Miközben alapvetően nem is a gender-szakokról szól persze a kérdés, sokkal inkább arról a hatalmi demonstrációról, amellyel Orbanisztán vezető kisebbsége be akarja bizonyítani, hogy bármikor megtehet bármit. Olyan területeken is, ahol a hatalomnak nem sok keresni valója van. Mert amikor a tudományt a politika és ideológia játszóterévé tették, az eddig csak olyan nagy eredményekhez vezetett, mint a tudósok megkínzása, megégetése az egyház áldásával, illetve Liszenko elvtárs tündöklése Sztálin kegyelméből. Alapvetően az lehet a baja a társadalmi szerepek, a szerepekhez kötődő sztereotípiák kutatásával Orbánnak, és társulatának, hogy ez nem igazolná vissza, az „asszony főzz, és tedd szét a lábad” mentalitást. Mert egyenrangúnak kellene elismerniük a női vezetőket, illetve általában a társadalom női szereplőit- Holott azt Kövér korábbi megszólalásaiból tudjuk, hogy a NER-kompatibilis nő alapvetően egy hülye lombik. Azért persze érdekes lenne, hogy a Fidesz mikor fogja hivatalosan is...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Csak aztan ez a gulyas gyerek nehogy nagyon gyorsan megkapja, hogy "nyasd ki a gemet TE, gulyas!"
Mert ez is elkovetkezhet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Dudadani próbáltad már NŐVEL, vagy még nem ???
Pinát akkor láttál mikor nagyanyádat a kecske feldöntötte ???
Az eszed láthatóan meg van a pozíciódhoz !!!
Sámannus
Ezeken kívül a "család" fogalma a keresztyény hitű pankrátorainknak is felettébb labilis építménynek tűnik.
www.blikk.hu/aktualis/valsagban-roganek-hazassaga/cmtvc37
Basszátok meg most kivel qúrtok ki?
Más családok is igen érdekes szaftos gender történeteket élnek meg.
kereső
@Sámannus: az első feleség jobban néz ki,mint cilike!
cikicakk55
@papa.49: Na Papus ez volt ma a legviccesebb amit olvastam.Nagyon felröhögtem.Vizuális típus vagyok, így el tudom képzelni Kövért,amint meglátja nagyanyja altestét ahogy feldönti a kecske. Piszok jó! Köszi!
Sámannus
@kereső: Lehet hogy má megbánta, de nem tudjuk ki kit cserélt le.
Nessy
Ebben az a jó, hogy olyan témáról beszélnek, amiről sokan azt sem tudják, hogy eszik, vagy isszák! Szerintem, ha holnaptól a Mendel törvényt tiltanák be, ahhoz is tapsolnának. Elvégre, az is genetika!
Commenter
@Sámannus: Rudolf Péter megbocsátott
(a feleségének, hogy évekig Orbán Viktor szeretője volt)

Az egyik – friss Kossuth-díjas – színésznőnkről is szó van benne, az alcímben szereplő szeretőről, a férje szájából, ha hihetünk a szerzőnek és/vagy a lapnak. (A férj, Rudolf Péter már 2013-ban megkapta.) Egyetlen szóval se vitatom a színészi teljesítményüket. Sőt, az se érdekel, hogy ki mit csinált és kivel, ki bocsátott meg, miért és kinek. Az se érdekel, hogy lett-e az említett viszonynak házasságon kívüli gyümölcse is, vagy nem lett.
kereső
@Nessy: liszenkó újratöltve, kdnp-s lila palástba öltöztetve?
Sámannus
@Commenter: A jányos családapa amikor színészekkel a fehérvári huszárokról óbégázik, bizony röhögő görcsöm támadt. Így magam sem tudom hová tenni a tízparancsolatot, amelyet badarság lenne komolyan venni ezeknek az antikrisztusoknak a szájából.
Egyébként ezek annyi pinát nyaltak már, amitől szőrösebb a nyelvük, mint a seggem.
Különösen érdekes ez a Gulyás gyerek. Elég korán kezdi a trágár kifejezéseket bedobni. Ez hamarosan elkoptatja a fényes karrierjét. de így a jó a pöcsök elfogynak mint a gyertya.
