Egy ítélkezési napon két figyelemkeltő döntést hozott az Európai Unió Bírósága a lengyel és magyar igazságszolgáltatás kapcsán. Kádár Andrással, a Helsinki Bizottság társelnökével elemeztük, hogy a luxemburgi székhelyű bírák hatékonyabban védhetik-e a hazai jogállamiságot, mint a könnyen megállítható "Brüsszel"?

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: :)))) :))DDDDD :):))))))) Jól van Szarosnyelvű...csillapodj kicsit... Már megint elcsavargott a kedves nővér a Xanaxoddal..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Tükröm,tükröm mond meg nékem...@Shikari: de szépen összeszedted a jelenlegi hatalom jellemzőit. Magam se tudtam volna jobban...
advocat
Mert Európában él 500 millió migránccsal dúsitott hülye? Mi 9 millióan (mert tán 2 millió (?) még nem agymosott) mindenkinél okosabbak vagyunk? Shikari! Lépjünk ki! És elmúlik minden gondod!!!
vladimir putin
@Shikari: Mondták már, hogy egy szellemi zseni vagy?
Kapásból jó lennél például államtitkárnak is.
Vagy akár miniszterelnöknek is, mert már azon a szinten forgolódsz.
Az asszony otthon hogy bírja, hogy egy ekkora csillag elme mellett él?
Mit csillag, GALAXIS!
bencemacska
@kereső: ma, 10:50
Megelőztél, ugyanez jutott eszembe!-:)))
Helyettem is írtad!
bencemacska
A legkreatívabb magyar bíró majd a Patyi úr lesz, mint a Közigazgatási Bíróság legfőfőbb vezetője!
Emlékszik még valaki a második ( vagy tizenkettedik!) kerületi turul szobor ügyében végzett áldásos tevékenységére?
Clavigo
@Shikari: :)))) :))DDDDD :):))))))) Jól van Szarosnyelvű...csillapodj kicsit... Már megint elcsavargott a kedves nővér a Xanaxoddal..
bencemacska
@Shikari: ma, 14:06
De hogy ne beszéljél a levegőbe, itt a bizonyíték a kinevezés előtt álló új főbíró "liberális" tevékenységére:
"... önmagában az önálló közigazgatási bíróság léte vagy nem léte nem értékelhető. A közigazgatás feletti bírói kontroll számos szervezeti formában megteremthető. A lényeg, hogy legyen ilyen intézmény, és ez valóban elfogulatlan jogorvoslatot jelentsen az ügyfélnek a közigazgatással szemben. Ez pedig a közigazgatás bírák személyén és valódi függetlenségén múlik. Ebből a szempontból a kilátások nem valami bíztatóak. A hírek szerint az új szervezet főbírója Patyi András lesz.
Talán már kevesen emlékeznek rá, de 2005-ben ő volt a Hegyvidéki Önkormányzat jegyzője, vagyis pontosan akkor, amikor a XII. kerületben engedély nélkül állították fel a turul szobrot. Közigazgatási hivatalvezetőként jó másfél évig küzdöttem ezzel a jogsértő helyzettel. A jegyző, köztudottan éppen az önkormányzati működés törvényességéért felel. A turul szobor esetében legalább két jogerős közigazgatási bírósági ítélet született, amelyet a XII. kerületi önkormányzat egyszerűen nem hajtott végre. Mindenki megítélheti, hogy miért pont Patyi András a legalkalmasabb a kormány szerint az országos közigazgatási főbíró tisztére. "
karma1
@bencemacska: Koszi ezt az idezetet - persze, en errol semmit se tudhatok, hiszen nem vagyok benne a napi hirekben...

Egyebkent meg ne alacsonyodj le ehhez a betegagyu futyiszeshez; aki meg ott tart, hogy a turul az egy magyar dolog, akkor en meg Susu, a sarkanyrol mondom, hogy valos magyar szemely, hiszen nalunk nepszeru egyedul.
Ez a lokott egy kepzeletbeli madarat nevez magyarnak,...Mert agya semmi,...
Mit csinaljak, ha nekem a meg a ketfeju sas a kedvencem? Az is van annyira valodi, es az meg most is egy hiteles jelkep, mig a turul csak a kover-fele osmagyarkodo kurultajiaknak feszkel az agya'ba...
karma1
@bencemacska: Amugy a turul a pogany mondavilagban tunik fel, mesei alak,...
Akkor most mi a lof@szt is epitenek tulajdonkeppen? horthy miklosos-turulmadaras, arpadsavos-leventes KERESZTENYdemokraciat?
Valamelyik okos politologus irt egy nagyon jo cikket, amiben elemezte az apr.8. -a utani szitut, es amiben megallapitotta, hogy a valasztasi csalas utan orban tusvanyosig - kicsivel tobb, mint 3 honapig - epitette csak ezt a vonalat, de posvanyoson igencsak visszatert az illiberaliahoz, joadag zsidozassal , antiszemitizmussal es kifejezetten naci modra mukodo propagandaval megspekelve.
bencemacska
@karma1: ma, 15:29
Időnként muszáj nekik válaszolnom, amikor nagyon kilóg , no nem a lóláb, hanem az egész ménes! Megpróbálok nem személyeskedni, inkább más szavait használom fel.

