Az „érzékeny és fájdalmas veszteség” után mindent tudni akar a Fidesz az intézményvezetőkről.

Kocsis Máté a kegyelmi botrányról: Ekkorát véteni nem lehet

Kép: MTI/Máthé Zoltán 

Kocsis Máté érzékeny és fájdalmas veszteségnek nevezte Novák Katalin államfő és Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondását a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. A Fidesz frakcióvezetője szerint mindketten olyan konzekvens döntést hoztak, amely példaértékű.

Nincs apelláta ilyen esetben, ekkorát véteni nem lehet, teljesen függetlenül attól, hogy mi volt a döntés hátterében

– mondta a kegyelmi ügyről. Állította, a jobboldalon, ha hiba van, akkor annak van következménye, a baloldalon pedig a bűnöknek sincsen.

A köztársaságielnök-jelölt Sulyok Tamást úgy jellemezte: talán a legtekintélyesebb közjogi testület elnöke, kifogástalan múltú, kiváló felkészültségű és nagy tekintélyű alkotmánybíró. Benne látják azt az esélyt, hogy a nemzet egységét jól megtestesítse és a köztársasági elnöki hivatal vitán felül álljon az elkövetkező években.

A gyermekvédelem helyzetéről szólva megerősítette, hogy a kormány vizsgálatokat rendelt el, meg kell nézni egy „pillanatképen” a gyermekvédelem mai állapotát. Hozzátette:

Sokan vagyunk az országban, akik sejtjük, hogy nincs minden rendben.

A frakcióvezető hangsúlyozta, jobban kell látnia az államnak, hogy kik vezetik az intézményeket, ezek az emberek milyen életmódot folytatnak, milyen szabályokat nem tartanak be, milyen pszichológiai állapotban vannak, és életük minden egyes részére kiterjedő vizsgálat alá kell, hogy essenek.

A bicskei igazgató ügye felkavaró, vérlázító, és rettenetesen szomorú, hogy 1990 óta a helyén lehetett egy ilyen ember.

Kocsis Máté arról is szólt: körülbelül húsz törvény módosítására tesznek javaslatot a gyermekvédelmi törvénycsomagban. Ezek közül kiemelte, hogy tovább szigorodnak a pedofil bűncselekményekre vonatkozó büntetési tételek és áttekintik az eltussolásban segédkezők büntetésének súlyosbítási lehetőségeit. Emellett kezdeményezik, hogy a tizennyolc év alattiak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények soha ne évüljenek el – mert maguk a pedofil bűnelkövetők is életre szóló sebet okoztak a tettükkel –, illetve azt is, hogy a pedofil bűnelkövetők soha ne kaphassanak erkölcsi bizonyítványt.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ki jár óvodákba kampányolni hatökör? A csüngőhasúval kezdjétek a vizsgálatot szaroskáim.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ki jár óvodákba kampányolni hatökör? A csüngőhasúval kezdjétek a vizsgálatot szaroskáim.
jáger laszló
Micsoda igények??
Ez már nem is igaz!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
Milyen törvényjavalat biztosítja majd, hogy ne simogassátok a pedofilokat és egyéb bűnözőket?
sokanvagyunk
Így kezdte... - "Orbán Viktor szerint itt 'nem jogászkodni kell'. De nem is jogászkodik senki, maximum ő, aki próbál úgy tenni, mintha a jogszabályok adtak volna lehetőséget K. Endre kegyelmi ügyében."
Most 20 jogszabályváltozás jön?
Eladott Ország
Csokis Matyi! A bűnöző, hazaáruló és politikai prosti román tolvajcigány főnököd és a neje volt a legnagyobb felbújtó, hunyó az ügyben, anélkül Katika nem merte volna aláírni a kegyelmi felmentést. A geci tudta nélkül a beosztottak még a WC-re se mernek önállóan elmenni.
Nessy
Véteni lehet, csak ne kerüljön napvilágra! Úgy mellékesen lehet szankciókar hozni, de amíg nincs valós felvilágosítás, prevenció, addig vak lónak kontaktlencse! Ha lehet, ne az óvodásokat "védjék" a nem átalakító műtét propagálásától, ( ki volt az az idióta, aki ezt kitalálta) hanem a valóban veszélyeztetett korosztályt, a valós veszélyektől!
Sámannus
@Őrnagy: Te mutogatod magadat krampusznak lökött ökör.
sokanvagyunk
@Nessy: Talán ezért zártak be egy csomó orvosi rendelőt és kórházi osztályt, nehogy ott megbuherálják a gyerekeket.
Menőmanó
@Őrnagy: Ez melyik magyar óvodában történt?
nejlontacskó
@Sámannus: azért azok a képek, amiket a Őrnagy közlegény linkelt, magukért beszélnek!
Mindet agyon kéne verni!
Értem én, hogy kibaszott velük a természet, de miért kell kivetkőzniük, emberi mivoltukból?
Eladott Ország
@Őrnagy: Régen az Eszterháziak uralkodtak, most a szarháziak! Régen irányított a fáraó, ma meg megy minden pofára, ó! Régen voltak az Eszterházyak és a Zichyk most pedig a szarháziak a stricik és a gecik!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/427942928_1716683888864883_3870040360096451252_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=c42490&_nc_ohc=-ko8nfAIFpcAX9u4cJS&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBWLIELvKu5c5s1uKKOrCnt1Utl17igDUzfHlY6uEP7iQ&oe=65E0D875
Őrnagy
@Menőmanó Gyagyás: Ugyan Gyagyás
Ami a "fejlett-haladó" nyugaton általánossá válik, és amiért az LMBTQ lobbi erőszakosan lobbizik Brüsszelben, az ellen már akkor meg kell kezdeni Gyagyás a védekezést, amikor a baj még nem következett be!

