Több milliárdot költöttek el indokolatlanul PCR-tesztekre a Covid-időszak alatt, majd megpróbálták titkolni az ügy részleteit. Most azonban nagy nehezen kiperelték tőlük az adatokat.

Durva visszaélést leplezett le az Átlátszó: a Bayer Zsolt felesége által vezetett OVSZ nagy PCR-seftet hajtott végreBayer Zsolt hivatalos oldala/Facebook

A K-Monitor a Belügyminisztériumtól perelte ki az adatokat. Korábban az Átlátszó közadatigénylésben kérte a szerződést, amire az OVSZ igazgatója, Bayerné Dr. Matusovits Andrea 30 nap elteltével azt mondta: mivel az „kétséget kizáróan nem azonosítható be”, nem tudják kiadni. Végül tehát meglettek az adatok, és kiderült: 

felmentést kapott a közbeszerzés alól az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), így szerződtek 18,2 milliárd forintért „SARS-CoV-2 vizsgálatokhoz szükséges tesztek, tesztelés és mintavételhez, mintakezeléshez szükséges eszközök és szolgáltatások beszerzésére” a járvány idején.

A 444.hu szemléje szerint az OVSZ 2021 áprilisában szerződött a Vascular Venture Kft.-vel 1 millió PCR-tesztre, darabonként nettó 16 280 forintért, összesen nettó 16,28 (bruttó 17,1) milliárd forintért. A PCR-teszteken túl a Vasculartól vettek még „1 100 000 darab SARS-CoV-2 PCR-vizsgálatok elvégzéséhez szükséges mintacsövet és 1 100 000 darab SARS-CoV-2 PCR-vizsgálatok elvégzéséhez szükséges mintavételi pálcát” nettó 463,2 millióért. Ennek becsomagolásával egy építőipari céget, a Centrál-Bau Hungária Kft.-t bízták meg, ami darabonként nettó 40 forintos áron vállalta az egységcsomagok összeállítását.

Az Átlátszó azt írja, ez a 18,2 milliárdos tétel része annak a 722 milliárd forintnak, amit a koronavírus-járvány alatt a kormány közbeszerzés nélkül költött el.

A magyar egészségügyi finanszírozás 2020-2021-ben PCR-tesztelések finanszírozására elvileg alig 5,5 milliárd forintot fizetett ki, de ahogy az Átlátszó írja, az állam ennél jóval többet költött PCR-tesztekre, „csak sajátosan”, mert nem a kórházakat felügyelő NEAK, vagy a járványkezelésért felelős NNK szerződött, hanem az Országos Vérellátó Szolgálat. Az OVSZ-nél egyébként évente negyedmilliónál kevesebb véradó jelenik meg, vagyis az 1 millió PCR-teszt vásárlása nem tűnik indokoltnak.

2020-ban a Válasz Online írt a Vascular Plazma Kft. és Bayer Zsolt felesége közötti kapcsolatról (Bayerné dr. Matusovits Andrea és a Vascular korábbi tulajdonosai ugyanazon a szegedi orvosi karon végeztek), amit a kormányközeli publicista felesége bíróságra vitt, de a pert elbukta. 

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ezodabasz
A mélymagyar ősfideszes író, publicista Báygúnár Zsótika mélyen hallgat ebben az ügyben(is).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Maccska: ma,m 19:16 ♣ Segítek cicuska: Koknrétan: "A Bayer Zsolt felesége által vezetett Vérellátó Szolgálat milliárdokért vett PCR-teszteket Bayerné ismerőseinek cégétől. Felmentést kapott a közbeszerzés alól az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), így szerződtek 18,2 milliárd forintért." Így annyit számláznak amennyit nem szégelnek, ezért találták ki a versenyeztetést, közbeszerzési eljárást.
i.pinimg.com/originals/1b/7c/97/1b7c97328589271b37125519f599d76a.jpg
jáger laszló
OVSZ osztotta a moneyt a haver cégének a PCE tesztekért versenyeztetés nélkül!!
Kéz kezet mos alapon,mert nem saját pénz volt!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
kakukkmadár
Bayerné, ha már ennyit lop, lett volna elég pénze jobb plasztikai sebészre, merthát az eredmény...de ne bántsuk! Elég neki a tükör.
utánam a vízözön
Miért nem zsidóztók, emberek?
Ja, mert nem vagytok keresztények!
Pál, bezzeg úgy zsidózott, mintha kötelező lenne!

Megadom az alaphangot: A zsidók már nem kiválasztott nép, kb. 1965 év óta!

Isten az újszövetség óta úgy döntött, hogy olyan népet választ magának, akik őt választják és nem azokat, akik beleszülettek! Azt tudnod kell, hogy jelenleg a földön csak nagyon kevesen választják Istent (JHVH) - ennek biztos van valami oka, ha másért nem is, a nagy számok törvénye alapján biztos!
Ha van kérdésed, hozzám fordulj és ne privátban, mert nekem nincs privátom! (megalkotom az új nicknévhez az új email címet és soha többé nem lépek be oda)
utánam a vízözön
Ja, a nagy számok törvényét úgy értettem, hogy miért nem. Ez anomáliának tűnik, de nem az.
rakitics41
BZS nem szeret a saját háza táján söprögetni!Szívesebben söpör mások portája előtt, így otthon ebből biztos nem lesz konfliktus!Meg azután így más szemében a szálkát is gerendának láthatja még sajátjában a gerendát sem veheti észre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.