Az Árnyékkormány szerint negyedévenkénti nyugdíjkorrekcióra van szükség az árstopok eltörlését követő áremelésekkel szemben.

Orbánék szerint megszorítások utoljára a Gyurcsány-kormány idején voltak – A kormánypárt reagált a DK nyugdíjkorrekciót érintő ötletére
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A DK szerint újabb következménye van az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának, az árstopok kivezetése után ugyanis már 47,9 százalékkal lett drágább a bevásárlás.

Az Árnyékkormány szerint az árstopok eltörlése és az azt követő áremelés is az orbáni megszorítások része. A nyugdíjasoknak a száguldó orbáni inflációval szemben nem látszatintézkedésekre, hanem valódi támogatásra van szükségük. Nem évente, hanem negyedévenként kell nekik nyugdíjkorrekciót fizetni, mert mindenkinek jár a tisztességes, értékálló nyugdíj egy tisztességgel végigdolgozott élet után.

Ez főleg a mostani helyzetben elengedhetetlen, amikor az orbáni infláció nélkülözésre kényszeríti az időseket, és választaniuk kell étel és gyógyszer között. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

- írták.

A Fidesz közleményében szinte azonnal reagált, méghozzá a kormánypárt szerint megszorítások a Gyurcsány-kormány idején voltak.

Megszorítások a Gyurcsány-kormány idején voltak, amikor elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi nyugdíjat és a tanároktól, köztisztviselőktől egyhavi fizetést. Gyurcsány és a baloldal újra megtenné és eltörölnék a rezsicsökkentett árakat is.

- írta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Forrás: MTI-OS

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Most nem megszorítás van, hanem kilopják a szemünket!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Most nem megszorítás van, hanem kilopják a szemünket!...
rücsü41
Ez az ember eljutott odáig hogy nem is tudja mit tesz amikor intézkedik, megvéd!
kereső
A pártállam kormánya nem megszorit, csak "védelmi pénzt"szed, a "megvédéshez".
Sziszifusz
Na baaa-meg, nem véletlenül a Bajnai féle csomag volt az a megszorítócsomag.?
Jaaaaa..., hogy a Gyurcsányi a patás ördög, minden rosszért ő a felelős .Még akkor is ha nem.
Nessy
Akkor, ami most van, az mi a fene?? Nem unja még pártunk és kormányunk, hogy a saját dilettáns kormányzati hibáinak elismerése a helyett 15 évvel ezelőtti Gyurcsány kormányra mutogat? Ez már szegénységi bizonyítványa a jelen kormánynak!
kereső
@Nessy: Milyen kormány, drága @Nessy? Itt csak mekk elekek gyülekezete van- amerre nézel, csak rombolás. Ezt próbálja elfedni a visszafelé mutogatással. Két dologhoz értenek- létrehozni egy hazug, elhajlitott valóságot, és ennek égisze alatt kifosztani az országot.
csak úgy....
@KisTehen: 0rbán mikor lesz öszinte és mikor öszödöl végre egy nagyot,hiszen lenne miröl!? -vagy az ö hazudozásait ,lopásaikat te szívesen veszed,tán még örülsz is neki?
persze te egy szopósmalac,téged azért fizetnek, hogy velük hazudozz és szopd ,nyald öket...,rendületlenül!
Sziszifusz
@KisTehen: 15:29

