Telefonon érték utol Székely Lászlót, akit egy életmentő műtét során külső segítséget kért, kirúgása után pedig meghalt egy műtétre váró betege.

Nem az ő hibája, hogy meghalt a beteg – így reagált az RTL Klub Híradójának az elbocsájtott szívsebész a főügyészségi nyomozás hírére. Székely László azt mondta, ő legfeljebb adminisztrációs hibát vétett. A főügyészség kedden közölte, hogy nyomozás indul, szerintük nem zárható ki, hogy az orvos hibázott.

Arra a kérdésre, hogy tiszta-e a lelkiismerete, Székely azt felelte, 

nagyon nehéz erre válaszolni, mert egy ember meghalt, aminek részese voltam, de úgy gondolom, nem tehettem arról, hogy ő meghalt. Abban az esetben, ha én nem vagyok kirúgva, ez a műtét megvan.

A szívsebésszel készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Besároznak ezek mindenkit, aki a hatalmi játszmájukat veszélyezteti, visszaélve az öröknek hitt hatalmukkal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Besároznak ezek mindenkit, aki a hatalmi játszmájukat veszélyezteti, visszaélve az öröknek hitt hatalmukkal.
Yoda69
Ezekutan kaslernek es orbannak le kellene mondani. Bizonyithatoan megoltek egy magyar embert.
Desischado
@Yoda69: Nem csak egyet, jóval többet. Vannak itt furcsa halálesetek. És persze, hogy az orvost akarjál ellehetetleníteni.
lampa laz
Ez várható volt, h a végén őt kiáltják ki bűnösnek és nem a rendszer hibáit vizsgálják az alkotóikkal és azt müködtetőikkel együtt. Ez ma Magyarország világszínvonalú egészségügye!! Egy tisztességesen müködő országban első dolga lett volna az ágazat miniszterének lemondása, ami nálunk nincs, de Káslert illette volna ez a feladat. Azt az idióta főigazgatót meg azonnal ki kellett volna rúgni, de legalább is felfüggeszteni az állásából amíg az ügyet ki nem vizsgálják. Az egész balhét Székely nyakába fogják varrni, mert ő a NER -en kívül esik.
tudode
Ki gondolta volna, merte volna elképzelni, hogy még egy MAGASAN KVALIFIKÁLT orvost is elérhető a KARAKTER GYILKOSSÁG, akit azért rúgtak ki, mert BECSÜLETÉRE VÁLJON az, hogy szívsebészeti protokoll közben SEC/PERC alatt a KEZE ALATT lévő betegnél fellépett KOMPLIKÁCIÓ elhárításánál adminisztrációs hibát követett el, nem más, ÉLETMENTÉS céljából!
.
Ehhez annyit részemről, a szégyenletes jogi státuszuk miatt is a REGNÁLÓ galeri TANULHATNA TŐLE elhivatottságot, szervezőkészséget, vajon hány ÉLETERŐS EMBER lett áldozatuk, PAPÍRKUKACKÉNT! (Welt-2000 tulajdonosa, a felcsúti juhász, a rendőrautóban elhunyt fiatalember, lakhatási válság: a NAPONTA "hat" ÉLETERŐS embertársunk élete a kilátástalanság, bizonytalanság miatt.

Ma is MÉRHETETLEN HÁLÁVAL tartozom azoknak az orvosoknak, asszisztenciának, akik 43 évvel ez előtt egy műtéti komplikáció miatt fellépett ÉLETVESZÉLYES helyzetből aznap megmentettek (1% életeséllyel). A részletek ma már szóra sem érdemesek.
.
Hálás vagyok a SORSNAK, v a Jóistennek, hogy átélhettem a II. vh-t, az ország felépítését, és azért is, hogy különbséget tudok tenni RENDSZEREKET átívelve, hogy micsoda ma már SZAKBARBÁR galeri vette át a hatalmat, azok, akik az államigazgatásban ha BÁRMILYEN SZAKMÁBAN akár professzorok, vagy bármikként VÁLLALNAK/TAK az államigazgatásban szerepet (tisztelet a kevés kivételnek) SZAKBARBÁRKÉNT adhatnak olyan parancsokat, utasítást a HOZZÁÉRTŐKNEK, amely ellenkezik az ADOTT SZAKÁGAZAT prokoljával!
.
Az orvosok az ÉLETRE ESKÜDTEK, azok vajon mire, akiknek EGYIK MESTERSÉGÜK, jó ha csak a "karakter gyilkolás"!
..
Lásd: Illés Zoltán fideszes környezetvédő, Ángyán József, aki nem adta a TISZTESSÉGÉT ezeknek a HATALOM, és PÉNZÉHES, rendszerbe szervezett ÉLVHAJHÁSZOKNAK, Holoda Attila a ma már a Duna vizével HŰTHETETLEN Paks-2 ellenzője, a ZÖLD DOSSZIÉS NAV-os, Ceglédi Attila, akinek ZÁROLTÁK a lóvéját, bekaszlizták, mert nem vallott Gyurcsányra, hasonlóan a Vagyonkezelő két KIVÁLÓ SZAKEMBERÉHEZ!

