Nemcsak az atlétikai világbajnokságot mutatta meg a barátainak Orbán Viktor, hanem „Európa legnagyobb tűzijátékát is". Orbán a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában hosszabb magyarázatot adott arra, hogy miért csak keleti vezetőket hívott meg a Karmelitába augusztus 20-án. Orbán szerint Erdogan elnök úr kezében van a csap és az ellátás biztonság minden más szempontot megelőz. Orbán szerint az ész előrelátóképességet és gyorsaságot jelent. És aki hamarabb látja, mi fog történni, lépéselőnyre tesz szert a nagyokhoz képest. Felhozta, hogy a sajtó a türk együttműködésen gúnyolódott éveken át. Miközben a következő évtizedben ez a térség felértékelődik. Orbán szerint egy egész évtizeddel előrébb vagyunk, mint a többiek.

A múlt heti diplomáciai nagyüzemről Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában elmondta,

ha nincs energia, megáll az ország, a gazdaság, az élet, ezért energiabiztonságra van szükség.

A miniszterelnök hozzátette: eddig az oroszoktól Ukrajnán keresztül jött minden, de ma szankciók vannak.

Másfelől az ukránok bemondták az unalmast, tehát onnan gáz sokkal kisebb mennyiségben érkezik, és most azt mondják, hogy '24-ben pedig egyáltalán nem fog jönni. Az Északi Áramlatot pedig felrobbantották. Ezért más útvonalakat kellett találni.

Orbán elmagyarázta, miért keleti országok vezetői ültek a teraszán a tűzijáték alatt: "Egy Magyarország méretű ország nem engedheti meg magának, hogy buta legyen"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Tamím bin Hamad ál-Száni katari emírt a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Ez magyarázza azt a vendégkört is, azt a diplomáciai nagyüzemet, amit az atlétikai világbajnokság apropóját kihasználva működtettünk az elmúlt napokban” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ezért mi más útvonalat kerestünk, délről. Törökországnak nincs saját gáz és olaj kitermelése, mégis kulcsszereplő a kérdésben. Minden gáz, amit délről be tudunk hozni, Törökországon keresztül jön, a kezükben van a csap.

Orbán Törökországot kulcsszereplőnek nevezte a magyar energiaellátás szempontjából

Ma a csap Erdogan elnök úr kezében van. Minden gáz, amit délről be tudunk hozni, Törökországon keresztül jön. Ha elzárja, nincs gáz. Ha niytva van, van gáz. Ezért kell jóban lenni a törökökkel és együtt kell velük működni más területeken is, ha azt akarjuk, hogy nekünk kedvező energiapolitikai elbírálásben legyen részünk

Orbán elmondta azt is, hogy oda pedig részben Azerbajdzsánból érkezik energia, tőlük is veszünk gázt. A türkmének már nem Kínának adják el a gázt, hanem Európába hozza a gázt. Valamint Azerbajdzsánból áramot is hoznánk egy tenger alatti vezetéken keresztül. A katari emírrel pedig arról egyeztek meg, hogy hajókkal, Horvátországon át érkezik majd gáz Magyarországra.

Katarba pedig a német kancellár is kénytelen volt elmenni, hogy cseppfolyós gázt szerezzen, és mi is ezt szeretnénk elérni.

A miniszterelnök szerint óriási előnyt jelent, hogy az ország a Keleti Nyitás keretében már 10 éve építi a kapcsolatait.

Mindig mondom, hogy egy Magyarország méretű ország nem engedheti meg magának, hogy buta legyen. És a vezetőit sem szabad ebből a körből válogatni. Próbálkoztunk már ezzel, az nem jött be. Egy Magyarország méretű országnak az eszében van az ereje.

Orbán szerint az ész előrelátóképességet és gyorsaságot jelent. És aki hamarabb látja, mi fog történni, lépéselőnyre tesz szert a nagyokhoz képest. Felhozta, hogy a sajtó a türk együttműködésen gúnyolódott éveken át. Miközben a következő évtizedben ez a térség felértékelődik.

