Ma végképp leleplezték magukat a pedagógustüntetések szervezői, hogy valójában nem a béremelésért, hanem politikai okokból szerveznek demonstrációkat és sztrájkokat – közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel szombaton.

Rétvári Bence a tüntető diákokról: hazug, trágár, Soros...

A magyar politika történetében is ritka, hogy a tanárok és óvónők béremelésének pontos részleteinek bejelentése és az erről szóló jogszabályok megjelenése után is folytatják a béremelésért indított tüntetéssorozatot. Nekik nem a tanárok és óvónők fontosak, hanem a kormány elleni tiltakozás – közölte.

Hozzátette: különösen ízléstelen, és az iskolákban tanítókat és tanulókat sértő, hogy pont egy oktatásról szóló akcióra hívják trágár – és nem mellesleg hazug – szavakkal a tüntetőket. A hiányzó tartalmat hangerővel próbálják pótolni.

Az egyre fogyatkozó létszámú akciók szervezői és támogatói között találjuk a világ legbőkezűbb baloldali mikroadományozója, Soros György által támogatott NGO-kat, a szakszervezetek részéről pedig volt szocialista helyi pártelnököt és képviselőt, valamit Migration Aid aktivistát is. Sajnos a szakszervezetek nemcsak a tagságuk többségét veszítették el, de annyira betagozódtak a baloldali pártpolitikába, hogy már fontosabb nekik a politika, mint az érdekképviselet. Így sajnos mára érdekképviseleti szerv helyett inkább csak a dollárbaloldal pedagógus tagozatává váltak – fogalmazott a közleményben Rétvári Bence.

Fontos elmondani, hogy a pedagógusok több mint 90 százaléka egyetlen sztrájkhoz vagy akcióhoz sem csatlakozott. A sztrájkokban általában a pedagógusok legfeljebb 5-7 százaléka vett részt. Fontos elmondani, hogy a pedagógusok több mint 99 százaléka az új pedagógus jogállást választotta, és csak kevesebb mint 1 százalékuk utasította azt el. Fontos elmondani, hogy a kormány már a tiltakozó akciók előtt, 2022 nyarán döntött arról, hogy a pedagógus átlagbér 2025-re fokozatosan el kell hogy érje a közel 800 ezer forintos összeget, és a pontos menetrendet nyilvánosságra is hozta – közölte.

A baloldal nem segítette, hanem akadályozta a béremelést: Brüsszelben valótlanságokat terjesztettek Magyarországról, hogy ezzel késleltessék az EU-s források kifizetését, a tanárok és óvónők béremelését. A tanárok azt sem felejtik el a baloldalnak, hogy ők voltak az egyetlenek, akik csökkentették a pedagógusok bérét, és közben 15 ezer tanárt is az utcára tettek 2008/2009-ben – emlékeztetett az államtitkár.

A kormány betartotta a tanároknak és óvónőknek tett vállalását. Az EU-s források megérkezése után azonnal döntött a béremelésről, így idén januártól 32,2 százalékkal, jövőre pedig 21 százalékkal nő a tanárok és óvónők bére. Az idei emeléssel a bérek érezhetően az átlagbér fölé emelkedtek. 2030-ig pedig minden évben olyan mértékben fogjuk emelni a tanárok és óvónők bérét, amilyen mértékben a diplomások bére emelkedik

- közölte.

A tanárok és óvónők anyagi és társadalmi megbecsültsége a kormány számára kiemelten fontos. Ezért növeljük nagyobb mértékben a bérüket, mint eddig bármikor Magyarországon. Köszönjük a tanárok és óvónők munkáját. Amíg ez a kormány van, addig tiszteletre és megbecsülésre számíthatnak – fogalmazott Rétvári Bence.