Fogyóban a karakter!.
Eladott Ország
A fidesz nevű politikai trágyadombnak ilyen a stílusa.
Levendula
Tehetséges, okos, szimpatikus, jóképű orvos.
Ez nem kell a hatalomnak...
nezelodo
Csodálkoznak aztán, ha azok a szakemberek is útilaput kötnek, akiket még nem pécézett ki a hatalom, de aggódnak, mi lesz ha a őket is eléri a listázás, vagy csak rosszkor lesznek rossz helyen.
Klubtag
@Levendula: ...nem bizony, mert aki ilyen képességekkel rendelkezik az lehet szuverén...
Már pedig a fidesz-kdnp sok minden más mellett a szuverinitást sem tűri...csak a Brüsszel elleni hadviselés hamis indokául szokták felböfögni, hogy aszonygya - nem adjuk a nemzeti szuverinitást...megjegyzem azt sem tudják, hogy mi fán terem...
wagabund
@Levendula: hát igen...elképzelem, amint Székely Lászlónak személyesen ad túlélési tanácsot Németh Szilárd...brrrr..
Macskaszem
Mindenki olyan orvost szeretne magának, mint Székely László, aki nem kifogásokat keres, hogy mit miért nem, hanem legjobb tudása szerint megoldja a munkája során felmerülő problémát úgy, hogy a beteg a lehető legjobban járjon. Ezért kitüntetést érdemelne, nem kirúgást gecik.
CsipkeRózsa
Régóta rossz viszonyban volt egymással a főigazgató és Székely László, tehát készakarva ki akarták őt csinálni. Most adódott egy látszólag jó indok arra.

Eddig hány halálos áldozata volt már a sok kórházi eset miatt, még egyszer sem indítottak bizottságot, vagy más vizsgálatot. Ez is bizonyítja, hogy Székely László elleni eljárást terveztek el, ki is fogják mondani, hogy ő a felelős.
CsipkeRózsa
Az előző hsz-ben az áldozata szó helyett az áldozat szó a helyes.
maci0427
Ez az egész történet valahol hibádzik és zavaros ! Itt ferdít és csúsztat a szívsebész is ! Az, hogy egy betegnek implantátum van a mellében már előre köztudott és az is, hogy a műtét közben ki kell venni és majd visszatenni ezt vagy egy másikat ! Erre meg van a megfelelő munkaügyi és munkameneti protokoll, erről tudnia kellett sokaknak és vagy engedélyezik egy külső plasztikai sebész működését vagy nem , ezt megkellet volna beszélni a műtét előtt mert ez is hozzátartózik a beteg előzetes műtét előtti vizsgálatához...! Megműtik a beteg szívét lezárják és gyógyulhat ! Majd ha meggyógyul, akkor elmehet és pótoltathatja a kivett implantátumot ! Gondolom, hogy itt munkaügyi fegyelmi probléma történhetett és ez még egy kiváló orvost sem mentesít !
Macskaszem
@maci0427: Az implantátum sérült volt, a szilikon beszivárgott volna a műtéti területre, ami káros a szervezetre, ezért kivették. Szívműtét végeztével beraktak egy újat, (csak az egyiket, a sérültet cserélték) hogy ne kelljen azért még egyszer felvágni. Én azt gondolom, amit EGY műtéttel meg lehet oldani, azt EGY műtéttel kell megoldani, mert így lenne normális.
maci0427
@Macskaszem: -- Pont most mondott véleményt egy másik orvos is ! -- A lényeg, hogy a Protokollt megsértették és nem jól volt felmérve és előkészítve a műtét előtt a beteg nő, ha ez megtörténhetett ! A szilikont akkor el kellett volna távolítani, ha folyik, ha csöpög, ha esik, ha nem ! Ez veszélyforrás volt és ez lett volna a helyes eljárás !!! Ennyi ! A politikai oldala nem érdekel ! Ez így nem volt előírásszerű és ezért az orvos felel aki a műtétre be van osztva ! A sebész nyilatkozott az ATV. -ben is és elismerte azt, hogy a protokollt többször is megsértette már ! Erre semmi szükség nincs, első a beteg élete és úgy kell a műtéthez előkészíteni is !!!
maci0427
@Macskaszem: -- Mármint a műtét előtt el kellett volna távolítani a szikikont ! A pótlására is van protokoll és nem csak úgy hasra ütve hívok egy plasztikai sebészt, aki érdekes módon pont akkor ráért amikor mindenhol előjegyzés van ! Ez világos igaz ? Na ez a baj, hogy itt vannak gyanús dolgok, hogy enyhén fogalmazzak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.