A föld azé, aki megműveli, és "vissza fogjuk venni azoktól, akik azt csak ellopták a magyaroktól" – mondta Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció hétfői, online is közvetített nyíregyházi rendezvényén.

Az EP-képviselő arról beszélt, hogy a 19. század vége, a 20. század eleje szinte a magyar mezőgazdaság virágkora volt, mert Magyarország volt Európa éléskamrája.

Az elmúlt 13 évben azonban nemcsak Lengyelország, de Románia is lehagyta Magyarországot a mezőgazdasági termelés teljesítményében – mondta.

Az okokat kereső politikus kijelentette, a kormány nem vállal felelősséget azért, hogy "tönkretette" az ágazatot.

Brutális bírálat érte az Orbán-kormányt: "Egy olyan kormány ül a nyakunkon, amelynek nem számítanak azok a milliók, akik egész nap gürcölnek"

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az agráriumban szociáldemokrata fordulatra van szükség, aminek az egyik alapgondolata az, hogy "hagyjuk abba végre az ellenséggyártást" – érvelt. Hozzátette, a kabinet vidékfejlesztési és mezőgazdasági politikája azonban kimerül abban, hogy "mindenki mindenkiben ellenséget lát".

Egy olyan kormány "ül a nyakunkon", amely kizárólag a milliárdosok, a multik, a nagy vagyonnal és hatalommal rendelkezők érdekeit nézi, amelynek nem számítanak azok a milliók, akik egész nap "gürcölnek"

- hangsúlyozta. A politikus hozzátette: a mezőgazdasági támogatások hetven százalékát a legfelső tíz százalék "nyúlja le".

Az egyik legnagyobb gond az, hogy a mezőgazdaságban az embereknek "mérhetetlenül alacsony bérekért" kellene napi 14-16 órát dolgozni

- mondta Dobrev Klára, aki tisztességes béreket ígért az agráriumban.

A klímaváltozás nem a jövőben fog megtörténni, hanem most, ezért fel kell készülni a szélsőséges évekre, a vízözönökre, az aszályokra, az újabb kártevőkre – hangsúlyozta. Dobrev Klára leszögezte, hogy a fejlesztési pénzeket arra kell fordítani, hogy a magyar agrárium az elkövetkező évtizedekben is versenyképes maradjon, és meg tudjon felelni a klímaváltozás miatt kialakult új követelményeknek.

A magyar vidék bezárult, mert bezárták a lehetőségeit. Egy kis faluban lakni egyet jelent azzal, hogy az ember rengeteg dologról lemond, ennek köszönhető az, hogy ürülnek ki a falvak – tette hozzá.

A DK azt szeretné, hogy a nagyvárosokban és a kis falvakban élők ugyanolyan lehetőségekkel rendelkezhessenek – mondta az EP-képviselő.