És miután mi már egy évtizede építjük a szinte már testvérinek mondható, baráti, a közös származásra, a közös múltra épülő, tehát kulturálisan jól megalapozott kapcsolatokat, ezek most kamatoznak

A magyar kormányfő szerinte egy egész évtizeddel előrébb vagyunk, mint a többiek.

Egy ekkora méretű országnak az eszében van az ereje, aki hamarabb alkalmazkodik, az lépéselőnybe lesz. A magyar sajtó is itt gúnyolódott, hogy miért kell barátkozni törökökkel, kazahokkal. Pedig nyilvánvaló, hogy ennek a térségnek fontos szerepe lesz a következő időszakban. A régi kapcsolatok most kamatoznak. Lassúak és buták csak a nagyok lehetnek – mondta Orbán Viktor.

Lassúak és buták csak a nagyok lehetnek

- tette hozzá  a kormányfő. És a fegyveriparral is ugyanez van. Már a háború előtt stratégiai megállapodásokat kötöttek.

Mi nem akkor kezdtünk fegyveripart fejleszteni, amikor kitört a háború

- mondta Orbán Viktor.

Az utóbbi eredménye, hogy Zalaegerszegen megnyílt egy fegyvergyár. A gondolkodás nem hatalmi kérdés

- tette hozzá.

Ha jó, színvonalas vitákhoz vezet el minket az ellenzék, akkor az jót tesz az országnak.

Orbán Viktor: A külföldiek a szép arcunkat látják

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az atlétikai világbajnokság esetében a létesítmény fantasztikus, mert barátságos. Külön gratulált Halász Bencének és a többi magyar sportolónak. Ez a világbajnokság bizonyítja, hogy az emberi élethez jól járul hozzá, a sportolók viszik Magyarország jó hírét – tette hozzá. A külföldiek a szép arcunkat látják.

Mindez nagy dolog. Ha távolabbról nézem, akkor idefigyel a világ, és a sporton kívüli élet is megy ezekben a létesítményekben. A Puskás stadionban több koncert volt idén, mint focimeccs – fejtette ki a kormányfő. Nem áll meg a nyugati világ kulturális produkciója Bécsnél, hanem eljön ide is.

Forrás: 444.hu, Origo

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Méghogy orbán előrelátó, röhög a vakbelem.
Annyira előrelátó, hogy mindig az ellenkezője történik annak amit jósol.
Kezdjük ott, hogy a mindenkit meggyógyítunk-ból 50 ezer halott lett.
Aztán remélte, hogy a fasiszták többséget szereznek az EP-ben, de az a kevés is lemorzsolódott.
Olcsó orosz gázt ígért, és, hogy a nyugat megfagy. Mindenkinél drágábban vette a gázt, és a nyugat sem fagyott éhen.
Azt ígérte nem lesznek megszorítások, ellenben minden napra jut valami adóemelés, sarc.
Aztán Magyarország lesz a “lokális kivétel a globális recesszióban”. Ezzel szemben az Unió nincs recesszióban, a 27-ből 4 ország viszont igen – köztük Magyarország. Az uniós átlagnak háromszorosa az inflációnk.
Aztán azt hazudta, hogy az ellenzék meg MZP háborúba viszi az országot. Ehhez képest esztelen fegyverkezésbe és toborzásba kezdett.
A keleti barátság neki sok ellopható milliárdot jelent, de az ország erre is rá fog b@szni.
Bármit is hazudik, annak az ellenkezőjére lehet számítani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Basszus... Ezt a falhuggyozó,holdkóros kretént...(!!!)...
Macskaszem
Méghogy orbán előrelátó, röhög a vakbelem.
Annyira előrelátó, hogy mindig az ellenkezője történik annak amit jósol.
Kezdjük ott, hogy a mindenkit meggyógyítunk-ból 50 ezer halott lett.
Aztán remélte, hogy a fasiszták többséget szereznek az EP-ben, de az a kevés is lemorzsolódott.
Olcsó orosz gázt ígért, és, hogy a nyugat megfagy. Mindenkinél drágábban vette a gázt, és a nyugat sem fagyott éhen.
Azt ígérte nem lesznek megszorítások, ellenben minden napra jut valami adóemelés, sarc.
Aztán Magyarország lesz a “lokális kivétel a globális recesszióban”. Ezzel szemben az Unió nincs recesszióban, a 27-ből 4 ország viszont igen – köztük Magyarország. Az uniós átlagnak háromszorosa az inflációnk.
Aztán azt hazudta, hogy az ellenzék meg MZP háborúba viszi az országot. Ehhez képest esztelen fegyverkezésbe és toborzásba kezdett.
A keleti barátság neki sok ellopható milliárdot jelent, de az ország erre is rá fog b@szni.
Bármit is hazudik, annak az ellenkezőjére lehet számítani.
Qqberci
"Egy Magyarország méretű ország nem engedheti meg magának, hogy buta legyen"

