A közelmúltban az összes ápoló és orvos felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán. Most nyilvánosságra került egy dokumentum, ami a távozók béréről árulkodik. Az egész osztály felállt Mint ismert, az ajkai intenzív osztályon előbb az összes nővér, szeptember 20-án pedig az összes orvos beadta felmondását. A Magyar Narancs szerint összesen öt aneszteziológus és intenzív szakorvos állt fel más elfoglaltságra hivatkozva, közülük négyet alkalmaznak vállalkozóként. A nővérek pótlására nyugdíjas szakembereket hívtak vissza, a gyerekosztályról csoportosítottak át munkatársakat és „bérnővéreket” foglalkoztatnak. Az Állami Egészségügyi Ellátó közleménye szerint a kórház menedzsmentje már tárgyal a szabad kapacitással rendelkező orvosokkal, és az átszervezéseknek köszönhetően továbbra is folyamatos lesz az ellátás az érintett osztályokon. A kórház szerint túl sokat kértek

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
A kórházigazgató fizetését is mellé lehetne tenni.
Azon kívül az orvosok felmondásának elsődleges oka az volt, hogy a körülmények ellehetetlenültek. A nővérek felmondása után a betegek állapota nem volt biztosítva az odarendelt nem szaknövérekkel. És ez intenzív osztályon életveszélyes.
Most mehet a szerecsenmosdatás, meg az orvosok lejáratása - de ettől a körülmény még gyalázatos és emberek halnak meg!
Az embereket is kellene egy mákszemnyit szeretni, nem csak a hazát, illibsikéim!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Ez ugye a bruttó kereset, ennek jó ha a felét megkapták. Egy szakorvosnak legalább ennyit kellene nettóban kapnia, de lehetne még ágakat felsorolni ahol hasonlóan kellene keresni.
karma1
Na, nem voltam benne biztos, hogy be tudom kuldeni ezt a cikket - mert sokszor hiaba van itt mas tartalmi megjegyzeseknel a cikk, megsem lehet bekuldeni, ha aznap a propi modija ballabbal kelt fol, vagy eppen nem sikerult dugnia...
NAde ezt most megis be lehetett kuldeni.
Volt egy fogadasom magammal, mert szinte biztos voltam benne, hogy a sokkolo hirre a kormany is fog valaszolni egy joadag lejaratassal, megalazassal, lehetoleg ugy, hogy a valoban agyonhajszolt apolokat, orvosokat, egyeb korhazi alkalmazottakat valamilyen moson ne degradaljak le, es ne tegyek oket kozellensegge.
Regen sokszor ket-harom hetet is kellett varni egy-egy ilyen lejarato cikkre - de mi most mar egypar nap alatt is tanui lehetunk annak, hogy hogyan lehet egy ember munkajat egy aljas propagandahuzassal lealazni, semmisnek tekinteni.,
A cikkben bemutatnak egy olyan szamlat, ami juniusi munkavegzesre vonatkozik, es amit en nem hiszek, hogy a mai komputerizalt vilagban a Mancika kezzel toltogeti ki szemelyenkent, es allitolag nehanyszaz munkasnak, - vagyis a korhazban dolgozo szemelyzetnek.

A szamlan nem jelenik meg adoszam, es SEMMILYEN mas levonas sem, - sem a TB-re, sem a nyugdijjarulek levonasara NEM UTAL SEMMILYEN RUBRIKA SEM!
Mivel az ilyen fizetesi cedulak kesobb a nyugdijszamitas alapjat kepezik, mint hivatalos dokumentumok, igy ez a kis slejfni nem mas, mint egy durva csalas, amit nagyhirtelen produkalt a fideszes media.
En 2 evig voltam 18 eves koromtol berelszamolo - akkor dolgoztunk ilyen rendszerrel: a fopeldany ment az irattarunkba, hogy barmikor visszakereshetok legyenek az adatok, a masolat pedig perforalva volt, es a szep barna boritekban, amibe a penzeket dugtuk, (es amin csak a dolgozo neve szerepelt, es az aktualis havi fizetes volt feltuntetve ), abba dugtuk bele mindenkinek a kb. 12 mm szeles elszamolasi slejfnit, amin tetelesen szerepelt minden levonas (a jogcimmel egyutt), es a szocialis juttatasok is (ebedpenz, kiszallasi dij, volt, akinek benzinpenz, ruha-kopa's,...
karma1
@division: Egyre jobban kezdelek megszeretni. Igaz, a Te eszeden nem lehet egy ilyen ocska hamisitvannyal tuljarni. Neked is uzenem a fenti hsz-emet - de ezt Te is tudod Magadtol, mint kifizeto fonok.
