Megerősítette pénteken Magyarország "BBB" szintű, befektetési ajánlású államadós-besorolását változatlan stabil kilátással a Fitch Ratings.

Megerősítette Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings
Fotó: Pixabay

A nemzetközi hitelminősítő a péntek este Londonban ismertetett döntés indoklásában kiemelte: a magyar szuverén osztályzat egyrészről a magyar gazdaság erőteljes szerkezeti mérőszámait, a hasonló besorolású államadósokénál erősebb és stabilabb makrogazdasági teljesítményt, másrészről a magas államadósság-rátát, valamint a szakpolitikai döntések kiszámíthatatlanságából és a pro-ciklikus gazdaságpolitikából eredő kockázatokat veszi figyelembe.

A Fitch Ratings közölte, hogy a továbbiakban a magyar gazdaság növekedésének fokozatos lassulására számít. A cég péntek esti előrejelzése szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,4, jövőre 3,5, 2021-ben 2,5 százalékkal bővül.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ez azt jelenti hogy a csődhelyzet továbbra is fennáll A kormány hiába vesz el minden forrást az ellátórendszerekből, ez nem fordítódik adósságkezelésre. A kiszárított gazdaság, csak a multiknak jelent előnyt, ők tartják lélegeztetőgépen gazdaságot. Ők jelentik a látványos statisztikákat. A fideszes mamutok nem jelentenek igazi gazdasági teljesítményt, csak és kizárólag a költségvetési kiadások felzabálást végzik. Végeredmény lecsúszó lakosság, kiábrándító egészségügyi és oktatási eredmények.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maci0427
Ez most akkor mit jelent a kormány által kiadottal szemben ? Jó vagy rossz mert sokan nem értjük ?
Jozefina
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy a kormány nem mond igazat!!!
Nem dübörög a gazdaság!!!
Sámannus
Ez azt jelenti hogy a csődhelyzet továbbra is fennáll A kormány hiába vesz el minden forrást az ellátórendszerekből, ez nem fordítódik adósságkezelésre. A kiszárított gazdaság, csak a multiknak jelent előnyt, ők tartják lélegeztetőgépen gazdaságot. Ők jelentik a látványos statisztikákat. A fideszes mamutok nem jelentenek igazi gazdasági teljesítményt, csak és kizárólag a költségvetési kiadások felzabálást végzik. Végeredmény lecsúszó lakosság, kiábrándító egészségügyi és oktatási eredmények.
papa.49
@maci0427: Ez köznyelvre lefordítva annyit jelent NEM HISZNEK A KOZMETIKÁZOTT, IDE, ODA ÁTSOROLT ADATOKNAK, ÉS AZT IS BEKALKULÁLTÁK, HOGY CSÖKKEN A NÉMET AUTÓGYÁRAK TERMELÉSE, ÉS EZ ELŐSZÖR A KÜLFÖLDRE TELEPÍTETT GYÁRAKBAN FOG GONDOT OKOZNI !!!
Az egészségügy, az oktatás az elmúlt 30 év legrosszabb állapotát mutatja, az elvándorlás fokozódni fog, az értékes munkaerő fogja itt hagyni az országot, maradnak a nyugdíjasok, és a dolgozni NEM TUDÓ, NEM IS AKARÓ EGYEDEK, MEG A REJTETT ERŐFORRÁS, AMI TOVÁBBRA IS REJTVE AKAR MARADNI !!!
maci0427
@papa.49: Na igen akkor lesz nagy baj a magyarnak. A több száz éve rejtőzködők meg azért élnek mint marci hevesen a "vezetőjükkel" együtt.
Eriksson
@Sámannus: .
"A Fitch Ratings közölte, hogy a továbbiakban a magyar gazdaság növekedésének fokozatos lassulására számít. A cég péntek esti előrejelzése szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 4,4, jövőre 3,5, 2021-ben 2,5 százalékkal bővül."

