Ma Magyarországon a leghiteltelenebb ember, aki 1956-os beszédet tarthat: Orbán Viktor – olvasható a Párbeszéd-ZÖLDEK közleményében.

"Orbán a leghiteltelenebb ember, aki beszélhet ’56-ról" – kemény kritikát kapott a miniszterelnök
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mint írják, a magyar miniszterelnök veszprémi szónoklata a 67 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc meggyalázása volt, hiszen egy hete Pekingben az ’56-ot leverő szovjet rezsim szellemi utódjával, Oroszország háborús bűnös elnökével, Vlagyimir Putyinnal tárgyalt – egyedüli európai politikusként –, fejet hajtva, majdhogynem bokázva Szergej Lavrov külügyminiszter előtt. És hogy ezt tetézze is Veszprémben, a négy évtizednyi szovjet megszállásra utalva kijelentette: "Úgy kellett táncolnunk, ahogy Moszkva fütyült" – a helyzet az, hogy Orbán most is ezt teszi.

Az ellenzéki párt szerint elképesztő az a cinizmus, ahogy az országunkat újra az orosz érdekszféra részévé, gyarmatává tévő Orbán – a valóságtól elzárva, válogatott tapsolók előtt – ’56 kapcsán a "hazaárulókról" és a "szabadságról" beszélt (bármit is értsen alatta), és hogy ismét olyan csoportok és intézmények ellen uszított, amelyek az európai értékeket, a demokráciát, a jogállamiságot testesítik meg.

A miniszterelnök elnyomó rendszerek kiszolgálójává, szabadság- és jövőellenes vezetővé vált, aki képtelen reagálni a ma kihívásaira – közölte a párt.

Forrás: OS-MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Emlékszem 1956 okt.23-ra a Bem térre, ahol az volt a kérdés: Rabok legyünk, vagy szabadok! Szabadok a szovjetek távozása után. Nem mentek, inkább nov. 4.-én még jöttek, és feldúlták a fővárost.
Emlékszem 2006 okt. 23-ra. amikor Orbán beszéde után a vandálok feldúlták a belvárost.
És a mai nap? Az ország miniszterelnöke a Veszprémbe buszoztatott, kordonok közt, ellenőrzés után beengedett hívei előtt felolvassa a napi politikai propagandát. Előtte pár nappal meg Putyint parolázik, Lavros előtt hajlong.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
én arra lennék kíváncsi,hogy mit lépne a viki tolvaj ,ha hirtelen csaucseszkus helyzetbe kerülne ...,mert elöbb -utóbb része lesz benne! a történelmük során már párszor elöfordult a nehéz magyaroknál ,hogy hirtelen rövid idöre megjött az eszük mint a nehézfejü román rokonaiknak ...
Nessy
Emlékszem 1956 okt.23-ra a Bem térre, ahol az volt a kérdés: Rabok legyünk, vagy szabadok! Szabadok a szovjetek távozása után. Nem mentek, inkább nov. 4.-én még jöttek, és feldúlták a fővárost.
Emlékszem 2006 okt. 23-ra. amikor Orbán beszéde után a vandálok feldúlták a belvárost.
És a mai nap? Az ország miniszterelnöke a Veszprémbe buszoztatott, kordonok közt, ellenőrzés után beengedett hívei előtt felolvassa a napi politikai propagandát. Előtte pár nappal meg Putyint parolázik, Lavros előtt hajlong.
Nessy
@Pegero: Akkor ezek szerin két Deák tér vplt Budapesten. Zsernyák nem igenvolt, de az útjavításhoz készített kockakő bizony repül, és nem magától. Nem sokkal később már borultak a telefonfülkék, égtek a kukák. ! A "felvonuló úriemberek" meg ki a farkát, ki a meztelen ülepét mutogatta közben.
koszpeko
@Pegero: Te degenerált szar vérnarancsos rohadt szardarab.
Kit gyilkolt meg Dobrev Klára?
Baszod nálatok a -20 iq követelmény?
Menőmanó
@Őrnagy: 13 éve egyfolytában uralkodik a horda, letilthatták volna Dobrevet. Nem tették meg, akkor kuss legyen. Akkor olyan politikai szerepet vállal amilyet akar.
Kell nektek a Gyurcsány család mint egy falat kenyér.
frank
Ezt mondják a húgyagyú mocskos liberálbolsik. Akiknek halvány fingjuk sincs,hogy a Szovejetunió
és Oroszország más fogalom.
De azt sem tudják,hogy Dobrev Klára egy igazi gyilkos családfáján óbégat.
kereső
Álljunk meg egy röpke pillanatra! Arra kérem @Maccskam@frank,@a kiszolgált obsitos Őrnagyot, hogy most akkor kezdjenek el beszélgetni kövér lászlóról-és az ő kedves családjáról, pokorni kedves apukájáról, azokról a mai fideSS-és kormánytagokról akik büszkén viselik a "munka érdemrendet", azokról akik a minap orosz kitüntetéseket kaptak, azokról -akik mostanság immár visszaforditva az idő-és a történelem kereklt szuverenitásról és "szabadságról" hadoválnak- miközben szőröstül-bőröstól éppen eladják az ország természeti kincseit, és épitett történelmi örökségét. Ja, és kezdjenek el beszélgetni lévai anikóról, és kedves családjáról-az édesapjáról.
És kezdjenek beszélgetni a Kárpát-aljjai magyarokról, akik szülőföldjük.-és hazájuk védelmében éppen úgy harcolnak az őket megsemmesiteni vágyó orosz birodalom ellen, mint 1956 magyarjai.

