Az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán vasárnap reggel 9 óráig a szavazásra jogosultak 7,78 százaléka adta le szavazatát a magyarországi szavazókörökben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Sorra dőlnek a rekordok az EP-választáson

A szavazók arról döntenek, hogy a listát állító kilenc párt, illetve pártszövetség közül melyek küldhetnek összesen 21 képviselőt az Európai Unió 751 tagú testületébe, az Európai Parlamentbe.

A fővárosban a szavazók 7,24 százaléka, 95 095 választópolgár adta le szavazatát 9 óráig.

A megyék közül a részvételi arány 9 órakor Békés megyében volt a legmagasabb, 8,83 százalék, ami 25 084 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt, 6,27 százalék, ebben a megyében 28 141-en voksoltak.

A 2004-es EP-választáson reggel 9 óráig a választásra jogosultak 5,45 százaléka szavazott, 2009-ben 6,03 százaléka, 2014-ben pedig 5,25 százaléka.

Az NVI kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 11 óra után lesznek elérhetőek az NVI honlapján.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Kivancsi vagyok mikorra idozitik a szamitogepes rendszer veletlenszeru osszeomlasat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Kivancsi vagyok mikorra idozitik a szamitogepes rendszer veletlenszeru osszeomlasat.
Jozefina
Hajrá DK!!! Mindenki menjen szavazni!!!
Gauntlet
@Yoda69: vagy a külföldi hackerek bevonását...
nevemnick
@Gauntlet, @Yoda69: most nem kell kapkodniuk, ráérnek az utolsó órában, mivel egy időpontban hozhatók nyilvánosságra. (de ez még nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy már reggel hatkor már magas fölénnyel ,,nyertek".)
A seggnyalók nálunk ketten-hárman állnak a szavazóhelyek környékén, így legalább tisztában vagyunk azzal, hogy azokkal akik odamennek kezet fogni miként beszélgessünk a jövőben.
Eladott Ország
A tegnapi napig 37 ezer levélvoks érkezett be, aminek 11%-a a beküldött adatok és az itteni nyilvántartás különbözősége okán érvénytelen volt. Kérdem én, mennyire kell a szavazó polgárnak hülyének lennie, hogy pl. az anyja nevét helytelenül írja be? Pedig a Fidesz rendesen hülyebiztossá kívánta tenni a szavazást, amikor akkor sem minősítik érvénytelenek az ilyen voksot, ha nincs egyezés? De van itt még egyéb pikánsság is: aki egyszer regisztrált, az 10 évig a névjegyzékben marad. Nem lehet sok holt lélek, de a csaláshoz egy is elég.
kanadaihirlap.com/2019/05/25/magyarorszag-valaszt/
nevemnick
Kíváncsiságból rákerestem az NVI honlapján a városom jelenlegi választási részvételére, ahol meg is kaptam az eredményt, de pl. Záhony, Beregsurány, és a többi ukrán határszéli választókerületeknél egy adat sincs megjelenítve. Ott nem is szavaznak?
nevemnick
Nem tudom, hogy mi az oka, de már a helyi oldal sem mutatja a részvétel arányát.
Sámannus
@Yoda69: Már most is vannak oldalak amik nem működnek, csak nem dicsekednek vele.
A budapesti kerületek listáinak csak az eleje működik. Például Szegeden is csak az első hatvan szavazókör adata látható.
Valószínű nem szándékoznak mindent az orrunkra kötni. A részvételi adatok ugyanis még fontosabbak lesznek.
division
@Yoda69: @Eladott Ország: @nevemnick: @Sámannus: 58% nem ment el választani, talán őket kellene felelősségre vonni vádaskodás helyett.
Yoda69
@division: Hol itt vadaskodas? Nem ez történt 2018ban? És a mai napig nem tudjuk az okát?
verőce21
A Fidesz a legerősebb támogatottságú párt Európában!
Ez is hozzátartozik a rekordokhoz. Hogy ki ne maradjon már ez az adat sem. :)
Hát nem igaz?
Aki Én
@division: Nincs itt semmi vádaskodás, a csalás ténye már több esetben bizonyított. De ha semmi mást nem nézünk csak a közpénzünkön elkövetett médiatúlsúlyt és fideszes ,,köztévét", már az is elég. Gyakorlatilag az ország nagy részébe nem jutnak el a valós hírek, csak a fidesz propagandája.
Ezeket érdemes megnézni:

444.hu/2019/05/23/hirtelen-nagyon-szabadulna-kedvenc-osztrak-stromanjatol-a-fidesz?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

www.youtube.com/watch?v=5X3hKKwArxs
csak úgy....
@verőce21: a fideszes rekordhoz az is hozzá tartozik,hogy cigányonkét 5 darab ezrest áldoztak a "rekordhoz" ! :)

