Több milliárdot költöttek el indokolatlanul PCR-tesztekre a Covid-időszak alatt, majd megpróbálták titkolni az ügy részleteit. Most azonban nagy nehezen kiperelték tőlük az adatokat.

Durva visszaélést leplezett le az Átlátszó: a Bayer Zsolt felesége által vezetett OVSZ nagy PCR-seftet hajtott végreBayer Zsolt hivatalos oldala/Facebook

A K-Monitor a Belügyminisztériumtól perelte ki az adatokat. Korábban az Átlátszó közadatigénylésben kérte a szerződést, amire az OVSZ igazgatója, Bayerné Dr. Matusovits Andrea 30 nap elteltével azt mondta: mivel az „kétséget kizáróan nem azonosítható be”, nem tudják kiadni. Végül tehát meglettek az adatok, és kiderült: 

felmentést kapott a közbeszerzés alól az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), így szerződtek 18,2 milliárd forintért „SARS-CoV-2 vizsgálatokhoz szükséges tesztek, tesztelés és mintavételhez, mintakezeléshez szükséges eszközök és szolgáltatások beszerzésére” a járvány idején.

A 444.hu szemléje szerint az OVSZ 2021 áprilisában szerződött a Vascular Venture Kft.-vel 1 millió PCR-tesztre, darabonként nettó 16 280 forintért, összesen nettó 16,28 (bruttó 17,1) milliárd forintért. A PCR-teszteken túl a Vasculartól vettek még „1 100 000 darab SARS-CoV-2 PCR-vizsgálatok elvégzéséhez szükséges mintacsövet és 1 100 000 darab SARS-CoV-2 PCR-vizsgálatok elvégzéséhez szükséges mintavételi pálcát” nettó 463,2 millióért. Ennek becsomagolásával egy építőipari céget, a Centrál-Bau Hungária Kft.-t bízták meg, ami darabonként nettó 40 forintos áron vállalta az egységcsomagok összeállítását.

Az Átlátszó azt írja, ez a 18,2 milliárdos tétel része annak a 722 milliárd forintnak, amit a koronavírus-járvány alatt a kormány közbeszerzés nélkül költött el.

A magyar egészségügyi finanszírozás 2020-2021-ben PCR-tesztelések finanszírozására elvileg alig 5,5 milliárd forintot fizetett ki, de ahogy az Átlátszó írja, az állam ennél jóval többet költött PCR-tesztekre, „csak sajátosan”, mert nem a kórházakat felügyelő NEAK, vagy a járványkezelésért felelős NNK szerződött, hanem az Országos Vérellátó Szolgálat. Az OVSZ-nél egyébként évente negyedmilliónál kevesebb véradó jelenik meg, vagyis az 1 millió PCR-teszt vásárlása nem tűnik indokoltnak.

2020-ban a Válasz Online írt a Vascular Plazma Kft. és Bayer Zsolt felesége közötti kapcsolatról (Bayerné dr. Matusovits Andrea és a Vascular korábbi tulajdonosai ugyanazon a szegedi orvosi karon végeztek), amit a kormányközeli publicista felesége bíróságra vitt, de a pert elbukta. 

