Márciustól az összes helyközi járat ingyen lesz a magyar igazolvánnyal.

Ingyen vonatozhatnak és buszozhatnak a határon túli magyarok az egész országban

Illusztráció: Pixabay.com

Ingyen utazhatnak a határon túli magyarok márciustól a magyarországi helyközi járatokon – hívja fel a figyelmet a Szabad Magyar Szó. Felidézik, 2024 március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a Magyar Állami Vasutak (MÁV) kedvezményrendszerét, ami kapcsán 65 kedvezménytípusból 22 marad, életben tartva az 50 százalékos kedvezményeket, megszüntetve a 20 és 30 százalékos kedvezményeket, és kivezetve az úgynevezett pecsételős rendszert.

Megkérdezték a MÁV sajtóosztályát, hogy a magyar igazolványt használók helyzetét hogyan érinti ez a változás. Eddig számukra a könyvecske évi 4 utazást tett lehetővé Magyarországon belül, 90 százalékos kedvezménnyel. Ezt a választ kapták:

A tarifareformnak köszönhetően Magyar Igazolvánnyal korlátlan díjmentes utazásra lesz lehetőség a helyközi közösségi közlekedésben. A helyjegyköteles vonatok helyjegy váltásával, a kijelölt országos buszjáratok pedig kiegészítőjegy váltásával vehetők igénybe.

Mint mi is megírtuk, Lázár János kedden jelentette be, hogy teljesen felforgatják a korábi rendszert, megszüntetve minden eddigi bérlettípust. Márciustól csak vármegyebérlet és országbérlet lesz.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Csak nyugodtan. A tiétek az ország, a hatalom és a dicstelenség. Meg a miniszterelnök.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Csak nyugodtan. A tiétek az ország, a hatalom és a dicstelenség. Meg a miniszterelnök.
archive
Nesze neked magyar választópolgár..
Péter2
Ugye ez is veszteséget termel , így az országban élő adózó emberek kifizethetik a bozgorok és egyéb náció utazási költségeit ! Kiknek mit intéz a kormánya !
colibri
Csak szólok! Még ehhez hasonló intézkedések és még több magyar magyar fog távozni ebből az országból.
Clavigo
Kinek mit intézett a qrmánya...Okádok ettől a trágya országtól.. Oszt jó napot.
Nyírfa
@colibri: 14.54

Szerintem úgy okoskodik Orbán és a stábja, hogy csak menjenek el a libsik minél többen, úgyis egyesíti a nemzetet területi mivoltában is. Csak egy kis idő, és szépen átszivárog Erdély az anyaölbe, majd követi a Felvidék, és végül a Vajdaság. Erről nem fog népszavazást tartani, majd ügyesen, okosba'elintézi, felvásárlásokkal, politikai terjeszkedéssel. És a végén ő lesz a hős, a nemzetegyesítő legnagyobb magyar. Széchenyi csak néz majd , ahogy elporzik mellette.
Így, szépen kibővülve már ki lehet lépni az EU-ból, vagy, éppen hogy bent kell maradni, és átvenni az irányítást: soha többé nincs kis Magyarország, jelentéktelen Orbán. Ez lehet a mesterterv. De erre szokták mondani, hogy ember tervez, Isten végez.
csak úgy....
érdekes,hogy a benszülött magyarok már megint nagy ívben leszarva! :)
Pusztai
@Clavigo: van egy rohadt gazember hatalom, és az univerzum legbalfaszabb ostoba ellenzéke.
egyidőben!
és én élvezhetem ezeket!
ha ezt 1x elmesélem a klubban!
Nessy
Megérdemlik a levélszavazataikért! Komolyan hozzájárulnak a gazdaság eredményeihez, becsülettel adóznak!
Ja, nem itt, otthon, ahol jobban élnek!
csak úgy....
@Nyírfa: egy imerös erdélyi magyar házaspártól tudom, akik 4 évig éltek magyarországon, miután megelégelték a magyaros nyomort,az alacsony béreket a 27% áfát a horribilis albérletet ,létbizonytalanságot...,pedíg ök nem elégedetlenkedö libsik...,mióta no. ban élnek nem is panaszkodnak!
Nyírfa
@Pusztai: 15.21