Akárhogy is olvasom, a Fitch Ratings felmérése szerint a magyar gazdaság továbbra is növekedni fog a vizsgált időszakban, csak a mostanihoz képest lassulóbb mértékben.
Semmiféle csődhajlamról nincs szó!
Sámannus
@Eriksson: Én a közszolgáltatások csődjét látom a kozmetikázott sikerpropaganda engem nem érdekel.
Eriksson
@Sámannus: Olvasva a véleményed, valahol igazad is van, csak mintha nem egyről beszélnénk.
Az adósság mértéke köszöni jól van, az államkassza is rendben, s ez valóban a multiknak köszönhető. És üzleti szempontból is minden rendben a Fitch Ratings szerint.

Milyen közszolgáltatási csődre gondolsz? Egészségügy? Oktatás?
Na, ezek azok az ágazatok, melyeket még soha egyetlen kormánynak sem sikerült rendbe tennie. És nem is nagyon akarta, mert eleve lehetetlen.
Sámannus
@Eriksson: ne feledd, hogy a besorolás nem változott, amit majd tíz éve vitték le, amikor átvették a kormányzást, és az akkori tendencia minden eleme megmaradt. Bár már a koldus is úgy adózik mint a milliárdos méhszaros, enek ellenére csak dumában erősödött a gazdaságpolitika. A töméntelen térkő, és elképesztő stadionőrület semmit nem lendített a gazdaságon. A sportgazdaságnak hazudott új ágazat csak a maffiának ad támaszt. A közállapotok pedig továbbra is romlanak, és ezt látja helyesen az elemző, vagyis nem lát javulást.
Eriksson
@Sámannus: Megint csak igazat tudok adni 1-2 dologban. De! A pozitívumokat is ugyanúgy kellene kezelni, mint a negatívumokat. S em mindig csak az utóbbiakat észrevenni.
A térkövek, s azok gyakori lecserélése valami nemzetközi projekt lehet, mert bárhova megyünk Európa nagyvárosaiban, ha csak a lábunk elé nézünk el sem tudjuk dönteni, hogy hol vagyunk. Annyira egyforma mindenütt. A térkő maga és a lerakási technológia is.
A stadionépítés is egy tendencia, nemzetközi szabályok írják elő, hogy mekkora, hány férőhelyes lehet, hogy alkalmas legyen meccsek lejátszására. Az sem elhanyagolható, hogy mekkora gazdasági vonzata van a termelés és a munkahelyteremtés szempontjából is, mert sok iparágazatot érint egy-egy ilyen felépítmény kivitelezése.
A sportágazat meg külön biznisz az azokban résztvevőknek, azok kiszolgálóinak, élvezőinek.
A többi meg demagógia. Van aki teljesen elégedett a sorsával, holott szerényen él. Van aki sosem elégedett, bármennyije is van. Vagy elcseszett sorsa miatt az államot támadja. Elfeledve, hogy már lassan 30 éve nem a szocializmusban élünk.
Yoda69
@Eriksson: Vegulis a 0,1%-o's novekedes is novekedes. nem de?
Eriksson
@Yoda69: Így igaz! De nem ennyiről van szó. :)))
Eladott Ország
Úgyhogy annyit jegyezzünk meg pillanatnyilag, az MTI-nek nyilatkozó elemzők szomorúak és csalódottak: nem változott Magyarország államadósság-besorolása, bár szerintük teljesen indokolatlan a felminősítés elmaradása. Vagy ha úgy jobban tetszik, propagandául és jegybankhurráéljenül ez így hangzik: megerősítette Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósság-kötelezettségeinek BBB mínusz/A-3 szintű, befektetési ajánlású besorolását pénteken a Standard & Poor’s, és a magyar szuverén osztályzatra változatlan pozitív kilátást hagyott érvényben. Minden fasza és még faszább lesz. Szerintem is az van egyébként, hogy ezek a sorosista hitelminősítő intézetek semmit nem értenek semmiből, pláne a magyar tündérmeséből, másfelől mégsincs ok az elkeseredésre, a hiba nem a mi készülékünkben van. Harmadrészt