Az Indexnek adott interjút Ujhelyi István.

Ujhelyi István szerint Dobrevék lenyúlták a programjukat, és szeletelik az MSZP-t
Fotó: MTI/Marjai János

Az EP-választáson 6,68 százalékkal, az előzetes várakozásokat messze alulmúlva szereplő párt kampányfőnöke azt mondta

a szociális Európa nevű programjukat a DK zseniális húzással az első napon átvette, méghozzá Dobrev Klárával, aki egy erős, jól felépített jelölt volt.

Ujhelyi szerint copy-paste átvették az egész programot, ráültek a sztorira,

és a saját jelszavaikkal, valamint Klárival elvették tőlünk.

"Ám még mielőtt a DK túlzottan örülne: ebből az is látszik, hogy a szavazóink bármikor ingáznak a két párt között" – tette hozzá.

Úgy látja, amióta Gyurcsány Ferenc elhagyta az MSZP-t és saját pártot alakított, az volt az ígéret, hogy ezzel új szavazókat képes bevonzani az ellenzéki térbe. Csakhogy gyakorlatilag semmi más nem történik, mint az MSZP szavazóbázisának folyamatos szeletelése immár csaknem egy évtizede. 

Ujhelyiék egyelőre még nem ocsúdtak fel a választási kudarc után, szombatra ígérik az eredmény mélyebb elemzését.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Egy párt, amely semmiből nem tanul. Nem tanult a 2010-es bukásból, nem tanult a fideSS ellenzéki nyolc évéből, nem tanult semmiből. Magukat politikusnak mondó emberkék, akik mellett a szimpatizánsai már azon gondolkodnak, hogy vissza kellene hívni Lendvai Ildikót és Kovács Laca bácsit, mert a fiataloknak ez nem megy. Pedig csak azt követik, amit a "nagy öregektől" láttak. Hogy töketlenül csinálják ? Közöttük senkit nem érdekel. Jöttek más pártokban fiatalabbak, mozgékonyabban, kevésbé lejárt szöveggel és úgy elmentek mellettetek, mintha ott sem lettetek volna. A "bevált" csapat meg csak ámul, bámul, de egy új nevet, egy új arcot, egy új szlogent nem tudott bevetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ittott
@justhpeter: így igaz. némely vezetőjükre nézve kiráz a hideg.
nezelodo
A szocik a párt szeletelgetését elvégzik saját maguk, nem szorulnak külső segítségre. Még arra sem emlékeznek, hogy a DK-t saját belső hatalmi harcaival hozták létre, a Fletó megbuktatásakor. A lagymatag, alányalós politizálásukat az is bizonyítja, hogy az igazi harcos szocik már szó nélkül kiszálltak a pártból, a hiábavaló igyekezetük miatt, mert belülről gáncsolták el a legjobbakat. Azzal meg ne áltassák magukat, hogy a szavazók ingázni fognak a két párt között.
kereső
Nagyon lehervasztó volt múlt a héten az atv egyik beszélgetős műsorában- amikor Újhelyi Pista elkezdett "Klárikázni"-felért egy fidesses gyurcsánynéval, az Ő szájából.- arra buzditotta azokat a szavazókat, akik még nem döntöttek, hogy mszp-vagy dk?,szavazzanak az mszp-re, mert Jávor Benedeknek az EP-ben a helye, "Klárika meg már biztosan megy Brüsszelbe". Ezt sem kellett volna.Hiba volt. Mint ahogy abból sem tudtatok profitálni, hogy itt kampányolt nektek az Eu egyik csúcsjelöltje Timmermans- észre se lehetett venni.
relatív
Úgy tűnik, hogy a magyar politikai élet mérgezése egyes személyek túlzásba vitt egója ( nem a pártok ) miatt ennyire erőszakos.

Több személynek emiatt kellene kevesebb teret adni, és már IS kellemesebb közélet alakulhatnaki.

Mivel a regnáló ebben a kivagyiságban, küldetéstudatban szenved, többen ebben látják a kitűnés lehetőségét, de ki kell ábrándítani mindenkit, ez az út csak a lejtőn való haladás gyorsítására elég !

Aki ebbe az utcába kergeti magát az könnyen végzi ott, ahol nem a siker kecsegtet, kiközösített lesz !
Dr plágium
Inkább az ellenzék összefogására törekednétek, mint egymás hibáztatására.
Commenter
@papa.49: Na igen. Jávor Benedekért kár. Ő tényleg letett az asztalra elég sokat. Nagyon szerencsétlen kommunikáció ez a MSZP részéről szó szerint átvették a fidesz egykori szavait h. az ellenzék ellopná a programjukat ezért nem teszik közzé. Erre jobban kellett volna figyelni hogy mit is mond Újhelyi csalódottságában. Nem az ellenzéket kellene szapulnia! Kérdéses most már az MSZP_PB szövetség sorsa is, a PB részéről csak Szabó Tímea és Tordai Bence emelte fel igazán a hangját a választások előtt és után. Karácsony Gergelyt túlságosan lefoglalta a (fő) polgármester (jelöltség) és így is viselkedett a kampányban is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.