Forrás: MTI

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
AZ egyik kedves barátom nagy zöldségtermelő. még bírja, de elmondása szerint már az utolsókat rúgja. Támogatást, nem keveset, kaptak a környék nagy gazdái, akik jó pár ember foglalkoztatásával hatalmas méretű területen nagyüzemi gazdalkodást folytatnak. Milliós gépekkel és hasonlóakkal és persze visszacsurgatással működnek. Neki, aki kéz igényes munkához, megfizethető munkaerővel kellene a piacon a nyugati behozott zöldséggel megküzdeni, egyszerűen egy tízemeletes ház magasságából van lesz@rva, nemhogy támogatva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
AZ egyik kedves barátom nagy zöldségtermelő. még bírja, de elmondása szerint már az utolsókat rúgja. Támogatást, nem keveset, kaptak a környék nagy gazdái, akik jó pár ember foglalkoztatásával hatalmas méretű területen nagyüzemi gazdalkodást folytatnak. Milliós gépekkel és hasonlóakkal és persze visszacsurgatással működnek. Neki, aki kéz igényes munkához, megfizethető munkaerővel kellene a piacon a nyugati behozott zöldséggel megküzdeni, egyszerűen egy tízemeletes ház magasságából van lesz@rva, nemhogy támogatva.
tothjani
A kormányt a termelők és a melósok nem érdeklik, nekik fontosabb hogy néhány tucat ember nemi identitásával foglalkozzanak, mert ebben az országban már csak ez az egy probléma maradt. :(
qunta
nagyon szegény azaz ember aki még ígérni sem tud. amikor nincsenek hatalmon fűt-fát ígérnek, amikor + hatalmon voltak ők is szartak az emberekre, de ráadásul még az országot is csődbe vitték.
Nessy
@qunta: Tessen mondani, most nincs már több negyedéve technikai csőd?? Hányszoros is az államadósság 2010-hez képest?? Viszont jó az "oligarcha és kegyenc" termés!
lusta
@qunta: Jaj de elteccett felejteni. 2010-ben a Merkelle való találkozás után a sajtájon egyébről sem beszélt a felcsúti kis pocakos zsebcézár, hogy az előző kormányok világbajnok válságkezelést hajtottak végre.
qunta
@Nessy: még nincs technikai csőd - remélem nem is lesz. én nem vagyok fideszes és nem is leszek /sok okból/. ahogy szokták mondani minden jó ami történik a kormány érdeme minden rossz az ellenzék bűne
Nessy
@qunta: Pardon grácia árva fejemnek! Recesszió akartam írni. Technikai csőd Oroszországot fenyegeti!
csak úgy....
@Shikari: @qunta: @KisTehen: ...tehát ti vagytok azok a gondolkodásra képtelen csöcselék és nem a viktor indiai honfitársai,ahonnan a gyözike is származik .. :)
a honfoglaló magyaroknak leesne az álla a láttatokra ...,ti buta mischlingek!
Yoda69
@Nessy: @qunta:
Technikai csőd alatt azt értjük, amikor az állam már képtelen fizetni a kozuzemi számlákat, az állami cégek tartozasait és az állami dolgozok fizetését.
Teljes államcsod pedig az amikor már a külső tartozasokat se fizetik.
Jelenleg részleges technikai államcsodben vagyunk már elég régóta, hiszen orbanek nem fizetek a kórházak és közmű cegek tartozasait, a dolgozók bérét befagyasztottak vagy csökkentették. És akkor még nem beszéltünk a közel 5 ezer milliárdos hiányáról amit szintén orbaneknak kéne befizetni.
NKF
Mind a hárman elmehetnek a bús p...ba!
Yoda69
@sgl:
Jogos az ellenzéket ért bírálatod, de azért azt se felejtsd el az ellenzéknek annyi ereje van, amennyit a választok adtak nekik. Ha valaki felült a fideSS hazugsagainak, és hogy 12 év rablás után még mindig nem látja mi folyik itt, nos az az ember ugyanúgy bűnös mint maga a tolvaj fideSS bagázs.
kereső
"Épp az októberi inflációs adat publikálásának idejére sikerült egy régóta tervezett beszélgetést megszervezni Zsiday Viktorral, de nem véletlen, hogy a 9,9%-os havi mutató kibeszélése lett a beszélgetés legkevésbé domináns része. Ami viszont azóta is motoszkál a fejemben, hogy nagyjából egyetértettünk abban, hogy a hazai gazdaság fő problémája, hogy nincs igazán érdemi javulás a munkaerő termelékenységében (azt már csak én teszem hozzá, hogy valójában a 2010 előtti évtizedben kétszer olyan gyorsan javult a termelékenységünk mint a Fidesz kormányzása óta, ebben tehát kifejezzen lerontani is sikerült a teljesítményünket). Emellett abban is egyetértettünk, hogy a legfőbb akadálya a termelékenység további érdemi javulásának, hogy azt nem lehet szimpla pénzszórással előidézni, hanem hosszabb távú fejlesztéseket kell végrehajtani olyan területeken, mint az oktatás, a vállalkozási környezet, a jogbiztonság, transzparencia, amivel meg nehéz választásokat nyerni, mert évtizedekkel később látszódik csak a pozitív hatása. Mindezt átgondolva már csak azt nem értem, hogy ha a Fidesz kormányzati kommunikációja azt sulykolja, hogy azért jó a lassan 14 évnyi Fidesz kormányzás, mert hosszútávú politikai stabilitást ad az országnak, akkor hogyan lehetséges, hogy pont ez alatt az időszak alatt nem sikerült a hosszabb távú gondolkodást elsajátítani és a reformokat végrehajtani és lett sokkal rövidtávúbb a politizálás Magyarországon, mint bármikor előtte. "

