Elfogadhatatlan a terror – jelentette ki Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában. Ennek kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta a fővárosba péntekre bejelentett gyűlés megtartását, mert Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni.

Betiltották a külügy elé tervezett palesztinpárti gyűlést – Nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni

Résztvevők a Párizsban rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én. Fotó: MTI/AP/Thibault Camus

A BRFK közleménye szerint egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán pénteken Budapest II. kerületében gyűlést kíván tartani. A gyűlés illeszkedik a Hamász felhívásához, amely ezen a napon a "harag kimutatására" szólítja fel híveit az egész világon.

A BRFK a gyülekezési jogról szóló 2018. évi törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet. A BRFK felhívta a figyelmet arra, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

A kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Hamász támadása kapcsán azt mondta, amikor látni a terror "lenyomatát", az megrendítő hatással van. Az ember "együtt érez azokkal, akik elszenvedték a támadást és imádkozik a hozzátartozókért, a túlélőkért, egyáltalán érzelmileg az áldozatok oldalán áll" – fogalmazott.

Megdöbbentőnek nevezte, hogy szimpátiatüntetések vannak a terroristák mellett egész Európában. Jelezte: még Magyarországon is próbálkoztak, "de terrorszervezetek mellett szimpátiatüntetést nem lehet rendezni, mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene". Ezért "nem is fogunk erre semmilyen engedélyt sem megadni" – jelentette ki.

Nyugat Európában azonban számos helyen nem tudják megakadályozni a terror melletti szimpátiatüntetéseket, és ez azt jelenti, hogy ott nagy számban vannak emberek, akik helyeselnek ilyen akciókat – fejtette ki. Úgy értékelt: miután a migrációs válság idején nagy számban engedtek be ellenőrzés nélkül tömegeket a nyugat-európai országokba, most köztük ott vannak a Hamász megbízottjai is, ami közvetlen, komoly kockázatot jelent minden nyugat-európai országnak.

Forrás: MTI

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
@justhpeter: " 2018. évi törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot " Vagy majd az veszélyezteti a közbiztonságot , hogy nem tarthatják meg a gyűlést . Ámbár most meglehetett volna lépni több dolgot is , a gyűlést végigvideózni , így megmaradnak a fizimiskák , a másik , mikor csúcsán van a gyűlés körbezárni őket , azt akik ott voltak családostul hazatoloncolni abban az esetben, ha más ország pl itt Izrael pusztulását éltetnék .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Indoklás ? Netán az indoklás jogi alapja ?
dragonfly
"de terrorszervezetek mellett szimpátiatüntetést nem lehet rendezni, mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene"békemenet?
csak úgy....
nem is tudtam,hogy magyarországon vannak arabok! :) -viktor,ezt faxán elhalgattad...
Péter2
@justhpeter: " 2018. évi törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot " Vagy majd az veszélyezteti a közbiztonságot , hogy nem tarthatják meg a gyűlést . Ámbár most meglehetett volna lépni több dolgot is , a gyűlést végigvideózni , így megmaradnak a fizimiskák , a másik , mikor csúcsán van a gyűlés körbezárni őket , azt akik ott voltak családostul hazatoloncolni abban az esetben, ha más ország pl itt Izrael pusztulását éltetnék .
csak úgy....
@KisTehen: ezt pont te mondod, te tudatlan ,unalmas elmebeteg!? :)
kereső
@csak úgy...: A belvárost Pesten felvásárolták. Egyébként is Katar mostan nagy barátunk- az az ország, amely egyik támogatója, pénzelője a hamasznak.
csak úgy....
@kereső: 0rbán egy ritka aljas és nagyon veszélyes politikát üz!
Yeromos
Senki nem vitatja, hogy izrael támadása terror cselekmény volt, de vajon az izraeli megtorló intézkedések minek minősülnek, több millió ember elzárása víztől, villanytól, civil objektumok, menekülési útvonalak bombázása az jogos védelem???
jáger laszló
Hamász
Mivel nem ismerem a szervezet elveit és gyakorlatát ,ezért nem tudok állást foglalni.hogy terrorszervezet-e a csoport
Azonban a legutóbbi akcióját teljes mértékben eitélem
Ez nem tartozik a politikai LNállás eszköztárába!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@csak úgy...: Igen Ő -éés tettestársai a valódi nemzetbiztonsági kockázat , élükön toporzékkal az ország számára.
Na, de látod- ezt is "brüsszelre" keni, azzal vádolja meg az eu-t, amit ő maga követ el.
verőce21
Az arabokkal/muszlimokkal nem lehet együttélni...! Előbb-utóbb megtámadják a "szállásadót"...! Nem szabad megengedni, hogy egy kritikus tömeget elérjenek Magyarországon, és hangot adjanak a követeléseiknek...!