Forrás: MTI

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Pont tisztelet és megbecsülés nincs.
Ennyit hazudni egy megszólalásban Bencuska.
Te egy büdös seggfej vagy. És sokba vagy nekünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
@Maccska: Te ezt honnan tudod? Bizonyítsd! Linket.
Horizont
Pont tisztelet és megbecsülés nincs.
Ennyit hazudni egy megszólalásban Bencuska.
Te egy büdös seggfej vagy. És sokba vagy nekünk.
Horizont
@Maccska: Neked, mert te csüngsz Rétvári ingyenélő tahó szavain.
2025-re lesz majd 800 ezer a bérük. Érted?? 2025!!
Egy Lidl áruházvezető 1,3 milliót keres most.
De 600 ezerért vesznek fel egy eladót MOST!!!
Tehát rendben van???
És várjuk csak ki azt a 32,2 %-ot.
Nessy
Rétvári államtitkár! Korát tekintve, magának voltak szaktanárai, nem érettségi előtt pár hónappal jelentették be, hogy, amelyik tárgyból három és féléve készült, az kuka! Apropó! Mennyi béremelést kapott tavaly, és az idén januárban??? Ott, az elefántcsont toronyban maguknak lila fogalmuk sincs a valóságról, sem oktatás, sem az egészségügy terén!
vacsi
A tüntető diákokat a legkevésbé sem érdeklik a tanárok, mellesleg a tananyagok elsajátítása sem. Itt van pl. a két fő-főszóló, Trágárka meg a Pankotai lány: érdekelnének a tanulmányi eredményeik. Őket egyetlen dolog érdekli: a jó balhé...
Péter2
""A baloldal nem segítette, hanem akadályozta a béremelést: Brüsszelben valótlanságokat terjesztettek Magyarországról, hogy ezzel késleltessék az EU-s források kifizetését, " Baloldal nem segíthet a magyarok pénzének ellopásában, ezt nem tudja a bűnöző jobboldal elviselni ,és nem az országról állította marhagulyás , hanem rólatok , látom fáj , hát hadd fájjon ! A baloldal amit állít Brüsszelben rólatok , az uniós országok által Brüsszelbe delegált képviselők, felállítottak már nem egy megfigyelő bizottságot , munkacsoportot , ami monitorozta a kártékony tevékenységeiteket , és helyén találta a baloldal állításait , hogy lopjátok az uniós forrásokat el a magyar emberektől , nem véletlen van megakasztva a kifizetés , sőt még olyan szabálytalan dolgokat is találtak, ami felett elsiklott a baloldal ! Aki valósan ártott Magyarországnak és a magyar embereknek ez a hitvány jobboldal volt 2005-ben mikor Brüsszelben ökörséggel ment jelentgetni , hogy ne kapjon az ország az "emberek" a felzárkóztatási pénzből , ott voltak megbotránkozva a fideszetől ,jobboldalról is , hogy milyen szemét egy ellenzék, aki a saját országának szándékosan ártani akar , erről még jegyzőkönyv is van , az eu parlament oldalán megtalálható , hát ez nem volt más mint a kommunista tömörülés a fidesz !
Horizont
@Maccska: Ha figyelmesen olvastál volna tele van linkekkel a cikk a 444 csak összeszedte.
Az aláhúzott szavakra kattints rá.
Hazugságokkal van tele nagyobb részt.
Az meg amit te itt összehordtál adatokat az meg a fasorban sincs.
""közelmúlt fideszes megszólalásai alapján megpróbáljuk rekonstruálni
Ha valaminek nincs értelme, akkor a Fideszes megszólalások értelmezésének végképp semmi értelme nincs."
Érted???
Horizont
@Maccska: Boon = Borsod -Abaúj-Zemplén megye Vármegyei hírportál
hahahahahahahahahahahaha
rücsü41