/Oszkó Péter/
Menőmanó
A magyar földeken csak terület alapú támogatás terem, meg újabban akkugyárak tömkelege.
Más országok ültetni is szoktak a földbe növényeket.
CsipkeRózsa
Ilyen miniszterelnökre volna szükség:

"Száműzték a történelemből az első polgári származású magyar miniszterelnököt"

index.hu/belfold/2023/11/14/wekerle-sandor-wekerletelep-miniszterelnok-kormany-evfordulo/
Yoda69
@sgl:
A propagandaval csak a lusta de legfőképp buta embereket tudják meggyőzni. Nem véletlen hogy Orbánnak aluliskolazott gyagyas szavazogepekre van szüksége, akiket 4 évente megcumiztat egy kicsit és azok a feleszu idióták ragyogó arccal adják szavazatukat a hoherukra.
Sajnos a Klubradion kívül már alig van elektronikus média ahol pártatlan hangot lehetne hallani. Így nehéz a valós híreket eljuttatni az agymosott birkataborhoz. Ezt valóban jól atlatta orban
jáger laszló
Folytatódik a politikai purparlé!!
Ennek LNÉre ez még nem brutális!!!
Ehhez vagyunk hozzászokva...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csizmás Kond
...hmm...nem úgy látszik hogy a képen lévőek is gürcölnének...tehát nem magukról beszélnek
Aki Én
@Őrnagy: És Hatvanpusztával mi legyen, te agyhalott balfasz? Meg az MSZMP párttitkár családjával???
Valami olyan valószínűtlenül buta, egysíkú, szarkeverő, ostoba, húgyagyú gyagyás vagy, hogy az valami borzalom. De hova a faszba sztárolod magad, mi a faszra szerepelsz ennyit?
Aki Én
@Őrnagy: ...megvezethető, hülyíthető, uszítható, buta egy orbánista féreg vagy, ez már biztos.
troppauerhumer
@Őrnagy: 6ökör Valami érvet esetleg erre ? ja az nincs . Hát egy biztos Fletóval riogatva lehet hülyíteni azt az egyetlen agysejtűeket.Mindig
megállapítom, hogy Orbán kiváló nemzetmegvezető.Nem Fletó az ellenség hanem Orbán és FideSSmaffiája ,ha nem lenne ennyi buta ,magát nemzetthy lózungokkal,ellenségkreálással-Gyurcsány-Brüsszel-Soros -stb. -elhülyíteni hagyó ember Orbán ,de a FideSS se létezne.Nem Fletó nem MZP ,Karácsony szavazta meg Orbántvés nem a 3 millió elhülyített szavazó a tükörbe kéne nézni,és a szavazók aki finnyásan :ez se jó,az se jó,távolmaradtak ők hol voltak
? Ők döntöttek ,ők szavaztak Orbánt hatalomba .Nem Gyurcsány tette tönkre az országot! Játsszunk el a
gondolattal egy pillanatig, hogy Gyurcsány és a DK eltűnik. Kérdezem, hogy ettől hirtelen tehetségesebbek lesznek, megtáltosodnak a
jelentéktelen kis pártok? Varázsütésre hirtelen lesz víziójuk, sokakat megérintő politikai üzenetük, tehetséges politikusaik, alulról
felépített, kiterjedt hálózatuk? Netán Gyurcsány és a DK az akadálya annak, hogy elkezdjen felpülni
egy erős civil szerveződés, ami idővel párttá tudja kinőni magát? Fletó a pártját a DK -t építgette immár több mint egy évtizede és tetszik ,nem tetszik Orbán leváltásához a DK tagsága és szimpatizánsai nélkülözhetetlenek .Nem kellene a saját tehetetlenségünkért másokat okolni, bűnbakokat kijelölni.
Egyébként egyetlen politikus aki kimondta az igazságot
. Ezzel csírájában fojtva el annak a lehetősége is, hogy itt valaki
igazat mondjon.
troppauerhumer
@Őrnagy: 6ökör.Kizárólag a segítségnyújtás vezérel ,csak a tények
kedvéért: A Gyurcsány-kritikák alfája és omegája az őszödi beszéd. Jobboldali