Majd a turulra is reagálok, de tegnap hallottam dolgokat a Patyiról, amik csak úgy nem találhatóak a róla szóló leírásokban. Pl én nem emlékeztem rá, hogy ő volt a XII. kerület jegyzője a turul szobor állítása (2005) idején. Sőt elfelejtettem, hogy II. vagy XII. ker. a helyszín.
Érdekes egyébként a cikk, ahonnan az idézet származik:
fuhu.hu/nincs-gonosz-kormany-es-jo-nep/
vladimir putin
@Shikari: Én igazat adok neked! LOPNI SZABAD!
Aki pedig ebben kételkedik, az mind hülye.
kereső
@karma1: orbán mindent csak addig "épit",amig az érdekei úgy diktálják. Bizonyára megigérte az EPP-ben,hogy felhagy az illiberális állam épitéssel- de mikor tartotta ő a szavát?
vladimir putin
@Shikari: amúgy meg nincs is olyan madár, hogy turul.
Tudod van olyan hogy sas, kerecsensólyom, kolibri, ésatöbbi.
A turulnak mi a lófasz a latin neve?

Álomvilágban élsz.
Tán megbaszott egy unikornis, amikor nem figyeltél.

A nőddel mi a helyzet?
Arról makogjál valamit, mert különben buzi vagy.
karma1
@kereső: Igen, de nagyon valoszinu, hogy nagyon recseg-ropog mar az epitmenye, pedig legalabb 2019-ig ki kene tartania, hogy az EPP komolyan vegye oket, hiszen jon az EU valasztas jovore...
Tudom, hogy nekik csinalta ezt az egesz szinhazat a keresztenydemokraciaval, dehat mar nincs sok ideje hatra a hatalomban. Kapkod mindenhez, mint Bernat a menkuhoz...
vladimir putin
@karma1: én ezt inkább máshogy látom. Megalapít egy másik pártstruktúrát orosz fake news támogatással, amiben benne lesznek az olaszok, a hollandok meg a német kizártak.
A EU választásokon pedig simán komoly erő lehet, ez a veszélyes.
Én mondjuk pont leszarnám, de EZEK LOPÁS ALAPÚ MAFFIÓZÓK!
bencemacska
@vladimir putin: ma , 16:05
Félek, hogy igazad lesz! Számolj a lengyelekkel is. Velük nagyon szimpatizál!
lusta
Ezek bizony nagy gondot jelentenek. A turul egy nem létező ősmagyar mondákból származó ragadozó. Senki nem látta és senki nem tudja hogya is illene kinéznie. Ugyanez van az árpádsááávos zázslóval. István királyunk zászlaja még vörös volt. Bizony! A sávos zászló meg spanyol mintájú. Hoppá!
Clavigo
@Shikari: A saját klozetodba "építsél " horti-szobrot,,,,,harapd bele a nevét,,hogy felismerhető legyen,,,.az aljára meg harapd bele a monogramodat..,,@nyád majma.
bencemacska
@Shikari: ma, 15:43
"A liberálisokat el kell számoltatni a hazaárulásuk miatt."
Egyetértek, ha az elszámoltatást a Liberális Internacionálé volt alelnökével kezdjük, sőt segítek is. Te lefogod, én meg pofozom! OKÉ???
Utána megbeszélhetjük a továbbiakat!
kereső
@bencemacska: amikor elfáradtál,én meg folytatom.
bencemacska
@kereső: OK!!!
Ezt megbeszéltük. De az indítványozó hallgat!
bencemacska
@Shikari: 1. Mert szerinted van valami ebben az országban, ami nem az ő gonoszságának eredménye?!?!?!
2. Az országveszejtőt nem szabad összetéveszteni az országvezetővel!
kereső
@Shikari: 10:50 Nem a fidesz tartja egyensúlyban a gazdaságot, hanem az EU-s pénz, a hazautalt euro milliárdok, no és nem utolsósorban az adófizetők.A fidesztől lóhimbi-limbi lenne itt,nem gazdaság.
bencemacska
@Shikari: Az én gyerekkoromban egy másik - valóban magyar nemes - politikus gyászkeretes képe volt kitéve! Aki nem értett egyet Horthyval!
És ez a kép csak a rákosi rendszerben került a fiókba, amikor apám már nem élt, mi meg gyávák voltunk nélküle!
csak úgy....
@Shikari: látom, már szobrászkodsz is gyurma agyú barátom...
ha nem vagy ficergös, modellt állhatnál (ülhetnél;) ) a XXI.sz. tipikus , nem gondolkodóhoz!
...valami hasonló remekmü származhatna belöled,mint amit Rodin csinált...
kereső
Akkor egy kis adalék a MET-hez,eu-hoz,paks-höz és csak úgy általában orbán-fidesz hez.
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/az-oroszok-megvezettek-orban-viktort.667804.html
cikicakk55
Az a legfélelmetesebb,hogy Orbán képes lenne Európát ketté szakítani. Már pedig annak semmi értelme nem lenne,főleg az adott országok népeinek számára. A milliárdosoknak,fegyvergyárosoknak biztos jó üzlet lenne és félő,hogy Putyin pont ezért tűri meg Orbán Orbanovics Orbanovot,a Magyarok Mini Putyinját Maxi mocskossággal megáldva.
csak úgy....
@cikicakk55: orbán ,max. arra képes,hogy kiléptesse az országot az unióból ,de cserében jön majd a migráns mentes,katolikus szép világ...
cikicakk55
@csak úgy...: Mert ha csak a katolikus Szép világ jönne,akkor nem is lenne baj.nekem nincs bajom a vallással,bár én magam nem vagyok vallásos.A papokkal annál több bajom van,mert nem azt csinálják ami a dolguk lenne,hanem politizálnak,bele ugatnak mindenbe.Volt már a történelem során pont elég baj a papok miatt és a vallások miatt nem vagyok egy történész alkat,de azt tudom,hogy nem egy király életét és ország népét tették tönkre az áskálódásaikkal.Ez főleg a katolikusokra volt jellemző.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.