Commenter
@Sámannus:erre gondoltál?
www.youtube.com/watch?v=_Ilevnaa9pw

nyilván színjózan íme a "kézcsókos" ennyire tiszteli a nőket...
Gulyás gyerek állítólag hogy is mondjam? A saját térfelén játszik...ami nem is (lenne) baj ha nem ágálnának ez ellen. Képmutatás a köbön! "Tüntikézés, nyasgem, stb." kulturált "úrifiú" ez is mint azungár 'na idefigyeljtebüdöspatkány" péter. A hideg ráz ettől a Gulyástól is. Rossz értelemben.
GeoCravker
@kereső: @Nessy: Sztálin elvtárs ajánlásával
karma1
Csak aztan ez a gulyas gyerek nehogy nagyon gyorsan megkapja, hogy "nyasd ki a gemet TE, gulyas!"
Mert ez is elkovetkezhet.
GeoCravker
@karma1: Tudhatná, hogy egy diktátor szolgájának lenni nem okvetlenül nyugdíjas elfoglaltság. Anno Sztálin mellett hullottak, mint a legyek.
papa.49
@cikicakk55: Örülök, hogy tudtam egy könnyebb pillanatot szerezni neked ...
GeoCravker
@Shikari: A "társadalmi nem" egy elég bénán értelmezett fordítása a fogalomnak a hazai értelmezési színvonal ismeretében.
Valójában a nemekhez kötött társadalmi szerepekről, sztereotíp szerepértelmezésekről van szó.
Mármint akkor, ha utána is olvasol, és nem Rétvári szintjén (bányászbéka feneke alatt 10 kilométerrel) kezeled. Persze: nincsenek tulzó elvárásaim. Rétvári és Orbán, a falusi suttyó a Tied.
silber13
@Shikari: Emberiességet összekeverni az emberiséggel ... Hát apám!! Nem semmi!!:-))
Commenter
@Sámannus: van még pár ilyen. Rettenet. Náluk, kb. ennyi a gender:elég csak belenézni, végignézni nem lehet.

www.youtube.com/watch?v=OtgBFVREwow
Hellcat
Nem vagyok a gender szak kedvelője de...akkor basszuk ki szépen a teológiát is...hasztalan szar...meg az oktatásba beleerőszakot hittant...nem illik ám a gyerekek torkán letolni, mint ahogy a pedó papok szokták a faszt a ministrásfiú torkán.
papa.49
@kereső: Eléggé csak mikroszkóp alatt látható )))))))))))
Commenter
@Hellcat: meg az etikát, meg az esztétikát, a filozófiát...nem kellenek ezek sem.
Hellcat
@Commenter: Hát de nem? Elég vicces, hogy álkeresztény rablóbanda erőlteti az oktatásba a hittant meg az etikát, de a gender studies az hasztalan szar azt meg kell szüntetni...várj meg is szüntették...
Commenter
@Hellcat: amire ők azt mondják hogy szar, az szar. Oszt jónapot! Hittan, etika? Max a pokolbélit oktathatnák bárhol. Ezekhez képest a patás és csapata tényleg csak egy szerencsétlen rakás bukott angyal...
GeoCravker
@Shikari: A szövegeddel több baj van.

1. A "genderizmus" ugyan jól hangzik, és elhiszem, hogy simogatja a szélsőjobb máját. Azonban a gender-szakokhoz semmi köze.Kommunikációs lózung.
2. A biológiai nem erőszakos megváltoztatását senki sem hirdeti. Az olyan látens, vagy nem is túl látens homokosok, mint Tömjén Zsóti és Rétvári ugyan sokat ugat ilyesmiket, de valójában inkább csak a saját identitászavarukat leplezik a hangoskodással. Miközben a hangoskodók igenis bele akarnak szólni a mások magánéletébe.
3. A pedofiliát senki nem mentegeti. Kivéve az egyházat, ahol nagyban üzik ezt az ipart. Majd szólj, amikor a katolikus egyház ellen írsz röpiratot.
magyarbakancs
Az egyik volt szomszédom unokája Antropológusnak tanult,diplomázott.