www.youtube.com/watch?time_continue=195&v=5X3hKKwArxs
verőce21
@csak úgy...: A videód nem bizonyítja az "5 darab ezrest" amit hantázol!
csak úgy....
@verőce21: gondótam,hogy neked többször kell megnézni ! a "bukszás" nénike sem tünt fel?
verőce21
@csak húgy...: Az értelmi képességedet mutatja, hogy meglátsz egy "bukszás" nénit, mindjárt öt db ezrest vizionálsz bele. Így kaptál mindig nőt életedben? :)
csak úgy....
@verőce21: 2 órán körösztü ,ezen a röpke baromságon gondukodtá? tudod,hogy hol kell kérvényezni a szegénységi bizit, szerintem shikari útba igazít . ;) a két elmeroggyant...,vagy csak egy és szabad idödben shikariskodsz ? ! :)
verőce21
@csak úgy...: Közben azért dolgom is van Hugyos!
Ha meglátsz egy "bukszás" nénit, mindjárt öt db ezrest vizionálsz bele. Így kaptál mindig nőt életedben? :)
csak úgy....
@verőce21: még "dolgod is van közben",még jó ,hogy nem azt mondtad,hogy dolgozol mert sírva is fakadtam vóna :)
mondom,hogy perverz vagy ! hihetetlenül passzolsz a baromságaiddal a fideszes szebb jövöért mozgalomba,ha már
azzal is tisztában vagy,hogy mit kóstál egy vén szüle a gazdaságilag ,erkölcsileg dübörgö országban...
division
@Aki Én: Azért jó lenne ha egyszer az életben belátnád már végre te is az állandó magyarázkodás helyett, hogy az ellenzék folyamatosan veri meg saját magát, nem kell ide csalás meg semmi egyéb. Van egy csomó kis párt, akik között megoszlanak a szavazatok, és van közel 5 millió ember aki le sem szarja az egészet. Miért nem lehet végre ezeket tényként felfogni, elfogadni? Ha annyira a Fidesz leváltása lenne a cél akkor egy erős pártként kellene fellépni ellenük, hátha akkor akik most megoszlanak ill. nem szavaznak el is mennének, bár ahogy én elnézem itt az embereket jó nekik minden úgy ahogyan van, nem is akarnak rajta változtatni. Mondjuk valahol meg is értem, hiszen aki ma 8 általánossal minimálbérért dolgozik azt hol érdekelné ki lesz a következő kormánypárt? Attól úgysem fog feljebb jutni, tudja hogy nem lesz 100 ezer helyett 500 ezer a fizetése, így tesz az egészre.
Aki Én
@division: Amíg a töketlen, fidesz érdekében balfaszoskodó álellenzék nem áll össze, addig nincs miről beszélni. De te most úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy amiről beszélsz az csak demokratikus jogállamban lehetséges. Itt a fidesznek lejt a pálya, minden a kezében van. Média, közpénz korlátlanul, ügyészség...
A fideszes csalások csak szellemi mélyszegényeknél lehet kérdéses. Már a rendőrség is több esetben kimondta, de érdekes módon nem találtak felelőst.
De tegnap óta is sok eset kiderült már. Persze akinek tetszik a fidesz győzelme, az hitetlenkedik.
A vidéki média gyakorlatilag csak a fidesz propagandát nyomja évek óta. Biztos láttad te is, milyen sikerrel, kik szavaznak a fideszre. Azt sem tudják mi az a fidesz,ki az az orbán. Nem hallanak valódi híreket. Ez mi, ha nem csalás?
csak úgy....
@division: Elnézést,hogy belepofázok de szerintem a fidesz milliárdokat költött arra,hogy lejárassa az ellenzéket és akkor van min csodálkozni! ? A tehetséges,fiatal ellenzéki politikusokat lejáratása egy külön sportág lett magyarországon,hogy a fidesz hatalmon maradhasson! orbán nem türi a konkurenciát és csak neki lehet igaza,két kivétel van putyi és tramp...
division
@csak úgy...: Lejáratták azok magukat milliárdok nélkül is:-)
Nem kell mindig másokra fogni ha tehetetlenek vagyunk.
division
@Aki Én: Világos, na de az egyszerű emberek miért pont a Fidesznek hisznek? Hiszen érvel az ellenzék is folyamatosan, hogy amit a Fidesz mond az hazugság. Az a nagy helyzet hogy aki sötét az sötét is marad, mindegy melyik párt híve.
csak úgy....
@division: Ha szabad , akkor a második kérdésedre válaszolok,arra amit nem is hozzám címeztél ! Az "egyszerü emberek" a médián keresztül a migráncs,soros,brüsszel dolgokkal hihetetlenül befolyásolhatók és az ellenzékböl mi jutott le vidékre ?

Hadházy és bandája el akarták foglalni a soros nevében a magyar televíziót ! A napi migráncsok a félelem keltés ,mikor a cigányok jobban tartanak a migráncsoktól,mint a torockai féle verekedös bandától,mert rájuk a viktornak szüksége van...
division
@csak úgy...: Aláírom, a migráns dolog nagyot dob a Fidesz népszerűségén bizonyos embereknél, de azt sem szabad elfelejteni hogy maga a migráns probléma nagyon is valós, megoldást kíván. Orbán okos, mert fel tudja ezt használni a saját népszerűségére, egy kis falusi ember azt látja hogy őt ettől megvédik, nem lesznek terroristák:-)
Aki Én
@division: ...már mondtam. Nem jutnak el a hírek az emberekhez. Meg azért nézd már meg azokat az arcokat. Azt sem tudják ki az az orbán, csak azt hallja, hogy ő a messiás.
És CSALNAK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.