A Sándor-palota megszólalt az ügyben.

Novák Katalin ragaszkodik a románokat sértő bejegyzéshez – „Túlreagálják az ügyet”Novák Katalin/Facebook

Ahogy mi is megírtuk, Novák Katalin a pünkösdi hétvégét Erdélyben töltötte. A köztársasági elnök több bejegyzést is közzétett a különleges alkalomról, például egy videót, amiben a székely himnusz is hallható. Ez már önmagában is sértő lehet, de még a következő szöveget is hozzáfűzte a szövegből: „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk”  #összetartozunk.

Nem meglepő, hogy ennek nyomán a román külügyminisztérium felvette a kapcsolatot Magyarország bukaresti nagykövetével. Úgy vélik, hogy magyar álamfő romániai magánlátogatásán „nem megfelelő nyilvános üzenetek” hangoztak el – írja a hvg.hu.

Nem sok idő telt el, Novák Katalin hivatala a Mandiner megkeresésére reagált a romániai magyar nagykövet bekéretésére. Szerintük

a román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan, de nem szokatlan.

A Sándor-palota közleménye azt is hangsúlyozta, hogy a kifogásol, székely himnuszos bejegyzést nem távolították el a köztársasági elnök közösségi médiás felületeiről, és nem is írták át a szövegét sem.

Forrás: hvg.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Ez a kiöregedett ribizli csak állandóan vigyorog, mint a vadalma. Nagyon sokba van nekünk az állandó utazgatása és vigyorgása,
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Ez a kiöregedett ribizli csak állandóan vigyorog, mint a vadalma. Nagyon sokba van nekünk az állandó utazgatása és vigyorgása,
namihami
Mint elefánt a porcelánboltban! Katielefánt üzemben!
Nyírfa
Palota, nehogy töröld, inkább hosszabbítsd meg Bicskéig! Tehénke vigyorog mint a tejberizsa, de van is oka rá: olyan jól él belőlünk, ahogy tanárként sosem élt volna. Hálát is ad érte, nem nekünk, magának.
balos
@Philip Marlowe: Hát ez!Hogy 1 csicska kultúrha mondja!
Giovanni Alba
@Philip Marlowe: @KisTehen: Romániában jelentős számú magyar nemzetiségű él, az ostoba, tahó, érzéketlen kormányzati demonstrációkkal az ő életüket nehezítik meg. Hol van itt a kölcsönös tisztelet akkor, amikor türhő módon provokálják a többségi nemzetet?
"Fontosnak tartom kiemelni, hogy a kötet címében indokolt a földrajzi nevek sorrendje: először az ország neve jelenik meg, és csak zárójelben a régióé. Bár látszólag apró különbségről van szó, lényeges részletekre világít rá. Az országnév hangsúlyos szerepét egyrészt az indokolja, hogy bár a magyar közösségek többsége Erdélyben él, ezen régión kívül is élnek magyarok Romániában. Másrészt azért is fontos az ország nevét hangsúlyozni, mert jogi, politikai vonatkozásban az intézkedések és szabályozások a teljes országra érvényesek, így az ország neve helyezi megfelelő kontextusba az itt élő magyar közösségeket"
www.helikon.ro/bejegyzesek/folyamatok-es-tendenciak-az-erdelyi-magyar-nyelvhasznalatban
troppauerhumer
@KisTehen: 6ökör Van egy őrült kormányfőtök, az összes fideszes az ő uszító nótáját fújja. A sok buta, nacionalista birka pedig tapsikol, hatalomban tartja azt az őrültet akkor is, ha már a gyerek jövőjét rabolja el.
troppauerhumer
@KisTehen: Ez a hozzászólás értelmetlen, csak arra utal, hogy egy végtelenül primitív ,idomított sz.ralak vagy.
troppauerhumer
@KisTehen: Hálistennek fogynak ahogy hallom gyors ütemben...höhöö.
troppauerhumer
Idióta nacionalisták,beletenyerelsz másokba, azután meg pislogsz, ha visszakapod. És még te sértődsz meg, pedig van úgy, hogy az igazság néha fáj, igaz?pirostérdűkatica,nem mindegy,hol,mitės hogyan mondja 'valaki...Novák Katalin pontos tudta ,ez Orbán nacionalista ,revizionista hangját hallottuk pirostérdű Katica szájából
Egy kis nacionalista uszítás ,van még olyan ország a náci ,terrorista ruszkikon kívül amelyiket nem tette ellenséggé Orbán ?Az EU -nak-,de még a pápának is ,az összes szomszéd demokráciának is hányingere van Orbán nacionalista hőbörgéséből,inkább előbb mint utóbb kiköpik.
Ugye milyen jól bejött a magyar úri osztály évszázadokon át elkövetett nacionalista gyűlöletszítása Trianonban ,..hajrá egy még kisebb Magyarországért.
jáger laszló
Mit kell ezen mosolyogni Katika!!
Ez komoly és 1általán nem nevetséges fiaskó!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
Beszélö palota ! Ez igen!
Viccet félretéve ,fordított esetben külügyérünk már tetemre hívta volna a román nagykövetet! Kovács Zoltán meg követelné a tiszteletet!
kulabombaafityiszre
Több tiszteletet a románoknak sánor palota ner kartársnő.
verőce21
Volt mise, nem a getzért, hanem hozzá...! :)
CsipkeRózsa
Novák Katalin vegyen példát Áder Jánosról, ritkán szólaljon meg, akkor kevesebb lesz a rossz mondat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.