Az őszinte beszéd beismerése volt az elkövetett hibáknak. Ezután jött Bajnai aki elkezdte rendbe tenni a dolgokat, sikerességét, kormányváltáskor még Orbán is elismerte.
Orbánéknál a hiba beismerése elképzelhetetlen. Ők hiba nélkül, professzionálisan teszik a dolgukat a bajokért csak más lehet felelős, teljes mértékben .
Nessy
@sgl: Orbánéknak Bajnai, Gyurcsány, egyre megy!
csak úgy....
@KisTehen: majd a poltot követö államügyész fölsorolja nektek, - te valóban ennyire gügye,hogy nem veszed észre a tolvajlásaikat ,hazudozásukat? te szegény malacka..
kereső
@KisTehen: 15:42 Ne hazudozz már annyit barom. Nem sufni, és nem "haverok"!- frakcióülés Balatonöszödön a választás megnyerése után. Orbán is szokott tartani a "bátoroknak"- igaz ők ötcsillagos hotelben, éés teljes hirzárlattal. Ha ezt orbánnál nem kifogásoljátok, akkor miért is probléma ugyanez Gyurcsánynál? Érdekes a 2010-es,kötcsei frakcióülés minden mozzanatáról csak akkor értesült az ország, amikor már törvény született a kötcsén elmondottakból. Barom...
csak úgy....
@KisTehen: te átbaszott buta fasszopó proli, neked a zöld kerítés is piros,ha azt 0rbán neked azt mondja! :) ti fidesz hívek, ti egytöl- egyig elmebetegek!
kereső
@KisTehen: Alakuló frakció ülés volt B+!! Legalább a tényeket ne hazudtold meg!
kereső
Az őszödi beszéd néven elhíresült szónoklat Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök 2006. május 26-án, egy hónappal a parlamenti választási győzelem után az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén tartott záróbeszéde, amelyben a bevezetendő reformok mellett érvelt a szocialista frakció tagjai előtt.[1] Gyurcsány a frakcióülés után két nappal hozta nyilvánosságra részletes politikai programját.[2]
Eladott Ország
2010-ben a fidesz amikor elkezdték uralkodásukat a magyar nép nyakán, még Brüsszelben Orbán Viktor megdicsérte Bajnait, hogy jól kezelte a válságot! Azt a válságot amely egyedüli válság volt 1990 óta, amivel Magyarországnak meg kellett küzdenie! Persze, ez a dicséret többször nem hangzott el. Még egy példa, hogy Orbán Viktor megszólalásait mennyire kell komolyan venni: 1994-1998 között, Horn Gyula kormányzását úgy kommentálta, vagy ezerszer, hogy Hornék teljesen tönkre teszik az országot, a 24. órában vagyunk, csak másodpercekre a gazdaság teljes összeomlásához. Aztán amikor megnyerték az 1998-as választást, két nappal később, a nyilatkozatok cunamijában egy újságíró megkérdezte Orbántól, hogy most akkor mit fognak tenni a gazdasággal, Orbán Viktor csodálkozva felhúzott szemöldökkel kérdezett vissza, miért is kellene a gazdasághoz nyúlniuk, a gazdaság tökéletesen működik. Azt elfelejtette hozzátenni, hogy a választás óta eltelt két napban oldották meg a gazdaság, "másodpercekre a csődhöz" problémáját, és kitűnően működővé tették azt! A negyed-bites agyú fideszes szavazótábor valószínűleg nagykanállal zabálta az Orbáni "gazdasági csodát"! Orbán ma már mást hazudik. Ha nem Bajnai Gordon lett volna a miniszterelnök 2009 és 2010 május között, akkor valószínűleg csődbe ment volna az ország. Nem ninden ember tudott volna olyan gazdaságélénkítő tevékenységet végezni mintő... ( Orbán 2010. 10.11. Szombathely )
www.facebook.com/Magyar-vagyok-nem-fideszes-439105973500496/photos/847935995950823
kereső
Jé, gyurcsány nyilvánosságra hozta programját- orbán meg a kész tények elké állitotta 2010-től kezdve az egész országot.
kereső
@KisTehen: Az nem probléma B+, hogy orbán és az állampárt hirzárlatos, teljesen zárt frakcióüléseket tartanak, még a telefonokat is le kell adni a frakció-és kormánytagoknak. Miért játszod a nagyobb marhát, mint amilyen vagy? Kicsilled barom? Jó, akkor legyél nagyon-nagy marha!!
kereső
