A Kárpát-haza Galéria Boldogasszony vándorkiállításának megnyitásával szerdán megkezdődött az augusztus 21-ig tartó virágkarneváli hét programsorozata.

Brüsszelezéssel kezdődött a virágkarneváli hét Debrecenben
Szász Jenő, a Nemzetstratégai Kutatóintézet elnöke beszédet mond a Kárpát-haza Galéria Boldogasszony című kiállításának megnyitóján a debreceni Kölcsey Központban 2019. augusztus 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere a kiállítás megnyitóján felidézte, hogy 1038. augusztus 14-én, Imre herceg halála után Szent István király Szűz Mária oltalmába ajánlotta az országot.

A debreceni kiállítás ezen az évfordulón nyílik meg, és "mondhatjuk azt, hogy Boldogasszony Szűz Mária a magyar nemzet egységét szimbolizálja" – tette hozzá.

"A kiállítás 55 alkotója is azt sugallja, hogy a magyarság továbbra is egységes, pozitívan tekint a jövőbe"

- utalt Papp László arra, hogy 55 kortárs képzőművész idézte meg alkotásában Nagyboldogasszony alakját, és szerepét a magyarság összetartásában.

Palánki Ferenc, Debrecen-nyíregyházi római katolikus megyéspüspök azt mondta, "a kiállítás rámutat Máriára, az alkalom pedig Márián keresztül életünk középpontjára, Jézusra mutat".

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita szerint "amikor Máriát, édesanyánkat Boldognak mondjuk, azt fejezzük ki, hogy Isten szeretetét közvetíti felénk".

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke felidézte, hogy a vándorkiállítás 2014-ben Budapestről indult, és Debrecen az utolsó Kárpát-medencei helyszín ahol bemutatják.

Debrecenből Rómába viszik az alkotásokat, onnan pedig Brüsszelbe, hogy "figyelmeztessük Európát a fővárosán keresztül, hogy az a 12 csillag mégiscsak keresztény Európánk hitére és gyökereire utal".

Szász Jenő a kiállítás üzenetének nevezte, hogy "Mária országa vagyunk, mindig számíthatunk a legfontosabb védőszentünkre".

Már ahhoz is Mária csodája kellett, hogy sikerült 55 kortárs művészt egy kiállításon megszólítani, erre még nem volt példa – mondta a nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke Debrecenben.

A Boldogasszony vándorkiállítás debreceni bemutatóját Tóth Norbert, a Forrás Művészeti Intézet igazgatója nyitotta meg, ezzel hivatalosan is megkezdődött a virágkarneváli hét programsorozata.