Az évben 10 végeztek ilyen szakon az országban.
egyetlen egy sem dolgozik a tanult szakmájában,hivatásában.
Mivel nincs hely ennyi antropológusnak.
Kérdem menyibe került ez a tíz ember tanitatása tokkal,vonóval?
Minek oktatok olyant amivel soha nem tud elhelyezkedni?
karma1
@magyarbakancs: Lajkoltalak, Kedves, mert egy reszrol igazad van, de egy okos tarsadalmi berendezkedesnel lehetne egy csomo kutatast vegezni, hidd el, mindenre jutna penz.
Ma Magyarorszagon MINDENBEN tulkepzes van, mert aki mar gimnaziumot vegzett - mondjuk a Treford utcai Real Gimnaziumban - az mar komoly kihivast jelent orbannak es a szellemi (???) sleppjenek, tehat mar ok is tulkepzettek, - nyugodtan vehetik az iranyt nyugatra, mert ott megbecsulik oket. Tulkepzes van programmozokbol, kozgazdaszokbol, biologusokbol, stb. hiszen nemcsak a kutatas teruleten, de mashol sem. Kozmunkasnak eleg,. ha le tudja irni a nevet, amikor a fizujat atveszi, oszt jonapot.
Ennel nagyobb bune szinte nincs orbannak - a nemzet tudatos irtasa, lebutitasa meghatarozza a kovetkezo 100 evre a helyunket a vilagban.
tudode
Ezek a gazdijukkal együtt úgy teszik, veszik az agyukat, mintha MOST JÖTTEK VOLNA LE a FÁRÓL.
.
Most a GENDERELMÉLETTEL terelik el a figyelmet arról, hogy biz'a a GAZDIJUKNÁL, a MINDENRE HATÓNÁL egy kerékkel több v kevesebb van, vagy rafináltak mint a qva ég, hiszen
.
ad 1/ Még a helyesírásban is van HIMNEM, NŐNEM, és SEMLEGES NEM!
.
AD 2/ Csaba László jobboldali közgazdász "is" kijelentette: ORBÁNÉK 100 ÉVES LEMARADÁSBAN VANNAK!
.
AD 3/ A németek "is" elfogadták fizikailag a harmadik nemet
.
www.google.hu/search?q=A+n%C3%A9metek+elfogadt%C3%A1k+a+harmadik+nemet&oq=A+n%C3%A9metek+elfogadt%C3%A1k+a+harmadik+nemet&aqs=chrome..69i57j69i64.15585j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
ad 4/ Míg a szócsövek nyomják ezt a gender izét a GAZDIJUK a fatornyos falujának határából
.
hvg.hu/itthon/20180815_Magangeppel_ment_a_Vidi_BLmeccsere_Orban_Viktor
.
ad 5/ A GENDER izé leple alatt láss csodát, és a láthatóság elől SZABADDÁ TETT haver
.
168ora.hu/itthon/ket-het-alatt-3-milliardot-keresett-meszaros-lorinc-egyik-cege-154540
.
ad 6/ Feltölti ELEMEIT őszre a MINDENT TUDÓ, HATÓ, és FÉLELEMTARTÁS FOKOZÁSÁVAL az alattvalóknak a FAL ADJA adja KI TUDJA HANYADIK ütésnem a sokaDIKÁT!
.
ÉS A BAMBA NÉP TŰRI ezt a FALUSIAS "úri murit"!!!
.
Egészségünkre VÁLIK EZ A BAGÁZS, aki, ami MINDENRE képeSS!!!
GeoCravker
@Shikari: 1./ Szerintem Te nem érted, de ez kétségtelenül a Te bajod. Lenne. Ha magadba folytanád.
2./ Idézd a gender-szak tankönyveiből. Tényszerűen, szövegösszefüggésében. Utána térj vissza a témához. Hátha közben az ismereteid is túljutnak a párt-brossúrákon.
3./ Lehet. A hírek mégis a katolikus papok viselt dolgaitól hangos. De ettől még lehet. ami persze csak szerinted menti a katolikusokat. Mert különben miért is hivatkoznál arra, hogy bezzeg a többiek.
