A budapestieket sikerült felráznia a pénteken tartott első főpolgármester-jelölti vitának, ami remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy magas legyen a részvétel az ellenzéki budapesti előválasztáson – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely elmondta, mit tesz, ha nem ő nyeri az ellenzéki előválasztást
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A Párbeszéd társelnöke tartalmasnak nevezte a pénteki vitát, amely egyúttal arról is meggyőzte, tovább kell folytatnia a küzdelmét, hogy az ellenzék közös jelöltje váljon belőle.

Karácsony Gergely kitért arra is, az előválasztási viták sokat segíthetnek abban, hogy "Magyarországra visszahozzuk a demokrácia megtépázott szellemét". A demokrácia ugyanis arról is szól, a jelöltek elfogadják egymás jó szándékát, nem tönkretenni, hanem fejleszteni akarják a várost, továbbá elfogadják, véleménykülönbségeiket nyílt vitában bonyolítják le.

Zugló polgármestere

nagy büszkeségeként említette, hogy Tóth József, a XIII. kerület vezetője is őt támogatja az előválasztáson.

Elmondta, sokat tanult annak a városrésznek a polgármesterétől, amelynek fejlődése megmutatta: a következetes szociáldemokrata helyi kormányzás csodákra képes.

Karácsony Gergely kérdésre elmondta,

bárki nyerje is meg az ellenzéki előválasztást, a többieknek később támogatnia kell a Tarlós István főpolgármester kihívójaként induló nyertest.

Hangsúlyozta, ha nem ő nyer, így fog tenni, de ezt fordított esetben elvárja a többiektől is.

A pénteki vitán Kerpel-Fronius Gábor (Momentum), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) és Kálmán Olga (független, a DK által támogatott) főpolgármester-jelölt vett részt.