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ezért kár volt az említett "uraknak" ott megjelenniük. Ennyi primitív sületlenséget megírhattak volna levélben és egy helyi fideSS-csicska felolvasta volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Mi mással?
Brüsszel, migráncs, emúttnyócév. Hiszen nincs is más. Jaaaa, most zárkózik a ""Donáth család-saga"".
justhpeter
Ezért kár volt az említett "uraknak" ott megjelenniük. Ennyi primitív sületlenséget megírhattak volna levélben és egy helyi fideSS-csicska felolvasta volna.
reagens
Na ha ez a Brüsszelezés, hogy kiviszik a karnevált oda is akkor tényleg Brüsszeleztek.
Itthon is elkel ez a rendezvény az egységes magyarság összetartozásának bemutatására. A magyarság egységes leszámítva a szuverenitására rátörő agresszív, magyarországi kisebbséget. Azt viszont a többség simán kezeli.
nevemnick
,,... a szuverenitására rátörő agresszív, magyarországi kisebbséget" - igazad van, el kell söpörni azt a kisebbségi mocskos narancsos bandát.
Amúgy orvos látott már?
Eladott Ország
@reagens: ma, 06:44; Írod: "Azt viszont a többség simán kezeli." Milyen többségről hadoválsz ,te fideszes seggfej. A szavazatok kevesebb mint feléből, a fidesz algoritmus szerint kiszámolt kétharmados többségből?! Kisebbség irányítja kétharmados többséggel az országot!
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F78.media.tumblr.com%2F6097232d97d13c34029b5b2053d3c570%2Ftumblr_pey439n4sX1qaxnn8_540.jpg&key=vojgdv3SYUGPkF04G6a1wg&w=600&h=407
reagens
@Eladott Ország: Kezdjük azzal, hogy magam normális hangnemben szóltam és elvárom az olyan választ is. Ha nem tetszik ez neked, nem kell beszélgetnünk.
Minden ellenzéki ilyen ordenáré tahó módon válaszol mint te?
Kisebbség a magyarságot gyalázó Magyarországot lépten nyomon lejáratni akarók. A többség kezeli őket. Látod a politikában is.
papa.49
Ez hájasromántetű is itt élősködik rajtunk a többivel együtt !!!
Az augusztus 20 nekem mindig SZENT ISTVÁN ünnepe marad, bárki bármit is próbál belemagyarázni !!!
A fent említett ,,urak,, közül egyet se láttam még a '90 előtti időkben, hogy kiállt volna a kereszténység mellett!!!
kereső
@papa.49: Ezek azóta 2keresztények", amióta orbán "régivágású kereszténydemokráciát épit"- és az illiberalizmus tulajdonképpen "keresztéyn szabadság". Hogy ezeknek mi a mibenléte fel sem fogják, hogy orbán tulajdonképpen egy félfeudális hétköznapi fasizmussal telitett államot épitett ki - második rendszerváltozásként- a "kereszténység" leple alatt.
Nem figyeltek ezek anno a történelem órán- vagy ott se voltak.
tulipan
@justhpeter: Na, de minek tették volna? Érdekelt ez a hablaty valakit???
tulipan
Na szegény Ferenc Pápa! Ez Szűzmáriázás", tömény narancsos Propaganda!!!
Ej, Debrecen Debrecen! Már, ilyen Pápistává levél???
szegfue
Nekem már irtó unalmas a "magyarság összetartozása, a nemzeti egysége" kifejezés állandó hangsulyozása. Nem beszélni kellene róla, hanem érezni! De mégis mit kellene éreznem, ha a kormánypárt és a hivei szerint én nem vagyok magyar, mert nem értek egyet velük?! Furcsa ez a kettősség: akkor vagyok "nagymagyar", ha velük egyetértek, u.akkor állandóan buzdit a magyarság összetartozására... Mégis ellenzékiként -- bár magyarnak érzem magam -- azt akarja belém sulykolni: nem tartozom a magyarsághoz. Álságos, szemét egy banda!
tulipan
@reagens: "Minden ellenzéki ilyen ordenáré tahó módon válaszol mint te?" Remélhetőleg igen! Igy kell válaszolni, a TI narancsos ocsmányságaitokra!!!
solidedge
Mindenkinek joga van akkora baromságot mondani amekkorát csak bír.Ez a néhány Fideszes élt a joggal.
Eladott Ország
@reagens: ma, 07:12; A fidesz-el, mint bűnöző és politikai prostituáltak szektájával/bandájával, nincs miről tárgyalni! Takarodó van a börtönben, mocskos szarháziak!
Jozefina
Igen !
"Szász Jenő a kiállítás üzenetének nevezte, hogy "Mária országa vagyunk, mindig számíthatunk a legfontosabb védőszentünkre".
Csak sajnos az országot már más Máriák próbálják átszőni mindenféle hamis történelem teóriákkal és hazugságokkal!!!
Ez csak a fidesz-kdnp-nek egy látszat ünnepség, ezek az emberek soha nem voltak hívők és valószínűleg e napon sem térdelnek mária előtt a templomokban!!!
Eladott Ország
Mária országában gránitba véssük a nyomort, eltapossuk azon civilszervezeteket, amelyek enni adnak az éhezőnek, ruhát az utcán élőknek. Kedves Fidesz-hívők, vajon tényleg ez lenne Mária országa? Szemem az égre emelem, Mária tekintetét keresem, de mindhiába. Mária ha letekintene egykoron volt és a mában neki hazudott országra, akkor sem látna minket, mert Mária zokogna… De talán jobb is így, hogy nem látja, miként lett ismét e föld a gyalázat országa…
