Ahogy tavaly, úgy idén is benyújtotta a határozati javaslatát a Jobbik-Konzervatívok, hogy távolítsák el a Szabadság téri szovjet emlékművet, amit a fideszes többség megint elutasított, és napirendre sem vették a javaslatot – számolt be a párt sajtóközleménye az Orbán-kormány hozzáállásáról a Szabadság téri kommunista emlékművel kapcsolatban.

Gyalázatos, hogy Orbán a kommunista vezetőkkel parolázik és Moszkva politikusainak hajbókol

Mivel a kormánypártok ismét semmibe vették javaslatunkat, ezért próbáltuk segíteni nekik, hogyan kellene kezdeni a munkát…

– írták péteki akciójukra utalva.

Pénteken Jobbik-Konzervatívok képviselői letakarták a Szabadság téri szovjet emlékművet, ezzel üzenve a kormánynak:

ideje végre eltűntetni azt!

Az akciót követően több mint húsz rendőr érkezett a helyszínre az esemény miatt.

A konzervatív párt szerint gyalázatos, hogy Orbán Viktor néhány nappal az '56-os szabadságharc nemzeti ünnepe előtt éppen egy kommunista diktatúrában, a Kínai Népköztársaságban a kommunista vezetőkkel parolázik és Moszkva politikusainak hajbókol.

Felmerül bennünk a kérdés, hogy mit keres még a magyar asszonyok százezreit megerőszakoló, magyar ártatlan embereket halomra gyilkoló, közel egymillió magyar állampolgárt fogságba hurcoló szovjet katonák emlékműve a szabadságról elnevezett téren?!

- írták.

Miközben az Európában megvetett és semmibe vett magyar kormányfő folyamatosan szégyent hoz a keleti diktátorokkal, többek között egy háborús bűnössel történő szerepléseivel hazánkra, addig a magyar emberek igazságérzetét bántja az emlékmű, amely a szovjet elnyomás és cinizmus egyik szimbóluma

– tették hozzá.

A Jobbik-Konzevatívok sokadjára is felszólítja a Fidesz-kormányt, hogy végre távolítsák el a Szabadság térről a szovjet emlékművet, az ellenzéki pártokat pedig arra kérik, hogy támogassák a javaslatukat.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rakitics41
Egyik héten parolázik a 56-os harcosok gyikosainak utódjával, másik héten elmondja , hogy a nagy Oroszország segítsége nélkül energia vállságban lennénkl és köszönet a megmentőknek, majd otóber 23,.án újra elmondja, hogy a hősök 56-ban a SzU ellen milyen hősies harcocot folytattak az idegen megszálló szovjet katonák ellen, és hogy utána mit mond, talán szabadkozik hogy ő azután senkit nem vont felelősségre, és nem szidott senkit sem azok közzül akik elnyomták az 56-os szabadságharcunkat!Nem teheti meg hogy egyenesen kiálljon a szabadságharcosok mellett, mert ma a világ nem táborokra kell hogy szakadjon, még ha ezek ellenére ez is történik, ma szerinte a kapcsolatokat kell építeni és javítani , mert csak így tudunk megmaradni függetlennek lenni, még akkor is ha erkölcsileg ez az 56 -os hősök megtagadásának is minősül. 1989-ben még nem volt ennyire politikus Orbán Viktor , mert egyenesen , nyíltan haza merte küldeni a szovjet katonákat, igaz hogy ebben már Németh Miklós , az akkori miniszterelnök már egyeztetett a szovjet katonákkal, illetve kormánnyal, de akkor is ki tudta mondani a jelszót, hogy "Ruszkik !Haza!."Manapság pedig mit csinál ez az ember?Tárgyal az orosz elnökkel!Micsoda fejlődés a függetlenedés útján!
Béla333
Jó esetben a hülyemagyar maffiahívők most döbbentek rá, hogy ilyen kommunista, oroszcsicska szemetekre adta a voksát az elmúlt években, hatalomban tartva ezeket.
Rosszabb esetben ezt nem is bánják, sőt...
Clavigo
.@Maccska: Én szétröhögtem magamat a Putis " műsorán " ,,Putyler előtt... :):) A Sutykón látszik,,hogy volt gyerekszobája,,csak bedőlt a fala,,meg a tehén volt a radiátor a putriban..
justhpeter
Nincs olyan szer a világon, amitől a magyar fideSS-birka felébredne és kinyílna a szeme.
Yoda69
Mivel a fideSS szavazobazisat a ciganysag es a melyszegenysegben elok alkotjak, plusz a nyugdijasok egy resze, igy ezek a hirek nem hatjak meg oket. Ezek nagy resze azt sem tudja, mi az a kommunizmus, kapitalizmus vagy szocializmus.
Ezert kellene a valasztojogot csak olyanoknak adni, akik legalabb a 8 altalanost elvegeztek.
NKF
A Jobbiknak nevet kellene változtatni Szarabbikra
kereső
Bocsánat, hogy a csapos közbeszól. Teljesen történelmietlen, az ahogyan ezt a "emlékmű" kérdést kezeli a magyar társadalom, sőt azt is mondhatnám, hogy a történelem meghamisítása. Ez az emlékmű, nem a szovjet csapatok magyarországi megszállásának emlékműve- hanem azoknak állit emléket, akik felszabaditották,- és életüket áldozták, -Magyarországot 1944-1945-ben a nyilas uralom, és a náci megszállás alól. Nem értem, és nem tudom mért kell ezt a tényt, összemosni az 1956-os totális szovjet megszállással, és az utána következő évtizedekkel.
Nem értem, mi a lóf@x köze van mindehhez "dobrevának"?
Mi köze van ennek az emlékműnek orbán kézfogásához a terrorista , vértől csöpögő kezű agresszorral? Ez a kézfogás inkább az 1956-os totális megszállást szentesiti.
Sziveskedjetek már elővenni azt a qrva történelem könyvet, és szétválasztani a dolgokat.
És aki "gyurcsányozik"- GyF kiszolgálattatta-e teljesen az országot putyinnak, engedte-e, hogy az orosz kémek megszállják Magyarországot- vagy tényleg csak normális gazdasági és politikasi kapcsolatokra törekedett az akkor még normálisnak tűnő putyinnal és országával??
Miért kell mindig mindent összemosni orbán érdekében-. aki tényleg eladta az országot a mostanra illiberális, klerikális terroristává vált putyinnak? Ki volt az aki letelepedést adott számtalan , a kgb-hez köthető orosznak, ki biztositott nekik schengeni útlevelet-és diplomáciai mentességet?

