Magyarország megvétózta az Ukrajnának szánt 500 millió euró folyósítását az Európai Békekeretből, azzal az ürüggyel, hogy Ukrajna a háború nemzetközi támogatóinak listájára tette az OTP Bankot.

Fantomfájdalmai vannak, úgy tesz, mintha magyar érdekeket védene – leoltotta Orbán Viktort egy uniós politikus

Fantomfájdalmai vannak. Forrás: Youtube

A lett Ivars Ijab az Európai Parlament képviselője szerint Magyarország az újabb szankciós csomagot is meg fogja vétózni, mert Orbán Viktor azt akarja elérni, hogy az OTP Bank ne kerüljön fel a tiltott pénzintézetek listájára – írja a RTL. Eközben az OTP jelezte, hogy saját hatáskörben fogja megoldani a kérdést. A Baltijas Balss hírportálnak Ivars azt mondta, hogy 

Orbán cinikus módon egyszerre vezet egy uniós országot, és zsarol több másikat, ráadásul egy olyan fontos kérdésben, mint Ukrajna támogatása. A képviselő szerint ez jól mutatja Orbán Viktor hozzáállását az Európai Unióhoz.

A képviselő a Magyarország számára elkülönített uniós források befagyasztására is kitért. Mint mondta, Magyarországon még mindig nincs rendben a jogállamiság, de ennek ellenére a kormány mindent megtesz, hogy ezt a pénzt valahogyan megkapja. A politikus szerint az unió egyik legnagyobb strukturális problémája az, hogy kevés lehetősége van befolyásolni a demokráciát és a jogállamiságot.

Hozzátette, jelenleg ugyan nincs mód arra, hogy Magyarországot kizárják az unióból, de Brüsszel lépéseket tesz annak érdekében, hogy befolyást szerezzen a tagállamok demokráciájának védelmére. Az egyik ilyen éppen az a mechanizmus, amely az uniós pénzek elosztását a jogállamiság tiszteletben tartásához köti.

Magyarország szereti önelégülten bírálni Brüsszelt, de közben jól tudja, hogy gazdasága és jövője közvetlenül az EU-tól függ

– mondta Ijabs.

A lett politikus szerint észre kell venni, hogy a magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin szorosan összedolgozik. Ijabs szerint azt sem szabad elfelejteni, hogy Magyarországnak, akárcsak Oroszországnak, „fantomfájdalmai” vannak az elvesztett területek miatt, és Orbán Viktor ezt ki is használja. A magyar miniszterelnök úgy tesz, mintha a magyar érdekeket védené – tette hozzá.

Pontosan ugyanezt mondja Putyin is, hogy Oroszország külföldön is vigyáz a sajátjaira. Orbán egyértelműen Putyint másolja, arról nem is beszélve, hogy egészen gyakorlatias dolgokat is tesz: a hatalomhoz közel álló üzletembereket termel ki magának, akik a különböző politikai projektekben is támogatják. A kormány rengeteg pénzt fektet a médiába is, amely csak egy »helyes« irányvonalat képvisel. Csak Orbánnak nincs meg az a szabadsága, ami Putyinnak igen: hogy megvalósítsa az álmait

– idézte a politikust az Index.