kolozsvaros.com/2017/12/24/maria-orszaga/
tulipan
@papa.49: Nem csoda! Hiszen, akkor még eszük ágában sem volt kereszténnyé lenni, mivel hájas narancsos vezérük, akkor még éppen a "csuhásoknak" javasolta, térden kúszni a temető felé!!!
Nessy
Árulja már el valaki, mi köze Szűz Máriának Brüsszelhez???
Már teljesen összebútorozott az egyház és a fidesz!
Javaslom, hogy pl. esküvőn a pap feltétlen ismertesse az ifjú párral a kormány családvédelmi programját!
A keresztszúlők meg ne a gonosznak mondjanak ellent a kisded nevében, hanem a liberalizmusnak!
Hülyén hangzik? Ezeknek a beszédeknek jó része sem volt értelmesebb!
nevemnick
Ez a kisebbségi reagáló csak nem a bodzagyűjtő indiai benszülött sicckari?
De az is lehet, hogy csak a Lendvay utcában fogytak ki a blődségekből...
Eladott Ország
Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet nevű, évi 1 milliárd forintból működő fantomintézmény elnöke. Most Szili Katalin hitelességét hagyjuk is a fenébe, mert ebbe végképp semmi kedvem belemenni, szót érdemel viszont az 1 milliárd forintból 700 millió forintot bérekre költő, a fennmaradó 300 millióból jobbára körmöt reszelgető és áltudományos pótcselekvésekben hasító, stratégiával és kutatással nyomokban sem foglalkozó kamuintézmény bejelentése, miszerint kutattak ők mégiscsak. A bejelentés a totálisan ismeretlen és névtelen Bali Jánostól, a beszélgetés moderátorától, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatójától származik, aki ismertetett néhány adatot egy, a külhoni magyarság iránti nemzeti érzékenyítést célzó kutatásból. Hát ha van hiánypótló, életbevágó kutatás, akkor ezt bizalommal lehet annak tekinteni. A franc se tudja, mi minden más mellett állítólag külön megkérdezték a magyarországi társadalomtól, melyik történelmi vagy ma is élő személy képviseli legjobban a magyar nemzetet? Hatalmas meglepetésre, a versenyt – egy vagy több – testhosszal megelőzve Kossuth Lajost (15,5%), Széchenyi Istvánt (11,8%), Petőfi Sándort (9,5%) és Áder Jánost (6,6%), Orbán Viktor (18,2%) nyerte. Nem Hosszú Katinka, nem Göncz Árpád, nem Puskás Ferenc, hanem Orbán Viktor. Nem kicsit magyarázkodás ízűre sikeredett Szász Jenő hozzáfűznivalója ehhez a csodás eredményhez. Nem tagadom, kicsit hiányolom Horthy Miklós kivételes államférfiút erről a listáról, különösen a lista éléről, de semmi nem lehet tökéletes.
Az viszont egészen hátborzongató, hová fajult ez a látványosan ízléstelen seggnyalás, amiről nehéz eldönteni, hogy ez még az, amit a hatalom elvár azért a pénzért/fegyverért/paripáért, vagy ez már az, amit a lázas önszorgalom hív életre.
Arról nem beszélve, hogy milyen tudományosan védhetetlen vadbaromság kell ahhoz, hogy élőket holtakkal versenyeztessenek, és aztán rányomják a kutatás címkét.
Nessy
@Eladott Ország: Ez az illiberlizmus lényege! Bigott szervilizmus, szűklátókörűség!
Magyarra fordítva talpnyalás jó pénzért és státuszért!
reagens
@tulipan: Veled nincs beszélgetés. Csak épelméjűekkel állok szóba.
kereső
@szegfue: tegnap 09:02: valahogy igy!!!
"Én magyar vagyok, de nem úgy, hogy tépem a számat, pofázok népről, nemzetről, hazáról, hanem, hogy szíven üt, ha népzenét hallok, igézve nézem, ha látok igazi magyar táncot, hogy értem József Attilát, akinek ezerféle nemzet kavargott szívében, és magaménak érzem Radnótit."/ Cserhalmi György/
szegfue
@kereső: A Te fogalmazásodban plasztikusabb, de egyre gondolunk!
tulipan
@reagens: Na te narancsos a seggnyaldosó, féleszű! Veled nincs beszélgetés. Csak az épelméjűekkel állok szóba, csak közlöm a véleményem !! :D
reagens
@tulipan: Nem beszélgetek veled. Primkó vagy.
tulipan
Én mindig csodálkozom, hogy milyen bátrak is, azok a nők, akik a "Metoo" kampányba külföldön, egyre többen bekapcsolódnak, mivel mi, a magyar nők, inkább eltűrjük, az ocsmány, örök kamasz férfiak, magától értendőnek tekintett, aljas viselkedését!!!
wmn.hu/ugy/51239-doffek-gabor-szexualis-zaklatas-kikerem-magamnak-ferfikent-ferjkent-ket-lany-apjakent
tulipan
@reagens: Nem beszélgetek veled. Bunkó-Primkó vagy.
tulipan
@reagens: Te tipli, narancsos seggnyaldosó!! :-)))))))))
Eriksson
Brüsszel az brüsszel. De miért pont brüsszel? Miért nem Berlin, vagy Róma vagy Bécs?
Brüsszel! Egészségünkre!
tulipan
@reagens: : Te tipli, narancsos seggnyaldosó!! :-)))))))))
tulipan
@Eriksson: Akár Párizs vagy éppen Miskolc?? Különben Brüsszel gyönyörű! Te voltál már ott???:D
Eriksson
@tulipan: Nem voltam még, de valszeg ez végleg lemarad a bakancslistámról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.