@KisTehen: Nem ez volt a téma, hanem a zárt ülés- nem slisszolsz ki téma váltással nagy marha! Én nem beszéltem veled adócsökkentésről- azt az eszmecserét folytasd le azzal, akivel elkezdted!! Barom, aki egy nagyon nagy marha!
kereső
@KisTehen: Nem hazudtunk mi rá semmit- azt a fideSS tette- Debrecen városából kiindulva. Éssssssssssss, itt a vége- nem ettetlek tovább barom, a mai napi féldecire valót már összehoztam neked!
kereső
@KisTehen: Orbán hazudott a 2022-es választási kampányban B+, szakmányban. Ja, nem csak akkor- amióta levegőt vesz, hazudik.
csak úgy....
@KisTehen: szopós,ma jól fogsz keresni! hazudozz még nagyokat..
-közben 0rbánotok mosolyogva lophat,csalhat!
kereső
A maffia nem "megszorit", hanem védelmi pénzt szed, hogy megvédhessen- akár akaratod ellenére is!
Eladott Ország
„Az a minidszterelnök akinek kormányzása alatt az euró 300 forint felé emelkedik, nem tud kormányozni és le kell mondania.” (Orbán 2008)
www.facebook.com/gondolkodo.info/photos/a.455901087947964/2202409279963794
430-as eurónál a teljes fidesz kussolt. 370-nél meg kezdődik a "mivan libsik" röfögés, hogy lám-lám, mégsem lesz államcsőd. Ezt is megússza Orbán. Ilyenkor csak a Bajnaiék utáni 270 Ft-os euróra kell őket figyelmeztetni, ami egy pénzügyi világválság idején volt. Épp egy százhatvannal kevesebb! Benézett az a forint a béka s@gge alá is. Röffencsetek már valami über okosat, mert már kellemetlen ez az óccó Euró. B+, mi lesz így a versenyképes magyar munkaerővel?!
uploads.disquscdn.com/images/a1b7bf9a9d8285273c0f90efd42306faa5df2d3b09eccc21a0ba86219f6d6e0a.jpg?w=800&h=379
jáger laszló
Orbán mondá
Gyurcsány a +szorítások kormánya volt!
Én + az emeléseké!!
Nem kell ezt ragozni,mert mindenki tapasztalta,tapasztalja!!
Sok beszédnek sok az alja
csak ennyi
barátilag
J.L.
Kovács Máté
budos kurva faszba még hogy nincs megszoritás hazug gecik 13 éve
dr. prédikátor
a nyakadon kéne megszorítást alkalmazni te mocskos tolvaj cigány lókupec!!! de jó hosszan hogy hatásos legyen!!!
Menőmanó
Az 50%-os élelmiszer áremelés micsoda?
A 2 hét alatt 50 Ft-os gázolaj meg 34 Ft-os benzin áremelés micsoda? Főleg amikor rárakódik majd a szállítási árakra.
A kereskedelmi különadók amit velünk fizettetnek meg micsoda? (27+4,1 %)
A 15 % nyugdíjemelés 25%-os általános áremelésre micsoda?
A Qrva anyjukat, ha ők letagadják, akkor nincs is?
Úgy ráhazudni másra senki nem tudja mint a fidesz.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: Gulyás: „ Bajnai Gordon alatt volt olyan az euró-forint árfolyam, ami 310-320 forint körül volt, 317-320 -ra emlékszem.” Bajnai Gordon: Gulyás úr, akárcsak az egykori „jereváni rádió” keveri, hogy éppen osztogatnak vagy fosztogatnak... Ilyenkor csak a Bajnaiék utáni 270 Ft-os euróra kell őket figyelmeztetni, ami egy pénzügyi világválság idején volt... ( Gulyás, Bajnai Oszkó)
twitter.com/csorike1520/status/1670633878527016963/photo/1
Namely
Az "Árnyékkormány" (:DDD) már megint azt mondja, hogy hol, hogyan kell többet költeni. De ezt egy átlag hajléktalan is megmondja (persze a politikusok többségének soha nem volt rendes állása, így nem is tudhatja, hogyan kell teremteni, problémát megoldani, stb).
Egyszer talán okozzon meglepetést a dobrev klán: mondja meg, hogy legyen jobb az ország számára (most jönnek majd a Hadházy felszopói, és harsogják "há ne lopjanak, és minden ok lesz" :D).
Nessy
@Namely: Mit mondott Isten a panaszkodó plébánosnak? Édes fiam! Tedd vissza a lenyúlt perselypénzt! Ehhez nem kell a DK, ez köztudott!
szaboria1
Csak egy kérdésem van hova lettek az igazi Fidesz alapítók és az első fidesz kormány emberei?
kereső