Szóval: mikor írsz röpiratot a papi pedofilia ellen? Vagy az mehet szerinted?
GeoCravker
@magyarbakancs: Az akkreditációs listán ettől még elfér az antropológia is :-)
Egyébként könnyen lehet, hogy az üresen álló lassan lerohadó stadionok többe vannak, mint 10-30 diplomás. Pláne, ha fizetős, mint a CEU-n
GeoCravker
@Shikari: akkor uszulj és írd már azt röpit a papi pedo ellen.
Mert egyelőre úgy néz ki, hogy 15- 20 olyan diploma, ami pl. a nők társadalmi szerepváltozásával is fogflalakozik az nagyon zavar, de a több ezer homoerotikus és pedofil szexuális visszaéléssel teljesen jól meg tudsz békélni, ha papok az elkövetők.
Csak nem pedofil papnak tetszel lenni?

Tudod, mit írhatsz az egyházi pedofilia ellen általában. Csak akkor írd bele a számokat, és az egyes egyházak érintettségét is, ha már ennyire a szíveden viseled a disztigválást.
Nessy
@Shikari: Továbbá a civil pedofilokat se hagyd ki, ha már ilyen elfogulatlan kívánsz lenni!
Nessy
@Shikari: Elnézést, de te írtad, hogy az összehasonlítás nélküli adatközlés ebben a formában uszítás! Ergo, hasonlítsd össze legalább a főbb csoportokat!
Eladott Ország
A kormánypárt persze kitermeli a maga kontraszelektált hátországát a Fidelitas és hasonló műhelyekben, ahonnan aztán a tehetségesebbek felkerülnek a nagyszínpadra. Ilyen például Gulyás Gergely, aki 34 évesen ifjú titánnak számít a fiatal demokraták között, vagy Szijjártó Péter, aki viszont ügyesen teremfocizik. Most aktuálisan Gulyás viszi a szót, nyilatkozik, interjút ad, általában rendkívül okos és hihetetlen rálátása van a valóságra, az átlag-közmunkást érintő/nyomasztó napi gondokra. Ez már csak így szokott lenni, ha valaki világ életében a politikából élt. Látja a valóságot, mint vak komondor Terikét. Gulyás Gergely és a Fidesz nagy álma végső soron teljesült. Létrejött egy polgári középréteg és egyre duzzad. Nem is volt nehéz létrehozni, egyszerűen csak átlagot kell számolni, aztán pedig átnevezni a dolgokat. Például mi politizálásnak hívjuk azt, amit a Fidesz csinál, ellenzékiségnek azt, amit minden más párt csinál, többségnek hívunk kétmillió embert a nyolcmillió választóból és még örülünk is neki, milyen okosak vagyunk. Ja, így könnyű! Csak bele ne dögöljünk.
Eladott Ország
@Shikari: ma, 15:26; Már ma is egy külön vallás, külön szekta a fideszhívőké. A Fidesz nem egy párt. Valamikor régen annak indult, aztán Orbán Viktor átvette a hatalmat először a pártban, majd az országban. Éppen úgy szektavezér, mint a fia. És ez nem fog javulni, hanem hamarosan romlani fog. Sokat. Gyorsan. Most üzente meg az ország miniszterelnöke és az ő utóda. A képen a jelenlegi és a jövőbeni gazda látható. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/07/gazsi.png
Mára gyakorlatilag a magyar keresztény egyházak közösen uralkodnak Orbán Viktorral, akkor nem kell olyan rohadtul sokat töprengeni Orbán Gáspár szektavezéri ambícióin. VIII. Henrik azért, hogy el tudjon válni a feleségétől – akkor a lefejezés még nem jutott eszébe, mint a válás egy formája – simán szakított Rómával és létrehozta az anglikán egyházat, melynek ő volt a feje, létre lehet hozni nálunk is egy szép nagy Felházat. Ez a szép új világ, ami itt épül a szemünk előtt. És én nem tudom megmondani, hogy van-e még értelme újra és újra felemelni a hangunkat, vagy itt van az ideje előszedni a bőröndöt a szekrény aljából. Az első verzióban akarok hinni.
