Ez gyakorlatilag egészpályás politikai letámadást jelent a magyar kormánnyal szemben.

Megszavazta az Európai Parlament! Mostantól sokkal durvábban felléphetnek a Fidesz ellen

Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP

Megszavazta az Európai Parlament azt a határozati javaslatot, amely a magyar jogállam helyzetéről szól, és gyakorlatilag egészpályás politikai letámadást jelent a magyar kormánnyal szemben – írta meg a 24.hu.

Az állásfoglalás legfontosabb pontjai:

A parlament megfenyegette az Európai Tanácsot, oldják meg, hogy ne Orbán Viktor legyen 2024-ben az Európai Tanács ideiglenes elnöke.

Vizsgálják annak a lehetőségét, hogy bepereljék a bizottságot, amiért az hozzáférhetővé tette a pénzeket Magyarország számára.

Elítélik Orbán Viktort, amiért akadályozza az Ukrajnának adni kívánt támogatást.

Támogatják, hogy a bizottság nem javasolta a tagállamoknak a befagyasztott magyar pénzek feloldását.

Arra kérik a bizottságot, hogy ne adja oda Magyarországnak a Helyreállítási Alap pénzeit, ameddig a magyar kormány nem teljesíti a mérföldkőként megjelölt reformokat.

Sőt, azt is kérik, hogy kezeljék egyben a három különböző eljárást, amelyekkel blokkolták a Magyarországnak járó pénzeket, és csak akkor kapjon a magyar kormány uniós forrásokat, ha minden problémát megoldott.

Felszólítják a bizottságot és a tanácsot, hogy indítsák el a hetes cikk szerinti eljárás azon részét, ami tényleg felfüggesztheti a magyar kormány szavazati jogát a tanácsban.

Forrás: 24.hu

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Végre valamilyen határozott fellépés a maffiózók ellen.
Már régen kellett volna!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Végre valamilyen határozott fellépés a maffiózók ellen.
Már régen kellett volna!
Horizont
@KisTehen: 14:13 Miért a Nemzeti Konzultációnak van???
Horizont
@KisTehen: izgulsz baromarc azért rettegsz itt 6 kommenten át? Hahahahahaha
Horizont
Végre egy valamire való lépés. ha nem lesz belőle semmi akkor is vérciki, nagyon kínos minek tartják orbánt és fekete fehéren kiderült hogy utálják. Van is miért.
Már a legelső brüsszeles kék óriásplakátok megjelenésekor seggbe kellett volna rúgniuk a hordóshasút.
Horizont
@KisTehen: 14:25
Nincs???!!!??? Mennyi milliárdba is került???
Horizont
@KisTehen: Tudsz értőn olvasni csököttagyú vadbarom mit írtam???
"ha nem lesz belőle semmi akkor is vérciki"
Bizony, bizony. Nagy égés.
Horizont
@KisTehen: Te hülye ez vélemény elmondása szerinted?? Na ne röhögtess. Népszavazást na azt nem mer a gazdid mert egy fos, szar.
Ma dolgoztál? És tegnap?
Béla333
"a határozatot pedig 478 jelen lévő képviselőből 345 igen, 104 nem és 29 tartózkodás mellett elfogadták az EP-képviselők."

Nem is tudom, ez akkor most 2/3 volt, vagy majdnem 3/4 ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...attól lenne valamirevaló, hogy a saját törvényeik betartása véget basztatják egymást a zuniós majmok ?
Amúgy ez is csak egy félrevezető szófos az egész, mert mint már sokszor bebizonyították minden ilyen nagyotmondó hülyeség alatt valami egészen más gazemberség létrehozásán szorgoskodnak.
Béla333
"A DK négy EP-képviselője részt sem vett a szavazáson..."

Oszt Feri mit mondtál nekik, hogy így tettek?
Horizont
@Csizmás Kond: Mert mindenki gazember csak a hordóhasú hájas gazdád nem mi?
Csizmás Kond
@Horizont: ...az attól függ hogy kit kivel akarsz összehasonlítani...amúgy gazdája a kutyának van...
Horizont
@Csizmás Kond: Meg a birkáknak. Sőt nekik terelőkutyusuk is van. hahahahahahahahaha
Béla333
"felszólítja a magyar kormányt, hogy minden egyénnek, civil szervezetnek, cégnek, helyi és regionális hatóságnak egyenlően legyenek elérhetőek az uniós támogatások;"