Ez amit csináltok, az nem más mint orbán kimosdatása, és nem mellesleg ennek kapcsán a történelem meghamisítása.
kereső
@Maccska: Menj a jó büdös 3,14csába cicus. Teljesen butyuta vagy a történelemhez- Jó, hogy azt nem mondod, gyurcsány verte le az 56-os forradalmat, és mostan meg dobrev írja az orosz történelem tankönyvet.
Érdekes dolog ez amit emlegetsz- csak egyetlen dolgot felejtesz el megemliteni: Szilvásyt felmentette a magyar biróság a kémkedés vádja alól, jogerősen. Galambos másért került elitélésre- nevezetesen vesztegetés miatt.
"Nyolcmillió forintot ítélt meg elsőfokon a Fővárosi Törvényszék egy kártalanítási perben a korábban kémkedéssel vádolt Galambos Lajosnak, aki a Gyurcsány-kormány idején a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója volt – tudta meg a PestiSrácok.hu. Galambos a kémügy kezdetén hónapokig letartóztatásban volt, ám végül bűncselekmény hiányában mentette fel a bíróság, így megnyílt annak a lehetősége, hogy pert indítson a magyar állam ellen. A jelenleg százmilliós vesztegetés miatt eljárás alatt álló volt főigazgató"

Egyébként meg úgy látszik, nektek semmi sem drága, ha orbán gyalázatos tetteit, amely az ország szégyene- kimosdassátok.

