A Kútvölgy tetején végigfutó Béla király úton lévő elnöki rezidenciát Novák Katalin beköltözésére alaposan felújították.

312 ezer forintért vettek bográcsállványt a köztársasági elnök rezidenciájára

Valóban reprezentatív épület, Buda tetején. Forrás: EBHinvest

A részletes berendezéslista szerint az új köztársasági elnököt több millió forintos étkezőasztal mellett nyolcmillióért berendezett smink- és moziszoba is várja – írja az RTL.

Novák kinevezése után csaknem 280 millió forintért újították fel a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciát: 2022-ben több helyen cserélték a burkolatot, és felújították a gépészetet és az elektromos hálózatot is.

Az állami tulajdonú ingatlant a mindenkori köztársasági elnök használja, így Novák Katalinnak szombati lemondása után ki kell majd költöznie onnan, az óriási parkban elterülő épületet utódja veheti majd birtokba. A törvény előírja, hogy a köztársasági elnöknek biztonsági okokból ebben az ingatlanban kell laknia.

A 2022-es felújítás munkái során sminkszobát és alagsori moziszobát is kialakítottak. Létrehoztak egy hangszigetelt zeneszobát is függesztett kazettás álmennyezettel. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) múlt héten bemutatott részletes berendezéslistájából kiderül, hogy

az eszközökre fordított 35 millióból 8,1 millió forint jutott a mozi- és a sminkszoba berendezési tárgyaira. A két mélysugárzóra 671 ezer forintot költöttek, 3 beépített hangfalra 1,9 millió forintot, további négy beépített hangfalra 958 ezer forintot, míg egy hangáteresztő vetítővászonra 2,46 millió forintot. A végerősítő 480 ezer forintba került, de fordítottak a rendelkezésre álló pénzből kanapéra 960 ezerért, tükörre, babzsákra és szőnyegre is.

A rezidencia más részeire is értékes bútorokat vásároltak,

egy bográcsállvány például 312 ezer forintba került, míg a zöldséghűtőre 720 ezret költöttek. Borhűtőt 290 ezer forintért vettek.

Figyelemreméltó tétel a bruttó 2,1 millió forintba kerülő étkezőasztal is, valamint a 10 darab szék is, amelyeket 3,4 millióért szereztek be. Ezek mind az államéi, így Novák kiköltözés után is maradnak az épületben.

A szerződés alapján az épület több pontján is megújult a burkolat, a ház mellett pedig a kert egy részét is rendbe tették, építettek például egy kutyakennelt, és elbontották a korábbi játszóteret. Mint korábban megírtuk, Schmitt Pál lemondása után, Áder János beköltözése előtt is felújították a rezidenciát, akkor 38,5 millió forintot költöttek erre.

Novák Katalinnak az alábbi juttatások járnak:

Havi tiszteletdíja a házelnököt megillető tiszteletdíj 1,1-szerese (4,6 millió forint), élete végéig megilleti. Kérésére lemondása után rezidenciát is kaphat egyfős személyzettel. Élete végéig megilleti a személyes gépkocsi-használat, egy háromfős titkárság és ingyenes egészségügyi ellátást is kap.

Áder János elnöki mandátuma lejártával egy Béla király úti, 720 négyzetméteres, liftes villát kapott az államtól.

