A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány – ki hitte volna néhány hete – kéréssel fordult Karácsony Gergelyhez. A közlemény hangneme a Horthy-érát idézi, Most már csak értelmezni kell a közleményüket, ebben segítünk.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Rohadtul szeretem, hogy a díszpolgárok és a díszpintyek is kiállnak valami olyan mellett, ami nem nekik kerül pénzbe.
László Imre javaslata értelmesebb, takarékosabb, ráadásul közlekedési szempontból is sokkal jobb (remélem Lomniczy infarktussal a dugóban órákat ül majd a mentőben, amíg eljut a szuperkórházig) a de a cöf jobban tudja.Hány százaléka Budapest lakosságának az 5 ezer ember, akik közt 2 orbánfan professzor is van? Még hiányzik 1 999 995 aláírás, de az enyémre ne számítsanak. Kint a francba, ahova csak kocsival lehet eljutni, nagyon hiányzik egy kórház. Vannak régiek, amiket csak fel kellene becsületesen újítani, igaz egy új építésűn jobban lehet kaszálni.
kolozsvaros.com/rovidek/a-cof-kiall-a-budai-szuperkorhazert/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Rohadtul szeretem, hogy a díszpolgárok és a díszpintyek is kiállnak valami olyan mellett, ami nem nekik kerül pénzbe.
László Imre javaslata értelmesebb, takarékosabb, ráadásul közlekedési szempontból is sokkal jobb (remélem Lomniczy infarktussal a dugóban órákat ül majd a mentőben, amíg eljut a szuperkórházig) a de a cöf jobban tudja.Hány százaléka Budapest lakosságának az 5 ezer ember, akik közt 2 orbánfan professzor is van? Még hiányzik 1 999 995 aláírás, de az enyémre ne számítsanak. Kint a francba, ahova csak kocsival lehet eljutni, nagyon hiányzik egy kórház. Vannak régiek, amiket csak fel kellene becsületesen újítani, igaz egy új építésűn jobban lehet kaszálni.
kolozsvaros.com/rovidek/a-cof-kiall-a-budai-szuperkorhazert/
Qqberci
A dolog egyszerű: dobják össze a pénzt és indulhat az építkezés...
Eriksson
Néhány figyelemre méltó dolog az új kórház építésével kapcsolatban:
Megállapított tény, hogy a kórházi fertőzések legjava régi kórházakban fordul elő. Vannak olyan kiirthatatlan baktériumok, melyek ellenállnak mindenféle fertőtlenítőnek. Egy új kórház megoldja ezt a problémát.
Egy nagyobb terület ellátásért felelős szuperkórház rendelkezhet méregdrága diagnosztikai, gyógyító eszközökkel, melyeket több kis kórház nem engedhet meg magának.
Ha egy beteg bármilyen problémával felvételre kerül, helyben megoldható az ellátása. Nem kell kórházról kórházra szállítani azzal az indokkal, hogy máshol jobb a felszereltség.
Jozefina
Nagyon idióták!!!
"A Centrumkórház megépítésére a magyar emberek sokaságának igenlő akarata a válasz."
A magyar emberekre való hivatkozás teljesen fals. Egy nyirbátori, vagy zalaszentgróti magyar állampolgárnak mi érdeke van egy "szuper" korház megépítésében??? Gondolom semmi!!
Ezt az irdatlan összeget pedig el lehet költeni a Sz. István korház rekonstrukciójára és a Sz János Korházra!!! Ráadásul mindkettő, de főleg az előbbi igen jól megközelíthető!!!
Aki Én
Ezek a senki által meg nem kért, fel nem hatalmazott, önjelölt korrupciópárti lúzerek kiknek hiszik magukat?
Először is mit okoskodnak egy VALÓS!!! többségi támogatást szerzett, egykori kórházigazgató szakemberrel szemben?
Másodszor, senki nem ellenzi egy modern kórhát felépítését, de megmondták, hogy nem a fidesz módszereivel, feltételeivel.
Alig néhány hete van új főpolgármester, új polgármesterek, akiknek hetekig hátráltatták a munkájukat, különböző aljas és törvénytelen módszerrel. Miért nem tették fel a kérdéseket előtte évekig? Egyáltalán miért nincs még új kórház? Szemben a sok új stadionnal.
Egyébként a legjobb az lenne, ha ezekre senki még csak nem is reagálna.
Merthogy kik ezek, és milyen alapon kérnek magyarázatot bármire, bárkitől???
Kérdezzék a beteg gazdájukat, akinek ez ezredrangú dolog 10!!! éve.
Eladott Ország
@Jozefina: Magyar dolgozó és adózó emberek 121 milliárdját adta Orbán a határon túli gazdaságfejlesztésre, 2016 és 2019 között.
Eriksson
@Jozefina: " Egy nyirbátori, vagy zalaszentgróti magyar állampolgárnak mi érdeke van egy "szuper" korház megépítésében???"
"Ezt az irdatlan összeget pedig el lehet költeni a Sz. István korház rekonstrukciójára és a Sz János Korházra!!!"
Mert azok aztán igen jól megközelíthetőek vidékről is?