augusztusban a Fitch Ratings amúgy is felülvizsgálja a magyar BBB- besorolást, hátha azok jobb belátásra térnek. Nem tértek. Negyedrészt pedig – és talán ez a legfontosabb – nyújtson vigaszt a csalódásban, hogy Karcag fideszes önkormányzata végre megcselekedte az elkerülhetetlent: Karcag díszpolgárává avatta a fideszes Varga Mihály közepes képességű, nyugodt, kiegyensúlyozott közszereplőt. Aki szót ért az egyszerű kunsági emberrel, de kiváló emberi és szakmai kapcsolatot képes kialakítani a nemzetközi pénzügyi világ vezetőivel.
Sámannus
@Eriksson: Látják ők az orosz bankot is jegybanki jogosítványokkal. Ami tulajdonképpen olyan, mint a koktélban a szívószál,
ki szívják az országból ami szemük szájuknak kedves. A jegybanki filozófia is közismert, ami bevétele van azt privát jövedelemnek tekintik, így nem feledkeznek meg a koldus ország vezetői a pompás életről sem.
Szóval a pénzügyi fegyelem is eldeformálódva igaz csak.
Az uniós szigor is betehet ennek a magabiztos növekedésnek, és nem említi senki, mit jelent a nagyok csatájában egy kis ország amelynek nagy függősége van a külvilág eseményeitől. Azért kell aggódnunk, hogy eljut -e a búzánk Hannoverbe, vagy az Adriára, kell-e az oroszoknak, vagy ők nyomják le az árainkat, kiöntik-e a lengyelek a magyar búzát a sínek közé?
Megtörik-e az autópiac, kell-e a német iparnak a magyar vegyipari termék.
Szóval a térkövek ezt nem fogják megváltoztatni, és a piac nem a mi szórakoztatásunkra működik úgy ahogyan működik.
Ez van a jelentés hátterében is.
namihami
...fokozatos romlására számít...
Hát ezért kellett az Orbánnak térdenállva benyalni a Néppártnak és az ottani, a fidesztől elvárható szavazatok vásárlóinak. Ha kirúgja a néppárti haveri kör, abban a pillanatban a pénzcsap bedugul és az egyébként is egyre fogyó mankó hiánya rögtön mínuszba zuhintja a ""szárnyaló magyar"" gazdaságot. És az a cselédek lázadásával egyetemben a Füstös azonnali menekülését vonná magával. A sisere addig lesz fideszes, amíg a zsebe duzzasztja az erkölcsi meggyőződését. Ha elfogy a zsé, megszűnik a hit is.
Eriksson
@Sámannus: Ezek mind olyan tényezők, amire semmi ráhatásunk nincs. Se ideológiailag, se fizikailag. Mehetnénk akár tüntetni is a globalizáció ellen, de ez az erőszak már megtörtént. Miden résztvevőnek le lett osztva a lap, s ettől eltérni nem lehetséges.
libellle
Vagyis megerösitette, hogy ocska a gazdaság vagyis az álgazdaság és a sokkosmetik már nagyon pereg. Az ország teljesen el van adósodva. Az ugynevezett privát kölcsönöket egy államnak sem kell jegyezniae a nyilvánossság fele´, azok ettöl függetlenül még léteznek. Magyarország ezt a lehetöséget már szinte a vegsökig kimeritette és, azokat nagyon magas kamatra.
Yoda69
@Eriksson: Na latod ezert maradtunk egy kategoriaval a bovli folott. Ahogy elnezem rovidesen ujra bovli orszag leszunk.
Eriksson
@Yoda69: Majd a Coca-Cola kihúz a bajból!
Sámannus
De el lehet térni a mocsárba, ami lehúz.
kereső
A 2011-es bóvliba sorolás után 2019 februárjában kapta vissza Magyarország a BBB státuszt- ami alsó közép besorolást jelent- ezt erősitette meg most a fitch. Ez megegyezik Magyarország 2008-as pü-i válságkori besorolásával. Befektetésre jelentős kockázatok mellett ajánlott, de inkább nem.
Lepényleső
...ha bővül? Annak eredménye a bán családjába érvényesül,mindenki más meg leég,vagy felsül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.