Eladott Ország
@Shikari: A totalitárius rendszerre már nem kell várni eljött, ugyanis egypártrendszerben nincs demokrácia. Szomorú vége lesz a csúti kancigánynak és bandájának. Csak szólok előre te szarházi fideszes faszfej!
dr. prédikátor
@Eladott Ország: Ne báncsátok! Egyszer rákérdeztem hogy hol és mit végzett! kapaszkodjatok!!!Képzeljétek azt válaszolta hogy: cociálpszichológiai végzettsége van!!!Anyám borogass! a csikari meg a cociálpszihológia!!!Inkább cociálpszichopata!
Gauntlet
Nektek van nyasgem, a főnökkel szemben, mert egyikőtök se olyan tökös hogy ellent merjen mondani vagy kritizálni. Annyit is értek - mint egy tubus fogkrém !
GeoCravker
@Shikari: ma, 15:07

Semmi gond. Megértettem, hogy számodra 10-30, a társadalom nemi szerepeivel foglalkozó szociológus zavarja a szépérzékedet, de az egyházak (mint fentebb írtam bármelyik, csak hozzál számokat, arányokat), bármilyen mértékű homoerotikus vagy akár hetero pedofiliája nem.

Amúgy rendben. Uszítok a pedofil egyházi személyek ellen. Tudod mit, a nem egyházi pedofilok ellen is, Az, hogy szerinted az ő ténykedésük jobb, mint a szociológiai kutatások, az a Te problémád.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Téged még nem kérdeztelek...légyszi írd meg mit értesz a társadalmi nem alatt, vagy ahogy te fogalmaztál a társadalom nemi szerepe alatt...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Azoknak a jellemzőknek az összességét, amit a társadalmi tudat egy, a nemhez kötődő szerep betöltésével azonosít.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...és mi a lényege egyetemen tanítani, hogy miként kell megbecsülni egy nőt vagy egy férfit ?...és miért ismerik el tudományosan hogy van nemtelen ember ?
silber13
@dr. prédikátor: Ne csodáűlkozz! Vérében va a hazudozás!:-))
Eladott Ország
@silber13: A gazdasági növekedésünk úgy hasít – Gulyás Gergely szerint – hogy Európa csak ámul és bámul. És mennyire igaza van neki! Itt egy ábra, hogy a kevéssé szorgalmasok és tehetségesek is értsék.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/01/szegenyseg.png
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/01/gki.jpg
Eladott Ország
Bizony nyasgem van itt. images.uncyc.org/commons/e/e0/Nyasgem.jpg
Tehát miközben úgy száguld a gazdaság, hogy szabad szemmel követni sem lehet, lassan újabb siker kapujához érünk dübörgés közben. Nem kell már sok idő, hogy szép kis országunk a csúcsra érjen, amennyiben csúcsnak nevezhető a szegények számának rohamos fejlődése és az átlagos bérszínvonal stabil tartózkodása a béka ülepe alatt. Nem én mondom, hanem okos és hozzáértő emberek, hogy amennyiben szeretett vezetőink továbbra is a saját vagyon gyarapítására használják fel a közpénzt és az uniós forrásokat, amit nem lehet ellopni, azt pedig hülyeségekre költik, akkor itt nagyon hamarosan olyan világ lesz, hogy még az albán kecskepásztorok is ide fognak járni katasztrófaturizmus céljából. Nem tartom egyébként kizártnak azt sem, hogy agyafúrt kormányunk éppen a turizmus eme formájában látja a jövőt. Lehetséges, hogy Orbán Ráhel hozzáértő keze alatt létrejön majd (nem most mindjárt, mert még kicsi a ded) egy Nemzeti Katasztrófaturisztikai Nemzeti Központ. Persze nemzetileg. A jól szervezett túraútvonalakon a gazdag látogatók megtekinthetik a faekével szántó magyar parasztot és a Trabanttal szántó burzsujt egyaránt. Lesz majd autentikus népi ételek kóstolgatása – krumplival töltött krumpli burgonyakörettel – valamint egy vidám kirándulás keretében meg lehet tekinteni Mészáros Lőrinc báró összkomfortos sertéseit, illetve az árok partján legelésző alkalmazottakat is.
magyarbakancs
@karma1: Saját szakmámban a 85-88 években kezdték képezni a diplomás ápolókat.
