Minden költségtérítéses szolgáltatást megszüntetne a kórházakban az Emberi Erőforrások Minisztériuma – derül ki egy jogszabály-tervezetből, amelyet a Népszava szerzett meg.

Megszüntetik a fizetős szolgáltatásokat a kórházakban

Egy hamarosan a parlament elé kerülő salátatörvény egyik pontja ugyanis úgy szól: a jövőben közfinanszírozott kapacitások igénybevételével nem nyújtható nem közfinanszírozott ellátás.

Ez azt jelenti: az intézményekben ma elérhető összes fizetős szolgáltatást meg kell szüntetni.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Bezzeg az állami vezetők VIP ellátását nem szüntettétek meg!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
Engem tegnap világosítottak fel, hogy a kórházban működő fodrász, újságárus, büfé, segédeszköz árus, stb is "fizetős szolgáltatásnak" minősül és ezért megszüntetendő! Holott ezek bérleti díjat nem az orvosoknak, hanem a kórházaknak fizetnek!!!
Mi lesz a kórházakban működő - KIZÁRÓLAG A TB -NEK SZOLGÁLTATÓ - magán cégekkel, akik a saját képalkotó diagnosztikai berendezéseikkel dolgoznak, a helyiséget a kórháztól bérelve???
Nessy
@bencemacska: Leszerelik, és még szarabb lesz az ellátás!
Pl. van, ahol sok évtizede működik a Dializís állomás. Megszüntetik? Kirakják a város szélére? Arról nem is beszélve, hogy tb szolgáltatást nyújtanak! Népnemzethy lesz? Aki el tudja mondani a Tíz parancsolatot soronkívüliséget élvezhet? Aki meg még a Hét Szentséget is felsorolja VIP beteg lesz!
division
@Desischado: :-)) Lassan már mind megnő.
nusika
Minden kórházban vannak , akadnak "fizetős" betegek. Nem milliókról van szó!!! ...de ha ezeket is betiltják, teljesen tönkremegy az egészségügy!! ezek még valamit pótoltak a költségvetésbe. Szerintem az egészségügyet a fizetős felé nyomják!
www.portfolio.hu/gazdasag/egeszseggazdasag/ha-az-allam-nem-kolt-az-egeszsegunkre-fizetunk-magunk-es-egyre-tobbet.301750.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
relatív
Nehéz igazságot tenni az egészségügy gyakorlatában, mert sokan (!) magánszolgáltatásként működtetik a központi egészségügy kereteit. Erre IS kell gondolni. Tisztán rendezni kellene az élet egészséges ellátásának kereteit, melyet az állam biztosítja állampolgárai mindegyikének egyformán. A nem ebbe a körbe tartozó ellátást viszont csak számla adásával lehetne legalizálni, térítéssel. ( mindenkinek ! )

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.