Facebook-oldalán közölte Pikó András, a VIII. kerület új ellenzéki polgármestere, hogy szakít a hagyománnyal.

Mint Józsefváros új vezetője fogalmaz, először leesett a székről, amikor megkérdezték tőle:

kapnak-e idén mikuláscsomagot a képviselők? Pikó első reakciója az volt: miért, eddig kaptak?

Mint kiderült, a kérdező az óvodákban, képviselők által osztogatott csomagokra gondolt. Korábban volt olyan politikus is, aki maga öltözött be Mikulásnak, közéjük tartozott Sára Botond, a kerület előző, fideszes polgármestere is (lásd a fenti videóban).

Idén nem a képviselők osztogatnak csomagot, hanem rendes, nem-politikus Mikulások

- szögezte le Pikó András.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
És mennyi mocsok van még ebben az országban, amit ki kellene takarítani.
Desischado
Gusztustalan, hogy a gyerekeket használják fel hogy jó pontokat szerezzenek. Pikó András jól döntött.
human
Annyira egyszerű a fifdeszes trollok logikája. A HVG kommentszekcióban már azzal jönnek, hogy Pikó megszünteti a mikuláscsomagot az óvodákban.
Ez pont olyan hazugság, hogy a Lokált Karácsony betiltja, holott csak az ingyenes terjesztésre szóló szerződést mondja fel a lappal önkormányzati területeken. Újságárusnál továbbra is árulható lenne, ha lenne aki adna is érte pénzt.
Eladott Ország
Fideszes angyal nincs, és sorsukról nem az Isten, hanem az emberek döntenek. Fájni fog! A Rákosi korszakban a munkahelyi óvodában a gyerekek sem voltak biodíszletek a "nagyemberi" vizitnél.
"Köszönjük néked Rákosi elvtárs,
Kiért a hálánk tiszta lángja ég.
Reád ha nézünk, büszke a arcunk,
Virágot hintünk amerre mész.

Fogadjuk néked Rákosi elvtárs,
Utadra lépünk, Te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nótánk,
Elébed hajlik, mint virágos ág."

Köszönjük néked Rákosi elvtárs!
youtu.be/pjP_G7jkQnA
Gáon Mordehaj
Pikó András etnikai hovatartozására, eredetközösségbeliségére tekintettel remélhető, hogy a Mikulás csomagok helyett HANUKA idején majd Trenderlit fog osztogatni a gyerekeknek! Figyelni fogom az eseményeket!
Eriksson
Ebben az esetben Pikó az, aki politikai ügyet csinál a dologból. A gyerekeknek édes mindegy, hogy kitől kapják a csomagot.
A Mikulástól, a Télapótól, Santa Claustól, vagy Joulupukkitól, vagy csak a szülők csempészik a csomagot a kiscsizmákba.
Eriksson
@durbincs: Már hogyne volna náluk Karácsony? Még csak náluk van igazán, sőt elég jókora.
Eladott Ország
@Gáon Mordehaj: ma, 11:04; Neked a "Mint a mókus fenn a fán" fogják játszani, mogyoró nélkül a kereszténydemokrácia megvédése jegyében.
www.youtube.com/watch?v=e4-ztmRcaDU
Ha vagány és lelkiismeretes gyülekezet lenne a semjéni, már régen önállósodtak volna. Nem mernek bátrak lenni! Így kényelmesebben szórják maguknak a pénzünket; hülyítik a kisgyerekeket, aláznak szegény embereket Isten nevében.
Milyen remek érzés lenne, ha tömegek húznák be a KDNP-re az ikszet egy választáson; mennyi polgármesterük építhetné a szent hazát; és még talán Semjénnek is állhatna a zászló meg a miniszterelnökség! Ebben a mi közös karámunkban pontosan úgy rikácsolnak az egerek, mintha elefántok volnának. Az Isten állatkertjében nagyon hangos a hatalmi dorbézolás.
Aki Én
@Eriksson: ...mert nem az a politikai ügy, mikor polotikusok óvodákban nyomják a propagandát, hanem mikor ezt beszüntetik.
Ostoba marha...
Eriksson
@durbincs: Ki tudja? Még az is lehet, ha nem énekel elég szépen.
Gáon Mordehaj
Kedves @Eladott Ország: Teljesen igazad van! Felvetésed további gondolatokra sarkal!
MIK EZEK?
Ha az általad felvetett megalapozott kritikát veszem alapul, akkor felmerül az a kérdés és egyben igény, hogy a magyarországi "galut" egykoron kommunista, baloldali családjainak liberálissá átvedlett frusztrált, nonkonformista utódjai. akik képtelenek azonosulni a magyar nemzeti szellemmel. Azon érthető okok által, hogy ez a magyar nemzeti szellem nem az övék, hiszen egészen más etnikai és történelmi eredet és sorsközösséget alkotnak. TEHÁT, ezek a frusztrált emberek miért destrukcióban élik ki alkotóvágyukat? Vagy miért nem csinálnak egy nevében is kimondott LIBERÁLIS ZSIDÓ PÁRTOT, vagy miért nem aliyáznak saját etnikai eredetközösségük szerinti demokratikus nemzetállamba, Erec Jiszráélbe? Miért érzik szükségét annak, hogy sporadikusan különféle pártocskákba bábozódva fejtsék ki a magyar nemzeti érdekekkel merőben szemben álló törekvéseiket. Minek van szükség erre a közéleti és politikai mimikrire? TEHÁT! miért nem csinálnak egy magyarországi liberális zsidó pártot, amelynek egyik sajtó illetékese Szegő Péter is lehetne, hiszen eredetközösségében otthonosan mozoghatna egy ilyen pártban. Budapesten 80 ezer zsidó gyökerű személy él. igaz sokan közülük konjunktúra és kriptozsidók. de azért ez mégis egy jelentős szavazóbázis.Ha minden egybe vetek országosan ez legalább 150 ezer ember! Higgyék el ez sokkal tisztességesebb megoldás lenne!
i.imgur.com/O5Y3TjT.jpg
Málna
Mikuláscsomagot kaptak a gyerekek a képviselőktől...Életemben nem hallottam még ennél szörnyűbb dolgot. Tényleg.
CsipkeRózsa
@Gáon Mordehaj: Honnan tudod, hogy Pikó András etnikai hovatartozását tudod, vagy akárki másét? Csak azért, mert nem értenek egyet veled, vagy te nem értesz egyet velük.

