A kormány célja, hogy 2030-ig ez megtörténjen.

Bár az eurót már 25 évvel ezelőtt bevezették, az eurózónában több mint 300 millió ember használja, Magyarországon még mindig a forint a fizetőeszköz.

Ahhoz, hogy mi is bevezessük, szigorú feltételeket kell teljesítenünk – írta a profitline.hu. Ilyen például az árstabilitás, a rendezett és fenntartható államháztartás, az árfolyamstabilitás és a hosszú lejáratú kamatlábak.

Tudod mikor vezetik be Magyarországon az eurót? Mutatjuk

Az euróövezethet Magyarország még mindig nem csatlakozott/Fotó: Stockfotó

Hazánk már 2024-ben, az Európai Unióhoz való csatlakozáskor vállalta, hogy az euró bevezetésére törekszik és ha teljesítjük a feltételeket, be is vezetjük.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke korábban kijelentette: erre akkor lesz reális lehetőség, ha elérjük az Európai Unió átlagosa fejlettségi szintjének legalább 90 százalékát. A kormány célja, hogy 2030-ig ez megtörténjen.

És hogy mi várható a bevezetésekor? A profitline.hu szerint az árak ugyan stabilizálódhatnak, de rövid távon emelkedhetnek, mivel a vállalkozások és kereskedők alkalmazkodnak az új fizetőeszközhöz és általában felfelé kerekítik ilyenkor az árakat. Ugyanakkor a beruházások és pénzügyi tranzakciók könnyebbé válhatnak, mert nincs szükség valutaváltásra. Ezen kívül könnyebbé teheti a kereskedelmet az eurózóna országaival.

Az euró bevezetése összességében előnyös lehet, ám az átmeneti időszakban nehézségek merülhetnek fel.

Forrás: profitline.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Billibácsi
@simmering73: Hát akkor hogy fogják ellopni az árfolyam különbözetet?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Billibácsi
@simmering73: Hát akkor hogy fogják ellopni az árfolyam különbözetet?
Giovanni Alba
A cikket jegyző újdondász könnyen gyűjthetett volna megalapozott véleményeket, mi több, tapasztalatokat, amennyiben hajlandó lett volna érdeklődni olyan szomszédos országban, ahol nemrégiben vezették be az eurót. Pl.: Szlovénia, Szlovákia és Horvátország.
www.ecb.europa.eu/euro/intro/html/index.hu.html
human
Micsoda véleten, hogy ahogy Putyin úgy Orbán is 2030-ra ígérget, vázol fel nagy ívű terveket? Micsoda összhang.
Ha Orbán és Putiyn nő lenne, szerintem még a mestruációs ciklusuk is szinkronban lenne.

"Itt vannak Orbán tervei egészen 2030-ig":
- 2030-ra az a célunk, hogy 160 ezer milliárd forintos GDP-nk legyen
- 2030-ra önellátóak leszünk elektromos energiából
- 2030-ra 85%-os foglalkoztatottság
- 2030 meg ezek szerint Euro is lesz (nem lesz)
telex.hu/belfold/2023/07/22/orban-tervei-tusvanyos-beszed-2030

"Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta"
infostart.hu/kulfold/2024/02/29/oroszorszag-kutato-vlagyimir-putyin-mar-a-2030-ig-tarto-elkepzeleseit-vazolta
tothjani
Mikor vezetjük be??
Mondjam vagy mutassam??
Kapanyél
"Hazánk már 2024-ben, az Európai Unióhoz való csatlakozáskor vállalta, hogy az euró bevezetésére törekszik és ha teljesítjük a feltételeket, be is vezetjük."
Ez valami új?
division
Majd amikor kötelet kötnek a nyakára.
jáger laszló
Előbb,vagy utóbb,de lehet hogy tévedek!!
Sajnálom!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
akkor lesz € ...ha ezek a lámpavason száradnak...
RonaGyuri
@RonaGyuri: Bár nem így értette, de ebben igaza van

Népünk szemefénye ismét nagyokat pukkanó szópetárdákkal csillogtatta meg közmondásos demagógiáját