Ne mérjünk már kettős mércével- beszéljenek kérem arról, hogy az unió-és nató önkéntes!!! tagjaként Magyarország hogyan lett szószegő, és a két szövetségi rendszer árulója orbán és a fideSS által.

Na, majd ha ez is megvan, akkor talán hitelesebb is lehetne az ide hányt megállapitások sora.
jáger laszló
Dobrev Klára
Szülei
Apja bolgár közlekedési mérnök
Anyja közgazdász
1,ik sem politikus
csak ennyi
barátilag
J,L,
kereső
@Maccska: Irtam, majd ha azokról is beszélgetsz, akiket felemlegettem- akkor, majd talán hiteles leszel. Addig csak egy szófosó gerinctelen, erkölcs nélküli @maccska vagy.
kereső
@Maccska: Én irjak? Irjál te! Ti mindent is tudtok Gyurcsányról, Dobrev Klára apjáról/anyjáról- nem úgy illenék, hogy a vezetőitekról is legalább annyit tudjatok?
csak úgy....
A Nyugat utolsó árulója, a keleti nagyhatalmak csicskása, akinek még Putyin előtt sincs becsülete www.youtube.com/watch?v=Eupzk11QNeg
Nessy
@KisTehen: Ha azok lettek volna, nem hitték volna azt, hogy Szuezben vannak!Nem lehetett őket meggyőzni, hogy az Magyarország és Budapest.
kereső
@Maccska: Lévai Anikó apja valószinúleg!!! az ávh és a III/III ügyosztály besúgója volt. (csak azért irtam ,hogy valószinúleg, mert ezt irtad Dobrev apjáról- Lévai papa meg bitzonyitottan az volt).
1956-ba is mindenki!!! katona volt, mint 1919-ben- akit besoroztak, minta "pufajkás Horn Gyula, aki sorkatokatonaként lett államvédelmi ezred tagja. Az egyik bűn!!!, a másik meg nem- és nem Horn Gyula, meg az Apró család bármely tagja kapott Szoc hazás kitüntetést 1956-ért.
jáger laszló
Hitelesen az tud 56-ról beszélni aki ott volt és átélte nemcsak olvasta,vagy hallott róla
Én már éltem,de nem éltem át...
Orbán 63-ban született,ergo csak olvashatott róla amit a saját kútfőből kiegészít,de ez nem hiteles!
Erről ennyit
barátilag
J.L.
ómió
Na, majd az efftársak meghazudják nekünk! Forradalmunk eltiprására senki nem tudott "hatékonyabban" szovjeteket idehívni, mint azt a tetvesboolsi eleik tették!
Yoda69
@ómió: Nemtudom mit rinyalsz bolsi. A fonokod haverja megmondta a frankot: 56 naci lazadas volt, amire O1G-nek semi ellenvetese nem volt. Sot elment Pekingbe talalkozni putyinnal, es a haboru kirobbanasa ota egyetlen Unios vezetokent kezet fogott a faszparasztja a haborus bunos, korozott diktatorral.
nezelodo
Elvihette volna a vezér Veszprémbe a házmesterét, hátha eszébe jut a a helyieknek a családjáról, hogy kik voltak többek mellett akkor a megyei pb tagjai, akik aláírták azt a népbíróságnak írt levelet, melyben kevesellték a Brusznyai tanár úrra kirótt életfogytiglant, kérvényezve a súlyosbítást.
kereső
"Valami ehhez nagyon hasonlóra emlékeztet az, ami múlt héten történt. Csak te nem Moszkvába repültél, hanem Pekingbe, és ott árultad el az ukránok szabadságharcát annak a keleti kommunista brigádnak, amelyhez több mint egy évtizede dörgölőzöl. Meg tulajdonképpen az egész Európai Uniót ezüsttálcán, 30 ezüstért szolgáltad fel az éppen aktuális Szovjet Birodalom és a Kínai Kommunista Párt vezetőinek. Miért is cserébe? Miért is? Azt mondod: Moszkva tragédia volt, Brüsszel egy rossz paródia? Hogy úgy kellett táncolnunk, ahogy Moszkva fütyült, de ha Brüsszel fütyül, akkor úgy táncolunk, ahogy mi akarunk, és ha nem akarunk, akkor nem táncolunk? Mi van? Hát te most is csárdást jársz a véreskezű agresszor füttyögésére, jóember! A többi helyes: közben Brüsszelre szarsz nagy ívben magasról és vastagon. Neked csak a keleti diktatúrák parancsolhatnak, a saját szövetségeseinket – akik egyébként annyit akarnak, hogy tartsd be a jogállamisági feltételeket – hülyére veszed és elárulod. Mert neked ez az érdeked."
kolozsvaros.com/2023/10/24/dobbenetes-hogy-ezt-nekunk-olbe-tett-kezzel-vegig-kell-hallgatnunk/
kereső
@Maccska: 12:49 Ti már akkor is "dobreveztetek", meg gyurcsánynéztatok, amikor DK nem volt még politikus.Persze azt lehetett, már akkor is. Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
jáger laszló
Szerencsére a magyar ME-t a parlament választja és nem 1s Nagyreményű véleményformáló szerencse lovagok botcsinálta katonatisztek!!
Véleményük természetesen lehet,mint mindenkinek,de ez nem jelent semmit!
Ebben a kérdésben nem kompetensek,de még csak nem is rendelkeznek döntési jog és hatáskörre !!
Remélem ezzel ők is tisztában vannak
Ha nem,akkor nagyot fognak csalódni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
@Őrnagy: 14:09 Ugye nem zavar senkit, hogy apró antal az után kapta meg a "teljhatalmat", amikor már lezajlottak a Kossuth téri tömeggyilkos események? Mert az után váltották le gerő ernőt is. Egyszóval időrendben fér bele az eseményekbe.
És akkor tanulmányozd ezt is- epa.oszk.hu/00000/00018/00279/pdf/EPA00018_hadtortenelmi_2018_ksz_226-248.pdf
kereső
@Őrnagy: Egy a bökkenő- ha végig tudod olvasni a belinkeltet(nem sok 26 oldalnyi kutatási anyag), mindez a sortúz után történt. A Kossuth tériek követelése akkor elsődlegesen gerő ernő eltávolítását követelte.
Az állitást" Nem véletlen, hogy az 1956-tal foglalkozó történészek közül több jelentős kutató a Katonai Bizottság tagjait, és annak vezetőjét tartja az '56-os sortüzek fő felelőseinek."- az általam linkelt kutatási anyag sem cáfolja , minden esetre az kiderül belőle, hogy az itt állomásozó szovjet csapatok vezérkara nem örült a "barátkozásnak", és tüzelésre utasitotta a tankjait. Az is érdekes, hogy az első sortüzek nem is a tüntetőkre irányultak, hanem a tankokra.
kereső
@Őrnagy: Ki az a nagyon hiteles államtitkár-név szerint???
Nanya
@Őrnagy: HA HÜLYE VAGY MENJ ANYÁDBA !
jáger laszló
Nem mellékesen +jegyzem,hogy az 1más leanyázásának ,lekomcsizásának semmi közre a szülők nemi szerepéhez, kommunista .marxista ideológiához,etikához!! De igenis köze van a bunkósághoz,paraszti jellembeli hiányossághoz!!
Ezen nem ártana változtatni elvtikéim!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
koszpeko
@Őrnagy: @KisTehen: @Maccska: @Pegero: @Philip Marlowe: @ómió:
Szopjátok csak vitya faszát.
Vitya meg szopja putyko faszát.