Azt gondolom, hogy ha egy tanár a hónap közepén nem tudja, hogy a tárgy hónapban mennyit fog keresni, akkor jogosan tüntetnek azok akiket érint az , hogy megbecsült tanárok oktassák őket , és hogy az alsós tanítók ne tanítsanak olyan tantárgyakat az általános iskolába akinek szakképesítésük nincsen. Ha szakképesítés nélküli pedagógus oktat szaktárgyat, az soha nem lesz olyan szintű oktatás mintha a szaktárgyat hozzáértő szaktanár oktatná.Így érthetők a pisai felmérések egyre rosszabb eredményei, csak összeszerelő üzemeknek biztosítjuk az utánpótlást, mert nem oktatják hozzáértők a diákokat!
Horizont
@vacsi: 18:27
Ismered őket?? Beszéltél velük?? Akkor honnan vagy ilyen magabiztos???
Béla333
Az MTI a maffia szócsöve! Vajon a tüntetőket miért nem kérdezik meg és miért nem közlik az ő véleményüket is?
Ja?! Ez Orbanisztán! Itt csak a maffia véleményét közlik a közpénzből kitartott hírszolgáltatók!!!
namihami
Csak a szokásos fideszizmus!---most rétváriul!
Még elolvasásni is időpocsékolás! Más szájból már ezerszer!
nejlontacskó
@Maccska: akkor most kutassál kicsit, hogy hány iskola zárt be, 2010 után?
Ja, és meg is kellene indokolni, hogy miért!
Almafa0825
Ez a féreg rétvári is benne van az élmezőnyben ha undorító senkit kell keresni a fideszes szekta tagok között
rücsü41
@Maccska: Ha a hozzászólásomat végig olvasnád akkor tudhatnád, hogy én arról írtam, ami nem emeli a tanulók tudását, arról, hogy szaktárgyak oktatását nem szaktanárok tanítják mindenütt, megengedik hogy néhol alsós tanárok tanítsanak olyan tárgyakat akire nincs képesítésük., és ez nem biztosít megfelelő tudást a továbbtanuláshoz.Egészen biztos hogy ez ellen is tüntethetnek a diákok, mert az egész oktatást vették most tűz alá..Arra viszont nem tudtál válaszolni, hogy a dolgozó aki a hónap közepén nem tudja, hogy mennyi munkabért fog kapni, az joggal állhat ki az utcára hogy mondják már meg neki ,hogy mennyit is fog januárban keresni.Ugye Te is így gondolod?
Méhes
Annyira unalmasak ezzel az állandóan egyforma szókincsükkel,mindegy melyik szól csak egyet tudnak Soros Brüsszel,Gyurcsány.Remélem találnak egy új ellenséget.
Nessy
@rücsü41: Miután a pótlékokat beolvasztják az alapbérbe, az is elméletileg "alapbéremelést" jelent. Meg is "nyugtatták" a politikusok a tanárokat, hogy senki nem fog kevesebb bért kapni!
balos
@rücsü41: Kár belé az "oktatás"!A szar átvette a hatalmat a lufijában!Így szereti a fideSS a szavazóit!Minél sötétebb annál "hasznosabban hasznosítják a propagandájuk terjesztésében!
rücsü41
@Nessy: Biztos nagyon megnyugodtak a magyarázatra!
nejlontacskó
@Maccska: tehát, a rendőrség teát osztogatott?
Gondolom, ezzel 2006-ra szerettél volna utalni, hogy lám lám, akkor lőttek, most teát főznek!
Értem én, hogy nagy különbség, de kérdezném, hogy a felborított-felgyújtott autókat visszaborították és vagy eloltották e?
A szétdobált macskaköveket, a molotovkoktélokat sikerült kivédeni, és a tankot is, megállították már?
Vagy, most ilyesmi nem történt?
jáger laszló
Miközben Rétvári már a pedagógusok bérének aprólékos szétosztásával foglalkozik azért fáj neki a diákok tüntetése
Nem ezt érdemli az istenadta!!
Ő 1 kézcsókot inkább L várna!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