Majd a NOL-klubban! :) Húúú, mennyi mesélnivalónk lesz! :)
Nyírfa
@csak úgy...: 15.29

Az erdélyiek csak kint nagymagyarok. Innen is kapnak, onnan is, így lehet very happy az élet.
Minden illúzióm, együttérzésem odaveszett, amit velük kapcsolatban valaha is tápláltam.
Pusztai
@Nyírfa: Kár a Nolért, de azt is balfaszkodással baszták e!, nem vigyáztak rá.
kretén banda.
szép új világ
Nem ingyen lesz az! Csak nem ők fizetik - hanem mi.
colibri
@Pusztai: Van egy rohadt gazember hatalmon, és az univerzum legbalfaszabb ostoba ellenzéke.
egyidőben!
Ez így igaz, de légyszi, ne sajátítsd ki magadnak ezeknek az élvezetét, mert vagyunk jópáran, akik nem akartuk/juk ezt az orbáni diktátumot + hozzá a tehetetlen balfék ellenzéket, de sajnos ez jutott. Ez főleg azért elfogadhatatlan, mert korban közel vagyunk orbánchoz és úgy néz ki, a mi életünkben már nem lesz változás. Nyilván a fiataloknak van lehetőségük lelépni és akár visszatérni ebbe az országba, az ő egész életüket nem tudja megpecsételni a gazember...
Havanagi
@colibri: Eddig is két kézzel szórta a magyarok adóját a külhoniaknak,akik szavazattal "hálálják" meg Orbánnak .Milyen magyarok ezek?Utolsó söpredék az én szememben.Rohadjatok meg odaát!!!
csak úgy....
@Nyírfa: ök is csak emberek és éppen ezért (pénzért) megvezethetök...
- akiket emlíettem,nekik már nem fontos a származásuk a magyarságuk, amivel öket is etette az 0rbán kormány !
csak úgy....
így kell a magyarokat a magyarok ellen kijátszani ,közben a cigány dörzsöli a markát,hogy idén is több jut focira!
dr. prédikátor
Emlékeztek mit mondott a lókupec??? "CSAK A ROMÁN MAGYAROK AZ IGAZI MAGYAROK"a rohadt kurva anyátokat, nem elég hogy a magyar adófizetők pénzéből milliárdokat kapnak, még ingyen is utazhatnak!!!ROHADJATOK MEG!!!
Nyírfa
@Pusztai: 16.05

Lesz! Már dolgoznak rajta!
Pusztai
@dr. prédikátor: ez is az oszd meg és uralkodj!
alap
régi római hatalmi elv.
Ditrich
@Nyírfa: Most! De nem mindörökké!
Nyírfa
@colibri: 16.07

