Sajnálják, hogy az ellenzéki sajtó visszájára fordítja és a negatív kampány részévé teszi az ügyet.

Nekiment az ellenzéki sajtónak a János Kórház az adománygyűjtő akciójuk tálalása miatt

Terjedelmes listát közölt kedden a János Kórház egy Facebook-eseménynél azokról az eszközökről, amelyeket szívesen fogadnának karácsonyi ajándékként.

A listában olyan alapvető dolgok szerepelnek, mint például: hőmérő, evőeszközök, tisztálkodószerek, vagy éppen pelenka.

A hír futótűzként terjedt a kormánnyal nem szimpatizáló médiumok körében,

a kórház pedig időközben eltüntette a listát, és egy közleményt jelentettek meg helyette.

Ebben azt írják, a listát összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is listára kerültek, amiket a kórház természetesen kötelezően biztosít az ellátás során, ezek tévedésből kerültek adománygyűjtő eseményünk kommunikációs csatornáira.

Majd így folytatódik a közlemény:

Nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jószándékú kezdeményezést, a közösségi összefogás és társadalmi felelősségvállalás szép szimbólumát az ellenzéki sajtó visszájára fordítja és a negatív kampány részévé teszi.

Mindenesetre az eddig beérkezett adományokat hálásan köszönik.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A kórházat irányító Fideszes hűbéres hablatyol. Próbálja eltusolni a hiányból eredő kérelem igazi okát, mert az kínos a kórházra nézve. Az orvosok és az ápolók pedig nem mernek nyilatkozni, mert kuss van nekik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Úgy látom, hogy a kórház saját magából csinált hülyét...nem a sajtót kell baszogatni, hanem azt a hülyét, aki elbaszta ezt az egész listát, ami nem egy túl bonyolult feladat. Egy gimnazista is megoldotta volna.
Megoldás: megköszönni az eddigi adományokat, majd egy új, most már arcpirulás nélkül vállalható listát közzétenni, a vétkest lapátratenni(ezt közölni a sajtóval)