J.L.
rücsü41
@Maccska: Ezt a fajta béremelési módot a munkajog nem ismeri.Az nem egy megoldás, hogy majd megtudja, ha megkapja!
Cherry
Mit várni egy ilyen retkes hazug kis OV pincsitől?? semmi becsülete, mindig másokra mutogatnak pedig maguk a legalja hazug emberi szemetek
division
@Maccska: Szó nincs 32,2% os béremelésről, azt hogy ezt te nem érted, a te problémád.
Cherry
@Őrnagy: Na megszólalt egy OV seggnyaló becstelen szektahivő. aljas egy retkes 10 IQs banda vagytok becsület semmi, OV alja cigány kocsma prolijai Úszitsatok már közel a vég szemetek !
division
@Horizont: Hiába próbálod elmagyarázni a tényeket a fizetett kommentelőknek, szerintük a 8% is 32,2%, most vagy azért mert tényleg ezt gondolják, vagy mert ezt kell mondaniuk a "fizetésükért".
Nessy
@division: Ahhoz osa kellen figyelni, amikor táblázattal mutatják be a kategória bérek emelkedését! Arról nem beszélve, hogy csak a kategóri minimum a kötelező, azon belül a munkáltató dönthet a bérekről!
Régi vicc erre a témára adaptálva.
Igazgató úr, hogy osztja el a béremelést:
Aki jól dolgozik, megkapja a minimumot, aki jobb talpnyaló, mint én, az kap 10%-t,.
És ki kap maxi,u,ot?
Aki csintot hoz a kutyámnak!
Nessy
@Maccska: Erre nem vennék mérget! Az eú 18% mellett is voltak akiknek pár forint volt a fizetés plusz, a pótlékok, és bérkiegészítés elvétele, illetve csökkentése miatt!
Nessy
@Maccska: Nem híresztelés, tény!Akad kis családomban aktív egészségügyben dolgozó! Tudja, a propaganda és a valóság még a végtelenbe sem találkoznak, mint a párhuzamosok!
verőce21
Az a szülő is megéri a pénzét, aki nem hívőként egyházi iskolába íratja a gyereket.
Hadd szokja a gyerek már fiatalon a képmutatást...! :)
verőce21
Pedagógus ismerős meséli, hogy a diákok 90%-a németországról és 5000 eurós fizetésről álmodozik.
Mindezt persze 0 tudással...!
jáger laszló
Micsoda+jegyzések!!???
Semmi köze a a diáktüntetéshez sem Rétvárihoz ez a véleményem
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pusztai
Hogy lehet ennyire kretén ez az ellenzéknek csúfolt csürhe, hogy a majd 10 éve folyamatosan Sorosozó fideszcsürhét ne küldené el a pichába, lévén Soros mai értéken milliárdos támogatásának köszönhetik létüket, a geczi évekig Soros ösztöndíjából élt albérletben feleségével, a fidesz vezérek nagy része Soros egyetemén végzett és ez a kretén idióta lepra ellenzéki szarhalom képtelen visszalapátolni a szart a fideszbe!
Ugyanez van a csődözéssel, eladósítással, komcsizással, szemkilövetőzéssel, ... stb..
A fidesz folyamatosan olyan dolgokkal támadja az ellenzéket ami pont rájuk jellemző.
És ez a szarhalom kussol. Hatalmas riposzt lehetőség de ha valaki hülye a kommunikációhoz akkor azokat mindenféle hazugsággal le lehet győzni. Fidesz ezt használja ki 2002 óta.
Pusztai
@Pusztai: És ez a félhulla debil, ostoba ellenzék még csak véletlenül sem tudja a szart visszagyűrni a fideszbe,
pedig ez az egyetlen módja az aljas hazug kommunikációjuk lejáratására!!
vacsi
@Horizont: Mármint ezt a két r...-t? Hallgattam a videókat...
nemkati
@division: Te korábban mindig védted a Fidesz gyalázatos húzásait is, végre kinyílt a szemed. Mindig ez a vicc jut rólad az eszembe:

Az állatok összegyűlnek az erdőben, hogy csapjanak egy vidám estét. Mindenkinek kell mondani egy viccet. De akinek a viccén csak egyvalaki is nem nevet, azt megeszik. Először a nyuszika mond egy állati jó viccet, dőlnek a röhögéstől, de a medve el sem mosolyodik. Mit van mit tenni, a szabály az szabály, megeszik a nyuszikát. A róka következik, mond egy faviccet, amit mind fapofával hallgatnak. A medve egyszercsak felnevet.
- Medve, hát te min nevetsz?
- A nyuszika viccén.
Horizont
@verőce21: 00:35
Hülyeséget írsz megint. Tudod te hány helyen csak egyházi iskola van nincs választásuk?
Pusztai
A génhibás macskafaszának szóljon már valaki!
Látjuk, hogy ide jár rejszolni személyeskedéssel, de csak magát égeti az egyik leggusztustalanabb emberi megnyilvánulással.
Pusztai
@Pusztai: mindig örömmel olvasom vagy hallom, amikor másokat lehülyézve egy fideszvakhitű egysejtű ostobaságát villogtatva reklámozza magát mekkora seggfej, valójában sokkal hatékonyabban járatja le a fideszmaffiát, mutatja be a gazemberségeit mint ez a debil ellenzék.
Gratula!
Horizont
@nemkati: A vicc nagyon jó. Én nagyon becsülöm @division: -t.
Több mint 10 éve "ismerem" innen a Propiról.
Érdekes volt látni a fejlődését a megvilágosodását.
Na de anno ő egy olyan fideszes kommentelő volt, hogyha ezeket most itt csokorba kötöm és megszorzom 10 millióval őket, akkor se érnék utol őt.
Szerintem a 3 millióból sok ilyen ember van már ...csak nagyon nincs senki a másik oldalon :((
Horizont
@vacsi: 6:39
18:27-re "mellesleg a tananyagok elsajátítása sem."
te honnan tudod milyen tanulók a tüntetők?? Okoska. Inkább okoskodó.
kakukkmadár
@Shikari: Szólj már a dokinak, hogy emelje a napi adagodat, mert végül felrobbansz, és akkor mire megyünk a full kretén kommentjeid nélkül?
kereső
@Maccska: tegnap 18:28 Annyi eszed nincsen, hogy amit összefoglalva olvastál a 444-en, és aminek a linkjét beraktad, az a fideSS 2002-2010 között, és az azóta is hangoztatott narrativái. Világosan kiderül a szövegből.
Mondjuk az sem igaz , hogy az emlitett három kormány nem emelte a tanárok bérét- ha jól megnézem az elmult előtti elmútt 8 évet, akkor utoljára a medgyesi kormány volt az, amely alapbéremelést!!! hajtott végre a teljes közalkalmazotti szférában. A fideSS kormányok meg úgy emelnek bért- hogy közben csökkentik, de az alapbérhez- azaz a bértábálát meghatározó alapokhoz nem nyúlnak hozzá- az a mai napig a 2014-es meghatározott alapok alapján történik.
Nos, nem kell itten egyet érteni a diákokkal, a szülőknek meg nem kell támogatni őket- de kérem szépen, akkor majd ne sirjanak pár év műlva, amikor a gyerek azt mondja- pá-pá, majd hivlak,ha megérkeztem abba az országba, ahol van jövőm- és megmutathatom, hogy többre vagyok képes, mint a kinai és mészáros &Co rabszolgája .
izéke
@Shikari: és te képviseled itt az örök és tévedhetetlen igazságot :)))))))) milyen vicces kedvedben vagy,beleültél a humorrépába?
Sámannus
Ezt te még nem fogtad fel mit jelent. Most csak száz ilyen embert látsz, de ezek fognak éjszak mezténláb egy szál pendelyben az utcán zavargatni
division
@nemkati: Anno nem éreztem hogy annyira gyalázatosak lettek volna, ez az utóbbi 2-3 évben csúcsosodott ki ennyire az én szememben.
telegdilaci
@Horizont:Az meg még undorítóbb és gusztustalanabb hogy Keresztény létedre folyamatosan hazudsz félrevezeted a lakosságot,ha annyira fontos nekünk a Szuverenitásunk akkor nem az EU-tól kellene fűggjön a pedagógusok béremelése! a pedagógusok is jól meg vannak vezetve,mert lesz közöttük aki semmit nem kap mivel bér tömeg növelésről szól a fizetésemelés,annyira gyomorforgató hogy mindenkit hibáztatnak mindenért,mindenki a saját érdekében tüntet hogy valahogy jobb körülmények között tudjon élni nem áll mögöttük senki ezt az agymosó hazugság propagandát normális gondolkodó Emberek nem hiszik el,csak az agymosottak!
Aki Én
Ez is a kisfiúkat kedveli? Mert olyan a pofája.
Horizont
@telegdilaci: Ezt miért nekem írtad ha Rétvárinak címezted???
Állandóan beleesel ebbe a hibába!!!
Legyél már egy kicsit figyelmesebb ha kérhetem!!!
Alfa
retvari egy keresztény-fasiszta-náci-kommcsi narkós meleg pedofil barom mint az egész kecskebaszó fideszes bagázs
kakukkmadár
Bence. Nem is rossz név egy papagájnak. De ennek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.