„Mi Mihályok tudjuk, hogy: van néhány józan paraszti észen nyugvó tétel, amit soha nem sérthet meg semmilyen tudományos hókuszpókusz” – mondá. Ami már magában sem semmi, de ő nem csak tudja, de el is modja, legalább is legfontosabbakat.
Köztük:
„Az első ilyen egyszerű paraszti bölcsesség az, hogy mindig jobb ha nekünk tartoznak mint ha mi tartozunk másoknak. Sajnos ez a helyzet még nem áll fenn, az államadósság számai nem azt mutatják, hogy Magyarország élvezheti ennek a bölcsességnek az ismeretét. Orbán Viktor szerint ugyanakkor AZ ADÓSSÁG JÓ RÉSZÉT MEGÖRÖKÖLTÉK.”!!!
Nos ezen van mit elgondolkodni; igaz sem nem „paraszti észen nyugvó tétel”, sem nem „tudományos hókuszpókusz”, hanem csak és csupán egyszerű tény: az adósság jó - értsd kedvező, alacsony kamatú - IMF és EU-s hiteleket örököltek (amiket gyorsan lecseréltek igen durva szabadon lophatókra), s igen nagy tempóban szaporították a volumenét, persze a nekik tetsző szabadon lopható fajtákból! =))
balos
@RonaGyuri: Erre csak azt tudom mondani:hogy nyugodjunk meg,mert drága árat fizetnek még az utódaink,ha itt maradnak a nemzethy maffiozóink családjai!A kitelepítéssel sok gondot meg lehetne oldani!Ehhez viszont egy új és "feddhetetlen" csapat kéne!Szóval ez is fóliázzák,mint a hülyeségüket!AMÍG TŰRJÜK,ADDIG ISSZUK A NEMZETHY MÉREG KELYHÉT!
RonaGyuri
@balos: az én utódaim ugyan nem!! =))
kereső
Csak! húsz évet tévedett a cikk irója/ vagy matolcsy, mert Magyarország 2004-ben csatlakozott az unióhoz, nem 2024-ben. A "vállalás" 2004-ben történt. A feltételeitől Magyarország egyre távolabb került az elmult években- úgyhogy csodaszépet álmodott a kormány- vagy csak a szokásos hülyités=hazudozás. Inkább az utóbbi.
balos
@RonaGyuri: Nálam is ez a helyzet!Viszont az ilyen nemzethy fostalicskák mekkorát röhögnek,mikor kiderül,hogy a fasza maradt meg a családjából!
madlaci66
ez a csatlakozási dátum folyamatosan tolódik, miközben mi mindenkinél jobbak vagyunk, mindenki minket követ, minket utánoz.
Menőmanó
Eszük ágában sincs bevezetni az eurót, mert akkor nem tudnának az árfolyamon nyerészkedni.
Másrészt hülyék a gazdasághoz, nem is érdekli őket, minden a lopásra van kihegyegyezve, a lopás szolgálatába van állítva. Amíg a fidkányok uralkodnak, addig nem lesz se euró, se élhető ország.
namihami
Fiatal koromban erre azt mondták: ""Amikor a pi.a dalol!"" (bocs!)
A hazai elit Euroban tartott vagyonának zöme azonnal veszíteni kezdené az értékét, ha a Matolcsy/Orbán (mert ami folyik közöttük, az sima cicaharc---a paraszt vakítása céljára)/MNB ""harc"" elülne! Amellett, hogy minden forintleértékelődés újabb MNB lenyúlást eredményez! Amit aztán palotára, festményre és hasonlóan fontos, az MNB feltétlen elvégzendő feladaira lehet fordítani!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 09:22 ☻ Szerencsére a rubel bevezetésére már készen állunk. Folyamatosan azzal haknizik a dagadt geci, hogy a muszkákè a jövő. Mi leszünk az elsők akik bevezetik, nagykirályság lészen. Nem loptátok még (eléggé) tele a zsebeteket a euro-forint árfolyam nyereségből?! - Viccelsz? Biztoshogynem! - A lopásra készen állni jobban sikerült.
Nessy
Soha napján, kiskedden! A jelen helyzetünk alapján még az "előszobába" sem teheti be a lábát pártunk és kormányunk!
Eladott Ország
@namihami: ma, 11:40 ♦ Én így tudom...
uploads.disquscdn.com/images/643ef143065c4c5855b7f4481cb824fa5d120758c947d76f7f8e5d0c06e801b2.jpg?w=800&h=449
Én meg szeretnék egy sípolós kisvasutat mikulásra, Bicskéig. Ilyen hozzáállással csak egy dolgot lehet elérni, kizáratni az országot az EU ból és a NATO ból is. Megérdemeljük mert hagyjuk ezt félkegyelmű törpediktátort, hogy kormányozzon. Egyszer csak felébred ez a génkezelt’ ország.
NKF
Ne is legyen! A britek,dánok megtartották! Emlékszem amikor a németek bevezették minden
100%-al drágább lett! Van itt drágaság euro nélkül is!
KisTehen
@Eladott Ország: nem rubel ... jüan ... te észlény
Sakk Matt
Vajon 2030-ban mit hazudnak majd? Vagy meddig tervez a dagi?
Sztyepospista
Jól fog majd " HANGZANI " az Únióban, amikor szóba kerül a magyarok nyugdija. Sokan vannak, akik a mai árfolyamon 400 Eur. nyugdijat, vagy még kevesebbet kapnak. Vagy a magyar minimálbér 700 Eur...Klassz, nem ? Hát NEM !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.