Forrás: RTL, Baltijas Balss

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Egy dologban téved a lett politikus: nem Magyarországnak vannak fantomfájdalmai az elcsatolt területek miatt, hanem orbánnak. Neki is csak újabban, mert 30 éve még kivonult hordájával a parlamentből a trianoni megemlékezésről.
Az OTP-t is leszarja ívesen, de baromira kapóra jött neki az újabb vétóhoz, sikerül megint egy kiadósat nyalintani Putyin segglyukába.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Sajnos sok igazság van benne! Az OTP nem kérte a "védelmüket"! Többet ártanak, mint használnak vele!
Macskaszem
Egy dologban téved a lett politikus: nem Magyarországnak vannak fantomfájdalmai az elcsatolt területek miatt, hanem orbánnak. Neki is csak újabban, mert 30 éve még kivonult hordájával a parlamentből a trianoni megemlékezésről.
Az OTP-t is leszarja ívesen, de baromira kapóra jött neki az újabb vétóhoz, sikerül megint egy kiadósat nyalintani Putyin segglyukába.
Nyírfa
Jó meglátások, mi sem árnyalhatnánk pontosabban Orbán politikáját.
Dühünkben szoktuk ugyan mondani, hogy rúgja már ki az EU a magyarokat, de valójában örülünk, hogy ezt egyelőre nem teheti meg, mert a megoldás nem az EU elhagyása, hanem az Orbántól és sleppjétől való megszabadulás. Olykor mi magunk sem értjük, hogyan fajulhatott el ennyire ez az ország, de, ha nem kerülnek felszínre a mélyben lappangó félelmek, keserűségek, akarnokságok, azok robbanásszerűen szét is vethetik az országot.
Most már láthatjuk, mit és hol rontottunk el, mik azok az ezeréves búbánatok, amelyek miatt a miénk a legszomorúbb himnusz, miért fogadjuk el, sőt, ragaszkodunk a feudális/vadkapitalista állapotokhoz.
Most kell mindent a helyére rakni, azaz engedni, hogy a helyére kerüljön, gondosan monitorozva, mint a szerető szülő a gyermekét.
Béla333
Na kakadunak már megint be kell rendelni egy nagykövetet és toporzékolva követelni a tiszteletet...
csak úgy....
@Maccska: mivel ma vasárnap van, azt kell mondanom, hogy te nem egy hétköznapi hülye! :)
jáger laszló
A kisnövésű OV folyton kötözködik, harciaskodik, provokál!!
Úgy tűnik,hogy így kompenzál!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Orbán egyedűl vétózta meg a segítség nyújtást Ukrajnának, az unióban meg jóval többen, hogy ne kapjon az ország/ Orbán uniós pénzt. Csak az unió feltételei súlyosabbak!
Gazella
@Macskaszem: ma 8:59.
A lett politikus nem téved!
A lett politikus pont orbánra mondta amit mondott és jogosan!.
Eladott Ország
@Sakk Matt: ma, 10:12 ♦ Adjunk képet a gecinek!
Don Vétó, a keresztapa. MEDDIG VEZETHETI EZ A "KERESZTAPA" HAZÁNKAT 2 MILLIÓ ELVTÁRS MEGGAZDAGODÁSÁHOZ , 7 MILLIÓ MAGYAR NYOMORA ÁRÁN?!
mobile.twitter.com/Kateto57/status/1336351416479326209/photo/1
Qqberci
@jáger laszló: Ideje lenne pofánkompenzálni egy szívlapáttal...
Eladott Ország
Magyarország az EU gazdaságának , azaz GDP-jének 0,8 % át, lakosságának a 2,4% át adja. Vicces, hogy egy ilyen jelentéktelen törpeország meg tudja bénítani az uniós döntéshozatalt, mert nem 50 % +1 , hanem 100% szavazatra van szükség minden döntéshez. Ez olyan, mintha a parlamentben lenne egy egyetlen képviselős mikropárt, és nélküle semmit sem lehetne megszavazni. Ezt jól elbaszarintotta az EU. Na persze az unió, illetve elődje, a közös piac, eredetileg fejlett nyugati demokráciák szövetsége volt , akkor még nem számítottak rá, hogy egyszer majd elmaradott keleti országok is tagok lesznek. Ha az EU nem lenne töketlen, lezavarnák gyorsan a 7. cikkely eljárását, lehet most már bőven meglenne a kellő támogatottsága még a lengyeleknél is, aztán megfosztják Magyarországot a szavazati jogától és probléma megoldva. " Nem szól már a ruszkik haza finom lett a Putyin f@sza. ( Ismeretlen költő)
uploads.disquscdn.com/images/c14502ae537fb2880b67801fb1788f57b0b7d52129934f46a36504adabca0afd.jpg?w=800&h=840
teuton
