Zolnai Sándor csákvári KDNP-s képviselő üzeme már négy éve épül és még mindig messze vége – pedig eredetileg csak két évet kapott a beruházás megvalósítására.

„Mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozok” – Így rázta le az alvállalkozó a közpénzből építkező KDNP-s politikust

„Zolnai Sándor, Csákvár önkormányzati képviselője és kedves családja 258 millió forint támogatásból építhet fel a város határában egy gombatermesztő üzemet. A beruházás teljes költsége közel 600 millió forint lesz” – írta 2020-ban a térség fideszes képviselője, Tessely Zoltán. Kép: Tessely Zoltán / Facebook

Bő négy évvel ezelőtt nyert 277 millió forintos uniós vidékfejlesztési támogatást egy gombatermesztő üzem megvalósítására Zolnai Sándor csákvári KDNP-s önkormányzati képviselő – írja a 24.hu. A támogatói okiratot 2020 januárjában írták alá, onnantól 24 hónap állt volna rendelkezésre az üzem megvalósítására.

A csarnokot azonban nemhogy 2022 januárjáig, de a mai napig sem sikerült befejezni.

A helyszínen építkezésnek nyoma sem látszik, írják. Az Országos Építésügyi Nyilvántartás alapján az épület papíron tavaly augusztusban készült el, ránézésre azonban az üzemcsarnok továbbra is messze van attól, hogy termelésre alkalmas legyen.

Zolnai az uniós és állami támogatás terhére két részletben eddig mintegy 185 millió forintot hívott le. A képviselő korábban azt nyilatkozta, a projekt félbehagyása mögött a kivitelezővel támadt elszámolási vita áll, de egy perre hivatkozva nem mondott erről többet. A 24.hu megkeresére most azt válaszolta, újabb határidő-módosítást kért, amelynek „elbírálása folyamatban van”. Emellett azt is elárulta a lapnak:

Volt alvállalkozó, aki a »mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozok« kijelentéssel tűnt el.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozok
Teljesen korrekt beszólás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
""A helyszínen építkezésnek nyoma sem látszik, írják. Az Országos Építésügyi Nyilvántartás alapján az épület papíron tavaly augusztusban készült el,...""
Akkor biztos úgy is van! És az ilyen, komoly látáshibával rendelkező ellemőröket, akik nem látják, hogy a KDNP-s vállalkozó nem építette ugyan meg, de a pénzt azért már hazavitte, azonnal ki kell rúgni!
nemkati
De hát van ennek a "mocskos fideszes tolvaj" bandának épp elég vállalkozó haverja, miért nem azokat bízzák meg? Ja, hogy azok többsége kontár? Ez nem lehet gond, eddig se volt feltétel, hogy értsen is hozzá.
nemkati
@KisTehen: Ja, és hogy nőnek ott a gombák 2022 januárja óta. Ugye látod?
simmering73
mocskos fideszes tolvajnak nem dolgozok
Teljesen korrekt beszólás.
Csizmás Kond
...van aki már csak pártalapon hajlandó dolgozni...
kereső
"sziszegve sem szolgálok, aljas, nyomoritó hatalmat..."(József Attila: Ars poetica)
rücsü41
A vállalkozó biztos azért nem akart szerződni a KDNP-s emberrel, mert már azt tapasztalta hogy pénz nélkül kezdik el a beruházást , abban a reményben hogy időközben majd csak valahogy megszerzik a szükséges pénzt, és ha azt időre nem tudja megszerezni, akkor nem fizet se határidőbe ,se később,de akkor minőségi hiba vagy késedelem miatt visszatartja a pénzt, amíg tudja.Ismerni kell a beruházások életét is.Ha egy beruházó úgy fizet résszámlát, hogy még semmi sem készült el , az azért van mert a beruházásra szánt összeget határidőre el kell költeni, és ha a z el nem végzett munkára nem számláz akkor elveszik a pénze, és később nem biztos hogy azt újra meg tudja szerezni.Meg kellene nézni az építési naplót,abba le van írva, hogy a kivitelező milyen munkát végzett el a számlázásig, és azzal kellene összehasonlítani a valóságot.Ha a napló nem a valóságnak megfelelően lett vezetve, mondjuk olyan munka végzés is benne van amit a kivitelező nem végzett el, és azt leszámlázta, akkor bűncselekményt követtek el az urak , amiért később felelősséggel tartoznak.Csak ehhez olyan bűnüldöző szervek kellene akik függetlenek a beruházótól és a kivitelezőtől.Ilyenkor nem árt megvizsgálni, hogy nem vesztegették-e meg őket egy kisebb lakásfelújítással ,medence építéssel vagy valamilyen olyan dologgal amire a rendőrnek vagy ügyésznek szüksége volt.
ómió
Dolgozz inkább bolsi rablónak! Biztos, hozzájuk tartozol!
fergeteg
Megvonni a geci vállalkozóktól a támogatást.
Péter2
Tisztességes vállalkozó , tudta honnét volna a fizetség ! Minél több ilyen lesz , annál nehezebb lesz a tolvajoknak !
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők a világért sem akarják megérteni, mit és miért mondott ez a vállalkozó!
De hát ezért hülyemagyarok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.