Portálok beszámolói szerint a vita nagy nézeteltérések nélkül zajlott, a jelöltek a működtetés átláthatósága, valamint a zöldfelületek és a bérlakásállomány növelését, a forgalom enyhítését ígérték. Felvetődött továbbá a tömegközlekedés, a parkolás és a hajléktalanság témája, a közintézmények akadálymentesítése, rezsitámogatás bevezetése, nagykörúti kerékpárút kialakítása és a nyilvános illemhelyek számának emelése is.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...gondolom a csodákat nem a katasztrofális parkolásra értette...
Eladott Ország
Csak így lehet lebontani a fidesz bűnöző, kleptokrata és politikai prostituált bandát!
kereső
Látod Gergő! Ha nincs a másik két jelölt, akkor most magaddal "vitáztál" volna, és felkináltad volna magad egyedüliként az előválasztásra? Nem jobb ez igy?, mégiscsak "demokratikusabb",mintha egyedül te indulsz. Igyekezz, hogy Te légy a győztes, mert erős a mezőny, annak ellenére, hogy a másik két indulónak nincsen városvezetői tapasztalata. Ez nem csak előny számodra, hanem hátrány is!, igy kell meggyőznöd a nagyérdemű Bpesti szavazókat arról, hogy nem csak egy kerületet tudsz eligazgatni, hanem egy metropoliszt is! , és ezt nem úgy kell megtenned, hogy a másik kettő tapasztalánságát hangsúlyozod, hanem bemutatnod a saját erényeidet kerületi polgármesterként. Kivánok sok szerencsét- és győzzön a legjobb!
Csizmás Kond
Ez a választás lesz az egyik mérföldkő a fővárosiak józanságára, hogy mit szeretnének... a hangzatos nevek után rejlő semmit vagy a kritizált de hozzáértő valakit
Commenter
@kereső: Bár az utóbbi hetekben mindent elkövetnek hogy lejárassák, karaktergyilkolják a parkolási számlákon át mindennel ami épp eszükbe jut, és ráadásul még a DK is csúnyán hátba szúrta, remélem, hogy ő nyeri az előválasztást. Nem a két ellenzéki jelöltet kell támadnia, hanem tarlóst de észérvekkel és azzal hogy hová süllyesztette Budapestet.
Én továbbra is azt vallom, csalhat amennyit akar a Fidesz Karácsony Gergely oldalán olyasmi áll ami a Fideszén nem nyugat európai modern felfogás, szociológusi végzettség (ez sem árt egy széthullott társadalom esetében) városvezetői tapasztalat, mindemellett emberségesnek és érzékeny típusú ember benyomását kelti. Fiatal is, ez is nagy előny. Nem véletlenül látta benne és csakis benne a Nyugat egységesen orbán egyetlen igazi kihívóját a tavalyi választások során. Sok sikert kitartást és erőt kívánok neki én is.
kereső
@Commenter: Mond te is csak az egyik oldalt olvasod el? Szerintem a DK nem szúrta hátba Karácsonyt- és még csak nem is a "patás" vót. Nem szúrta hátba, mert amikor elinditották Olgát, akkor úgy nézett ki a dolog, hogy fuccs az előválasztásnak- puzsért nem venném komolyan- márpedig, ahhoz, hogy megismerjék a pestiek az ellenzéket- a jelölteket, választék!!! kell. Egyedül Gergely nem választék, ugye ezt azért belátod? És , a dk, mivel nem közvetlenül főpolgármestert jelölt, hanem elinditott egy jelöltet az előválasztásra, igy erőfeszitésre és valódi versenyre kényszeriti Karácsonyt- mert azért lásd be, egy kicsit elült a babérjain- és felvett egy nem kissé mszp-s mentalitást- csakis én! Hát nem, és nagyon helyes, hogy a momentum is elinditotta a megmérettetésen a saját jelöltjét- győzzön a legjobb! -és azt fogja támogatni az mszp, a dk, a momentum, és a legújabb hirek szerint az lmp. Én teljesen pártatlan vagyok az ügyben- hiszen nem lakom Bpesten, és igy csak érdeklődve figyelem az előválasztást. A fidess-től meg nem is lehetett mást várni, ez nem Karácsony Gergely miatt van, lehetne Gipsz Jakab is, ha elindul a fidess ellenében. Én drukkolok a pestieknek, mert ők lehetnek ennek a legnagyobb nyertesei-és persze az egész ország. Legyen egy nagyon karakteres főpolgi, aki nem fél odaállni az ellenzék mellé.Bár a tarlós évek sokat edoráltak a pozició elismertségéből, remélhetőleg ez megváltozik. Szóval Gergőnek kevesebbet kéne hallgatni az mszp-s tanácsadókra, hallgasson magára.!!! És nem kell uniqum!!!
Commenter
@kereső: Nem baj, ha a DK dolgában nem teljesen értünk egyet-én úgy látom nem volt ez annyira korrekt,a politika pont az a közeg ahol a "te is, fiam Brutus?" mindenhol ott van. Persze hogy három ellenzéki jelölttel nagyobb, érdekesebb az versenyt. Én nem éreztem a "csak én" mszp-s mentalitást hiányoltam is az EP kampányból, erre mondta ő hogy pont a DK kérésére húzódott háttérbe. A közös céljuk, bárki nyer is: legyőzni Tarlóst, és felrázni a lebénult budapesti értelmiséget amit orbán és köre mindig is utált. Erre kell koncentrálniuk, az lmp nélkül.
kereső
@Commenter: nem gondoltam az EP választásra, tényleg jobb lett volna ha, akkor Újhelyi mellett ott kampányolt volna nem csak Jávor Benedek, hanem mondjuk Szabó Timea és a többi pm-es ,és nem pont Karácsony Gergelyt hiányoltam. A mentalitást sem az EP választásra értettem- hanem ami itt kialakult puzsérral, meg úgy általában "ellenfél" nélkül. Leült a Gergely na! Most egy kicsit felrázták- és ha ehhez az kellett-hogy "te is fiam Brutus"!!, akkor az kellett. Mindamellett nem érzem karakteresnek Gergelyt, bizonyára nem harcias alkat, de most éppen arra lenne szükség- nincs kompromisszum- márpedig nekem egyáltalán nem tetszett, hogy az országgyűlési választás másnapján Ő is és Kunhalmi is elsőként jelentették ki, hogy be fognak ülni a parlamentbe. Nem hallotta meg Karácsony sem sok-sok választó szavát. Nem akarom én őt bántani, de kritikátlanul csak a fidess!- demokratikus oldalon meg el kell viselni azt is. Gyózzön a legjobb!-és ha Karácsony Gergely, akkor rajta lesz az ország szeme. Mert ha úgy gondolják az okosok,hogy a NER-t le lehet bontani,/ nem hiszek benne/, akkor ott kell kezdeni- az önkormányzatoknál, a helyi lakosságnál. És Gergely ne az mszp-s polgi támogatásának örüljön, és ne is Bajnainénak, hanem annak, hanem a nem fideszes -ma még úgy tetszik"közömbös"/ami nem igaz!!!, pesti polgárok támogatásának, ha sikerül megyőzni őket,és elvinni szavazni.
Commenter
A Párbeszédben karakánnak tartom Szabó Tímeát és Tordai Bencét hiányzott az ő hangjuk is a kampányból. Tudom kicsi párt, kicsi frakció. Nekem Kocsis-Cake Olivio aki KG mandátumát kapta csalódás mert ahhoz képest, hogy ő az első félvér képviselőnk keveset hallatta a hangját pedig lehetett volna miért. Azt én sem tudom így utólag sem hogy mi értelme volt letenni a képviselői esküt a köztársaság alapkövénél, majd beülni a parlamentbe. Először és utoljára akkor volt harcias alkat KG amikor a tömeget skandáltatta a Fővám téren, de hátha ez most változni fog mert harciasság nélkül, itt nincs esély. Épp most olvastam hogy orbán lókupeceknek nevezte a Néppárti bölcseket, a szokásos péntek reggeli interjújában, csak ez már nem került adásba. A NER talán? le lehet bontani ha Budapesten először majd utána országosan bomlik. Márki Zay Péter hirtelen jött győzelme a bizonyíték rá, hogy bizony kerülhet homokszem a NER lassú, de mindent fölzabáló maga alá gyűrő gépezetébe. Ezért is történt és történik választási csalás. Mozgosítson minden szavazót, amennyire tud KG és jó lenne ha az eltűnt, passzív, megfásult szavazókhoz is úgy szólna valaki végre, hogy el is menjenek szavazni és ne csak a biztos szavazók menjenek el.Egy élhető, és szabad Budapest a tét, valamint a NER megingása, aki ezt nem méri fel az nagyon nagyot hibázik.
kereső
@Commenter: megerősitetted ,amit irtam!-csak egyfelé gondolkodunk, bár én nem vagyok olyan optimista ,mint te.Gergő meg tanuljon riposztozni Olgától, meg Újhelyitől.
Commenter
@kereső: próbálok optimista lenni, ha nem most akkor mikor? A Fidesz szorult helyzetben van, már csak diktátorok, és bűnözők támogatását élvezi orbán.Aki tarlósra szavaz az orbánra szavaz, ki máson keresztül lehetne a legjobban ütni orbánt és rendszerét mint az egyik legelkötelezettebb emberén? Tarlós minden ami Karácsony nem: idegengyűlölő, homofób, begyöpösödött, korrupt. Tényleg zárt narancsos városházát működtet.Az SZDSZ ha még lenne most nagyon szégyellné Tarlóst. Tud KG riposztozni, emlékezz csak a Gulyás Gergellyel folytatott migráns vitájára!
justhpeter
Nem lesz ellenzéki főpolgármester, Orbán gondoskodik erről.
jesz
@justhpeter: ez eddig a legrövidebb találó vélemény.
Yoda69
"Karácsony Gergely kérdésre elmondta,
bárki nyerje is meg az ellenzéki előválasztást, a többieknek később támogatnia kell a Tarlós István főpolgármester kihívójaként induló nyertest.
Hangsúlyozta, ha nem ő nyer, így fog tenni, de ezt fordított esetben elvárja a többiektől is"

