor is imádni fogják a szeretett vezírt, ha nem kapnak majd egy fillért sem. Ők akkor is elhiszik majd, hogy mindenről Soros és a migráncsok tehetnek, mert az ostobák már csak ilyenek.
karma1
@Grafix69: Ok allandoan bernovekedesi ATLAGrol beszelnek.
Tudod, a meszilolo orankent 11 millios joveddelmet elosztjak a megfelelo szamu hajlektalan, vagy a 26.600 forinton elo alapnyugdijasok jovedelmevel (ami viszont havi jovedelem), es hip-hopp, maris megvan az arany kozeput, hat ne felj, nemsokara mar felmilla korul lesz a jovedelem, majd csak gyozzek kapkodni a fejuket a dolgozok.
Addig, amig minden kozvelemenykutato- es statisztikai hivatal nekik kozmetikazza ki az adatokat, addig szarnyalunk,vilagelsok vagyunk, a bernovekedes belathatatlan, a GDP megszegyeniti a piti nemeteket is, es hat csak azzal a rengeteg migranccsal kell megkuzdenunk, akik ugye a hatarokon ozonlenek be naponta.

Virtualis vilagban virtualis berek - realis forintbedoles. Ennyit tudnak. amig el nem soprik oket.
papa.49
Már benne vagyunk eléggé ,,dermesztő,, hogy hétről hétre valami mindig drágább lesz és nem pár forinttal hanem jelentős összeggel 10-15 % az előzőhöz képest !!!
szaboria1
Még a mai napig is cseng a fülembe amikor még 1998-ban Fidesz aktivista voltam és anyagot vittem a Fidesznek és az akkori irodájuk előtt nevetve mondták megnyertük a választásokat a nyugdíjasok le vannak ejtve. Bizony azóta le is vannak a Fideszes kormány részéről ejtve. Mézes madzagot adnak a Bözsi utalvánnyal és ezzel bizony az öregeket nagyon megvezetik. Volt munka köröm révén kiszámoltam a páromtól már meghaladja lassan a 1,5 millió kiesést. Pedig neki sosem volt magas a nyugdíja.
emerencia
@karma1: "A jo kereskedonek nem igazan a nagy haszon az erdeke, hanem a kisebb, de BIZTOS haszon, ami egyenletesen jon be egy arucikken." Ez így igaz.

Amit leírtál a kisebb vállalkozó kereskedőkre jellemző (közülük is csak a jobbakra) de a piacot meghatározó nagyokra csak részben. Ők tudják optimatizálni a szállítási rendszerüket és sok költséget áthárítani a beszerzőkre, vásárlókra, személyzetre. Nem mondom, hogy rájuk nem hatnak a romló külső tényezők de ennek ellenére hatalmas a sikerpropaganda mely a közelmúlt valós bevételein nyugszik. Ebből futja költséges és nem mindig szükséges nagyobb átalakításokra, átrendezésekre mely leginkább a külsőségekre irányul ami fontos de nem elégséges feltétele a hosszútávú sikeres működésnek viszont demonstrálja a külvilág felé, hogy van pénz dögivel mégis emelik az árakat. Csak az a kérdés, mikor pukkan ki a lufi. )-:
karma1
@emerencia: Te is azt mondod, Dragam, amit en. A nagyobb kereskedok, vallalkozok IGEN, atharitjak a vevokre a hianyukat: ezt hivjak rovid uton aremelesnek.Teljesen mindegy, hogy milyen logisztika mellett szallitanak: egy adott tavolsag megtetele mindenkeppen dragabb lesz, mert a szallitasi kort mindenkeppen le kell jarniuk a szallitojarmuveknek,.
Ebbe a szemet forintbedontesbe a kisvallalkozok es kozvetve az a 9 millio ember fog belepusztulni, aki nem tud elmenni az orszagbol, nem talal munkat, vagy eppen nyugdijas, rokkant, sokgyerekes, vagy maskepp hatranyos helyzetu.
Azert irtam 9 milliot, mert hiaba szavazott allitolag 2.5 millio ember - ebbol 266 ezer roman es mas kelet-europai atszavazo - a fideszre, a sok hulye nem tudja, hogy ok is meg lesznek szivatva rendesen, nem kimeli oket sem a rendszer.
Nem fogjak fel, hogy ok 4 evenkent csak arra jok, hogy szavazzanak, de semmi masra nem. Borzasztoan sajnalom, hogy annak ellenere ez a potrohos zsirdiszno lett megint a kormanyfo, hogy szambelileg felmillioval tobben szavaztak ELLENE, mint mellette. Dehat ugye a toredekszavazatokat o vitte el, amire semmi mas nem adott neki felhatalmazast, kizarolag a sajat maga altal a sajat javara atirt valasztasi torveny.
Yoda69
Szerintem a real erteket se oriztek meg, mert volt/van egy 10-15%os inflacio. Es akkor a dramai forint gyengulesrol meg nem is beszultenk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.