Szijjártó Péter hajnalban jelentkezett be a repülőtérről, és máris Minszkbe utazott, majd Grúzia, végül Belgium felé veszi az irányt ma. 

Szijjártó hajnalban élőben bejelentette és azonnal gépre szállt – Az egész napot meghatározza

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Hamarosan indulunk Minszkbe, ahol az eurázsiai konferencián a béke ügyének fontosságáról fogunk beszélni, majd ezt követően délután Georgiában mára Kelet-Nyugat együttműködés és az enerigabiztonság kérdése lesz napirenden, este pedig a magyarok egy jelentős részének figyelme Belgium felé, Genk felé fog fordulni, ahol a Ferencváros a soron következő Európa Konferencia-liga meccsét fogja játszani

- részletezte Szijjártó Péter.

Öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros-Genk futballmeccs helyszínén csütörtökön Belgiumban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a magyar szurkolóknak – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mérkőzés reggelén Budapesten.

A tárcavezető azt közölte, mielőtt útnak indult volna Minszkbe, hogy a labdarúgó Konferencia-liga esti csoportmeccsén 530 magyar drukkerre számítanak a szervezők, akik közül 190-en bérelt repülőgéppel érkeznek, míg a többiek egyénileg oldják meg a kijutást.

"Egy konzul kollégám már a Liege-i repülőtéren fogja várni a magyar szurkolókat. Négy konzul kollégám pedig a stadionban fog szolgálatot teljesíteni"

– tudatta.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint, ha bármilyen ügyes-bajos dolguk van, vagy segítségre szorulnak a szurkolók, akkor a diplomatákat a +32 490 01 42 87-es ügyeleti telefonszámon lehet elérni.

A miniszter aláhúzta: a vendégszurkolók a stadion melletti vendégparkolóban kell, hogy gyülekezzenek, ahol majd a vouchereikért cserébe megkapják a mérkőzésre szóló jegyeket.

"Reméljük, az egyetlen bosszúság a mérkőzés kapcsán az marad, hogy a csapatot szállító repülőgép tegnap később indult és később is érkezett, de reméljük, hogy ezentúl már csak jó hírekről tudunk beszámolni" – fogalmazott.

"Az odautazóknak biztonságos megérkezést és jó szurkolást kívánok!" – jelentette ki.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Minszk mint Fehéroroszország...
Ez sem ért meg semmit...vagy nem is akar... megtiltotta neki a Lavor az értelmet...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Minszk mint Fehéroroszország...
Ez sem ért meg semmit...vagy nem is akar... megtiltotta neki a Lavor az értelmet...
kereső
@Béla333:" Minszk mint Fehéroroszország..."- és eurázsiai!!! konferencia, a békke jegyében. Putyin is ott lesz- mert lavrov biztosan.
444.hu/2023/10/26/putyin-szerint-elfogadhtatlan-amikor-oregek-nok-gyerekek-egesz-csaladok-halnak-meg-emberek-szazezrei-maradnak-fedel-elelem-viz-aram-es-orvosi-ellatas-nelkul

