Legalábbis tanúként ezt vallotta a bíróságon.

Mint ismert, az Origo még tavaly közölt le egy olyan névtelen cikket Donáth Anna momentumos politikusról, EP-képviselőről, amelyben azt állították egy névtelen levélíróra hivatozva, hogy Donáth erőszakoskodott egy fiatal lánnyal és ajánlatot is tett neki – írja a 24.hu.

24.hu: az Origo főszerkesztője sem tudja, ki írta a Donáth Annát lejárató cikket

Fotó: Facebook/Donáth Anna

Donáth beperelte a lapot, a bíróság helyreigazításra kötelezte őket, mire a lap úgy felelt, hogy ők csak a Ripost cikkét szemlézték. 

"A bulvárlap újságírója viszont csak arról számolt be a tárgyaláson, hogy beszélt az állítólagos levélíróval, aki zaklatással vádolta meg Donáthot, ám nem győződött meg a vádak valóságtartalmáról"

- olvasható a 24.hu cikkében.

Donáth Anna azonban magánvádas feljelentést is tett becsületsértés miatt, ami kapcsán Gábor Lászlót, az Origo, és Ómolnár Miklóst, a Ripost főszerkesztőjét is tanúként idézte be a bíróság – bár ez nem vezetett sok eredményre.

A Budapesti II. és III. kerületi bíróság azonban megszüntette az ügyben az eljárást, a végzés indoklásából az derült ki, hogy 

"Gábor László tanúként azt vallotta a rendőrségen, nem tudja, ki írta a lapjába a cikket, ki szerkesztette azt, és azt sem tudta megmondani, hogy ki döntött a közléséről, ahogy egyébként az olvasói levél szerzőjét sem tudta megnevezni."

Ráadásul a rendőrség adatgyűjtése sem vezetett eredményre az ismeretlen tettessel szemben.

Donáth Anna a 24.hu-nak a következőképp kommentálta az ügyet:

Ennél egyértelműbb bizonyíték nem is kell: az Origo nemcsak hogy nem valódi sajtótermék, de nem is tartja magát annak. Egy olyan lappá züllött, ahol a főszerkesztő állítása szerint semmit nem tud az általa vezetett portál ügyeiről, és fél év is kevés volt ahhoz, hogy utánajárjon olyan alapvető információknak, minthogy ki a lejáratócikk szerzője.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: a tekintetes pedig megszüntetés helyett a derék főszerkit hamis tanúzásért perbe kellett volna fogja! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Én nem tudtam azt, kérem, és jó, hogy megmondták
Hogy addig jár a korsó, míg el nem lopják
És azt sem tudtam, kérem, hogy nem szabad lopni
Szegényemberekkel mindig kitolni
De most már mindent tudok és mindent megértek
Csak a betűket nem ismerem
RonaGyuri
@RonaGyuri: a tekintetes pedig megszüntetés helyett a derék főszerkit hamis tanúzásért perbe kellett volna fogja! =))
nezelodo
Basszus, tiszta szocializmus van az Origónál! Akkor sem tudta a vezető mi van a cégénél, mert mindig a pártbizottságon nyafogott. Ez a fazon is bemehetne a munkahelyére, legalább a fizetési listát nézze meg kinek fizettek a cikkért. Vagy már a dakota-kipcsák pártmunkások ingyen dolgoznak? Na akkor ezért markolásznak oly sűrűn a bőség kosarában...
colibri
Nem hülye az a főszerkesztő, tudja az, csak másokat néz hülyének... mert egy fideszes keresztény NER tag.
Macskaszem
A mai napig érvényben van a Simicska -féle útmutatás, hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Ha úgy alakul a helyzet, hülyének tetteti magát, oszt jónapot.
namihami
Ez szimplán azt jelenti, hogy oda az ír, aki akar? Mondjuk, a szinvonal ezt hűen tükrözi.
Esetleg nem akartak Orbán, Rogán vagy hasonló névvel előállni? Inkább kiadták valamelyik cselédnek.
sokanvagyunk
A főszerkesztő azért főszerkesztő, hogy a lapjukkal kapcsolatos minden ilyen ügyben felelősként, de semmiképp ne tanúként álljon helyt - akár a bíróságon is.
Gauntlet
Akkor miért felel. Ha semmiért? Vagy parancsra tette, az lesz a következő mosdatás?
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 10:05
A te szaros szádat viszont nem.:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Aki Én
@Shikari: Neked ez jött le a cikkből? A többségnek meg az, hogy a hazug kormánypropaganda megint megdőlt.
Több száz elvesztett per, mond ez neked valamit?
Nem, neked semmit, mert egy ártalmas beteg geci vagy. De keresztény hívőként tudod, hogy erre úgyis rábaszol. Mert igaz keresztény vagy, nem?
jesz
dehogynem tudja a főszerkesztő, honnan a lejárató cikk..csak nem hülye, ezzel a süket dumával sikeresen kimentette magát...tagadni...tagadni...tagadni..

Így Donáthot lukra futtatták..
Klubtag
Lassan, szépen szivárog a bírói tudatba(is) a félelem, amely ma egyre szélesebb körben igazgatja az egész országot és ilyen döntésre készteti az ítélkezőt...IS.
Sebaj a normális többség (persze nem a hazug propagandával és csalással megalkotott nagyon fehér, nagyon keresztény, nagyon polgári, heteroszexulás csoportosulás), hanem a valódi - szóval annak az a meglátása, hogy nincs is Donáth Anna ügy, van viszont újabb Orbánt szolgáló bribék próbálkozás...kapisssss...
csak úgy....
az emlékezetkieséses, hülye föszerkesztöket miért nem küldik rokkantnyugdíjba?
csak úgy....
ez a lejáratósdi a foci után a fidesz második kedvenc sportja..
sokanvagyunk
Megáll az eszem! A büntit az Origónak - ha egyáltalán mint bejegyzett cég működik - kell kiszabni, azt hogy ők házon belül kivel hogyan járnak el (lehet hogy a takarítónő a hibás?), legyen az ő dolguk.
nezelodo
@Macskaszem: Na igen a Simlicska is a pofánkba röhögött, amikor a székház árát bedobta a nemzethy család vállalkozásába. Akkor még poénosnak fogták fel sokan, miközben minket néztek hülyének. Azóta nagyipari módszerekkel űzik a lopást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.