Úgy hogy kuss legyen 56ról fidkányok.
ómió
@koszpeko: Tempózz egyet a bolsi latrinában! Ahova téged anno anyád pottyantott! Odavaló vagy!
ómió
@Yoda69: Gyagyás! Nem elég, hogy már a saját tetvesbolsi efftársaid felismerésére is képtelen vagy!? A bolsi latrinában való uszkálásodon túl, már csak a tetvesbolsi hazudozásaidban "maradtál otthon"!?
telegdilaci
@m73:Valójában teljesen hiteltelen,attól aki 2007-ben még azt nyilatkozta hogy nem engedünk a Kelet szorításának,miközben az Európai Országok vezetői közül Orbán a Putyin legnagyobb kebel barátja!
Nanya
@Őrnagy: Hogy mit csinálj velem? Mit is?
Hát nyald ki a seggem !
rakitics41
Hogy mennyire hiteltelen lett Ó.Viktor mi sem jellemzi jobban mint az, hogy egy fővárosi kerültben felszólították a helyi fideszes képviselőket hogy tartsák távol magukat az 56-os események megünneplésétől!Ilyen felszólítást még senki nem kapott,és ezt Orbán Viktor Moszkvával kapcsolatos baráti magatartása miatt és az Oroszországban megjelent tankönyvben írtak és annak szótlan elhallgatása miatt kérték a rendezők.
Sámannus
Ki csámcsámcsog? A picsámcsámcsog. Ez a fószer pont olyen ahogy magát putyin előtt illegette, a fasza biztosan felállt tőle! Mondanám én is kapd be a cumis üveget ne feszengj, Ha már oda mentél lehullott a lepel te csak egy hitvány pénzéhes foschtalicska bűnöző vagy, akit kurválkodáson kaptak, és velünk fizetteted meg a faxságodat te kibaxott gazember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.