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ezodabasz
A mélymagyar ősfideszes író, publicista Báygúnár Zsótika mélyen hallgat ebben az ügyben(is).
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ezodabasz
A mélymagyar ősfideszes író, publicista Báygúnár Zsótika mélyen hallgat ebben az ügyben(is).
jáger laszló
Hát mit mondjak
Szépek ők így kettesben!!
Festeni sem lehetne szebb gerlepárt tőlük. Maradjunk ennyiben!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Milyen dolog már ez? Pandémiás időszakban meglopni az "államot"=adófizetőket, és ezen gazdagodni.
Hogy is van ez bayer ötöske aranyszáj? Vagy mostan nem értesz az "üzleti ügyekhez"???
Az állam végrehajtó szervezete=kormány, mikor számol el ezzel a 722 milliárddal?? Ki -és mennyivel lett gazdagabb ebből a pénzből, akkor amikor nagyon sokan fizetés nélküli szabadságon voltak otthon a zárlatok miatt, rengeteg kis vállalkozás került nehéz helyzetbe, csődbe. Ebben a 722 milliárdban benne vannak lélegeztető gépek is, vagy az külön soron a külügynél keresendő? Halásztak a zavarosban- az ország lakosainak kárára.
És orbán még mindig a helyén van- pöffeszkedik a királlyi koronás székében a Karmelitában.
Borsó
A Fideszes lop, hú de meglepődtünk. Ezek a nagy leleplezések tök jók lennének, ha utánna történne valami, akármi. De így…
Lendkerék
Két-három hetente jönnek a szórólapok a veszprémi plazmaközponttól. Baromi jól megy az üzlet, amikor az épület előtt elhaladok, majdnem mindig ott szobroznak a szerencsétlen, pénzre szorultak. Sikeres alkalmassági: ötezer. Minden plazmaadás: tízezer (havonta akár három is). A sokat adók érmeket is kapnak: ezüst, arany, gyémánt: ezzel már húszezret kaszálhat a jelentkező. További bónuszok: 3 barát meghívása: háromezer. Hősök napja: egyezer. Vidékről érkező donoroknak vidéki napon: egyezer. Mindez készpénzben.