Nem értem én ezt a DK-t se. Most olvasom máshol- bezzeg a propi nem irta meg-, hogy 15%-al lett olcsóbb a spaggetti. Akkor miért is akar a DK-és árnyékkormánya nyugdijkorrekciót?
Havanagi
@kereső: Ez az! Védelmi pénz!A retek maffia főnök most akkor visszafelé megy?13.éve kormányoznak,de még mindig gyurcsányozik.Retek tolvaj.
szaboria1
@kereső: De hol lett olcsóbb? Mert vidéken ahol nincsenek áruház láncok ott sajnos egy 250 dgk tészta 720.-ft
kereső
@szaboria1: Nem tudom, csak azt irta az "ujság", hogy olcsóbb lett a spagetti...Nekem ne mutasd be , hogy mi van egy kis faluban- a magyar brand coop boltban.
lampa laz
Anyádnak kellett volna a lábát összeszorítani nyakadnál, amikor a fejed kibújt.
szaboria1
@kereső: Meg kell nézni pl a Coop árait csak követni sem lehet a heti drágulásukat. A barnult banánt adják 499.-ft Most néztem meg a Spagetti árakat a jó minőségű kg 1785.-ft A többi sajnos csak látszati 4 tojásos.
Eladott Ország
@sgl: ma, 16:36 ♣ A Ceausescu házaspár díszes lakomája. A történelem ismétli önmagát? Remélem!
uploads.disquscdn.com/images/1f2731b5be05af7b4878812c086b6d6e9d45bd17c4c6da0304cca3c95cdb9bf9.jpg?w=800&h=334
Orbán: Most gyüttem a ravatalozóból. Ķár,hogy nem te fekszel ott kiterítve. Rossz munkát végzett a sirásó,le kellett volna szögelni a koporsót 200-as szöggel! Oszt meg etted a ravatalon a pápát. Téged ravatalozhatnának már föl! A kegytárgyak meg csak úgy hozzám ragadtak. ( Orbán homárzabálás előtt Rómában)
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/324180844_579112964047754_8394305110583088790_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=JgS3aPTB4K8AX9cuLJB&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfA-nBam5iUyG6ASq3XqzSnvrgOJuRZg7tAe7l2PmvHY5Q&oe=64D5128F
Jöttünk Rómába a pápát búcsúztatni
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/322587784_854547805823517_3952089324026695817_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=SctVhF3qEkoAX9GHVO2&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAGMw3tgcrOBjlXx6C7UTHcH95Mo1KibcSeKsHQ00Wphw&oe=64D686B2
madlaci66
Hitler propagandaminisztere, Joseph Goebbels nevéhez fűződik a mondás: „Az átlagos ember annyira együgyű, hogy csak nyomatékosan kell hangsúlyozni valamit, és ha az állítást gyakran megismételjük, igazságként lesz elfogadva.”
simmering73
@Maccska: Ti sose világosodtok meg, mert sötétek vagytok mint a világűr.
Nanya
@Eladott Ország: Csak legalább döglött volna meg a homártól. Vagy mit bánom én,hogy mitől!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 15:35 ♣ Most nem (csak) megszorítások vannak, hanem államcsőd előtt állunk! A forint elszállt, az EU-s pénzcsapok befagytak, míg a geci van hatalmon! Kampó van! Radványi Miklós: " A NATO és az EU rendelkezik az orbáni bűnbanda legyűréséhez szükséges eszközökkel "Radványi azzal kezdi írását, hogy Magyarország immár eljutott az orvosolhatatlan csődig. Ebben hivatkozik Matolcsy György jegybankelnökre, aki a közelmúltban tudatta, hogy a központi bank 2300 milliárd forint veszteséget halmozott fel. Ám ezt a magyar kormány képtelen kifizetni. Orbán,* „tőle megszokott hazug módon”* azt állította, hogy a Magyar Nemzeti Bank veszteségei függetlenek a kormánytól, ezért nem is részei az éves állami költségvetésnek. A szerző több adatot is citál, érzékelendő az összeg nagyságát Például, hogy Magyarország GDP-je meredeken, 9 921 680 milliárd forintra csökkent 2023 első negyedévében a 2022 negyedik negyedévi 11 599 923 milliárd forintról, miközben a magyarok halmozott pénzügyi kötelezettségei rekord magasra, 9000 milliárd forintra gyarapodtak." (Dr. Radványi K. Miklós, aki az amerikai elnök Donald Trump egyik kampányembereként is tevékenykedett, életrajza szerint az ELTE-n, a Johns Hopkins Egyetemen és a George Washington Egyetemen is diplomázott. Orrin Hatch szenátor külügyi tanácsadójaként is dolgozott. A hidegháború alatt menekült az Egyesült Államokba, majd geopolitikai, nemzetbiztonsági és külügyi szakértő lett.)