Elég baj, hogy a kommunisták behozták a '70-80-as években a sok "palesztin menekültet"...! minden egyetem, főiskola, kutatóintézet tele volt muszlim menekültekkel...! Behozták magukkal az ősi ellentéteiket is...!
Érthetetlen, hogy ezt miért nem látja most is, a sok beteg lipsi...?
simmering73
@KisTehen: Ezt a sok sületlenséget a faszparasztokról szopod?
csak úgy....
@KisTehen: "Elég baj, hogy a kommunisták behozták a '70-80-as években a sok "palesztin menekültet"...! minden egyetem, főiskola, kutatóintézet tele volt muszlim menekültekkel...! Behozták magukkal az ősi ellentéteiket is...!" (@verőce21: )
@KisTehen: ezt is tudod,te ökör?! :)
csak úgy....
@verőce21: a 70-80 as években még kövér és 0rbán efftársatok is komcsi volt!
csak úgy....
@KisTehen: te csak egy túlbuzgó,fontoskodó,elmebeteg féreg,akit senki nem néz jó szemmel!
Yoda69
Ezt helyeselni tudom. En raneznek a kormere annak az egyennek aki ezt a tuntetest kezdemenyezte a BRFK-n. Kit udja lehet egy alvo terrorista, akit orbanek engedtek be?
human
Aki terror szervezet mellett tüntet azt szépen ki kell tessékelni az országból.
jesz
ezeket a bátor tüntetőket célszerű lenne hazaszállítani, és ott tüntessenek a golyózáporban...
verőce21
@csak úgy...: 13:09) te még most is komcsi vagy, te muszlimbarát...!
csak úgy....
@verőce21: te még mindíg egy betegesen képzelgö ruszkibarát buta komcsi! :)
balos
Csodálkozom a geciék eljárásán,hiszen éppen gyilkosokkal tárgyalnak,akik a keresztyénységet üldözik tűzzel vassal!Nem is értem,hogy a vallást miért nem teszik kötelezővé az ateistáknak!Bár azokat is üldözik a magyaurok!
Clavigo
@KisTehen: Te maximum,,csak a fejőgépre szoktál " ráérezni "...
justhpeter
@Sakk Matt: @Péter2: Remélem még normális vagyok. Speciel úgy gondoltam, hogy egy demokráciának álcázott európai országban a közönség szolgálatában bizonyos jogok korlátozásával kapcsolatban konkrét jogszabályi helyeket illik megjelölni, aminek törvényességen alapul. Mert sem a miniszterelnök, sem a Kossuth Rádió reggeli műsora nem jogforrás.

Súlyos félreértés, ha ezt valaki az öldöklés támogatásaként értékeli. Nem ismerek olyan vallást vagy politikát, aminek nevében ártatlan embereket lehetne lemészárolni. Azzal egyetértek, hogy a Hamász t támogató gyűlés nem engedik megtartani.
Namely
Csak azt nem értem, miért nem mennek harcolni a palesztin majmok és szimpatizánsaik Európából? :)