A János, ha már vergődik, ne kenje a szarát másokra.
solidedge
A kórházat irányító Fideszes hűbéres hablatyol. Próbálja eltusolni a hiányból eredő kérelem igazi okát, mert az kínos a kórházra nézve. Az orvosok és az ápolók pedig nem mernek nyilatkozni, mert kuss van nekik.
Kookas
ezekben a tarhálásokba az a szép hogy amit kapnak azt az összeget meg ellopják mert arra már nem kell költeni .hogy rohadnátok meg!
nezelodo
Egy normális demokratikus társadalomban, ilyen lista készítése meg sem fordulna egyetlen egészségügyi vezetőnek sem a fejében. Ezt a listát a kétségbeesés hozta létre, és a kormány nem azt szégyenli, hogy ellopja az ide szükséges pénzt, hanem azt, hogy sokadszor rajtakapják a tolvajláson.
Klubtag
Na kérem szépen János kórházi illetékesek - így lehet leszoktatni az embereket az együttérzés diktálta adakozásról, meg arról is, hogy szorult helyzetükben társadalmi szolidaritásra tarthassanak igényt. Gyáva, sunyi alakok, nem érdemelnek odafigyelést, a betegek meg oldják meg a problémát a továbbiakban is, ahogy tudják.
Bokszolják le egymás között (a kormány és a kórház) az eszközhiány miatti felelősség kérdését és viseljék mindketten az ebből adódó esetleges bajok erkölcsi következményeit...de tiszteletet, elismerést ne várjanak.
görbetükör
Tehát ezeknek a vezető orvosoknak nem a beteg a fontos, hanem a politika.
Bevonták a kérő listát, akkor a beteg ott rohadjon meg, ahol van.
Eladott Ország
Egy budapesti kórház, vagyis nem egy Afganisztán-Alsón, nem Ghána-Felsőn fekvő kórház arra kényszerül, hogy karácsonyi adományok formájában szerezzen be olyan, a napi betegellátáshoz szükséges eszközöket, mint lázmérő, vécédeszka vagy vérnyomásmérő. Hát be kell látnom, kár volt a János Kórházzal együttérezni. A János Kórház ugyanis nem szorul rá semmiféle együttérzésre. Az intézmény egyrészt törölte az egészen részletes és ránézésre is elborzasztó kívánságlistáját, majd a világhírű fideszes propagandát is megszégyenítő sértettséggel megmagyarázta, hogy amit látunk, az nincs. Szóval a listát összeállítók voltak annyira hülyék, hogy lázmérőt kértek a gyerekosztályra, miközben van lázmérő? Fertőtlenítőt kértek, pedig van fertőtlenítő? Tévedésből? Negatív kampány? Csak nem leszóltak a Párt központjából, hogy nem kéne teregetni a szennyest, mert baj lesz? A János Kórház tévedésből gyűjt adományokat, aki meg hírt ad róla, az a visszájára fordítja a nemes akciót és ellenzéki sajtó? Ha annyira nemes volt az akció, miért nem számolt be róla a kormánypárt sakálmédiája? Hát hiszen nem az lett volna a lényeg, hogy minél többekhez eljusson a hír? Most akkor szükség van ezekre, vagy nincs szükség? És ha szükség van rájuk, akkor miért kell utólag kihátrálni a dologból? Nagyon szomorú ez. Ja, és az ellenzék rombolja az emberek egészségügybe vetett hitét, nem a kóros alulfinanszírozás, a dilettantizmus és a mindenbe beleszarás..
Dr plágium
Megmondtam, hogy megdugja a retkes körmű a dirit!
Máris segget csinált a szájából, amihez elég volt egy telefon fentről.
Nem az ellenzéki sajtót kell hibáztatni hanem a kormányt, mert nem ad elég pénzt a működésre.
Nem is nagyon van ellenzéki, vagy elfogulatlan sajtó. A faszabuk pedig időnként életre kel. Mikor már túl csordil a pohár.
sokanvagyunk
Nem értem, ennek a vezetésnek mi a baja az "ellenzéki sajtóval" - talán az, hogy csak ők hallották meg vagy olvasták panaszukat? A betegeik között is mérlegelik, vajon melyikük lehet ellenzéki érzelmű, vagy tudják is: például aki igényli a nem létező WC-deszkát?
Eriksson
@görbetükör: 06:31
Mint mondtam az előző ezzel foglalkozó cikknél, ez közönséges tarhálás volt a kórház részéről.
A betegek orvosi ellátásához az egésznek semmi köze.
advocat
Ha és esetleg nem a kormány tagjainak és a köztársasági elnök fizetését dupláznák/tripláznák meg, talán pont elég lenne! De nyalunk egyet, hogy milyen helyzetben vagyunk. És a fenntartónak mi a kötelessége?
Aki Én
Nem pontosan értem, hogy miután a kórház balfasz listát tesz közzé, vagy hazudnak és visszavonják, az miért az ellenzéki sajtó hibája, mikor közzéteszi.
rokker33
Szégyen hogy egy kórház 2019 ben adományokból akarja pótolni a hiányzó eszközöket! Ilyen azért 2010 előtt nem volt szóval ez is bizonyítja azt hogy szándékosan leépítik az egészségügyet, hiszen pénzt nem termel így haszontalan! Persze az évi 100 millio milliárd?? Tb ami befolyik a kasszába vagy me'szaros zsebébe az jól jön karácsonyi bónusznak!
Katalina62
@Eriksson: a lista valós lehet! Ezért áll a bál!
Eriksson
@Katalina62: Lehet valós, de nagyon ciki. A gazdasági vezetés vajon mire költi az ellátmányt? Más kórházak miért nem tarhálnak?
kereső
Micsoda károkat okoz a gerinctelen szolgalelkűség- a János kórház fel sem tudja mérni. Amúgy kinek szánták az adománykérő listát- mit gondoltak, hogyan jut el az emberekhez, akikben még van szolidaritás/empátia? A kormány sajtó tudtommal nem hozta le az adománykérést. Akkor a maradék 5%-nak sem kellett volna lehozni? Lehetséges, hogy ezek után tényleg elrakhatják a listát, mert nem csak az "ellenzéki" sajtóba sikerült belegyalogolni, hanem az adományozókba is- akik joggal gondolhatják ezek után/ kampányból nem adok!Nem a társadalmi felelősségvállalást kéne emlegetni a kórház vezetőségének- hanem a saját felelősségvállalásukat, a betegekért, a kórházi dolgozókért. Márpedig akkor vernék a tam-tam-ot a kormánynál, a kamarájuknál, és minden fórumon.Most másként érvényes az "ott tartunk be,ahol tudunk"- ez most nem a kormánynak szól (2010 előtt annak szólt), hanem a betegeknek.
Katalina62
@Eriksson: de itt, valakiknek nem az a baja, hogy, lista valós!
Eriksson
@Katalina62: Nekem csípte a szemem, hogy egy bevásárló listát tettek közzé, melyet egy adott hónapra meg kellene venniük. Ebből ennyi, abból annyi... Nagyon-nagyon ciki.
És csak a magam nevében beszélek.
Aki Én
@Eriksson: ,,Más kórházak miért nem tarhálnak?"

Egész egyszerűen megtiltották nekik. Ezt is eltüntették, szerinted miért?
namihami
Felháborító, skandallum!
A médiának volt pofája csak azt közölni, amit az egészségügy prominensei maguk közöltek. Engedélyt kellett volna kérni, de legalább felhatalmazást, hogy utánközlési joguk legyen.
Rákosipajtás sírna a gyönyörűségtől. ""Véreim, magyar prol..., ja neeemmm, magyar keresztényfideszesek!""

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.