Egy tisztesseges konyvelesben NEM letezik egy ilyen papir (ami VALOBAN csak a brutto jovedelmet mutatja, ahogy mondod), es nem csinalnak egy masikat, amik a levonasokat is tartalmazzak - ilyen nem letezik, mert akkor a konyvelo akar vonulhat is a bortonbe, kozokirathamisitasert...
Eriksson
@division: Én azt olvastam erről, hogy egymilliós emelést követelnek a már meglévő kétmillióhoz az ajkai orvosok: www.napiujsag.hu/2018/09/egymillios-fizetesemelest-koveteltek.html
kereső
@division:Ne már igazgató úr! Vállakozó orvosokról van szó.Az a fecni,nem egy bérjegyzék,hanem egy számla!!!. Vállakozónak a számlán szereplő össeget fizetik ki.
Az más kérdés-hogy ebből fizeti a saját rárulékait,az egyéb felmerült költségeit-és a nyeresége után,ha még marad a 9%-os vállakozói szja-t. Kivéve ha KATÁs.
És az is változtat a fentieken,ha ezt a számlás pénzt úgy kapja,hogy közben munkaviszonyban is áll a kórházzal.
Ludmilla
a tapolcai képviselő tételesen cáfolta ezt
kereső
@karma1: 14:53, vállakozó orvosokról van szó! Azok számlát nyujtanak be.A kiifizető a számla szerinti összeget fizeti ki, azt levonás nem terheli.A vállakozó önmaga állapitja meg,vallja be és fizeti meg a járulékait, és a vállakozás nyeresége utáni adót. A könyvelésben a vállakozó által kiállitott számla teljesen szabályosan szerepeltethető.
karma1
@kereső: OK, az lehet, hogy igy van, de nem egy ilyen kezzel irt sajtcedulan szamoljak el nekik a penzt, az szinte egeszen biztos! Ahogy @division irta, ez egy brutto osszeg, de a XXI szazadban nem hiszem, hogy IGY utalna az ALLAMKINCSTAR a kozalkalmazottaknak penzt. Ha viszont ezt a korhaz allitotta ki, akkor sem hivatalos, mert nincs helyesen kitoltve - adoszam nelkul szerintem meg brutto kifizetes sem mehet - igy az egesz papir egy takolmany, valaki gyorsan kiallitott kezzel egy kamu szamlakonyvben egy nemletezo utalast.
Az adoszamot minden esetben ki kell tolteni, enelkul a NAV nem is tudja kovetni a penz utjat. Sem akkor, amikor kimegy az allamtol a penz, sem akkor, amikor a NAV varja az orvostol a kulonbozo adok, jarulekok befizeteset.
görbetükör
A kórházigazgató fizetését is mellé lehetne tenni.
Azon kívül az orvosok felmondásának elsődleges oka az volt, hogy a körülmények ellehetetlenültek. A nővérek felmondása után a betegek állapota nem volt biztosítva az odarendelt nem szaknövérekkel. És ez intenzív osztályon életveszélyes.
Most mehet a szerecsenmosdatás, meg az orvosok lejáratása - de ettől a körülmény még gyalázatos és emberek halnak meg!