EZ A LENYEG!
evacica
Ha a Budapestiek nem értik meg, hogy a saját érdekükben el kell menni szavazni az előválasztáson akkor ez a nép megérdemli, hogy a fidesz és szeretett vezérük a párnát is kilopja a fejük alól! Meg kell állítani ezt a gátlástalan bandát, hogy tovább ne vigye az országot romlásba! Ez z ember amihez nyúl vagy tönkreteszi vagy ellopja!
verőce21
Ezeknek a Betegeknek egyetlen programpontja van, "Orbánt/Tarlóst le kell váltani"! - Ez nagyon kevés a szavazók meggyőzéséhez!
Némi "több zöldfelületet", "olcsóbb BKV-jegyeket" - kevés fűszer a leváltáshoz!
Jozefina
Lényeg, hogy elindult egy nyilvános vita, párbeszéd!! Ezt kell folytatni továbbra is minél több helyen. Fel kell rázni a csipkerózsika álomba merült budapestieket!!! (itt az idő, most, vagy soha)
Eladott Ország
@verőce21: ma, 08:02; És mi győzi meg a szavazókat, hogy Fakocka Tarlósra szavazzanak?!
uploads.disquscdn.com/images/7ebf10f8178a053f015142740025c4e97ab51615a672cd3511c4a731795d4ff6.gif?w=600&h=338
img3.hvg.hu/image.aspx?id=6b71e112-b170-4707-b1d3-71fe71ab5e92&view=da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30
m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/orb%C3%A1n-m%C3%A1rc-15.gif
A baj az, hogy így működik az egész ország, ahogy a 3-as metró. Pontosabban: így nem működik. Jó sok fakockát, kavicsot és fémlapot kell még kiszedegetnünk az ajtórésből, mire üzemszerűen működni fog. A metró is, az ország is.
Ő mérnökember ( BME-ről kirúgott) és neki mindenféle civilek, szociológusok és egyéb amatőrök ne írják elő, hogy mit csináljon. youtu.be/B5ukDMVFAeQ
Cincinntatus
"bárki nyerje is meg az ellenzéki előválasztást, a többieknek később támogatnia kell a Tarlós István főpolgármester kihívójaként induló nyertest."
Ha Schmuck Andor nyeri, akkor a többieknek később őt kell támogatni.
Yoda69
@Cincinntatus: Igy van, ha Smuck-ra szavaz a tobbseg, akkor a tobbi partnak Smuck moge kell besorakozni. Ha nem igy tesznek akkor oda a becsulet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.