Befejeztem- hazudozzatok csak tovább, ez az éltető erőtök.
kereső
@Maccska: 09:07 Ennek mi köze van a jelenlegi magyarországi történésekhez. Ha csak nem annyi- nem kell már a pegasus, mert orbán letárgyalta a dolgot a Huawei képviselőivel a "kinai szilicium völgyben". Nagyon nem jól szóltál ismét macsek.
ómió
Az a gyalázatos, hogy a tetvesbolsiknak soha "nem ugrik be" Magyarország egyetlen érdeke se!
Aki Én
@ómió: akkor most a komcsi seggnyalás az érdekünk, te agyhalott komcsicska?
Csizmás Kond
...és tessenek mondani mégis kivel kellett volna ott parolázzon ?
kereső
@Maccska: Hiába hazudoztok itten össze-vissza a tény az, hogy nem FGyurcsány-Dobrev és Totó kutya kapott orosz állami kitüntetést a minap, hanem szijjártó, orbám semjén, soltész. Gyurcsány-Dobrev-és Totó kutya csak annyit ért el azon az Apró-villa beli vacsorán, hogy putyin visszaadta Magyarországnak az 1945-ben elrabolt Sárospataki könyvtár felbecsülhetetlen értékű könyv gyüjteményét. Ennyi(ke). Lehet itt tovább ragozni a témát- , de Gyurcsány-Dobrev-Totó kutya nem lett áruló, ellentétben orbánékkal.
Szóbeszédekre meg nem ad normális ember- beszéljenek a tények. Van pofád szóbeszédekre hivatkozni velem szemben, én nem a négy általánost végeztem el kétszer, hogy meglegyen a nyolc- de, te úgy látszik te igen.
kereső
@Maccska: Nem mellesleg ez az egész történet nem Apró Piroskáról, Dobrev apjáról szól- hanem napjainkban orbánról és maffiájáról. Orbán az áruló- és nem csak Magyarországot árulja el, hanem azt a két szövetségi rendszert is, amelyhez az ország önként!!! szabad akaratából csatlakozott. És itt a vége, fuss véle- ha majd visszatérsz a jelenlegi helyzethez, akkor talán még szóba állok veled.
Eladott Ország
Az USA most csak azért lett közellenség, mert most Kína seggét kell nyalni. Nagyon komoly üzleti érdek van amögött, hogy az országot Kína felé fordítsa. Ebben segítenek neki azok a talpnyalók, akiknek le fog esni pár morzsa. Az összes többi magyarnak csak az akkugyárak mérgező anyagai jutnak. Tapsoljatok hozzá, birkák! Egy szánalmas, külföldön joggal lenézett diktátorocska újabb vergődése. Akár lapozhatnánk is, ha nem árulná ki és el folyamatosan az országot.Mindig faszságokat hord össze ez a baromállat, de a sok kretén fideszhívő persze zabálja az agymenéseit. Engem az zavar, hogy egy ilyen hazug, tolvaj bunkó, egy ilyen agybeteg, nárcisztikus, megalomán, senkiházi pszichopata féreg határozza meg Magyarországot, keveri a szart, és lök mindannyiunkat a szakadékba. Mi meg hagyjuk. Sőt, asszisztálunk hozzá, pedig egy csicska. Egy frusztrált kisgörcs, akit a komcsi funkcionárius családbeli szocializálódás után a Kreml az ország szipolyozására létrehozott NER élére ültetett, mint tipikus hazaáruló kollaboránst. Nagyon nevetséges és szánalmas amikor egy ilyen, ipar nélküli, gazdaságilag semmi ország, az EU lassan utosó helyezettje tanácsot ad az USA és KÍNA gazdasági háborújához. Ez a röfi szellemileg, agyilag tényleg kész. És büszkén feszít a nagymagyar, hogy a doktorminiszterelnökúr’ megmondta az usákoknak’ a tutit.
Nessy
@ómió: Meg ne zavarja a mimóza lelkét, hogy Oroszország, Kína bizony nagyon is "efftársi"!
kereső
@Maccska: Mi köze van mindennek ahhoz a tényhez, hogy orbán Penkigben politikailag is teljesen elkötelezte magát kina- a kinai kommunista párt mellett?? Mi köze van ennek, amit ismét csak ide böfögtél, amit már hányásig ismételgetsz ahhoz, hogy orbán azért ment Pekingbe, hogy putyinnal találkozzon- és önelégült mosollyal az arcán parolázzon a vértől csöpögő kézzel? Mi köze van mindennek ahhoz, az eredeti témához- amit a balf@x jobbik mond, a felszabadulási emlékműről, összemosva-és meghamisitva a történelmet? Megmondom- védhetetlen orbán politikája. Nem mellesleg, ha másfelé is tájékozódnál,nem csak toporzéktól- akkor azért tisztában lehetnél vele, hogy kina gazdasága nem olyan szép, mint amilyennek látszik. Kezd visszaütni a rabszolga munka, az ameriaki tipusú ingatlan üzletelés és hitelezés- amibe már bele bukott a legnagyobb bank elnöke-és követi a bank is. Az, hogy Magyarország lesz a kinai gazdaság szemétlerakója-az akkugyárakon keresztül, engem nem vigasztal, hogy ezáltal orbán és maffiája még gazdagabb lesz.
Béla333
Hülyemagyar maffiahívővel teljesen értelmetlen és felesleges szóba állni!
Nem az a céljuk, hogy értelmes párbeszéd legyen, hanem hogy az eredeti témától eltereljék a figyelmet, átmenjen a fontos téma alpári személyeskedésbe.
Aki ebbe belemegy, az partner abban, hogy az igazán fontos ügyeket ne tudjuk, ne legyen lehetőség átbeszélni.
kereső
@Maccska: Mégis mi az oka annak, hogy orbán úgy nyilatkozott- a gazdasági együttműködésen túl, Magyarországot politikai és kultúrális hagyományok kötik össze- mivel Magyarország volt az első állam 75 évvel ezelőtt, amely elismerte Kinát.Ha nem lrted ennek a mondatnak a lényegét, az nem az én hibám. A szovjetúnió/putyin melletti elkötelezettséget meg nem is igazolhatná jobban az ödvözült mosoly az arcán, a kézfogás pillanatában.