Az embereket is kellene egy mákszemnyit szeretni, nem csak a hazát, illibsikéim!
kereső
@karma1: de igen, egy ilyen kézzel irt "sajtcédulán"- ami tulajdonképpen a Magyarországon használatos kézi számlaformátum.Az adószámot meg azért nem látod,mert a számlát kiállitó neve,cime,adószáma ki van takarva.Kamu számlakönyv elvileg nem létezhet,hiszen 2007 óta NAV teszi közzé a számlatömbök hivatalos sorszámait, a számlatömböket adószám birtokában lehet megvásárolni, a kereskedő/nyomtatványboltos/ havonta két alkalommal névvel,cimmel,adószámmal közli a NAV-val,hogy milyen sorszámú tömböt ki vásárolt meg. Attól-még előfordulhat,de ennek az esélye ma már elenyésző, a szigorú szabályozásnak köszönhetően.Azt meg nem hiszem,hogy az orvos "fiktiv" számlát állit ki, hiszen ő ez után adózik.A vállakozó orvos -vállakozó minőségében áll jogviszonyban a kórházzal,és igy nem közalkalmazott.Nem a kincstár utal, hanem a kórház- hiszen önálló gazdálkodó.
papa.49
Álljunk már meg szóra, AZ ÓRÁNKÉNTI 5000 Ft EGY JÓ SZAKMUNKÁS ÓRABÉRE, AZÉRT EGY ORVOSNÁL NEM KÉNE SOKALNI !!!
A másik ez a számla összege, ebből fog a tag adót, sztk. fizetni, ebből fizeti ki a vállalkozását terhelő sok ,,kicsi 1-10 % egyéb költségeket, így már nem is annyira szép a leányzó fekvése !!!
karma1
@papa.49: Fokent, ha azt szamitjuk, hogy ebben tobb mint egy het tulora van. 40 oras lenne egy sima munkahet, + potlekok, jarulekok, stb...
papa.49
@karma1: Pont úgy van ahogy a ,,kereső,, írta ez egy un, átutalásos számla a vállalkozótól, a kórház felé, és passz !!!
papa.49
@karma1: Mire az a pénz ,,tisztán,,a tag zsebébe kerül kb. csak az egyharmadát, felét éri, ez is tény !!!A többi része 52 különféle címen az állam zsebébe vándorol !!!
Sámannus
Nem tudom, hogyan számolják az orvosok fizetését. Csak most olvasom, hogy 7 milliárdos jachttal, 17 milliárdos repülővel csámborognak a világban a magyar nagyfejűek. Ha mondjuk ezt lebontom a vitatott témában, simán demagóggá válik az összes kormány párti nyüszítés, mert az ami a szakmai munkát végző orvosoknak, és védőnőknek jár, az nem jár a zsivány ner vezetőknek.
division
@Eriksson: Mondjuk ez már más megvilágításba helyezné a dolgokat. Fene tudja már itt is mi az igazság.
Sámannus
@Sámannus: Ráadásul a hereverésen kívül SEMMIT nem csinyának. Átkozott léhűtő népirtó és hazaáruló banda.
kereső
Ez a cikk mindenféleképpen félrevezető,a cikk cime meg enyhén szólva is hazug.Aki nem ért hozzá,az ez után a cikk után csak sápitozik,hogy mit-és mennyit akarnak még. Pedig,ha kétszer ennyit kapnának kézhez!!!nettóban,az se lenne sok.Talán akkor nem lenne az osztályokon orvoshiány.
division
@kereső: Már megbocsáss, de csak az irigy emberek sajnálnák tőlük a kétszer ennyi fizetést.
karma1
@kereső: En csak a kepen lathato jobb felso sarokban levo ODANYOMTATOTT szoveget latom,
A cim alatt azt, hogy "Kozossegi adoszam"... Es EZ nincs kitoltve! Nekem peldaul EZ hianyzik.
Eriksson
@division: Azt mondja Komáromi doktor az ország háziorvosa, hogy igenis kell azoknak az orvosoknak a napi 50 ezer forint, nehogy már kiszúrják a szemüket harminccal.
Van aki havonta nem keres annyit.
Eriksson
@division: Jut eszembe, ez a Komáromi nem tud számolni. Hiszen már most többet keresnek mint havi 50ezer forint. Ha megkapnák a követeléseiket, akkor kijönne nekik a napi 100ezer forint is, vagy még több.
kereső
@division: ezt mondom én is!- a sápitozók!
Yoda69
Ez atlagolt fizetes amiben benne van eltolcsi havi 5 millas fizuja is.
Grafix69
1 millió bruttó . Ugye ugye , ennyit egy mosogató lány is megkeresne ennyi órával külföldön . Na ez itt a problem .
