Alsóújlak iskolájába egy pedagógus kellett volna.
Másik településre kell járni a gyerekeknek iskolába, mert Alsóújlakon senki nem jelentkezett tanárnak

Fotó: Pixabay

A tanár az összevont első-negyedik osztályban tanított volna, de senki sem jelentkezett az állásra, ezért az iskolát szüneteltetni kell, a gyerekek másik településre járnak majd tanulni.

Az ATV Híradó riportjában szerepel, hogy az alsóújlakiak a Facebookon úgy fogalmaztak, hogy az utolsó reménysugárba kapaszkodva próbáltak két hete segíteni a tanárhiányon.

Azt kérték, segítsen, akinek van olyan ismerőse, aki esetleg elmenne hozzájuk tanítani. A felhívásra azonban senki sem jelentkezett.


Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője az ATV-nek azt mondta, az alsóújlaki eset is azt igazolja, hogy komoly problémák vannak a pedagógusok létszámát tekintve.

Forrás: atv.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
A XXI. században összevont első-negyedik osztály?!
Magyarország előre megy, nem hátra?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""A tanár az összevont első-negyedik osztályban tanított volna,...""
Na, akkor előre a horthysta és az azt is még megelőző oktatáspolitika vizein! ""Azok a boldog, szép napok...""---miként már a Nemzeticsótány volt szives megénekelni!
A tanyasi iskolák--elvének felújítása már jelenleg is aktívan folyik a pintéri minisztérium falain belül!
Sakk Matt
A XXI. században összevont első-negyedik osztály?!
Magyarország előre megy, nem hátra?!
csak úgy....
@Sakk Matt: állítólag már több helyen fölhívták az alsóban tanítók figyelmét arra,hogy szeptembertöl fölsösöket is kell tanítaniuk! a szépírás és az 1X1 menni fog ,no meg a hittan!
Clavigo
@Philip Marlowe: Napi Fülöpke... Te kretén..! A falhuggyozó Gazdaállatod a román purdéknak ajándékozott kisbuszokat,,,iskolába járáshoz.. Jó lenne ,ha kilátnál a fejedből,,,de akkor ne a száddal nézzél ,te idióta.!
lampa laz
Akkor most ezek a kis nebulók is kapnak fejenként 100ezer forintos támogatást az iskolakezdéshez mint a határontúliak? Külön autót a popsijuk alá ami elszállítja őket a suliba ahol magyarul tanulhatnak? Álom mi? Majd a szülők vagy a polgi megoldja ha van mivel, ha nem akkor meg így jártak. A tömegközlekedés gyilkos lázár megszünteti a busz és vonatjaratokat is, h fantázia dúsabb legyen a megoldás.
Nessy
Ilyen már volt 100 éve! Úgy is mindig a Horthy korszakot dicsérik. Iskola busz a határon túl, üzemeltetéssel. . Itthon volt ahol azért szűnt meg mert nem volt 75 millió az éves üzemeltetéshez! Jühet a hozsanna kedves hívek!
Clavigo
@KisTehen: Kitől? Tőled ? Vagy a Putristól ?
jesz
igazi embertpróbáló tanítás az I-IV-ig osztályokat összevonva tanítani...