No de a miniszterálnoka?...
jáger laszló
OV mondta
MO-nak az eszében van az ereje!!
Hát akkor most MO erős ország!!??
MO okos emberek gyülekezete!!???
L lehet gondolkozni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
viktorka nem volt erős, vagy több mi nálunk
viktorka nem volt se jó se szép
Most viktorka nem akar a földön járni
Fölszállt inkább a fejünk fölé

Próbálkozunk kézzel- lábbal csapkodunk
Úgy verdesünk, hogy már jobban nem tudunk
A város felett még mindig viktorka lebeg
Szép könnyedén, ahogy szombat délben szállni illik.

Nem megy, tudom de ha már szállni nem lehet
Megmozgatunk itt lent minden követ
Célozgatunk egyszer még eltalálhatunk
viktorka, kedves: jobb lesz önmagadtól földet érni
gina
Hát ha rólad van szó akkor nagyon buta de inkébb elmebeteg , szemét kommunista patány,, a provokálásod a világra szóló szemétség,, aljas kis Napoleon
Béla333
""Egy Magyarország méretű ország nem engedheti meg magának, hogy buta legyen"

Ezért is bűn az, hogy a hülyemagyar maffiahívők szavazatainak köszönhetően egy ilyen hülyékkel teli maffiakormány vezeti az országot!
namihami
Van olyan helyzet és beosztás, ahol egy kis ország miniszterelnöke mégis visszaélhet az engedéllyel! Mégha azokat, bármilyen kontroll nélkül, ő maga hozza!
Yeromos
Már megint hazudik a disznó, az ukránoknak semmiköze a ukrajna felöli gáz szálítás leállításához, azt a háború kitörése elött fél évvel az oroszok állították le. Mivel attól az időpontól Szerbia felöl látja el Magyarországot. (akkor adták át az új vezetéket)
kereső
"És miután mi már egy évtizede építjük a szinte már testvérinek mondható, baráti, a közös származásra, a közös múltra épülő, tehát kulturálisan jól megalapozott kapcsolatokat, ezek most kamatoznak"- a 150 éves török hódoltságra gondolsz, baromarc? Amikor is a hódoltsági területen élőket gyakorlatilag kiirtották- a maradék meg a török szultán rabszolgája lett, és mégsem váltunk törökké? Milyen "kultúrára+ gondolsz te szélhámos? A mohemádán -és iszlám vallásra? Te?? Európa utolsó keresztény DNS-se??, Miből gondolod, hogy a magyarok ahhoz a "kultúrkörhöz" akarnak tartozni-és nem az európaihoz?? Csak azért hogy te uralkodhass-és dinasztiát épithess? Minek gondolod magad? Új államalapitónak, ahol a tisztesség, az erkölcs, a morál szitokszó lesz általatok. A szenny országát hozod el a magyaroknak, gonoszságodban - téged, és fasiszta /türk "kultúrkörödet" túzzel és vassal kell kiirtani, mint tette anno Szt.István. Nálad aljasabb, hitványabb, erkölcstelenebb vezetője/uralkodója még nem vo,lt ennek az országnak. Takarodj- te utolsó senkiházi!!!És takarodjanak mindazok az ellenzékiek is, akik "konstruktiv ellenzékiségükben" toleránsak veled és hatalmaddal. Mert bűnt követnek el.
Béla333
"Egy Magyarország méretű országnak az eszében van az ereje."