Na hiszen...!!?? Hát akkor hogy a fenében lopjanak?
Csizmás Kond
@Horizont: nadehamár annyira odavagy a zunióért mond egy , csak egyetlen egy példát amit az utolsó öt évben hozott a zunió a tagországok jólétéért úgy hogy ne basztassa valamelyiket és ne elégedetlenkedjen senki.
Csizmás Kond
@Horizont: van és ugatnak is rendesen...
Horizont
@Csizmás Kond: Az ideáramló pénz semmi??? Néha elképedek hogy hol éltek ti???
Horizont
@Csizmás Kond: orbán a pásztoruk és Rogán a vezénylő terelőkutya.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ideáramló izé...az nem csak úgy áramlik hanem uniós határozat szerinti elosztáson müködik...és minden tagországnak ugyanúgy jár...csak a félrevezetett kutyák mást ugatnak...
..és ha már pénz, olvasgasd azt a kurva uniós kiadványt ahol az ide-oda áramló pénze nagyságrendjét felsorolja ...mert akkor nem volna ennyi hülye kérdőjel a marhaságaid után...
Csizmás Kond
@Horizont: ...aki ugat az a kutya...olvass vissza kik ugatnak..
LászlKovács
Jó reggelt EU! Feltetszettek ébredni? 13 év alatt kinőttek a bérből és fizetésből élő milliárdosok, a települések kiskirályai, a seggnyalók! Én biztosan az Ali Babára fogok szavazni, annak csak 40 rablója volt!
Béla333
"A Fidesz három hiányzó képviselője mellett a DK négy EP-képviselője, illetve a KDNP színeiben az Európai Néppártban ülő Hölvényi György sem vett részt a szavazáson "

Ha jól tudom a DK-nak 4 képviselője van és mind beteg lett éppen ma?
Azért remélem nem csak én vagyok kíváncsi arra, hogy mi van e mögött? Miért nem szavazta ezt meg mondjuk az árnyékminiszterelnök? Elment, hogy hozza a reményt?
kereső
@Béla333: Ez sokakat érdekel(ne)- miért is nem szavaztak? És miért is nincsenek magyar ellenzéki képviselők az aláirók között?
Pusztai
mondjon nekem valaki egyetlen olyan tételt amiben nem az eu alján, hanem a legsikeresebbek volunk!
EGYET!!
Béla333
@kereső: 15.07
Azért ez nem egészen van így! Ha elolvasod a híreket, akkor ezt láthatod:

"A magyar EP-képviselők közül az állásfoglalást részben benyújtó momentumos Cseh Katalin mellett párttársa, Donáth Anna, illetve az immáron pártnélküliként az S&D képviselőcsoportjában ülő Ujhelyi István szavazta meg."

Tehát a Momentum 2 képviselője és a volt MSZP-s megszavazta, a Jobbikos ellene szavazott, a 4 DK-s meg egyöntetűen maradt távol. Ez szerintem több mint furcsa...
kereső
@Béla333: A szavazást értettem, viszont a levelet, amely alapján az EP állásfoglalás készült, egyetlen magyar képviselő sem irta alá . Én ezt is hiányolom a szavazás hiánya mellett.
Clavigo
@KisTehen: Normális ember undorodik ettől a muszkaszopó qrvától...Nem baj,,majd Putyler " belógat " neki ,,oszt majd megnyugszik a szartartály ,muzsik Gazdád..
Horizont
@Csizmás Kond: Na jól van befejeztem veled, mindig reménykedek hogy lehet veled normálisan beszélgetni. Írtam én rád bármit is???!!! Akkor te miért is??? Na pá tudod kit jelzőzzél.
Eladott Ország
Orbán: Most jövök Brüsszelből, véres csatában legyőztük a nyugati ellenségeinket! – De felség nyugaton nem is voltak ellenségeink! ? – Hmmm hááát most már vannak!
twitter.com/janos_hary/status/1737350165344776464/photo/1
Csizmás Kond
@Horizont: Az, hogy te miből mit értesz ki az legyen a te saját ügyed, mert sértődni azt nagyon tudsz...
Ezen az alapon véve nincs olyan beírásod ahol ne volna valamilyen jelzős megjegyzésed...csak ami úgysem számít azért minek kezdenék én itt sértődősködni.
...amúgy nem adtál választ a kérdéseimre...vagy azért sértődsz meg mindenre mert nem tudsz válaszolni ?
Horizont
@Csizmás Kond: De tudok de minek?? Azt írtad "nem volna ennyi hülye kérdőjel a marhaságaid után..." Hátha marhaság akkor maradjunk ennyiben.
Csizmás Kond
@Horizont: Mert marhaságot írtál. Azok a pénzek a felzárkózási alap részei amit más tagország megkapott csak Magyarországtól vonták meg olyan okokkal aminek semmi köze az egészhez...és továbbmenve a nekükn jóváhagyott pénzösszeg sokszorosát dobták ki olyan háború pártolására amihez semmi köze a zuniónak ...és tényleg marhaság volt ha már te is beismerted...
Amúgy itt az egyéni érzelmek nem jelentenek semmit...nem azon múlik valami hogy ki mennyire érzelgős, hogy kinek mi az egyéni vágya...ezek a viták nem rólad vagy rólam szolnak hanem az adott témáról amibe itt senkinek nincs befolyása...vélemény írunk nem udvarolunk ...persze van aki itt éli ki a fusztráltságát de azoknak már nemigen válaszol senki...szóval ez van...vagy így fogod fel vagy sértődösködsz amíg megunod és aztán ismét kezded elölről...
Horizont
@Csizmás Kond: Nem sértődés... nem érted meg.
Ha marhaságnak tartod az én véleményemet, gondolataimat akkor minek strapáljam magam???
Clavigo
@KisTehen: Ne terelj,,böcce..!! A szájnyalinkázó,feketelábú,vagy mesztic muszkaszopó Gazdaállatodról..,,, a felsőcsutkai kevlárhuszárról,,,a túlmozgásos putyler- csicskáról beszélek...
szaboria1
Nagy hisztizés lesz. Már Kovács Z. Kocsi M. el is kezdte.
rücsü41
Fel kell tenni a kérdést, hogy megérte az a magatartás amit Orbán csinált az EU.-ban, hogy szigorítottak velünk szemben?
Csak Norisz és senki más
S hol maradt az árnyékbaloldal? Mondjon A-t vagy B-t! Felelőssége nincs? Akkor mi a faszt járnak ki a mi pénzünkön???
Csizmás Kond
@Horizont: ...ember, nem értem strapálod magad hanem magadért...van időd, van kedved, és írsz...mindenki ezt teszi, viszont ha olyant írsz ami tudvalévően hamis, azért ne haragudj ha valaki marhaságnak tartja.
Béla333
@Csak Norisz és senki más: 16,15
Van aki szavazott és van aki nem:

"A magyar EP-képviselők közül az állásfoglalást részben benyújtó momentumos Cseh Katalin mellett párttársa, Donáth Anna, illetve az immáron pártnélküliként az S&D képviselőcsoportjában ülő Ujhelyi István szavazta meg.
A Fidesz három hiányzó képviselője mellett a DK négy EP-képviselője, illetve a KDNP színeiben az Európai Néppártban ülő Hölvényi György sem vett részt a szavazáson..."
Csak Norisz és senki más
@Béla333: A szar csicskák? Újhülye meg a többiek?! Ezekkel nem lesz váltás! SOHA!
justhpeter
Deutsch és Hídvégi magához nyúl, Bayer Zsóti meg depi után öngyi lesz, leveti magát az egójáról sz IQ-jára.
verőce21
Ez már nyílt konfrontáció...! Ezt már szeretjük! Nem sötétben bujkáló ellenséggel van dolgunk, mint eddig...! Mert úgy tűnt, hogy szellemekkel harcolunk, amiért megkérdőjeleződött a szellemiségünk.
Nem kell tovább burkoltan fogalmaznunk, kesztyűs kézzel bánni az ellenfeleinkkel, nyíltan kimondhatjuk, hogy a DS európai helytartóival állunk szemben, akik az európai kontinens teljes megtörését, behódolását várják el a nemzetállamoktól...!
izéke
Amint megvonják a szavazati jogát orbániának,hozzanak szabályt a kirúgására is,legyen intő példa ficónak is...
Pusztai
@izéke: hogyan gondolod és honnan a geczi kirúgását??
Sakk Matt
@Béla333: ...

72% - viszont, ha az igenek számát növeljük a tartózkodók felével, akkor megvan a 3/4 :)
Méhes
@Maccska: ez a sóhivatal adja a pénzt a vezérednek
koszpeko
@Pusztai: korrupció, a forint tönkre tétele, ország kirablása, eü. és az oktatás semmivé tétele, zsírdisznó és cimbik gazdagodása, Eu.-s pénzek lenyulása, a közpénzek alapitványokba mentése stb.
Ezekben mind elsők vagyunk az Európai Unióban.
Béla333
@kereső: január 18 15.07
" Ez sokakat érdekel(ne)- miért is nem szavaztak? És miért is nincsenek magyar ellenzéki képviselők az aláirók között? "

