Nem sikerült megegyezni a közös ellenzéki jelölt személyéről Győrben, Szigetszentmiklóson és Dunakeszin sem az önkormányzati választások kapcsán, ráadásul Gyurcsány Ferenc pártja már szinte a zsarolástól sem riad vissza.

A Demokratikus Koalíció (DK) ezért előválasztást kezdeményezett ezeken a településeken, azonban a Momentum ettől elzárkózik, és ezzel az ellenzék győzelmét veszélyezteti – álltja Varju László, a DK országgyűlési képviselője.

Jól ismerjük a Fidesz választási törvényét: ha az ellenzék nem egy közös jelöltet, hanem több külön jelöltet indít bárhol az önkormányzati választáson, akkor vereségre van ítélve, mert nem a többség győz, hanem a legtöbb szavazatot kapó jelölt

– mondta Varju, aki a DK nevében arra kéri a Momentumot, hogy ne csak szavakban támogassák az előválasztást, hanem a gyakorlatban is - írja a 24.hu

Egymásnak ugrott a DK és a Momentum! Vége az ellenzéki összefogásnak

Varju Lászó, Demokratikus Koalíció. Fotó: Wikipedia.org

Ne féljenek a választók akaratától, adják az emberek kezébe a döntést

– tette hozzá.

Szigetszentmiklóson 2019-ben győzött az ellenzéki összefogás. Idén a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd Kocsis Évát, a DK választókerületi elnökét támogatja, a Momentum ugyanakkor Gyurcsik József szigetszentmiklósi önkormányzati képviselőt indítja.

Dunakeszin öt éve a Fidesz nyert. A polgármesteri széket a Momentum Cseresznyés Csillával, a párt helyi politikusával, a DK viszont Tonzor Péterrel, a párt korábbi országgyűlési képviselőjelöltjével hódítaná el.

Győrben még zavarosabb a kép. Ott a helyi szinten 2019-ben és 2022-ben is veszítő, DK-s Glázer Tímea indul, továbbá Pintér Bence, az ugytudjuk.hu című helyi portál főmunkatársa, akit a Momentum és az LMP támogat, valamint a szexbotránya után visszatérni szándékozó, korábbi polgármester Borkai Zsolt is a Fidesz legyőzésére vállalkozik.

Egymásnak ugrott a DK és a Momentum! Vége az ellenzéki összefogásnak

Nem sok helyen fognak közösen indulni a DK és a Momentum jelöltjei    Fotó: XXI. Század Intézet

Mindeközben egy megyeszékhelyen is elkezdett szétszakadni az ellenzéki összefogás. Az Éljen Szekszárd közösségi médiafelületén jelent meg néhány napja az a poszt, amiben azt állítják, a Demokratikus Koalíció megpróbálta zsarolni az ÉSZ tagjait.

"Az ÉSZ egy ajánlatot kapott a DK helyi képviselőitől, de ezt nevezhetjük nyugodtan akár zsarolásnak is. Ha nem adunk át nekik egy olyan körzetet, amit az ÉSZ már kétszer megnyert és a lista második helyét, akkor ránk indulnak minden körzetben“ – ezzel a szöveggel jelent meg a Facebookon az Éljen Szekszárd bejegyzése. A DK választókerületi elnöke viszont azt mondta portálnak, szó sincs zsarolásról. Takács László szerint ez „gyomorforgató hazugság“.

Úgy tűnik, a vita hátterében a DK és az MSZP állna szemben egymással. Ugyanis a civilnek mondott Éljen Szekszárd egy MSZP-irodába hívta tárgyalni a DK-t. A megbeszélések után Takács László, a DK szekszárdi választókerületének elnöke arról számolt be, hogy nem lát reális esélyt arra, hogy pártja bármilyen formában együttműködjön az Éljen Szekszárddal.