Dr plágium
@karma1: tegnap, 22:40-re Bocsánatot kérek, de nem értem miért rugózol az adószámon. Ki van takarva! Tudod személyiségi jogok stb.
Ludmilla
azt gondolom,hogy a semmitérő államtitkárok és fosügyi miniszteri biztosok fizetésénél sokkal többet érdemelnének...
kereső
@karma1: tegnap22:40 ne hiányold.A számla belföldi értékesitésről szól.Ráadásul egy olyan belföldi értékesitésről,ahol mindkét adóalany az ÁFA tv.szerint "speciális jellegére tekintettel" adómentes -leánykori nevén tárgyi adómentes- tevékenységet végez. A közösségi adószám felépitése: Az adott ország betűjele, ( Mo. HU)- és a belföldi adószám első nyolc számjele-(ez is csak Mo.)-ami a törzsszáma az adóalanynak.Tehát ,ha fel lenne tüntetve az általad hiányolt közösségi adószám- az adóalany azonnal beazonositható lenne.Belföldi értékésités esetén egyébként sincs jelentősége,és nem is kötelező "kiváltani" ,ha a vállakozás nem akar közösségi,vagy akár harmadik országbelivel kapcsolatot létesiteni.
1magyar
Menjenek el politikusnak havi 3 millióért!
karma1
@kereső: Koszi a pontos valaszt, ez a "szamla" akkor sem volt valo masra, csak arra, hogy az egyszeru embereket az orvosok ellen forditsa.
Mert ugyebar egy orvos egymilliot keres - az Juuuuuj, de sok! - meszilolo meg orankent keres 11 milliot... Ezt az egyszeru ember keptelen osszehasonlitani magaban, dehat ugyebar az orvosoknal van meg a halapenz is, ugye (ami mar regesregen nem igaz, mostani peldat is tudok mondani egy csodalatos csongradi orvosrol )szoval mi tudjuk, hogy ez loszar ahhoz kepest, hogy minek vannak kiteve, mennyi a tulmunkajuk, milyen rossz korulmenyek kozott mekkora feleloseggel kell dolgozniuk.
nezelodo
Gondolom, van aki szörnyülködik, hogy lehet ennyit keresni? Igen az államnak hogy lehet ebből ennyit lenyúlni? (nyugdijadó, eü jérulék, szem jöv adó, céges gépkocsiadó, kamarai tagdíj, továbbképzési hozzájárulás, önk. adók, és egyéb vállalkozást terhelő közterhek, kamu adók és költségek.
Nem szorulnak a dokik a védelmemre, de mégiscsak le lehetne írni miket és mennyit fizet csak pl a minimálbér után egy kisvállalkozó havonta, biztosan sokaknak kiesne a szájából a falat, mert el sem hiszi mit követel tőlük az adócsökkentés kormánya.
karma1
@Dr plágium: Nincs kitakarva, csak nincs kitoltve, de mindegy, kereso tarsunk eolmagyarazta, miert?
Hat nalunk igy egeszen biztosan nem mukodne: amikor ide erkeztem ebbe az orszagba, ahol most is elek lassan 19 evvel ezelott, az itt-tartozkodasom 3. napjan kaptam egy adoszamot, hogyha netan el akarnek helyezkedni dolgozni, akkor legyek szives az adot majd erre a szamra kuldetni a fonokommel.
Nem is kellett semmi mast tennem, a levelmellekletben az volt leirva, hogy amint az elso adobefizetes megtortent erre a szamra, attol kezdve en egyszeru adozokent erre a szamra fogom fizetni az adomat, es ezt a szamot kell majd megjelolnom akkor is, ha visszaigenyelek AFA-t, vagy barmilyen szocialis juttatast.
Enelkul itt a vilagon semmilyen tranzakcio nem megy, - de nincs is korrupcio, minden lekovetheto.
Ezert bosszant, hogy andy vajna egyaltalan nincs bekotve a NAV-hoz semmilyen modon sem, igy ugy adozik, (vagy inkabb nem adozik) ahogy akar...
kereső
@karma1: Mo.-on kétféle! "adószám" van. Van a magánszemélynek -a most született újszölöttnek is!!, és van a vállakozásnak.Ezért is" szoktuk" a magánszemélyeset adóazonositónak nevezni. Egyéni vállakozónak mindkettő van-mert ő kettő az egyben-magánszemély és vállakozó.