Akkor az egyik kollégának mondtam kell képzés de csak nagyon limitált létszámban mert valakinek diploma van a kezében az író asztalt ,sók fizetést,semmi feleltséget akar.Na igazam lett létre hoztak egy osztályt ahol mind diplomás nővér volt egy sem akart dolgozni mosdatni,beteget gondozni.3-4 hónapon belül felszámolták az osztályt és újjá szerveztük.
Mindenki magának tanul de ne magyar szokás szerint ha diploma van a kezébe már íróasztal mellett terpeszkedjen.
Kulizzon diplomával a zsebébe tudja értékelni a dogokat. és nem fent hordja az orrát ,hogy szaros pálcával sem tudjuk elérni.
karma1
@magyarbakancs: Nagyon igazad van. itt sem azok keresik a legtobbet , akik a legnehezebb munkat vegzik a betegekkel, hanem akinek papirja van rola, es taloan egyszer egy heten lat egy fenykepen beteget - de nem a valosagban...
Valoban nem diplomasokra van mindenhol szukseg, hanem jo vegrehajto , keszito szakemberekre, de minden te'ren, nemcsak az orvoslasban...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Kérdezted a személyes véleményemet konkrét dolgot, ami a hatáskörömben áll. Válaszoltam.
Most megpróbálsz ebbe kapaszkodva terelni másfelé. Nem fog menni.
GeoCravker
@Csizmás Kond: Visszakérdezhetnék, hogy mi értelme akadémiának hívni egy gittegyletet, ahol 11 idióta kerget egy golyót, és valójában ahhoz sem, meg semmi máshoz nem értenek.
De szerintem ezt is hagyjuk.
GeoCravker
@karma1: @magyarbakancs: Személy szerint diplomásan is a kaptafánál tesztelek szoftvereket. Mert sokkal érdekesebb, mint managerként elizolálódni. Iagz, ezt a kaptafánál is megfizetik.
Egyébként az a baj, hogy a diplomát egy hamis fétis-kép veszi körül. nem csak Magyarországon. Azt láttam Cambridge-ben is. De hazánkban erősen. Számos oka van. Párat szerintem gyorsan elő tudnánk sorolni.
A talán legerősebbek magyarhonban szerintem a portáseffektus, és a képzés-szociológiai gap.
A portáseffektus, hogy akinek egy kicsi hatalma van az maximálisan demonstrálni akarja. Azt a kis 3.14nyi diplomáját mindenki előtt demózni akarja.
A képzésszociológiai probléma meg az, hogy nem tudatostíják: a diploma jogosítvány és nem garancialevél. Jogosítvány egy beosztáshoz, de nem garantálja, hogy egy életre alkalmas is marad arra a beosztásra.
Találkoztam olyannal, aki büszkén emlegette, hogy már a nyolcvanas évekkel végén, az első közt kapott informatikai diplomát. Jó, mondtam. S mi újság a tesztautomatákkal? Hát arról lövése nem volt. De megsértődött, amikor közöltük, hogy akkor előbb tanuljon. Mert neki diplomája van. Barátilag javasoltam neki, hogy tegye a billegő íróasztal alá. Erre pláne megsértődött, és kifejtette, hogy biztos nekem nincs és irigylem.
Nagyon meglepődött, amikor közöltem vele, hogy négy szakma hat diplomája van meg. Plusz egy doktori :-) Elvégre sok billegő szék és asztal van a családban :-)
(felvettünk egy jó fejű pályakezdőt a tesztelői csapatba végül, aki rugalmas, tanulókész volt)
Csizmás Kond
@GeoCravker: Nem akartam semmibe belekapaszkodni csak az első válaszod annyira akadémikus volt, hogy abból egyáltalán semmi nem derül ki...tehát vagy válaszolsz vagy nem érdekel a semmitmondás.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...a másodikra...nem tudom mert én nem pártoltam egyetlen ilyent sem...sőt nálam az egyetemes kifejezés csak az előzőleg szigorúan szakmailag megalapozott magas-szintű előadást jelenti.