természetesen Izrael-és Gáza kapcsán.
Toller Béla
Nincs szükség erre a beteg, kórosan izgága faszra ! Vigyétek egyenesen Belgiumba, ott ássátok el, és többé ne is beszéljük róla ! Jó ? A pénzt meg fizessétek be az Oltalom számlájára !
izéke
Most viszi azt a pénzt putyinnak amit a kínai találkozón parancsba adott putyin és amiért izgága volt orbán...
Eladott Ország
"Fehéroroszország támogatja az Ukrajna elleni orosz katonai agressziót. Lehetővé teszi Oroszország számára, hogy ballisztikus rakétákat lőjön ki a fehérorosz területről, engedi az orosz katonaság és a nehézfegyverek, tankok és katonai járművek szállítását és áthaladását az országon. Engedélyt ad az orosz katonai repülőgépek számára, hogy átrepüljenek a fehérorosz légtér felett Ukrajnába, illetve tankolási lehetőséget biztosít az orosz katonai járművek számára, és lehetővé teszi, hogy orosz fegyvereket és katonai felszereléseket tároljanak az országban." Csirkefejű hülyegyerek, az EU nem ismeri el a fehérorosz elnökválasztás eredményét, csak hogy tudd!
Clavigo
Minden liter kerozint megèr ez lófejü senki,,a hülyéknek,, ,,hát még nekünk,adófizetőknek..
human
Szaladgál mint egy mérgezett egér. Átgondolt, higgadt külpolitika kellene.
Eladott Ország
Tíz évig kellene nevelgetni egy városi erdőt, hogy elnyelje azt a szén-dioxidot amit egy év alatt repült el Szijjártó Péter. A fák ültetése helyett nem lehetne inkább a szennyezés okát eltávolítani? Egy gödröt könnyebb ásni, mint 880-at. Repülős Gizi is így dolgozott. „Szijjártó annyit repült 2023-ban, hogy már szeptemberre megvolt a Föld–Hold távolság.”
balos
@Horizont: Ezek a SA szurkolók miatt lassan többen fogják kisérni őket,mint ahányan jegyet kapnak az adóforintjainkból!A kibaszov okosban megoldja!
Giovanni Alba
"Öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros-Genk futballmeccs helyszínén csütörtökön Belgiumban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a magyar szurkolóknak – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mérkőzés reggelén Budapesten."
Némileg morbid ötlet, rendezzünk focimeccset Izraelben, akkor talán haza juthatnak a kint rekedtek.
Maccabi Haifa - UTE
balos
Olcsóbban megúsznánk,ha kulaügyiminiszter,aki álnéven kaka-dudu,gyalog teljesítené a feladatát!Még szurkolnák is,hogy odaérjen időben a "vályúhoz"!
Menőmanó
Hű de sűrű napja van a pattogó kutyaszarnak, előbb Minszkbe megy fingot reszelni, leszopja Lavórt, Grúziában nyélbe üt egy pénzmosást, aztán este a Zsuzsival...izé Dzsudzsival szerelmesen összebújik a meccsen.
Remélem a brüsszeliták rommá verik a semmirekellő luxus falábúakat.
Qqberci
Jó is egy ilyen magánhasználatú nemkormánygép...
kereső
Egyre jobban úúúúúúúúúúúúúúúútálom a focit!
namihami
Mert EZEKRE a ""szurkolókra"" egyébként is célszerű nagyon(!!!) vigyázni! A legtöbbje már 2006-ban is bizonyító obsitos! És azóta is csak tovább hülyültek!
telegdilaci
@Béla333:Ezek a drukkerek azzal a Magán géppel repkednek amelyikkel Orbán és Szijjártó is szokott,közpénzből,miért nem mennek menetrend szerinti járattal,már átragadt rájuk a nagyzási hóbort?
telegdilaci
@Béla333:Remélem nem úgy fogtok táncolni ahogy Minszk fütyül,azért jó lesz vigyázni a Szuverenitásunkra,ne hagyjunk a szorításuknak!
rakitics41
Juj!Most mi lesz Vele?Hogy száll le ha egész nap itt repked felettünk, lesz ereje leszállni?Hogy ez az ember mennyit dolgozik, egész nap csak repked!Lehet hogy már a földön nem is érzi jól magát, mert ő a tiszta magaslati levegőhöz szokott, itt a földön nálunk meg csak az aksi gyárak agyon szennyezik a levegőt!Mi után ennek a helyzetnek az előidézésében jelentős szerepe van és volt, lehet hogy előre edzett repülni?
gina
A buzi békegalamb ,, ezzel a nyomorék fejjel ??? hahahahahhahah
bence
@kereső: ! Pedig Putyin ezt csinálja Ukrajnával ! Hogy ennek is minden a pofájához fér mint orbánnak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.