A neved után te inkább oda tartozol, akkor különösen furcsa, hogy állandóan a zsidóságra célzol bármilyen téma is legyen a cikkekben, őket szidod igazságtalanul. Miért vettél fel ilyen nevet, gondolom, a kép sem téged mutat.
Gáon Mordehaj
@CsipkeRózsa: Piko Andrissal kapcsolatban Zeev Jabotinsky szavaival válaszolok! "Az etnosz, az maga az értékrend".Itt azonnal felmerül a kérdés, hogy Pikó Andrást zsidóként miért irritálja a "gojok" Mikulás ünnepsége? Ezért is írtam, hogy talán akkor ezt majd a Hanukabeli Trenderlittel és egyéb ide való játékokkal fogja pótolni?
CsipkeRózsa
@Gáon Mordehaj: Pikó Andrást nem a Mikulás ünnepsége zavarja, hanem a politikusok szereplése az óvódákban. Ne ott akarjanak kampányolni, jónak látszani.
Gáon Mordehaj
@CsipkeRózsa: Kérlek add tovább Pikó Andrisnak: (csak úgy ötletként) Te bizonyosan személyes kapcsolatban vagy vele: ( Hanuka játék gyűjtemény ) zsidongo.hu/hu/hanuka-jatekok/
Aki Én
@Gáon Mordehaj: Buta vagy, nem érted? Segítek.
Egy árva szóval nem említí, hogy zavarja a Mikulás. Sőt, propaganda helyett ,,valódi" Mikulást kapnak.
Attól, hogy értetlenek vagytok, bután eltagadjátok a tényeket, egysíkúan zsidóztok, önjelölt alapon osszátok a magyar laptot, mintha tiétek lenne a pakli, még nem lesz igazatok. Sőt...
Aki Én
@Málna: Égész egyszerűen ez nem a politikusok dolga, semmi közük sem ehhez, sem a gyerekeinkhez.
Ez politikai pedofilia, és törvénytelen.
Gáon Mordehaj
@Aki Én: Azt nem értem, hogy egy térség polgármestere vagy képviselője miért ne oszthatna ajándékokat a gyerekeknek? Méghozzá az önkormányzat nevében? Na ezt magyarázzátok meg! miért nem?
Málna
@Aki Én: Hanem kinek a dolga? A Mikulásé?:-)
Eladott Ország
@Gáon Mordehaj: tegnap 17:56; Írod: "egykoron kommunista, baloldali családjainak liberálissá átvedlett frusztrált, nonkonformista utódjai."
www.facebook.com/photo.php?fbid=2564830780229262&set=a.154121797966851&type=3&eid=ARBYpwBQTlEZnz1W0Dfc-DVqbYNpFoO6VCmP87mJg1bqnck5qtwnI7ae3JxLJDeftPaOqN4zUdYMAV53&ifg=1
www.facebook.com/photo.php?fbid=151505569578103&set=gm.1759916580809306&type=3&eid=ARA5jlnqpk0i0OPY0fZZBSQUaw8DovXkpDm-WoNbiv0QwXEPSOQQNo77JMqF9_B6HyXo8KEZXcpM7QpA&ifg=1
Az ellentengernagy nagybányai Horthy Miklós kormányzó és az 1918-as őszirózsás forradalom vörös katonájának unokája ugyanazt az emlékművet avatja?!...
És mi van a kommunistákból liberálissá átvedlett, nemzeti konzervatív, keresztény politikai prostituáltakkal?!
www.youtube.com/watch?v=Y66oi5s7QWk&t=13s
Aki Én
@Gáon Mordehaj: @Málna: szerintem ez IQ 30 felett nem is lehet kérdés.
CsipkeRózsa
@Gáon Mordehaj: tegnap, 19:55

Pikó Andrással még sosem találkoztam, te küldd el neki a linket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.