70 éves múltam, de tudom, hogy megérem a gyökeres változást. Meg is indoklom, miért:
ez a folyamat, a fejlődési ciklus állomásait járva jutott el odáig, hogy minden, az utóbbi 80 év szőnyeg alá söpört, illetve félig-meddig megoldott problémája a felszínre kerüljön. Muszáj volt, mert enélkül csak súlyosbítottuk volna az elkövetett hibákat. Tehát, amikor már kiböki a szemed a szemét, akkor neki látsz az elhányásának. Ez következik: a rendcsinálás, a problémamegoldások korszaka. S mivel ezt a ménkű nagy szemétkupacot nem egymás "telkére" fogjuk lapátolni, hanem egy közös projektben semmisítjük meg, onnan kezdve ugyanazokat a hulladékokat már vagy egyáltalán nem, vagy sokkal kisebb mértékben fogjuk legyártani. És ez bizony fejlődés lesz a javából! Mindig nagyon nehéz váltani, ezt a saját életünk tapasztalatából is tudjuk, hát még, amikor a társadalmak megújulásáról van szó! De, miután a társadalmat mi alkotjuk, mi, emberek, és mi változunk, így törvényszerű a kollektív előrelépés.
Úgyhogy, megérjük! :)
Béla333
Az hogy ingyen - az azért túlzás!
Mi mindannyian fizetjük az adóforintjainkból, mert a költségeket valakinek fizetni kell!
Az, hogy ingyen, az csak az Arrogáns Tóni féle minisztérium által kitalált hazugság!
Cappuccino
Jó lenne ha valaki el magyarázná, hogy miért magyarabb a határon túli magyarnak avanzsált talán még magyarul sem beszélő emberek. Arról nem beszélve, hogy sem magyarországi állandó lakhatással sem adó kártyával nem rendelkeznek. Soha egyetlen forinttal sem járult az ország költségvetéséhez. Továbbá arról a büdös cigány miért nem konzultál az országgal, hogy mi a véleményük erről? Miért nem azoknak az országon belüli állampolgároknak biztosítanak ingyen utazást akiket szarért és húgyért dolgoztatnak ebben az országban. Ilyen mocskos kormánya még nem volt ennek az országnak.
Nyírfa
@csak úgy...: 16.15

Nem akarok ítélkezni, bár óhatatlanul sokszor megteszem. Nyilván nem lehet általánosítani, nem minden határontúli gerinctelen ember, mint ahogy itthon is többen vagyunk mint a fideszt istenítők, és bizony, nem vesszük jó néven, ha egy kalap alatt említenek minket: magyarok.
Senki nem hibanélküli, de a bizalom el tud olvadni, ha túl sokszor teszik próbára. Így aztán a negatív érzelmeket elkezdjük kiterjeszteni azokra is, akik vétlenek, vagy csak kevésbé vétettek ellenünk, az eszméink ellen. És akkor előítéletessé válunk, ami a hatalom kezében óriási fegyver.
Így megy ez.
Nyírfa
@Cappuccino: 17.07

A kérdésedet továbbítottam az illetékeseknek, akik rám néztek, és azt mondták: kapd be. :))
Ja, meg hogy boldog karácsonyt, azt is mondták. Oszt jó napot.
csak úgy....
@Nyírfa: bonyolúlt világban vergödünk, ahol a süsü magyarok szerint ,csak a hazug 0rbánuk szavai igazak! - persze torockai a bocskai gúnyában csámborgó ,a vérbíró háttérrel még erre is rá fog tölteni!
colibri
@Nyírfa: 16:52 Szívből kívánom, hogy így legyen! Én is tudom, hogy ennek egyszer így kell történnie, csak az idejét nem látom elérkezettnek. Még nem került felszínre az az erő, akinek a vezényletével ez végrehajtható lenne. Sőt, a világban is politikai visszarendeződést látok, olyan, mintha a többség megbolondult volna. Például az első nagyhatalom, az USA: hogy létezik, hogy "csak" két, mondhatni kiöregedett beteg/idióta ember képes az elnökválasztáson indulni és a támogatók akár ölre mennek érte. Megmagyarázhatatlan... Itthon is az a temérdek buta ember... akinek semmi előnye, pozitív hozadéka nincs az életében, amiért ezt a bűnözőt támogatja! Engem ezek mélységesen elkeserítenek.
lusta
Ha emlékezetem nem csal, eddig sem kellett fizetniük.
Cherry
Már a választásra fáj a foga a szemét szektának... Tipikus retkes fidesz mint a vezető cigány zsiros elmebetegük
Pusztai
Beismerte az Origo, hazugságokat írt 2018-ban Czeglédy Csabáról és a Jobbikról
kereső
@lusta: Eddig 90 %-os kedvezményt vehettek igénybe évente 5 alkalommal.
kereső
@Pusztai: 17:52. Jó munkához idő kell. Igaz, hogy a rossz-hoz még több.
Nyírfa
@Pusztai: 17.52