nézetek szerint itt Gyurcsány bevallotta, hogy hazudott. Megjegyzem, ne gyere nekem az öszödi beszéddel,se az IMF -el,se a trükkök százaival ,de a 23 millió románnal se ,mert hülyét csinált a propaganda a buta népből ,Orbán -Navracsicska és az egész FideSSmaffia vezérkar tudja ,hogy hazudnak ,semmi nem igaz belőlük,szívesen kiállok bárki ellen érvekkel,tényekkel,számokkal bizonyítva ,mégis szemrebbenés nélkül belehuggyoznak a vezéri
hogy Orbán ama állítása, hogy Gyurcsány a költségvetési hiány számairól nem igaz, ez maga a hazugság.
A FideSS végig és azóta is hazudta:Meghamisították a költségvetési adatokat, fals adatokat adtak, csapdába csalták őket...miközben az egész tróger FideSsbanda Navracsiccsal aki kérdezte is Veress Jánost tudták ,hogy hazugságot terjesztenek,de az akkor és jelenlevő birkanépnek csak from Hobby
- aradebil" a szellemi képességei egy amőbáé. Ezért van az, hogy amikor benyögi a paraszt részegen a
tahóságát, akkor nem bocsánatot kér, hanem behazudja, hogy feltörték a Facebookját-A 2010-es fidesz kétharmad a birka népnek köszönhető, amit
egy szándékosan félremagyarázott beszéddel meg tudott tetni az a fidesz,nem a politikusi béréből él mert azt jótékonyságra
fordítja.ezek a FideSS néphülyítő propagandája .Ehelyett: Gyurcsány az
oka!tényleg a hülyék országa Magyarország,hiszen a java Gyurcsányban látja minden rossz okozóját...egyedül a magukat elhülyíteni hagyó
szavazóknak köszönhető...az Öszödi beszéd után egy gazdaságilag egyensúlyba hozott rendbetett országot hagytak Bajnaival ..az öszödi
beszéd után a fidessnek soha nem lett volna szabad győznie,erre kiderült,hogy magyarország az ostoba haszonlesők országa, ,
mintha 16 év Orbán nem lett volna..
troppauerhumer
@Őrnagy: 6ökör..Ha az ősződi beszéd nyilvánosságrahozatala
után Gyurcsány lemondott volna , akkor a Fidesznek nem 2/3-a lett volna, hanem 4/5-e...A fidesznek mindegy, hogy
ki, csak legyen mindig ellenség,akitől a Kedves Vezető megvéd. Volt az már Soros, megy Gyurcsány, meg Brüsszel...Miért, azt gondolod, hogy ha
GYF ma meghalna, akkor a fidesz-kommunikációna?A választók politikai emlékezete olyan mint aranyhalé
troppauerhumer
@Őrnagy: 6ökör..Aranyhal is olyan , amire körbe ér az akváriumba elfelejti hol járt ... Magyar nép is hasonló ezek szerint , már nem számít a korrupció , nem lényeg hogy eladják a földet , kizsákmányolják a népet , nincs elszámoltatás , nincs rend , nincs egészségügy , nincs normális megélhetés , de van Gyurcsány ,Soros,szankció,háborús infláció és van újra tapsoló finnyás birka ,de látom meggyőzött,én már nem akarok ilyen kreténeket
győzögetni,az ellenzék mi vagyunk , mind összefogva ,annyian amennyi kiállunk a közös ügyért,ha nem fogunk össze,kirekesztünk másokat ,abba a rohad tükörbe belenézni a történelemben sose volt képes összefogni a magyar,de mindig másban találta meg a hibást-magasan nyerne a FideSS a választáson,mert a szolgalelkű,tunya,finnyás,nekem ez se jó,az se jó mert Dobrev,mert Gyurcsány,mert Momentum,mert szoci,mert Párbeszéd,de összefogni az nem nép csak"röfög és zabálja a moslékot,miközben nincs rendes oktatás,nincs EÜ,sz.rt se ér a pénzünk,az EU élén az infláció,a szegény még szegényebb,az Orbán pereputtya,a NER strómanok még gazdagabbak,nincs jövőkép,egyre kevesebb a magyar,de mégis választáskor távol marad,vagy mert Soros,LMBTQ,Gyurcsány,gonosz EU lesz.pja Vityát,hát mit várjunk egy ilyen jobbágy-szolgalelkű ork néptől -,az engem már nem érdekel ki ,hogyan bassa el a saját jövőjét,de ,hogy ezzel a gyurcsányozással,a mindig más a hibás ,ti teszitek tönkre az országot ,elcseszitek az unokáink jövőjét azért egyszer felelnetek kell.