Vajon mit tud erről az adóhatóság?
kereső
@Lendkerék: Tedd hozzá, hogy az ezekből készült plazma készitményeket bayer nagys. asszony külföldön adja el nagy haszonnal.
human
Orbánék szó szerint a vérünket is szívják.
csak úgy....
ok! mindenki azon háborodik föl amin éppen akar! -nekem csak 1 kérdésem lenne a zsolti fiús feleségével kapcsolatban, - ö mikor és miért operáltatta át magát a zsolti kedvére? a "schnidlbutz" megmaradt? ;)
Havanagi
@Lendkerék: Mocsok ez az ország,úgy ahogy van.Egyrészt azért,mert ezt művelik,másrészt azért,mert a magyar ezt eltűri."Vétkesek közt cinkos,aki néma" (Babits )
Havanagi
Bayer"lovagkeresztnek",a nyomorultnak és mindegyiknek meg van a jó oka a csaholásra.Csak meg kell kapargatni a családot és kiesik a csontváz.
Aki Én
És még rendkívül gusztustalanok is.
Pfffjjjj...
A csicskák hol vannak? Nem kéne megvédeni ezt a szemetet?
balos
@kereső: Mióta a szájba verték a "kalapáccsal" azóta lett belőle a pichaszájú bayerné!
Ezodabasz
Hmmm...ez a vérszívó a Covid időszak előtt is vérplazmát árult!...Persze az egy másik ügy!
kereső
@balos: Én az ötöskét hivom "aranyszájúnak".
Péter2
@Maccska: '1 Több visszaélés is van, pl haverok pályáztatás nélkül "",Ennek becsomagolásával egy építőipari céget, a Centrál-Bau Hungária Kft.-t bízták meg, ami darabonként nettó 40 forintos áron vállalta az egységcsomagok összeállítását. "" 2 " mert nem a kórházakat felügyelő NEAK, vagy a járványkezelésért felelős NNK szerződött, hanem az Országos Vérellátó Szolgálat. Az OVSZ-nél egyébként évente negyedmilliónál kevesebb véradó jelenik meg, vagyis az 1 millió PCR-teszt vásárlása nem tűnik indokoltnak."
Ezodabasz
@Maccska: ma, 19:16 Itt minden rendben van ugye?! Visszaélés hol van te vakhangya? Vajon hol lehet? Nincs itt semmi látnivaló...Hülye fasz! Amit nem látsz az nincs? Inkább a homokba dugod a fejed és akkor jól van ez így?
Péter2
@Maccska: A sok és miatt nem szívtatok még eleget ? Tudod , dokumentum könyvelve mint írásos bizonyíték sohasem fog elveszni , ha nem jár el a hatóság , akkor majd rendszerváltás és kormányváltás esetén , eljárnak a bűncselekmény ügyében is , meg azok hatóság emberei ügyéében is akik nem tartották be párthűségből az alkotmányos törvényt , ráadásul egy újabb bizonyíték az unios parlamentebe delegált uniós országok képviselőinek , hogy Magyarországon milyen jól működik a jogállamiság , és ebből következően "ÉS" mikor a gazditok , megy toporzékolni Brüsszelbe , hogy jár a pénzt , majd megmondják neki ,. hogy csak a szád járhat de pénz nem , addig még , a többit te is tudod , látod az ilyen piti tolvajok és rendszert kiszolgálók miatt mekkora kár tudja érni Magyarországot , közvetetten meg a népet !
csak úgy....
@Péter2: az örülteknek ebböl semmi sem tünik föl...,ezért is nevezik öket örülteknek!
csak úgy....
@Maccska: a sok fideszes segg utáni tapasztnyalatod mondat veled túlbuzgókat? :)
Ezodabasz
@Maccska: ma, 21:52 Te félkegyelmű! Ez csak attól függ ki írta a törvényt és miért. A tolvajok írják/átírják kényük kedvük, érdekeik szerint ma a törvényeket!
Ezt támogatod?
vitriol
Most aztán szégyenkezhet és káromkodhat bajjer, ahogy a száján kifér, szidhatja a nejét is, aki a magyarok vérével kereskedik.
jáger laszló
Bazsoné is kikaparja a gesztenyét!!
Ő sem megy a szomszédba ezért!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
Becsokiztál, hogy lophass szarházikám.
dr. prédikátor
na te szemét nyilas ivadék !!! m most ugass!!!SZARHÁZI TETŰ!!!
Macskaszem
@Maccska: A legnagyobb bűnözők nem betartják, hanem írják a törvényeket. Ettől törvényes minden lopásuk vazze. Semmilyen Zsóti éjszakánként ilyeneket szokott beadni, amit reggel már el is fogadnak. Ez nagyon maffiatempó.
Aki Én
@Maccska: elég látványosan vagy buta. Miért reklámozod?
gina
Undoritó mocskosszájú Quasimodó. csak mocskolódni tud és csalni ,hazudni, lopni, ez az alja OV fenéknyaló
balos
@Ezodabasz: Homokos minek dugná a fejét a homokba,arra ott a geciék valaga!Az nekik már Malaga!
namihami
Gondolom, hogy ez is vezető téma lesz a Hír Tv-s műsorában! Annyi mindenről beszél, részletesen és szép, magyar (szinte már ""grécsyes"") szinten! Ez a téma is megérne egy misét!
Eladott Ország
@Maccska: ma,m 19:16 ♣ Segítek cicuska: Koknrétan: "A Bayer Zsolt felesége által vezetett Vérellátó Szolgálat milliárdokért vett PCR-teszteket Bayerné ismerőseinek cégétől. Felmentést kapott a közbeszerzés alól az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), így szerződtek 18,2 milliárd forintért." Így annyit számláznak amennyit nem szégelnek, ezért találták ki a versenyeztetést, közbeszerzési eljárást.
i.pinimg.com/originals/1b/7c/97/1b7c97328589271b37125519f599d76a.jpg
jáger laszló
OVSZ osztotta a moneyt a haver cégének a PCE tesztekért versenyeztetés nélkül!!
Kéz kezet mos alapon,mert nem saját pénz volt!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
kakukkmadár
Bayerné, ha már ennyit lop, lett volna elég pénze jobb plasztikai sebészre, merthát az eredmény...de ne bántsuk! Elég neki a tükör.
rakitics41
BZS nem szeret a saját háza táján söprögetni!Szívesebben söpör mások portája előtt, így otthon ebből biztos nem lesz konfliktus!Meg azután így más szemében a szálkát is gerendának láthatja még sajátjában a gerendát sem veheti észre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.