És mi jár érte?
Méhes
Majd kifizetjük mint az összes többit
Nyírfa
@colibri: 17.26

Nekem is az égnek áll a hajam, vakarózom, aztán kimegyek a levegőre, hogy kitisztuljon a fejem, mert nem engedem, hogy megkeserítsék az életemet. Amíg szaporázom a lépteimet, vagy csak ballagok, és nézem a fákat, valahogy elrendeződnek a dolgok, csillapul a harag, felülkerekedik a tárgyilagosság. Fontos, hogy értsem, lássam, miért az történik, ami, és, hogy mit léphetek, léphetünk a változás érdekében. Ha mindig csak futunk az események, a történések után, akkor lemaradunk mint a borravaló. Szervezkedni kell, mint ahogy a lengyelek tették, mert a sült galambok még nem hullanak az égből. És védekeznünk sem úgy kell, hogy állandóan magyarázzuk a bizonyítványt, mert rákényszerítenek minket erre a teljesen felesleges pótcselekvésre, hanem a saját igazunk biztos tudatában ki kell állni, és el kell mondani a valóságot a plénum előtt. Ez a legegyszerűbb módja az immunitásunk megerősítésének.
Van egy olyan érzésem, hogy a látszat csal, és a nagy sunyítás mélyén izzik az "elegünk van"!
És akkor, nem két- háromezren megyünk egy néhány órás véleménynyilvánításra.
bence
Mindenkinek ingyenes lesz kivéve a magyarokat ! fidesz kormány, hogy roggyon rátok az ég !
terlasz
@bence: Sőt, az ingyenélők helyett is mi fizetjük!
Pusztai
Bemerészkedtem a Vadhajtásokra és berakom a legtöbb lájkot kapó szösszenetet:
"SzabolcsiHazafi
Pusztai
@Pusztai: levágta valmék karakter után az egészet, ha jól látom a ponytyhu a levágó.
na újra:

"SzabolcsiHazafi 11 órája

Helyes!
A pesti prolik mindjárt hőzöngeni fognak, hogy nekik fizetni kell a MÁV-ért és a Volánért, a határon túli magyaroknak pedig nem. Kinek mit intézett a vezetője! Kamu Geci elbaszta, ő úgy táncol, ahogy Alex Soros és Brüsszel fütyül.
Nem mellesleg, a határon túli magyarok 1000x nagyobb magyarok, 1000x többet tesznek az országért mint a libernyák pesti prolik!"

Riasztó!
Ahogy látom pár itt kommentelő fideszvakhitűekkel egy színvonalon vannak.
---
izéke
@Pusztai: te mazochista vagy? Ilyen oldalakat olvasni? :))) minden elismerésem ;)
Nyírfa
@Pusztai: 06.17

Az itt kommentelő "fideszvakhitűek" szerintem őhazájukosak, a vezérük Budaházy, az otthonuk a betyársereg.
Lepényleső
...és ingyen oktatásban részesülnek,ingyen betegellátásban,- ami párosul a soron kívüléséggel,stb.,
mi pedig busásan fizetünk mindezért,hogy ők e privilégiumokat mind megkaphassák,- annak
reményében,hogy minket szavazataikkal továbbra is rabszolgaságra ítéljenek,- ám a nagy
terve e témában is sikerült a valamilyen nemzeti gyereknek,- megosztott itt is minket,
hogy uralma felhőtlen,és örökös legyen,- mindegy,hogy ezért hány millió ember kell,hogy
haljon,vagy szenvedjen?
Pusztai
@izéke: o)
Mint a disszidens cigány a Rákosi képpel!
Kérdezik a cigányt amikor meglátják a bőröndjében: hát ezt mé hoztad??
- Ha rámtör a honvágy, előkapom és huss!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.