Be kellene vezetni az EUban is a magyar valasztasi rendszert, 40%kal 2/3 kellene legyen. Igy aztan orbancot minden döntesben leolthatnak es mehetne vinnyogva a gazdajahoz Moszkvaba panaszkodni.
Eladott Ország
@Maccska: Ott meg a kicsi éned , mutatja Orbánnak a lengyel minisztelenök Mateusz Morawiecki ...
twitter.com/GutyinaI/status/1640367589435080705/photo/1
Repülj geci! Joseph Daul az EU Néppárt elnöke.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/150368622_130766128915838_8626477173720289874_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=Dc4qnqD4bf8AX-HSRML&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDUBU_oH7Ohl0wB9cmjeAS4T0DqVP_UacQ-_0vYHJro4g&oe=6491448C
Korábban Manfred Webernek is ez volt a véleménye: „kiqúrnának, mint a húgyos kutyát." Guy Verhofstadt, belga politikus, Belgium miniszterelnöke 1999–2008 között. 2009 óta az Európai Parlament tagjaként a Liberálisok és Demokraták Szövetsége frakcióvezetője, Orbánról: "Nem a szar kéri meg, hogy dobják ki az istállóból."
uploads.disquscdn.com/images/0454b6047aa0e9ac4002d20f9922fb87c3170a7271f71cf878102a600e70f827.jpg?w=800&h=360
bence
orbáni agytekervény ! Ha adtok pénzt megszavazom , ha nem adtok keresztbe rakok !!!
izéke
@Maccska: megvan az ellenszer az EU ellen,a kezetekben van. Lépjetek ki önként mint a britek és máris le van tudva minden gond. Lehet olyan kül és belpolitika amilyet csak akar orbán,ahhoz dörgölőzhet akihez csak akar,lehet egyik héten türk,aztán afrikai,majd kínai,mikor ki fizet neki többet,azt szopkodja. Rajta,kezdjetek népszavazni a kilépésről,jaaa,hogy kell a píz?
csak úgy....
@Maccska: ugye te csak a 3 millió seggfej magyar nevében okoskodsz, akik között böven akadnak tanulatlan,buta cigányok...,mint pld. te, - aki a kecskéddel élsz és hálsz?! - a másik nagy szerelmed 0rbán, ami bizonyíték arra,hogy buzeráns is vagy! :)
Eladott Ország
@Maccska: ma, 11:31 ☺ Közlöd: "A magyarok nem kérnek belőletek." Miért a többiek már elköltöztek az országból?!
Orbán: "Hatalmas győzelmet arattunk. Akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan." 3 MILLIÓ FIDESZ-SZAVAZÓ HOZTA ÖSSZE A KÉNYELMES KÉTHARMADOT. "A magyarországi balliberális ellenzék nem a magyar nemzet része, semmiben sem különböznek Rákosi Mátyástól vagy Gerő Ernőtől "
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/296483069_510116474249883_9104780677978210164_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=AIMHj6ZLlCcAX_KKlNq&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDHgPiyVucRjYKHBrf8Ha-DPOrkQL_A86fH9kxA4CVhuA&oe=646FD163
ómió
És Ivars efftárs tetvesbolsi "uniós hozzáállása" is az Magyarországhoz, hogy zárják el (robbantsák fel Ukrán efftársai) az olajvezetékét!?
Néro2
Hasa alapján , bizton.
Pedig már szült .
Egy trágyadombot.
verőce21
Az Unió, ennyi vádaskodás mellett, még azt is képes ráfogni Orbánra, hogy lop...!
De hát ki veszi már az Uniót komolyan..., egy hazugsággal több vagy kevesebb nekik...! :)
gina
Mindenhol kiismerték ezt a zsiros cigányt !!!
gina
@verőce21: És ki vesz benneteket román sz@r bevándorolt alkesz prolik itt komolyan hahahahhahahah ne nyögjetek nem jön be, proli kis putrisok a krumpliért meg kell szolgálni a fö zsiros cigánynak hahahahahhahahahhah és hogy ki az EU,? csak az akihez seggen császik az egész kormány banda te barom !!!
gina
De ronda OV zsiros morcos pofája, ja nem tud jobbat ez a kipcsák !!! hahahahahhahh
jáger laszló
Ennek LNÉre továbbra is az orbán vektor mutatja az irányt és jelöli kii a vektor nagyságát!!
Még átmenetileg!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@verőce21: minden magyar tudja,hogy lop az 0rbánotok, csak ti a nagyon kukák nem!
balos
@jáger laszló: Sajnállak!Még nem le!
ómió
@gina: Már te se ismered fel a tetvesbolsi "kis proli tezsvíreidet", bolsiék fajkreténje! Majd, amikor a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat együtt harsogod velük - ha még van némi agymaradékod - próbáld megjegyezni a tetvesbolsi pofájukat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.