Olyan DK-s logika.
szegfue
@Eriksson: Persze bennem is felmerültek hasonló gondolatok... és most minden rossz szándék nélkül: persze egy uj kórházban könnyebb takaritani, fertőtleniteni, de meddig lesz ez igy?! Hiszen valamit felépiteni könnyebb, mint fenntartani... nahát ez az a fenntartási ráforditás, amit jelenleg minden egészségügyi intézmény sokkal kisebb összegben kap meg, mint kellene... Nem véletlen, hogy évek óta a kórházak adósságállománya 65 milliárd Ft. Az is igaz, hogy lehetne egy nagyobb terület, akiknek a lakói ide tartoznak... De hiába lesz méregdrága müszerekkel felszerelve, ide csak a "körzethez" tartozó betegek mehetnek, a vidékieknek marad az elavult, vagy már nem is müködő diagnosztikával felszerelt kórház, mert hogy ide sem a "mezei" polgár jut be mondjuk Tyukodról, abban majdnem teljesen biztos vagyok.
Macskaszem
Ezért kell a szuperkórház:
"a kormány “titokban” azóta is folyamatosan készül az olimpiára, egymás után épülnek fel országszerte a stadionok, versenypályák, idegenforgalmi és egészségügyi beruházások, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy az ország felkészüljön a hatalmas rendezvényre.

Azért nem építettek a most átadott Puskás Arénában atlétikai versenyek megrendezésére is alkalmas pályákat, hogy megépülhessen az olimpiai atlétikai versenyeknek helyet adó újabb aréna.
És azért akarják felépíteni a szuperkórházat is, hogy legyen olyan egészségügyi intézmény Budapesten, amely megfelel a NOB által előírt követelményeknek.
Ezért építenek Révfülöpön vitorláskikötőt stb.
S ha valaki kételkedne mindebben,
akkor nézze át Magyar Közlöny 2019. augusztus 23. számból ide másolt kormány rendeletet."
varosikurir.hu/vasarhelyi-maria-azert-akarjak/
Eriksson
@szegfue: Ha eleve ilyen destruktív módon vélekedünk az új beruházásról, akkor felesleges bármibe is belefogni. A Szent István és a Szent János kórház rekonstrukciójába is.
Hogy kik kerülhetnek oda? Feltételezem, hogy elsősorban a budapestiek. Ezzel is ők járnak jól, mégsem a vidékiek hőbörögnek ellene.
Nessy
@Eriksson: lehet, hogy furán hangzik, de pl. a János kórház igen!
Déli pu. metró, villamos, busz.
Ott a város szélén semmi infrastruktúra nem létezik jelenleg!
Tudod, ezeknek az idősebb fránya betegnek olyan úri allűrjei vannak, hogy sem kocsijuk, sem sofőrjük nincs! Miután a személyi feltételeket csak a jelenlegi intézmények terhére tudják megoldani, ergo azok működése még rosszabb lesz.
RonaGyuri
mozdulnak - a az adófizetők pénzének lenyúlása érdekében -, ha kell!!! =))
szegfue
@Eriksson: Én nem hőbörgök, csak leirtam a véleményemet, ami Szerinted "destruktiv". Pedig én csupán a családi költségvetésemmel vontam párhuzamot, vagyis: ha pl. van 2 pár cipőm, aminek a varrása feslett, akkor inkább megjavittatnám és nem vennék egy ujat. Igy vagyok ezzel a kórházzal is. A meglévőket kellene felujitani, hogy mindenki alanyi jogon jobb ellátást kaphasson az egész országban és ne legyenek megkülönböztetve. Nem kivánom senkinek sem, de az emberek általában akkor érzik, értik meg csak a bajt, ha maguk is "belelépnek"... és a kórház pont ilyen.
Eriksson
@Nessy: Milyen jó azoknak, akik a János környékén laknak. És nekem aki kb 200 km-nyire lakom?
Eriksson
@szegfue: Nem vitatkozom tovább, mert nem vagyunk egyformák. Van aki a minőségi cipőt részesíti előnyben, van aki a foltozottat. Viszont a két-, vagy háromszori javításból már kitelne egy új.
Nessy
@Eriksson: Nem ott lakom, de tömeg közlekedéssel tudom megközelíteni, minden hat hétben, amikor a szememet szúrják. Ha ez a város szélére költözik, akkor nekem,és még sokunknak annyi!
Eriksson
@Nessy: Feltételezem, hogy nem fognak minden bp-i kórházat bezárni emiatt az egy miatt.
Aki Én
@szegfue: ...hát ez úgy van, hogy egy új kórház új is marad, míg világ a világ. Minden bacilus, fertőzés elkerüli egy életre. Ha mégsem, akkor majd építünk újat.
Hogy a meglévőkben kézfertőtlenítő sincs, és már kimutatható az ezzel összefüggésben lévő, sokszor halálos fertőzések száma, az lényegtelen.
szegfue
@Aki Én: Hajlok arra a feltételezésre, amit Vásárhelyi Mária mond (Momentumos)... Nem mondott le a kormány az olimpia megrendezéséről, mert 2019. aug. 23-i M. Közlönyben (pedig már 2017-ben "elvetettük") megjelent az Olimpiai Központnak minősülő ingatlanok jegyzéke: pl. Puskás Ferenc stadion, balatoni vitorláskikötő, ami eleve a NOB irányelveknek megfelelően készült, ill. készül. Feltételezi, hogy ezért fontos ez a szuperkórház is. Természetesen ez lehet rosszindulatu találgatás is... majd meglátjuk: bővül ez a jegyzék, vagy sem!
Aki Én
@szegfue: ...meg is mondták, hogy nem mondanak le az olimpiáról.
CsipkeRózsa
"A szuperkórház már a kezdetek kezdetén hozza az összes tünetet, amit a józan észt teljes mértékben nélkülöző projekt hozhat. Az, hogy Fidesz-közeli vállalkozó telkét kellett megvenni a beruházáshoz, csak az első csepp a pohárban. Hiszen mit is kezdene vele a kedves tulaj? Közmű nincs az ingatlanon, nehezen megközelíthető, tőzegmocsaras – az államon kívül vajon ki szeretne olyan helyen építkezni, ahol hat méter mélyen már víz van? A költségvetésnek ugyebár nem gond finanszírozni azt a meglepetést, ami emiatt építkezés közben éri a kivitelezőt, lehet majd újragondolni a kivitelezés közben használt technológiát és jöhet a vastagon fogó ceruza is, már árazhatók is be az újabb és újabb pótmunkák, az adófizetők meg úgysem tudnak mit kezdeni egy olyan információval, hogy még 15 milliárddal többe kerül valami. Aztán meg még hússzal."

