Az orosz-ukrán háború elől Magyarországra menekülő személyekért felelős kormánybiztossá nevezték ki május 16-tól, keddtől Pál Norbertet, derült ki a hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból.

Orbán Viktor új kormánybiztost nevezett ki
Kép: Facebook/Orbán Viktor

Munkáját a Miniszterelnökséget vezető miniszter (Gulyás Gergely) irányítja, munkáját a Miniszterelnökség szervezetében működő ötfős titkárság segíti.

Feladatai:

a) összehangolja a veszélyhelyzet ideje alatt az Ukrajnában zajló háború elől menekülő személyekkel kapcsolatos kormányzati feladatok ellátását,

b) közreműködik a háború elől menekülő személyekkel kapcsolatos kormányzati döntések előkészítésében,

c) együttműködik a közigazgatás-szervezésért felelős miniszterrel az őket érintő hatósági feladatok ellátásában,

d) javaslatot tesz a kormány számára a menekülők szükség szerinti munkavállalási, iskoláztatási, szociális, lakhatási kérdéseihez kapcsolódó jogalkotói és egyéb döntést igénylő feladatok vonatkozásában,

e) javaslatot tesz a kormányzati kommunikációért felelős miniszterrel együttműködve a háború elől menekülő személyek megfelelő tájékoztatása érdekében szükséges kommunikációs stratégia kidolgozására, és együttműködik annak végrehajtásában,

f) együttműködik a kapcsolódó feladatok ellátásáért felelős minisztériumokkal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal, a magyarországi és nemzetközi humanitárius segítségnyújtó szervezetekkel, továbbá a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó szervezetekkel.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Még egy zsíros állás, ahol semmit nem kell csinálni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Akkor ezek után, a civil szféra teljesen ki lesz ebrudalva az ukrán menekültek ellátásából. Javasolom a még itt tartózkodó 35 ezer menekültnek-, hogy meneküljenek tovább egy normális országba- mert úgy meg lesznek védve és támogatva, hogy a fal adja a másikat.
Néro2
@kereső: De előbb írják alá , hogy felvették a támogatást készpénzben. Minden egyes eurócentet.
Csak aztán mehetnek tovább.
kereső
@Néro2: Felvették orbánék- több 10 milla eurot- és mert ezt nem követi elszámolás, ezért aztán elköltötték a jó ég tudja mire.
namihami
Nnnna, ilyen még úgyse volt! És egy káderrel kevesebbet kell ezentúl fideszpénzen eltartani!
Közpénz meg ...ugyebár!
Néro2
@Qqberci: Ha a lopást vagy segítését nem tekintjük munkának.
Néro2
@kereső: Kiscsaládra mert családbarátok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.