Forrás: RTL
Fotó: EBHInvest

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Maccska: szarság, hogy pedofilmentegetőket ment fel a fidesz?
Egyébként meg azért kellett lemondania, hogy megvédje a gazdádat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
No és a zongora a zeneszobába az sem semmi!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Elképesztő rongyrázás! Novák katalin napi!!! juttatásának mértékét egy millió nyugdijas havi nyugdija nem éri el.
Béla333
Ha kitölti a hivatali idejét, akkor ok! (Bár egy átlagfizetéshez képest azért még így is marha nagy ez a "nyugdíj"!)
De ha lemond, vagy bármi ok miatt nem dolgozik végig, akkor nem jár ez a pénz!
Mocskos ingyenélő maffiózók! Börtönbe a helyük mindnek!
rücsü41
Ez a bográcsállvány már beszólt Katikának, hogy" Kati !Kész az ebéd!és eloltotta a tüzet is! "
kereső
Puritán, plebejus NER!- szijjártó hol vagy, hiszen nem ezt igérted anno a Balaton vizében feltúrt gatyaszárral!!
Aki Én
@Maccska: szarság, hogy pedofilmentegetőket ment fel a fidesz?
Egyébként meg azért kellett lemondania, hogy megvédje a gazdádat.
izéke
Az új elnöknek megint felújítják,a következőnek megint és megint,ez lesz az ország legsűrűbben felújított épülete,szakadna rájuk
kereső
@izéke: Lehet, hogy még a játszóteret is vissza kell épiteni, ha a leendőnek kisgyermekei, vagy unokái vannak. Sajátláb leánykája kénytelen a karmelita erkélyén játszani, mert a nagypapi nem gondolt anno erre.
izéke
@kereső: talán tiborc vagy rasi lesz az új elnök??? Végülis erdogannál is a veje a nemzeti bank vezetője,a csecseneknél is hasonló a helyzet,miért maradna ki ez a kurvaország?
C_3PO
@Csak Norisz és senki más: Alkony út 13?
kereső
@Eladott Ország: Hazámat senkiházi bitangok, cégéres gazemberek irányitják! Pont.
sokanvagyunk
Novák sminkszobáját Kövér egy hónapig el se fogja hagyni.:D
Clavigo
@Maccska: Úgy nézem,,itt mindenki szarik a fejedre. ( Én is ) Pedig van neked szád is,Safranek...
Aki Én
@Maccska: Annyira buta vagy, mint a segg. Itt nem elsősorban a kegyelemadásról van szó, te genetikai hulladék.
Nem veszed észre, hogy ezekkel az ostoba terelésekkel csak ezt a sztorit élezed, igazolod óhatatlanul is.
Eladott Ország
Álljon itt két idézet Ady írásaiból, amik kőkemények, és ma is igazak. “Nálunk a nemzetet gyilkolják meg. Pár százezer ember kisajátítva tartja a országot. A nép milliói jogtalan rabszolgák. Az ország koldus és leigázott. A parlament urai pedig liferálják a népet, a nép jogait, a hazát. Ilyen nemzetveszejtő ocsmányságot nem mutat föl a világhistória. Orgiája ez az összegyülemlett bűnöknek. Beteljesülése a kérlelhetlen fátumnak. Fölfakadt seb vagyunk most Európa testén. Lesz-e balzsam erre a sebre, vagy egyszerűen ki fogják égetni?… Rettenetes, rettenetes történet ez…” Nagyváradi Napló 1903. július 30.
“Pusztuljon a régi rendszer minden szégyenköve! Tűnjék el kortes bandájával, vicinálistáival, strébereivel, főispánjaival, Tóth Benőivel együtt! Mert így valóban úgy lesz, hogy a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…” Debreczen 1899. május 17.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/259624438_609467047168891_153432030710302700_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=h_VjmOfFFTcAX9ggYWu&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfA4mUxXWG7oRp7Dby8NzZnmOz_iDOOKuAJADwjMstwP8g&oe=65D25E29
simmering73
A következő golyóstoll pedig szintén átalakíttatja és felújíttatja. De ha mondjuk Szájer lenne a köztársasági elnök, akkor maradhatna a sminkszoba is.
simmering73
@Maccska: Hogy kerül ide az USA, te elmebeteg? Pont olyan hülye vagy mint Kis Tehén.
Eladott Ország
@Csak Norisz és senki más: ma, 2:03 ♦ A korábban a néhai Fenyő János tulajdonában lévő villát, 2,5 milliárdért árulja Friderikusz Sándor
24.hu/belfold/2017/03/30/friderikusz-villajat-25-milliard-forintert-aruljak/
Béla333
"312 ezer forintért vettek bográcsállványt a köztársasági elnök rezidenciájára"

Amikor meg éppen nem bográcsoztak, akkor az állványt nekitámasztották a 66 milliós zongorának...:
"Novák Katalin hivatala bevásárolt: 66 milliós zongora, 280 millió autókra "
rtl.hu/belfold/2023/05/16/novak-katalin-zongora-auto-kozvelemenykutatas
SÍva
@simmering73: Csak egy eresztcsatornát kellene még felrakatni, hogy jól érezze magát!
SÍva
Állítólag üres az államkassza! Brühühü, jaj, nincs elég pénz a tanárokra, orvosokra, ügyeleti rendszerre, brühühü, összedől minden! Viszont kifelé azt kell mutatni, hogy telik, sminkszobára, zongorára és egyéb "nékülözhetetlen" hívságokra. Minek? Az államfők is elégedjenek meg azzal a szinttel amit teremtenek a hétköznapi emberek számára! Ha jól képviselik az országot bánja fene legyen, de amíg minden más összedől addig ne költsük már milliárdokat ilyenekre!
Lepényleső
Aranyembereknek,aranyat,- lehet nyakig,- akár folyékonyat,- a felhalmozódott szennyeződés lemeréséhez kanalat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.