Kinában államkapitalizmus van, az állam szervezi és táplálja a kapitalizmust, aminek semmi köze nincs a klasszikus "szabadversenyhez".

Kinában államkapitalizmus van, azt a
Bástya Béla Elvtárs
Kommunista vezetők Pekingben vannak, meg Phenjanban! Ott túlélte a kommunizmus a legvadabb kapitalizmust mely körülötte garázdálkodott! Sőt Kínának adóssága sincs! Inkább neki tartoznak!
Oroszország meg kinőtte a szovjet szerepet! Hatalmas valutatartalékkal prosperál!
kereső
@Béla333: 10:27 Bélám, nem teljesen értek veled egyet- cáfolni kell őket,és tényekkel földbe döngölni a fasiszta/ kommunista kommunikácójú propagandistákat, mert még elhiszik, hogy nekik van igazuk. Mert ezek nem "kommunisták"- ezek orbánnal az élen már-már náciba hajló fasiszták.
Csizmás Kond
A magyar politika keleti nyitása annak köszönhető, hogy a nyugati szövetséges nem partnerként kezelt hanem alárendelt szolgaként...és ez a baloldalnak épp azért felel meg mert nem akarják a régi meghunyászkodó magatartásukat levetkőzni.
Nessy
@Bástya Béla Elvtárs: Ha jól értem, akkor vissza a szocializmusba, ami ellen a legjobban a kormány tiltakozna itthon% Hogy máshol mit mond, és tesz? Az máshol van.
Béla333
@kereső: 11.42
Csináld! Én ezekkel az aljadékokkal nem állok szóba. Itt is O1G aljasságáról már szó sincs, csak egymás mocskolása megy, aminek meg a semleges olvasó szempontjából csak berzenkedés és elutasítás a vége.
Én 2018 előtt még a párbeszéd híve voltam, aztán rá kellett jönnöm, hogy ez nem működik a mai Magyarországon.
De te próbáld csak meggyőzni ezeket...
kereső
@Béla333: Nem akarmo meggyőzni, mert ezek pénzért aljasok- fillerékrt adták el a gerincüket, de nem hagyhatom szó nélkül a hazugságaikat. Azért az láthatod, hogy aki úgy kezdi"gyagyások"- az nem "vita" képes alapból, csak egy szófosó primitiv majom.
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők azt sem tudják, hogy mi a különbség a Kínával való kereskedés és a Kínának történő eladósodás, Kínától való hitel felvétele, az ország Kínának való kiszolgálása között. Így aztán felesleges is az ilyen agyi szinten levőkkel kommunikálni - szerintem!
gina
Nem is csodálkozom ,hogy nem mer holnap Budapesten felszólalni ez a retkes cigány, megalázta 56 emlékét a mocskos patkány
Bástya Béla Elvtárs
@m73: Mától nem csak az "anyázós" hozzászólásaid lesznek törölve!!!
Bástya Béla Elvtárs
@m73: Minden nap meg vagyok ... ! Honnan tudod a nemem?
ómió
@Aki Én: De, hogy a komcsi seggnyalásotokat se Brüsszelben, sem pedig a komcsicska efftársaidat idehaza nem vagy képes felismerni, az azért komoly hiátusokat mutat nálad ott az elmeosztályon!
@Nessy: De látom, "efftársi mimózaságodat" az nem képes felérni, hogy a vizit ott részünkre a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok felerősítése témakörében forgott! Örökre lefagytál a bolsi seggnyalásotoknál!?
Nessy
@ómió: Értem! A "gazdasági kapcsolatok" érdekében kellett meghajolni Orbánnak, a ruszkik előtt.
ómió
@Nessy: Hát, ha ezt a "meghajolni"-t így hozzáhazudjátok, részetekről biztosan így "komplett efftársias"!
Nessy
@ómió: Lavrov nem orosz külügyminiszter? A találkozó viszont valóban efftársi légkörben zajlott! Ezek a tények! Váltson már lemezt!
ómió
@Nessy: Szóval, neked a tárgykör, ez efftársiasan mindig ugyanaz!? Mint, amikor Brezsnyev efftársatok szájon csókolása szokott lenni!? És mindezt csak másokra hazudva bírod tolerálni!? Nem sikerül leszállnod az efftársi mániátokról!? Nem megy a "lemezváltásod"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.