Hadd kérdezzek rá: ugye nem kaptak szabit a főnöktől, és nincs most repülőjegy? Ugye? Mert nem feltételezném róluk, hogy csak a pofájuk jár, és csak ahhoz van bátorságuk, hogy kimenjenek táblákkal, és kiáltozzanak.
Sakk Matt
@justhpeter: "A BRFK a gyülekezési jogról szóló 2018. évi törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet. A BRFK felhívta a figyelmet arra, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után."
Sakk Matt
@Pegero: "Bécs élhetetlenebb"
/Lázár/
vacsi
@justhpeter: Miért kellene megindokolni bármivel is, hogy nem akarunk gyilkosokat, csecsemőgyilkosokat támogatni?!
vacsi
@balos: Okoska! Az ateizmus ugyanolyan "vallás", mint a kereszténység, vagy az egyebek... Csak mi abban hiszünk, hogy nincs Isten. Viszont ezért senkit nem ölünk meg, senkit nem akarunk megtéríteni, senkivel nem foglalkozunk.
vacsi
@Yeromos: Igen, ez a jogos védekezés! Ha nem teszik meg, csúnyán ráfázhatnak.
Sakk Matt
@vacsi: Én ateistaként nem "hiszem", hogy nincsen Isten! Ez nem hit, hanem értelmes gondolkodás következménye.
A hívő nem gondolkodik, nincsen szüksége tényekre és bizonyítékokra. Épp ettől hit!
verőce21
A sok beteg lipsi okulására írom, az arabokkal/muszlimokkal nem lehet együttélni...!
Előbb-utóbb megtámadják a "szállásadót"...!
Amikor a betolakodó muszlimok elérik a kritikus ~15%-os tömeget/létszámot, rátámadnak a vendéglátóra...!
balos
@durbincs: nyomód a nemzethy túrhát magadba,attól leszel étek a moslékba!legalább lemosnád a pofád,ha ide szarsz csicska belőle!
justhpeter
@KisTehen: @Sakk Matt: Ha követtétek a tegnapi híradásokat akkor hallhattátok, hogy a magyar jog eddig nem tartotta a Hamaszt terrotszervezetnek, így a kolostormalacotok a jogban is előreszaladt, ahogy mindenben. Csak arról volt szó.
Sakk Matt
@justhpeter: OK, akkor állj ki a csecsemőgyilkosok JOGAIÉRT!
simmering73
@durbincs: @ómió: Pofátok lapos legyen fidkányok.
justhpeter
@Sakk Matt: Sajnálom, hogy nem érted. Egyetlen csecsemőgyilkosnak nincs joga. De talán korábban illett volna terrorszervezetté nyilvánítani a Hamaszt és azzal megteremteni a jogi alapot. Nem jó játék az, hogy mindenki aki nem fúj egy követ veletek hülye, csal ti vagytok okosak.
pultosjocó
nevetséges...egy tüntetéshez minek engedély..? kitódul sokezer ember...,ja itt ez nem megy...olajos sanya nem engedte...
Sakk Matt
@justhpeter: A gyűlés betiltása nem azért történt, mert a Hamász terrorszervezet, hanem azért, mert "az közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet" (a gyülekezési jogról szóló 2018. évi törvény alapján)

Egyébként mióta kell "ratifikálni", hogy egy terrorszervezet terrorszervezet? Van erre valami törvény?
De lényegtelen is, mert bőven elég az indok, amellyel megtiltották a senkiháziaknak, hogy dicsőítsék a gyilkosokat!

Kár, hogy a morális iránytűd gyengébb, mint a jogi...ami viszont rossz irányba mutat!
Sakk Matt
@durbincs: Megint ideevett a fene, te bánya-buzi...
Sakk Matt
@durbincs: 20IQ-s denevérhúgy szürcsölő vagy.
kereső
@justhpeter: A Hamászt több ország terrorista szervezetnek minősítette: többek között az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada, az Európai Unió, Jordánia, Egyiptom, Japán és Izrael. Több állam azonban nem tekinti terroristáknak őket, ezen országok közé sorolható Irán, Oroszország, Törökország, Kína és több arab állam.
justhpeter
@kereső: Zavaró, hogy senki nem érti miért írtam amit írtam. Nincs abban vita, hogy terrorszervezet-e vagy sem, de ameddig a magyar jog nem minősíti terrorszervezetnek, addig miért tilt be ehhez kapcsolódó szervezéseket. Erkölcsi alapról ebben a kormányzatban nem lehet szó. Marad a jogi rendezés helyett a populista politika.
kereső
@justhpeter: Semmiféle populista politika nincs benne. Nem orbán tiltotta be, hanem a rendőrség a 2018.évi gyülekezési tv. alapján. Orbán ezt csak megerősitette. Mondjuk én nagyon hiányolom a következetességet, mert a hivatkozott Tv. szerint simán be kellene tiltani a nácik rendezvényeit is. Azok is zavarják a közrendet- főleg úgy, hogy Magyarországon zéró tolerancia van az antiszemizmussal szemben.
Ahhoz, hogy be kelljen /lehessen tiltani egy gyülekezést, nem kell a szervezőt minősiteni - elég ha a hatályos törvények szerint olyan cselekvés valósul meg , amelyet tilt a törvény.
ómió
@simmering73: Legalább a böszmeszart törölgesd le a mocsokbolsi pofádról!
@Sakk Matt: Anyád volt ott, csak eltévedt!? Ezért hazudnád másra!?
@Őrnagy: Van benne ráció!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.