Ez olyan gyagyás, mint az egészségügy. A megelőzés sokkal olcsobb és kevésbé fájdalmas, mint a bekövetkezett baj kezelése, rendbetétele!
balos
@Őrnagy: Hát amikor egy szarnagy ezt állítja akkor ott már vaj van a fején!A nyelved is úgy forgatod a csúti seggében ahogy a szavaid?
Sámannus
@nejlontacskó: Csak azokat a képeket is ide kéne hozni a hazai termésből amit nertársek és rokonaik elkövetnek ötven férfival, és egyebeket. Nekünk nincs olyan fantáziánk ami nekik hétköznapi természetes történés, és anőket is bedobják ezekbe a bulikba. Ezért a fideszes ungabungákban is kitiltják a sajtót, lerakják a telefont, a jobbakat el is lopjákstb jól szigetelnek jobban mint a Mol-tornyot.
Menőmanó
@Őrnagy: Gyagyás, akkor tiltsák be a 10 éves lányok férjhezadását is. Igaz, ilyen se fordul elő, de hülyíteni lehet vele a hozzád hasonló @gyagyásokat.
Őrnagy
@ Dollárért Eladott Ország: Hát gyagyás, ha az ÁVÓS csürhe felmenőid nem úldözték volna el az országból a legértelmesebb főnemességet, most is ők vezethetnék (uralkodás nélkül) az országot, de a mocskos felmenőid legyilkolták, elüldözték őket, így rájuk már nem számíthatunk, és sajnos az is eéőfordult már, hogy a szarházi EL-QRO Gyurcsótányod vezette az országot. El is kúrt mindent! De ezzel ne nekem panaszkodj gyagyás, menj ki a temetőbe, és ott átkozd a Rákosista csürhe felmenőidet, akik csak hozzád hasonló korcsokat tudtak hátrahagyni, akik Szaros Gyurka seggéből előbújva arra képesek, hogy Dollárét Eladjátok az Országot!
Őrnagy
@Menőmanó Gyagyás: Te komplett elmebeteg vagy!
Aki Én
@Őrnagy: Szomorú látni, hogy vagytok páran annyira buták, hogy a fidesz így megtudott bolondítani.
Szar életed lehet, mert téged totál bele tudtak ebbe hergelni.
Nessy
@Őrnagy: Azért a hívek a kisebb gyereket ne vigyék el Kacsóh Pongrácz János vitéz daljátékát megnézni. A francia királylány így kezdi "mért vagyok én gyenge leányka?" Majd később így sóhajt fel: " Ó,de jó is volna,, ó hatalmas ég , ha lány helyett, legény lehetnék"!
csak úgy....
máté, ez is botrányos : Az egyetemisták több mint fele külföldön vállalna munkát
www.economx.hu/belfold/belfold-gazdasag-munkaeropiac-egyetemistak-kivandorlas-munkavallalas.785590.html
mond csak máté , ezt mivel magyarázzátok?
Őrnagy
@Aki Én Gyagyás: Ne magadból indúlj ki gyagyás, amiért téged a fidesz csürhe tovább tudott bolondítani, bár azt nem igazán értem, hogy mit tudott rajtatok libkány idiótákon még bolondítani azon felül, hogy született idióták vagytok? :)))
Őrnagy
@Nessy Gyagyás: Szánalmasan hülye vagy!
izéke
orbánról is tudni akarunk mindent,pl miért nincs átvilágítva több mint harminc éve? Mennyi a VALÓDI vagyona es honnan van, stb.stb.
Aki Én
@Őrnagy: te annyira jól példázod a fideszes agyhalott mentalitást.
csak úgy....
@Őrnagy: szerezhetnél végre magadnak egy pasit, te agresszív gyagyás buzi!
namihami
Tényleg nem! Ez ugyanis köztörvényes bűn és nem szimpla vétek!
Vétekszintre csak a Fidesz vezetése szeretné levinni és a köznéppel így tudatosítani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.