Szili Katalin még február végén mondott le miniszterelnöki megbízotti tisztségéről, hogy megtarthassa kuratóriumi tagságát. Március elején viszont kinevezték miniszterelnöki főtanácsadónak.

Nem bírja ki ügyeskedés nélkül a Fidesz MSZP-ből importált politikusa

Szili Katalin nem hagyja csak úgy veszni jól fizető megbízásait. Forrás: Youtube

Az MSZP-ből a Fideszbe átmentett politikus munkaköre a hivatalos szerepléseit tekintve nem nagyon változott – írja a 24.hu.

Az Európai Tanács a fenntartó alapítványokba ültetett kormánytagok miatt tavaly decemberben úgy határozott, hogy megtiltják az új uniós kötelezettségvállalásokat a közalapítványoknak és az általuk fenntartott intézményeknek, főként egyetemeknek.

Gulyás Gergely a február 9-i kormányinfón jelentette be, hogy február 15-ig minden, az egyetemi vagyonkezelő alapítványok kuratóriumaiban ülő miniszter lemond ottani tisztségéről. Emellett az államtitkároktól, helyettes államtitkároktól, miniszteri biztosoktól és kormánybiztosoktól is ezt várták.

Február végén ezért Szili Katalin is lemondott miniszterelnöki megbízotti állásáról, hogy megtarthassa kuratóriumi tagságát a Pécsi Tudományegyetemet fenntartó Universitas Qinqueecclesiensis Alapítványban.

Szili Katalin viszont főtanácsadóként a közszereplései alapján nagyjából ugyanazt csinálja március eleje óta, mint korábban. Miniszterelnöki megbízottként Szili 2015. március 1-je óta a határon túli autonómiaügyekért felelt. Március eleje óta többek között találkozott Pánczél Károly fideszes képviselővel, a nemzeti összetartozás bizottság elnökével, akivel az autonómiatörekvésekről és a csángó–magyar kapcsolatokról egyeztetett; majd Marosvásárhelyre és Pozsonyba is ellátogatott; és az Erdélyi Magyar Szövetség küldöttgyűlésén is bejelentkezett – írja a Telex.

Az állami hírügynökség beszámolóiban minden alkalommal miniszterelnöki főtanácsadóként hivatkozott rá. A lap kinevezésével és új feladatkörével kapcsolatban feltett kérdéseire Szili Katalin sajnos nem válaszolt.

Forrás: 24.hu, Telex
Fotó: Youtube

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegény hazám
Mindig is a rágcsálók legrondább fajtájához tartozott. Lásd: Öszödi beszéd. Most már évek óta a helyére került: fidessssssssssss!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegény hazám
Mindig is a rágcsálók legrondább fajtájához tartozott. Lásd: Öszödi beszéd. Most már évek óta a helyére került: fidessssssssssss!!!
Terminátor
Szép nyugdíjas állását kirúgta alóla az EU!
De senkit sem hagyunk az út szélén, csak a tanárokat, mög...
Peller Anikó
@Terminátor: Fölháborító véleményed van a fideszéről.

A tanárokat, meg a nyuggereket sem hagyják az út szélén. Meg a többi nyomorékot se.

Csak belerúgják őköt az árokba, ne rontsák a levegőt. A végén még ott rohadnának a Schossberger-kastély vagy a 70-pusztai várbirtok parkolójában az út szélén.
Nyírfa
Nemes egyszerűséggel: áruló. Ennyi.
jesz
a titulusai szerint Kievben kellene Zelenszkíj bajszát rángatni a Kárpátaljai magyarság nyugalma érdekében...ez lenne a fő dolga...dehát az veszélyes, meg nem is fogadnák...majd megmagyarázza.
Aki Én
@Horizont: Helyére került. Most a legtöbb komcsit tömörítő csapatban van, mint anno.
Aki Én
...egyébként ekkora hájfejjel hol máshol lehetne otthon?
gumikacsa
A kommunista Szili Katalin már régóta nem érdemli meg, hogy az emberek családjába tartozzon. A baktériumok és a vírusok közt van valahol a fonálféreg.
Sajnálom, de újra kikívánkozik belőlem: Kommunista kísérleti iskolába jártam anno, de kísérlet nem sikerült. Senki nem lett kommunista! Ott bakták el, hogy gondolkodni tanítottak. Azt hitték, ha jobban belegondolunk, akkor majd kommunisták leszünk.A kísérlet ott futott vakvágányra, amikor jobban belegondoltunk...
Terminátor
@KisTehen: Ő egy példa a politikus gúnyaváltására.
Így lettek a kommunistákból fiatal liberális demokraták!
Majd a fiatal liberális demokratákból keresztény autokrata illipsik!
Alakul a világ!
Mögélni mög köll valamibűl!
laja70
@KisTehen: Tanultak a fidernyákoktól!!!
Maxipocak
Mit vártok tőle. A "félkarú rabló" így működik. Annyit nyer, amennyit beállítanak rajta.
Csak Norisz és senki más
@gumikacsa: Pontosan! Rengetegszer hallottam én is "Ha jobban belegondolok...!" illetve " De ha jobban belegondolsz...!"
justhpeter
Az sem érdekes, hogy miben van benne ez a luvnya, ahogy az sem miből marad ki.
Terminátor
@KisTehen: Jó fele kapisgáltok!
A DK a Maszopból vált új párttá.
A Gyurkóval kib..ott a Maszop, csinált egy új pártot, és mögeszi a nevelőanyja tagságát.
O1G a libsi oldalrol lett illibsi, a csuhások térdréből, egyháztámogatóvá vált!
Ez legalább akkora váltás, mint a mama áthúzása a Maszopból a Fityiszbe!
Gondoljátok mög proletárok!
drrotf
Az MSZP sorsa már akkor megpecsételődött amikor ilyen "szilárd "elveken álló emberek lettek a pártnak a vezetői!Nem az elveit kritizálom, hanem a magatartását, bár lehet ,hogy abban az időben ez a fajta "elvszerű "magatartás volt a divat, hiszen Orbán Viktor is előbb ifjú kommunista volt, majd liberálisok alelnöke is volt Európába, most meg azt mondja hogy konzervatív és keresztény, de néha olyan mint egy kommunista!Másoktól úgy vesz el hogy ellenértéket nem ad az elvett dologért, vagy olyanokra kötelez i az embereket, benzinkutasokat , kiskereskedőket, hogy saját maguknak okozzanak kárt!Úgy látszik, hogy a"sikeres" embernek hétszer is meg kell tagadni önmagát, ha a felszínen akar maradni!Mindenesetre nekem egyáltalán nem szimpatikus, inkább visszataszító!
Terminátor
@KisTehen: Ha ettől a macától erősebb lesz a fityisz, hát legyen igazad!
A DK is jobban járt, hogy nem őfeléjük azonosult!
Mindenki jól járt, legfőképp a maca!
laja70
@KisTehen: Mi van ócska fidernyák? Nem tetszik a valóság?
surdilloFUJT
@Maccska: Ezeket az aljas hazaárulókat úgy kellene látni,hogy elfúj a szél a lábuk alatt!!!
ómió
Szóval, maradt még az "efftársi vénájából" is!
evacica
Ez a jellemtelen gerinctelen megélhetési politikus mit politikus egy senkiházi aki pénzért bárkinek a fenekét nyalja! Most éppen Orbánét! Nagy felelőse lehet a 2006 zavargásoknak és az öszödi beszéd fidezhez juttatásáért! remélem az MSZP megköszönte neki hogy ezzel elkezdhette a mélyrepülését!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.