Ebben igaza van. Ezért vagyunk az Unió utolsó-előtti pozíciójában. Mert a segghülye maffiahívőkből elég sok van ahhoz, hogy ezt a hazug, tolvaj, hazaáruló maffiát a szavazatukkal hatalomban tartsák!
Yoda69
E az idiota korlatolt barom megasta Magyarorszag sirjat.
rücsü41
Ezek a meghívások nem az ország okosságáról tettek tanúbizonyságot!A bennünket körülvevő és nyugati országok azt a következtetést is levonhatták, hogy Magyarország visszatér a keleti vezér elvű, egyszemélyi vezetésű országok kebelébe, és elkülönül a Nyugattól, ahová a történet írók szerint Szent István bevitte a magyarokat.A Koppány féle lázadás és Orbán ragaszkodása a keleti országokhoz is azt igazolja, hogy mi a keleti rokonainktól nem tudtunk még mindig elszakadni, és ha problémánk adódik a nyugati civilizációhoz való beilleszkedéssel, akkor mindig az ősi "barátoktól", akik a népvándorlás idején még kergették az őseinket, kérünk támogatást , segítséget.Ez lenne a haladás útja?Nem gondolom.
balos
Hát ha a lopáson kívül lenne máshoz tehetsége talán még a hazugságait is képes lennék röhögés nélkül fogadni!Így arra szeretnék fogadni,hogy azok fogják először leszsarni akiket a nyakunkba ültetett!
kereső
"A második világháború alatt az előre borítékolhatóan nemzetvesztő horthysta politikának néhány tiszteletre méltó, de halvány értelmiségi kezdeményezést leszámítva nem volt érdemi ellenzéke. Ma ugyanez a helyzet. Az önkényuralmi kormány híján van minden történelmi ismeretnek, észszerű helyzetelemzésnek. Egyfelől hamis-hazug propagandával, másfelől a hazai oktatás minőségének tudatos lerontásával a maga színvonalára kívánja süllyeszteni a társadalmat. Sekély, silány és eltorzított nemzettudattal azonban nem vehető észre, hogy a nemzet életében mikor következik be a tragédia, hiszen máig nem nyilvánvaló, hogy az 1941-es hadüzenet micsoda rettenetes kudarcok sorozatához vezetett.
Nem lesz elegendő a nacionalista-populista önkényuralom megdöntése. Száz év gondos lélekápolás és nagyszabású, általános műveltségemelés kell majd ahhoz, hogy a magyar nemzet és társadalom végre felismerje bajainak eredetét, kudarcainak valódi okait, továbbá megértse azokat a külső feltételeket, amelyek elfogadása nélkül sohasem lesz képes belépni az európai népek boldog és virágzó közösségébe."/részlet/

Bokros Lajos az ÉS-ben.
jesz
Orbán szépen, érthetően elmagyarázta a népének, hogy a gázszállító hajók a Horvát kikötőbe fuvarozzák a gázt, így megoldódik az elzárt csöveken nem szállított gáz hiánya...ezért hívta meg az emírt, hogy gyönyörködjön a tüzijátékban...és lássa, hogy nem kutyaütőkkel üzletel.

..aztán büszkén elmondta azt is, hogy megoldotta a külügy a villany(áram)szállítását egy szintén keleti baráti országból(kábelen)...hát az úgy háromezer kilométer..a technikum első osztályában már azért meg lehetett bukni, ha valaki nem tudott feszültségesést számolni távvezetékre...(itt, országon belül)...

Ezek után rengeteg villamosmérnök tépi szét a diplomáját
simmering73
Fordítva ülsz a lovon, more. Nem szólt még senki se, hogy arra van a "hátra"?
simmering73
Azért nem semmi, hogy milyen beteg vezetői vannak ennek a nyomorult országnak.
Lepényleső
Leigázás,diktatúra onnan tanulható ahol mester fokon űzik,
vendégei ezért nem nyugatiak,mert a demokrácia neki nagyon bűzlik?
ómió
Pedig efftársilag épp az energiadiverzifikációnkban potens államok vezetőit lett volna tilos meghívni!
Nessy
@Lepényleső: Diplomácia! Azt még külügyérünk sem tudja, hogy eszik, vagy isszák! Atavisztikus vágytól vezérelve Orbán és ezáltal a kormánya, visszavágyik Ázsiába!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.