Csizmás Kond
@Őrnagy: Ezek olyan mint az újrahasznosított wc papír...egyik felét összekenték majd vártak hogy megszáradjon és most a másik felét akarják használni. Amikor Gyurcsányt kipicsázták mindenki helyeselt, most meg már el van felejtve és újrázni akarnak...na de ha nekik csak ez adatott meg mit lehet tenni ...:)
Csizmás Kond
@Őrnagy: Azon a korszakon minden akkor élő átesett, de az nem jelenti azt hogy annak is kell maradni.
Csizmás Kond
@Őrnagy: ...Orbán elvtársad nem hurcolt el senkit, nem juttatott koldusbotra senkit...szóval nem tudom mit vársz el tőle de azért nem kell összekutyulni a dolgokat.
A bársonyos rendszerváltás meg fényesen bizonyítja és alátámasztja, hogy nem kell senkinek senkitől bocsánatot kérni mert bát sokminden történt békésen borítottak fátylat rá.
Az én véleményem az, hogy mindent akkor kell megcsinálni amikor az ideje, és ha azt elszalasztotta valaki akkor azután nem illik hánytorgatózni mert azzal az önmagát minősíti. Egy rendszeváétás soha nem a kisember dolga volt és nem is azok vitték véghez csak őket használták díszletnek, tölteléknek vagy ki minek akarja nevezni. Rendszerváltás folyik napjainkban is, hatalmi váltás, világrendváltás, de abban nekünk csak a piszkos hozzáállás, az önfeláldozás, a nyomor a kiabálás meg minden szar jut...és itt van tudjuk létjuk de nem teszünk semmit csak hol az egyiket hol a másikat éltetjük magssztaljuk gyalázzuk...sokan máshol meghalnak nyomorognak, szétmegy a családjuk, nézik a gyerekeik holtestét...szxóval mit is csinálunk hogy a világ becsületesebb legyen ???...semmit...esetleg egymást mocskoljuk...
Csizmás Kond
@Őrnagy: ...hááááát ...azt hiszem nem egy témáról beszélünk...Orbán mikor volt az mszmp bármilyen politikai alkalmazottja ?...ésne gyere a kisztitkársággal, mert az rád is lehet mondani.
Csizmás Kond
@Őrnagy: ...ja és a vadprivatizációban a fidesznek csak a morzsa jutott...ezt bizonyítani is lehet.
Csizmás Kond
@Őrnagy: ...kisztitkárság...akkoriban az minimum volt hogy valaki továbbjuthasson. Én is voltam kisztag mert különben nem jutottam volna be a felsőbb iskolába, utána meg párttag is lettem papiron, mert különben nem lehettem volna részlegvezető...de az ilyen pártrészvétek legtöbb esetben csak a sahját haladást elősegítő hallgatagos megeggyezés volt...se nem osztott se nem szorzott.
Azt is ki merem mondani hogy bár fizettem a tagságdíjat de az elméleti párttagágon kívül ami annyiból állt hogy aláírtam egy papirt hogy betölthessek egy funkció,t sehol semmilyen aktivitásom nem volt pártvonalon, nem is kérték mertők is tudták, hogy az a fele soha nem érdekelt és így szépen csendben mindenki jól járt.
Csizmás Kond
@Őrnagy: hogy érted hogy a fideszes fiatalok patyolattiszták ?...,mihez, kikhez hasonlítva ?