gina
Retkes cigány, mindig más a hibás, te mocskos zsiros szemét
Nyírfa
Most nem ostorral kéne kiverni őket a templomokból, hanem szívlapáttal a Parlamentből. Aztán sorra kerülhetnek a szószékek igehirdetői is.
AMORÁLISOK
na ti aztán meg mertek még pénz témában mukkanni? Gyurcsányra már kigyót békát okádtok és valoság alapja biza labilis. igérgetéseken népkábitáson családipótlék emelésen kivül BM - esektől elvettétek az összes kedvezményt és most ugye legatyásitott állománnyal szarra sem juttók ? szép okafogyott politikai kábitásból nem lakik ám jól a munkásember családja el is mentek és még hány százezren hagynak itt aztán ki termeli meg a nyugdikatokat tán a lőlő vagy a saját vő ajjajj lesz gondotok ezerrel.
terlasz
Mostanság tényleg nincsenek megszorítások, mert átírtátok szavak jelentését.
Most a megszorítás szinonimája a rezsicsökkentés. A sok barom szektatag el is hiszi.
ómió
Megszorítások a Böszmekorszakban!? Ugyan már! Sima népzsebi volt az!
kereső
@sgl: Amit nem néz- ill. elsiklik az adatok tömkelegében, az az, hogy június hónaphoz képest 0,3 %-al nőttek a fogyasztói árak!!! A 17,6%-os infláció meg a tavalyi júliushoz mért ráta. Majd akkor lesz igaza!! orbánnak, ha defláció lesz Magyarországon-mert az egy számjegyű infláció éves szinten már kuka- a júliusi inflációs rátát is figyelembe véve. Gyanitom, hogy a nyugdijak korrekcióját majd umbuldázva- a tavalyi bázishoz mérten fogják megállapitani, nem a tárgyévi inflációs adatok alapján
Nanya
@sgl: Nagyon jól látszik az üzemanyag árakból,hogy mennyire csökken az infláció.
Ki merem jelenteni,hogy barmok irányítják a gazdaságot.
csak úgy....
0rbán egy népmese figura,aki legyözte a 7 fejü gyurcsányt ,megvédte a butákat a betolakodóktól ,harcol brüsszelben, a fax tudja mi ellen,- közben ez több milliárd forintba került az elbutult alatvalóknak! kiskanászokból sosem lett igazi király , csak a magyar népmesékben..
Nanya
@ómió: te kocsi féreg vaszilij !
..szdanyád !
ómió
@Nanya: Mi van, bolsiék szarkupaca!? Már a bárcáskurva anyádat se vagy képes megdugni!?
Namely
@Nessy: " Mit mondott Isten a panaszkodó plébánosnak? Édes fiam! Tedd vissza a lenyúlt perselypénzt! Ehhez nem kell a DK, ez köztudott! "
ok, akkor 2 székely népmese között azért nem ártana megnézned, hogy évente 200 milliárd forint tűnik el a korrupció miatt (ez a budapesti Korrupciókutató Intézet adata, amely egy nemzetközi szervezet) és meg kellene nézni hozzá a költségvetést, hogy mekkora tétel, utána rájöhetsz, hogy a népmese helyett inkább a pénzügyeket kellene bújnod.
:)
Tudom, az fárasztó. A számok, mögöttes folyamatok ismerete valami zsidó trükk.
A jól bevált mese a plébánossal pedig a mindenki számára elfogadható, egyszerű, jól hangzó, és kurvára hibás magyarázat.
De jól hangzik.
Rövid.
És nem kell hozzá előképzettség.

Hiszen "mindenki tudja". "Köztudott".
Érvelés a köbön.
:D
Nessy
@Namely: Köszönöm a kioktatást a számok mögötti eseményekkel kapcsolatban. Elemző statisztikusként, finanszírozással is foglalkozva, ragadt rám valami az évtizedek alatt! De, a korrupt egyének között van nem egy, se kettő, aki bár bizonyított a tette, köszöni szépen, jól érzi magát! Még egy ejnye, bejnyét sem kapott. Az sem a takarékosság jele, amikor egy beruházás ab start túl van tervezve, éas menet közben néha majd a duplájára nő a költség. De maga biztos jobban otthon van ezekben a dolgokban, ha volt szíves némi oktatást tartani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.