...ha a dupláját fizetnék a mostaninak, az is kevés lenne...tehát ennyi volt...
human
@lampa laz: Most jöttem rá Orbán milyen sunyi vén róka. Szerintem az a cél, hogy Romániában könnyebb legyen élni, mint itthon és akkor kivándorol egy rakat magyar és így foglaljuk vissza Erdélyt. Ügyes :)
Sakk Matt
@csak úgy...: ...és a honvédelem, lőgyakorlattal!
jancsipapa
Persze a ferdítés ,hogy ez a tanárhiánnyal függ össze . Ez a település adottságaiból következik...
Nessy
@jancsipapa: Eddig volt tanár? Hova lett ? Vagy a település adottságai változtak?
kereső
@Nessy: 12:24 Havi 70 ezer- ezért szünt meg a Szatymaz környéki tanyavilágból gyermekeket szállitó iskolabusz- mert az önkormányzat már ennyivel sem!! tudta támogatni a fenntartást. Nem egyedi eset- de nagyságrendileg 70-100 ezer Ft/hó összegről van szó. És ezek jobbára nagyon kicsi települések, ahol az önkormányzat büdzséje igen csak vékonyka.
csak úgy....
@kereső: magyarország ha rükvercben is, de elérkezett az 0rbáni kincs keresö kis ködmön korszakhoz.
kereső
@csak úgy...: Vannak, akik hó vége felé már nagyon keresgetik a "kuncogó" krajcárokat- ide jutottunk.
Nessy
@kereső: Bocsánat, hogy elírtam az összeget.
kereső
@Nessy: Semmi gond drága @Nessy, tudom, hogy mire gondoltál- persze ezt ha éves szinten, és országosan nézzük, akkor a te összeged jó is lehet. Na, de hol van ez ahhoz a 45 milliárdhoz képest, amelyet orbán kiszór a boszniai szerb vezér-Dosik- megválasztása érdekében.Az ugye fontosabb, mint a "közjószágok" óvodába, iskolába jutása.
Sakk Matt
@KisTehen: 13:54 - Nem írták, hogy túl kevés a diák. De ha így van, miért nem osztották el már korábban a srácokat más iskolákba..ahová most átiratkoztak? Nyertek volna egy tanárt.
Vagyis mégis a tanár hiánya az elsődleges probléma.
Nessy
@kereső: Az a 45 milliárd nem más állam választásába történő beavatkozás? Olyan bizonytalan vagyok!
kereső
@Nessy: Más állam belügyeibe történő beavatkozás- nagy érdekeltek lehetnek abban, hogy a Balkán ismét lángoljon- Európai Unió meggyengitése a cél. Elvégre jövő tavasszal választunk- és jó lenne, ha orbán pártiak győzedelmeskednének- mert ők "védelemet" igérnek, és erős kezet.

Macron elnök "veszi a lapot":kronikaonline.ro/kulfold/macron-europa-es-a-nyugat-meggyengulesenek-kockazatara-figyelmeztetett
percsi
@Philip Marlowe: Nekem jobb ötletem van!
A repülős peti és társai adják oda egyik járgányukat! Vagy ők is a fizetésükből veszik?
A luxusadónkból jut erre is pénz, csak kevesebbet kell lopni és urizálni!
Remélem már nem okáig fogjátok lumpolni, sanyargatni a magyar embereket!
lampa laz
@human: Uhh, tényleg van benn valami. Remélem a románok időben észreveszik a mesterkedését.
Sakk Matt
@KisTehen: 11:45 - Te idióta értetlen balfasz!
human
@lampa laz: De hogy riaszthatnák el a Románok a magyarokat? Esetleg rekord magas inflációval? Szétvert oktatási és egészségügyi rendszerrel? A szabad verseny felszámoló korrupcióval? Áááá. Ilyen fineszességet ne várjunk a románoktól. Ilyen okos csak a mi miniszterelökurunk, Orbán Viktor képes. Bár már szenté avatták volna :)
telegdilaci
@percsi: Szégyen hogy minden Romániában élő Gyermek,kapott a Magyar kormánytót 100-100-ezer forint támogatást,az Országban élő Magyar gyermekeknek meg össze kellett koldulni a Szeretet szolgálatnak,hogy a rászorulóknak meg tudják tölteni az iskola táskákat,hogy el tudják kezdeni az iskolát,sőt még a Magyar adófizetők pénzéből vettek nekik 58-db iskolabuszt hogy elvigyék őket az iskolába az Országban élők meg úgy oldják meg az iskolába járást ahogy akarják!
ómió
Na, ugye! "Van értelme" az efftársak "pedagógusbér-gáncsolásának"!
Sakk Matt
@KisTehen: Ja..személyedben a valós sötétség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.