A tagság soha nem egyenlő a politikai mivolttal. Tag az aki tagja egy szervezetnek de attól még sehol semmilyen beleszólása nincs semmibe, ellenben azzal aki azért változtatja párttagságát ha kell többször is hogy az csak a saját érdekét szolgálja és sehol semmilyen erkölcsi normát nem tart be...nézz körbe hány új párt , tömörülés, szervezet alakult kibukott nagykuyákból.
...és nem tudom milyen különleges védelmi ernyőről beszélsz ugyanis ha valaki fontos posztot töltött be azt mindig is védték mást meg csak számon tartottak...a többi meg propaganda.
Ezodabasz
@Őrnagy: 6ökörnagy! Sok a szöveg gyuripapagáj:))). Vállald fel bátran a mi hazánk mozgalmat... Mi a faszt vettek el tőled és a családodtól? Miért figyeltek meg? Honnan zsákmányoltátok amit "elvettek"? Ki vette el? Miért?...Vissza akarod kapni, vagy mit akarsz elérni?
Nem kell válaszolnod mert ez a te magánügyed, de ezek okozzák a vélt/valós sérelmeidet.
Csizmás Kond
@Őrnagy: Olyan rendszerváltás lett amilyent mi csináltunk, téged is beleértve...és hogy megnyugtassalak bár keresztény vagyok a hit nálam értelmi kérdés, legyen az vallás vagy párt vagy akármi. Én személy szerint pártban soha nem hittem és ma sem hiszek, viszont ha úgy látom, hogy az olyasmit tesz ami inkább elfogadható a többivel szemben akkor azt pártolom szavazással addig amíg azt elfogadhatónak tartom.
Ezodabasz
@Shikari: Neked Magyarországon buzikuss van, tetű!
Csizmás Kond
@Őrnagy: ...valahogy így volt...viszont attól még ha nem csináltál semmit se akkor is részese vagy egy rendszerváltásnak...sőt minden azutáni fordulatnak...
Ezodabasz
@Shikari: Sajnos értem...ellentétben veled. Kotródj szőröstalpú teknővájó csaholó pincsikutya!
Ezodabasz
@Őrnagy: ma, 17:44 6ökörnagy! Te leszarsz mindent és mindenkit. Eddig pontos a jellemzésed?
Akkor elárulhatnád végre, hogy mi fasznak röfögsz ide ennyi felesleges dolgot?...Hmmm?
Miért szítod a viszályt ahelyett, hogy valami értelmes megoldást keresnénk. Esetleg valami közös nevezőt ahonnan el lehet indulni! A megosztás, viszályok terjesztése, karaktergyilkosságok, megfélemlítés pont a fideSS-maffia egyetlen jól működő fegyvere(sajnos).
Ezodabasz
@Shikari: Melyik nick neveddel lehet értelmesen beszélgetni?...Ja hogy olyan nincs? Sebaj.
Két hete még Tel-Avivba küldtél haza most meg már romániába? Tudod mit? Menj a faszomba te tahó!
Ezodabasz
@Shikari: Bunkó vagy tudtad? Szaladj jutifalatért a gazdihoz! Ezért a sok munkáért már biztos jár neked egy csont.
Ezodabasz
@Őrnagy: Sajnállak te idióta, rajtad sajnos nem lehet segíteni...Szerinted mindenki olyan gyagyás és hugyagyú mint te?
Akkor szard össze magad és szarjál mindenkire de ne ugass mert nincs értelme. 1986? Mi a faszt akarsz ott vájkálni?
2023 van bazdmeg! Most kell okosnak lenni a holnapért, a gyerekeinkért és az unokáinkért! Ma csináljuk a holnapot és a jövőt te barom! A régi családi sérelmeidet nem itt a propelleren tudod megoldani vagy megérteni!
Annyit azért sikerült elérned, hogy én (is) szarok rád!
Csizmás Kond
@Őrnagy: tegnal 18:19-re...az elszenvedés ugyancsak beleegyezés...tetszik nem tetszik ...
Aki Én
@Őrnagyagyás: Lassan mindenkinek feltűnik, mennyire buta, egysíkú orbánista agyhalott vagy :)
qunta
@Nessy: +int melléfogtál. van még 1 kísérleted
Nessy
@qunta: Éves szinten nem várható pozitív eredmény! Nem én mondom!
qunta
@Nessy: A Bloomberg /elemző cég/ szerint is + lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.