Kiderítetted már esetleg, hogy miért nem szavaztak a DK-sok?
Olvasd el mások hogyan látják mindezt:
"Gyurcsány összejátszott Orbánnal az Európai Parlamentben"
"Szép csendben a magyarországi demokratikus ellenzék 2010 utáni legnagyobb botránya bontakozik ki a szemünk előtt: a Magyarország jogállamiságáról szóló európai parlamenti vitán és szavazáson nem vett részt az ellenzék legnagyobb pártja, a Demokratikus Koalíció. A testületi távolmaradásnak elvi jelentősége és rendkívül súlyos üzenete van."
"Ha valaki Magyarország mellett akar szavazni, akkor Orbán ellen kell szavaznia. Az Európai Parlament a jogállamiságot nem Magyarország ellen, hanem Magyarország mellett védi.
Ha a legnagyobb magyar ellenzéki párt ebben nem vesz részt, azzal cserbenhagyja európai barátait, az európai demokratákat és Orbánnak falaz. Hivatkozási alapot teremt, hogy még a magyar ellenzék legnagyobb pártja sem talál kifogást, nem kritizálja, nem szavaz Orbán diktatúrája ellen. Ez a magyar nép, a magyar emberek és a magyar szavazók elárulása is."
nepszava.us/gyurcsany-osszejatszott-orbannal-az-europai-parlamentben/

Nos? A véleményed?
Nyírfa
@LászlKovács: jan.18. 14.54

Bravó! Ali Baba telitalálat.
Sámannus
Jáj a csüngőhasúkám akkor mehet vizesnyócasokat írni.-)
simmering73
Évekkel ezelőtt kellett volna. De jobb későn mint soha.
kereső
@Béla333: Hogy hogyan látják mások? Nem igazán érdekel, miután meg van a saját véleményem- még azelőtt, mielőtt az AN leirta. Ezt irtam 01.18-án, 18:35-kor , igaz nem neked, hanem @csak úgy -nak:
" Azért derüljön már ki., a qrva életbe- most tényleg nagyon dühös vagyok, és nincs indok ami igazolná a szavazat elmaradását."- és innentől elengedtem a témát, mert lehet ezt "ragozni", viszont értelme nem sok van. Én voltam az, aki mindig védtem Gyurcsányt, sok-sok igaztalan támadás ellen- ezt viszont nem "érdemeltük" meg a dk-s EP képviselőktől.
Nem tudom mi volt az oka a döntésnek, de már nem is érdekel- mint mondtam, nincs az a magyarázat, nincs az az indok, ami igazolhatná a "raerózkodásukat"- mert a szavazás nem Magyarországról szólt, hanem kimondottan orbánról.És Magyarország érdeke!!!, hogy orbán nem kapjon pénzt- nem is lopás miatt, hanem mert az meghosszabitja az életben maradását a NER-nek. Menjünk már le a "gödör aljára"- és dőljön rá az egész NER, mert amig ez nem történik meg, addig orbánt választáson nem lehet legyőzni. Nem a "reményt hozták el", hanem a reményt vették el ezzel a "nem szavazással".
Politikai árvát csináltak belőlem is- és gondolom még nagyon sok emberből. Már az is régóta "b@xxa a csőrömet", hogy ott diszelegnek az orbáni játszóházban-és legitimmé teszik ezzel orbán diktatúráját, és ez igaz nem csak a dk-ra, hanem a momentumra...és az összes többire. És ez a másik ok, amiért a NER nem megdönthető. És, ha annyira érdekel téged a "miért", akkor deritsd ki- mert engem már "csak a majom érdekel".
Béla333
@kereső: 07.22
Nem most lett ilyen Gyurcsány és a pártja. Nagyon szomorú, hogy pl. te is annyira vak voltál akár 2018-ban, hogy a DK heccelésére az LMP-t tekintetted a legfőbb ellenfélnek, ellene küzdöttél, pedig én már akkor mondtam, hogy azzal, hogy kivált a DK az MSZP-ből, attól az emberei még ugyanazok, akik MSZP-s korukban a Fidesszel közösen, kéz-kezet mos alapon lopták szét az országot. Gondold végig.
Akkor is írtam, hogy nyilván tudják egymás bűncselekményeit bizonyítani is, egymást tudják zsarolni, ezért nem történt érdemi vizsgálat sohasem semmelyik kormányváltásnál az előd bűncselekményeivel kapcsolatban.
Na! Téma lezárva, ez már elszalasztott lehetőség volt, folytatjuk a zuhanórepülést tovább!
NKF
Már nem sok van hátra a sok szarházi EP-s képviselőnek!
kereső
@Béla333: Amióta tudomásra jutott a "az üres székek politikája", Petőfi sora járnak az eszemben: " ki, hogyha kell, halni nem mer, kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete...".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.