A magyar népesedéspolitika legfőbb iránya az, hogy - szembe menve a fejlett országokra jellemző trenddel - meg kell fordítani az 1981 óta tartó népességcsökkenést, és minél több gyermek vállalására buzdítani a szülőképes korosztályt. De mire alapozzák, hogy ez sikerülhet Magyarországon, amikor…

Forrás: utazik.hu
Feltöltő: gyurmix
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
"... a legmagasabb termékenységi rátával bíró Törökország, Írország, Franciaország (itt azért jelentősen dob a számokon a nagy számú muszlim népesség magasabb termékenységi mutatója) és Georgia termékenységi rátája is 2 körül mozog."
Magyarországon viszont a cigány népesség magasabb termékenységi mutatója dob a számokon!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ugyan mitol none? Nem kell ahhoz tul nagy esz, hogy lassuk, : a szulokepes nok legtobbje mar Hegyeshalmon tul szuli boldogan egy biztos tarsadalmi berendezkedesu orszagban a (felig) magyar gyerekeket. Mert ezek a gyerekek a szuleik utan megtarthatjak a magyart, de a szuletesi helyukre Anglia, Nemetorszag, Franciaorszag, stb. lesz bejegyezve.
novak katalin, az anti-no hiaba mond baromsagokat, ez legfeljebb a ven kappan kdnp-seket meg a koverlacat fogja megkonnyeztetni...
RonaGyuri
szembe mindennel, de legfőképp a józan ésszel! =))
RonaGyuri
@karma1: nálunk megy a TV-kben egy reklámfilm, hát akinek nem megy el gyermekektől (sőt a csinálás gyakorlásától is) a kedve az nem százas!
karma1
@RonaGyuri: Draga Gyurikam, legalabb a technikajahoz maradjon meg a kedved!...:o)))))
(Anyagilag nem volnek kepes a mai vilagban egy gyermeket vallalni, ha otthon elnek, mert a jozan eszemmel kiszamitanam, hogy nem tudnam felnevelni, mert a legalapvetobb dolgok hianyoznak mar az alapoktol kezdve.)
X-ray
"... a legmagasabb termékenységi rátával bíró Törökország, Írország, Franciaország (itt azért jelentősen dob a számokon a nagy számú muszlim népesség magasabb termékenységi mutatója) és Georgia termékenységi rátája is 2 körül mozog."
Magyarországon viszont a cigány népesség magasabb termékenységi mutatója dob a számokon!
kamazuka
@Horizont: Ma már,ez vidéken különösen szembetűnő,a gyeregyártás nem megélhetési forrás.A kisebbségi elemzésre semmi szükség.1xűen a tisztességes bérszínvonal hiánya a magyarázat.
Statisztikai viszonyszámokra lapozott politika,épp oly halott,mint a húslevesben a csírke.
tulipan
@X-ray: Egy debreceni kutatócsoport nemrég felmérést végzett a környékbeli cigány népesség körében amiből kiderült, hogy ott a c-népesség aránya a 30 évvel ezelőttihez képest megduplázódott és egyre több a tisztán cigány falvak száma! Kiderült AZ IS, hogy elég jelentős ugyanakkor a cigány népesség Budapestre áramlása!!!
papa.49
Békés nyugodt környezet, megfelelő fizetések, lakások, házak, az emberi élet minden feltétele ami a XXI. században elérhető, biztos öregkor, és mindjárt lenne gyermekvállalási kedv !!!
Ezzel szemben ma itt mi van ,,harcol,, a kormány az Unióval, létbizonytalanság, a lakhatás teljes bizonytalansága, a nyugdíjasok hülyítése, emelkedő árak, és a féktelen hazudozás mindenben, és akkor még nem említettem az egészségügyet, meg az oktatást !!!
szép új világ
A szomorú az, hogy itthon a legtöbb gyerek a legszegényebb és legelmaradottabb családokban születik. A statisztika félelmetesen hasonlít az afrikai és egyes ázsiai területek statisztikájához. A legnagyobb gond az, hogy az 1,4-es természetes növekedésből talán 2/3 az aki képes szakmát tanulni vagy felsőfokú végzettséget szerezni. A fenn maradó 1/3-ot élete végéig el kell tartani. Na ezen kellene változtatni!
tulipan
@Lepényleső: Hőzőngenek, azt hiszik majd a kinti fiatalok megeszik!
Yoda69
Olyan elheto orszagga kene tenni Magyarorszagot mint Ausztria. Akkor maris megugrana az emberek gyerekvallasi kedve.
De itt? orbanisztanban?
Ahonnan mar 1 millio magyar menekult el nyugatra.
Ahol a korhazakba mar csak meghalni jarnak az emberek.
Ahol az oktatasi szinvonal a 3. vilag-beliekkel vetekszik.
Az orban kormany generaciokra tonkretette az orszagot, moralisan lezullesztette a polgarait.
Az az egy szerencseje van, hogy Bajnaiek egy prosperalo es novekedesi palyara allitott gazdasagot adtak at, kulonben mar reg allamcsodben fetrengenek, bar meg igy sem kizart, ahol eltolcsiek sorre toljak el a dolgokat.
menekült
@Horizont: Ha 0rbán meccsek helyett kórházakba vagy más hasonló intézményekbe járna, ott arra a fél órára minden gyönyörű és tökéletes lenne. Nem kéne ennek sehova se járni, csak meghallgatni azokat is, akik bemutatják a valóságot, szemben a kormányt ájultan dícsérőkkel.
kokopelli
@Yoda69: Akkor amikor a családdal beszélgettem '89 után az új szabad lehetőségekről,
lepattanva a KGST-ről a SzÚ-ról,akkor állandóan az volt a refrén "...mert nálunk az nem
megy"!Minden ment tovább,mert az "apa ezek ugyanazok" valóság volt! Annyi példa lett
volna a nyugatról,hogy hogyan lehetne másképpen csinálni,de "maj most" volt a húzos!
Pedig "majmost" játszani később is lehetett volna!Négy évig,(vagy akár nyolcig stb,) ab-
ból élni a kormánynak,hogy mit baltázott el az előző,az sehol sem progresszív sőt ß@r!
kissé felnőttem
feltételek sokasága kellene amiről max süketelések hallatszanak, attól meg ma már a lányok nem esnek teherbe, de jobban is teszik majd a kormány unokák benépesitik a galaxist csak kapálni is tanitsátok őket, amig a tízparancsolat gyógyit ? addig gond egy szál sem
Csizmás Kond
...mert van aki a szaporulatot betelepítéssel próbálja megoldani van aki a szülés rábeszélésével...
Amúgy a szaporulat bár nagyon sokat számít az adózási bejöveteleknél a betelepítéssel csak az ellenkezőjét érik el...mert ott a létszám nem az adózási rátát fogja növelni hanem a segélyezési kiadásokat.
lusta
Egy apróság, amiről nem ártana tudni a föld-trafik tolvaj ártunknak és qurmányunknak.
˝Európában csak a moldávok, spanyolok, bosnyákok, ciprusiak, görögök, portugálok és lengyelek vállalnak nálunk kevesebb gyereket...˝
Otthon. A lengyelek a bevándoroltak, hazai szóhasználatban, a migráncsok között már a pakisztániakat is megelőzték és a létszámukhoz mérten a legtöbb gyermeket szülték, nagy-Britanniában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.