...és mert gondolom a focira céloztál, nem vagyok foci rajongó se, de szerintem ott az akadémia a már nagy múltú csapatokban részt-vett játékosok továbbképzéséről szól.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A véleményemet kérdezted. Megmondtam. Ha nem tetszik, az nem az én problémám.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...vélemény...az mindig az embert tükrözi.
És hogy pontosítsuk az értelmeket...ezt kérdeztem...
" @GeoCravker: Téged még nem kérdeztelek...légyszi írd meg mit értesz a társadalmi nem alatt, vagy ahogy te fogalmaztál a társadalom nemi szerepe alatt..."
te így válaszoltál...
" Azoknak a jellemzőknek az összességét, amit a társadalmi tudat egy, a nemhez kötődő szerep betöltésével azonosít."
Tehát...a társadalom már eleve nemekből áll, (persze ezt van aki nem tudja bizonyos okokból), sőt a nem korábbi a társadalomnál, tehát most azt felismerni kb nyolcezer év lemaradást jelent .
Tudománnyá formálni pedig csak azért volna értelme hogy haszna legyen...vagyis egyiket a másik fölé vagy alá sorolni...az pedig nem tudomány hanem önkény.
Amúgy amiért kialakult ez az egész társadalmi nemi-zavar az nem a két nem besorolása a társadalomba, hanem a két nem nemtelenítéséből kialakított sokadik nemek olyan szintre emelése, ami már szembetűnően megalázza az eredeti két nem birtokosait, ami normális emberi gondolkodás szerint nem sorolni kéne hanem gyógyítani és elejétvenni az e-fajta degeneráltságnak.
...szóval arra lettem volna kíváncsi, hogy szerinted van-e társadalmi nem, vagyis az én értelmezésem szerint a két nemen kívüli olyan mittudommi ami azok társadalom kialakulását fejlődését és rendszerét meghatározná.
Szerény felfogásom szerint nincs ilyen, sőt az amit tudományosan meghatároztak és mindenek fölé szeretnének emelni az nem más mint a két egészséges nem normális létét tönkretenni rajtuk keresztül az ők kárukra és belőlük táplálkozva létrehozni egy nemtelen, agyatlan akármit...amiből már az itt megjelent vélemények szerint vannak arra tartó példányok.
GeoCravker
@Csizmás Kond: A 'társadalmi nem' szerintem egy magyarul sikerületlen fogalmi megközelítés.
Sokkal inkább nemekhez kötött szerepekről van szó, és vele az olyan sztereotípiákról, mint a 'férfi vadászik' a nő gyüjtöget'. A vadászó nő és a gyüjtögető férfi tehát ebből a sablonból kilóg. Vannak társadalmak, amelyekben több nem van a biológiaitól függetlenül. Nem a gender-szak miatt, hanem mert a társadalom szociális rétegződése olyan. Évezredek óta.
Attól, hogy szerinted ilyen nem létezik, attól még van. Mivel nem haltak ki a gyarmatosításig, valószínűleg nem egészségtelenebb az ő nemi felfogásuk sem, mint a Tied.
A "a két egészséges nem normális létét " egy ostobaság, ha nem haraxol. Szerintem akkor is, ha haraxol. Nincs olyan, hogy egészséges és beteg nem. A "normális" az meg egy szociológiai kategória. Na pont az ilyeneket vizsgálja a szociológia. Neked ez a normális, mert ezt hagyta ráéd a társadalmad, a családod, a neveltetésed, a hormonháztartásod. Másnak más a normális. Hitlernek a két méteres szőke árja volt a normális, de ő sem volt az.
anima
Gulyás "birodalmi droid" Gergely azt mondta, hogy...
A kutyát nem érdekli !!!
Csizmás Kond
@GeoCravker: Egészséges és beteg nem...ha abból indulunk ki, hogy minek mi a szerepe akkor nyugodtan beszélhetünk egészségesről és betegről... de ha csak a nem szexuális oldalát nézzük akkor az annyira sokszínű és nemtelen hogy abból szintén nem lehet nemet formálni.
...és a kétméteres szőke...az társadalompolitikai nézet...belső törvények, ami bármilyen társadalomban előfordulhat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.