Érdemes az egészet elolvasni:

Kórház a város szélén

karvalyokfoldje.blog.hu/2017/08/16/korhaz_a_varos_szelen_981
CsipkeRózsa
@Eriksson: Mondhatod DK-s logikának is, a két meglévő kórház felújítása töredékébe kerülne, könnyebben megközelíthető, nem kell új utakat, új tömegközlekedés kialakítása, és erősen ráférne a felújítás.
kulabombaafityiszre
@Eriksson: ma, 11:36
Milyen jó azoknak, akik a János környékén laknak. És nekem aki kb 200 km-nyire lakom?
A szuper sem lesz közelebb.Akkor azért véded mert kiadták parancsba,kutyfejü tálib?
Lehet,hogy kórházak nem zárnak be,de osztályok biztos megszünnek,mert hihetetlen,
de a nagy szuperben is lesznek orvosok,ápolók,kisegítő,karbantartó,adminisztrációs személyzet,jó sok.
Mi lesz,ha környékedről(200km, bár szerintem hazudsz) ahol laksz eltünnek majd a jó orvosok,mert ugye kellenek a szuperbe.Egy biztos.A gazdád a dagadt geci,mikor adott,utánna kétszer annyit elvett.
Eriksson
@CsipkeRózsa: .
@kulabombaafityiszre: .
Beszéljétek meg egymás között a továbbiakat. Én már elmondtam amit erről témáról gondolok.
csak úgy....
@Eriksson: te jobban félsz az okos érvektöl,mint a harapós kutyától...
CsipkeRózsa
@Eriksson: Aki itt a lapon hozzászól, mindenki olvashatja, tehát mi is elolvastuk egymás írását kulabomba-val.
Eriksson
@CsipkeRózsa: Úgy értettem, címezzétek egymásnak. :)))
CsipkeRózsa
A kórház a semmi közepén olyan, mint a Kórház a város szélén, persze az utóbbi egy sorozat a TV-ben. A kórház a semmi közepén pedig egy vita-sorozat lesz.
simmering73
Cöf-Röf-Coka-Cumi és a Szellemi Toprongyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.