Az amit Te az új hazádban megkaptál azonositót, az itthon a magánszemély adóazonositójának felel meg.E nélkül senki emberfiának Mo-n jövedelem kifizetés nem történhet,még külföldi magánszemély is köteles ezt megkérni,ha munkát kiván vállalni.
karma1
@kereső: Wow! Te aztan nagyon jo vagy a szakmadban!>...:o)))) Koszi megegyszer az infokat...:o))))
Hellcat
Ha botrányosan szarok a körülmények akkor csak magas fizetéssel nem lehet ott tartani az embert a munkahelyén.
division
@Eriksson: Ugye azt tudod nyugaton mennyit keres egy orvos? Én nem sajnálnék tőlük napi 50 ezret, az csak egy politikus fizetése.
Eriksson
@division: Teljesen mindegy, hogy mennyit keresnek. A hivatástudatot, szakmaszeretetet nem lehet pénzben mérni. Szerintem ez az egész hajcihő szimpla zsarolás. Mert megtehetik.
És nem érdekel, hogy nyugaton mennyit keresnek.
cikicakk55
Sajnos az orvosok legnagyobb része nem csak a kevés fizetés miatt hagyja ott az állását és megy el magánkórházba,vagy magánpraxisba,hanem azért,mert az állami kórházakban nincs megfelelő felszerelés. A gépek elavultak és hol működnek,hol nem. Kitiltották például a régi megbízható higanyos vérnyomásmérőket,de a helyettük megkapott elemes vérnyomásmérők semmit nem érnek.Az a jobbik eset,ha ki írja,hogy "error",mert akkor tudják,hogy valami nem stimmel vele.Az a borzasztó,hogy sok gép fals adatot ad meg,ha kezd lemerülni az elem.Már pedig egy kórházban igen csak gyakran használják,és ez csak egy vérnyomásmérő. Most már,hogy a fiam ápolóként dolgozik,első kézből tudom mi megy a kórházakban. Délutánra már csak egy orvos van legtöbbször 3 emeletre. Amennyiben valami gond van,egy nővér,vagy ápoló trappolhat a dokit megkeresni,mert személyi hívó csak a filmekben van.Az injekciós tűnél is nagy a hiány. Van,hogy egyetlen tű miatt kell bejárni a 3 emeletet,mert nincs épp az a tű méret ami kéne. Nincs ágynemű,nincs elég kacsa vagy ágytál. Nincs hely a betegek törölközőjének a szárítására. Nincs olyan nap,hogy valamiért legalább 4-5x ne borulna fel a napirend. Nem tudom máshol mennyit keresnek az ápolók,de a fiam szakápolóként nettó 140.000 ft-ot kapott a számlájára. Intenzív osztályon dolgozik.
Eriksson
@division: Azon gondolkodom, hogy pl. egy buszsofőr vajon mennyit keres? Biztos nem napi 50ezret. Holott őrá naponta emberek százai bízzák az életüket.
De beszélhetünk más szakmákról is, ahol szintén az emberek élete, jó sorsa függ a dolgozó hozzáállásán.
Ilyen értelemben mindenkinek rengeteget kellene keresnie.
1magyar
@Eriksson: Igazad van, de ha összehasonlítjuk a vezető politikusokéval irritáló, mert azokra egy egész országot 10 millió életet bízunk és ha rontanak nincs elszámoltatás.
Albérlet, benzinpénz, stb. amit fizetünk nekik és ezen felül milliókat keresnek és ha nem mennek be a Parlamentbe, a munkahelyükre akkor megvan a fizetésük és senki nem zavarja el őket.
Eriksson
@1magyar: És akkor mi van? Ha háborogsz, akkor se lesz másképpen.
Egyébként kik adtak nekik felhatalmazást ahhoz a hatalmas fizetéshez? Hát a választópolgárok.
Akkor?
division
@Eriksson: Ezt jól látod, arányaiban többet kellene keresnie minden becsületesen dolgozó embernek, ennek kellene lennie a fő célnak.
Lepényleső
Nem olyan sok az,az enyém közel egy féllel több,-évente. Bár ezt azért sokallja is legtöbbje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.