A DK szekszárdi választókerületének elnöke hozzátette, ezek után nincs más lehetőségük, mint önállóan indulni a tolnai vármegyeszékhely valamennyi körzetében.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Éljen, éljen...jók vagytok, ügyesek vagytok, tehetségesek vagytok.
Egyik jobb mint a másik. Dagad a melletek a büszkeségtől mi?
Megélhetési politikusok, önzőek. Megérdemlitek, hogy kikapjatok.
Szarok vagytok mind. Nektek is köszönhető orbán uralma.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Éljen, éljen...jók vagytok, ügyesek vagytok, tehetségesek vagytok.
Egyik jobb mint a másik. Dagad a melletek a büszkeségtől mi?
Megélhetési politikusok, önzőek. Megérdemlitek, hogy kikapjatok.
Szarok vagytok mind. Nektek is köszönhető orbán uralma.
csak úgy....
egy tudálékos fura ferkóval nehéz is közösködni...
klárika is annyira mesterkélten modoros, hogy az már jujjj!
jáger laszló
Aki mer,az nyer!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
sokanvagyunk
A helybeliek majd döntenek. Például úgy, hogy otthon maradnak, mert éppen hányniuk kell a pártok Hazafias Népfront-féle jelöltjeiből.
KisTehen
@Horizont: mama ... aki összegyurcsányozza magát, az annyit is ér
kereső
@csak úgy,@Horizont: Ne csináljátok már, ad egy figyelem felhivó cimet- és botrányos cimet a cikknek, holott csak arról szól a történet, hogy a két párt , az eredetileg is hirdetettek szerint- ahol nem egyezik meg közös jelöltekben, ott előválasztást tart. Ebben semmiféle "egymásnak ugrás "nincsen. Nem mellesleg nézzétek már meg ki mindenki indul még Győrben. Tényleg ne csak a cimet olvassátok már el.
Horizont
@kereső: Én elolvastam már bocs. Tele a hócipőm is ezekkel a hírekkel.
Nyilvánosság kizárása, majd megegyezés után jöhet a hírek.
Nessy
A fidesz köszönettel nyug5tázza minden különinduló kisebb párt töredék szavazatit! Tényleg megérdemeljük Orbán ámokfutását immáron 14 éve! Persze a párt vezetői listán talán bejutnak a vezetésbe/parlamentbe, és meg lesz a "megérdemelt" fizetésük! Régebben az LMP, most a Momentum van tóla meggyőződve, hogy ők egyedül lesznek a győztesek. Esetenként talán, de összességében nem! Egyedül nem megy!!
KisTehen
@Nessy: ellenzéki oldalon a déká a kisgömböc
Menőmanó
Minden jel arra mutat, hogy ezek nem a fideszt akarják legyőzni, hanem egymást. Szeretnének továbbra is nyugalmas jól fizető helyeket a magyar és uniós parlamentben. Ezért akár egymás szemét is kivájják. Így jártunk. Egy rakás sz@r, vagy egy lavór fos a választék.
Horizont
@KisTehen: 9:38
Kussoljál te hülye.
kereső
@Horizont: Igen ezt azért nagyon meg kéne tanulni, hogy nem beszélünk ki mindent- hanem csöndben, és halkan intézzük a dolgokat. Mondhatnám azt is, hogy "kussban van mindenki"...persze akkor meg jönnek @Bélámék, hogy "megmutyizták". Hát lehet itt igazságot tenni???
KisTehen
@Horizont: csitt ... légy illedelmes kislány
csak úgy....
@kereső: szomorú,hogy még mindíg nem veszed észre, hogy ahol a ferkó megjelenik, ott rögtön föllépnek az ellentétek! gyurcsány ugyan úgy vélekedik önmagáról mint 0rbán, ök egyszerüen egyedül álló zseninek képzelik magukat, ami marhára nem igaz!
KisTehen
@csak úgy...: nincs igazad ... gyurcsány egy zseni ... már többször átbaszta a szavazóit ... és mégis ő a legerősebb az ellenzéki oldalon
Virág Árpád
@Horizont: Kiváló HSZ tőled (09.17) ! Gratulálok! De tényleg! Mondhatnám, a torkánál ragadtad meg a kérdést!
csak úgy....
@KisTehen: ökör,te egy kibaxxott buta és unalmas kategória!
a másik,hogy 0rbán ugyan úgy bassza át a szavazóit mint a ferkó, csak ti akkora ökrök, hogy észre sem veszitek!
fergeteg
Nagy kár ! Pedig együtt akarjuk őket a szaros verembe terelni. Hozzájuk keverni a diáktüntetőket.
Yoda69
Nem ertem az elovalasztas miert zsarolas a Momentum szemeben? Ez egy demokratikus eszkoz eldonteni hogy ki az eselyes befuto egy adott körzetben. Lehet a Momentum helyeket szeretne bebiztositani meg ugy is, ha nincs meg a tamogatottsaguk?
dr. prédikátor
megint a szarkeverő momentó meg a möszöpö!!!
KisTehen
@csak úgy...: mikor baszott át orbán, birka
Nessy
@fergeteg: A diák tüntetők már az elmúlt 14 év oktatási rendszerének a neveltjei!
kereső
@csak úgy...: 09:56 Szomorú, hogy még mindig nem vesztitek észre, hogy "ferkó" megkerülhetetlen "tényező", a maga 800 ezer-1 milliós szavazótáborával- amely önmagában több, mint az összes többi együtt., és ráadásul elkötelezett választókról van szó. Ha, ezt sikerülne "tudomásul" venni- ehhez nem kell sem "feri" imádónak lenni, sem dk fannak lenni- sokkal simábban lehetne intézni a dolgokat. Na, de amig a pöcsméregetés a fő szempont, meg az, hogy ki többre , ha poziciók betöltéséről van szó- márpedig ma Magyarországon eléggé silány módon erről szól a választás- nem az országról, és annak esetlegesen más jövőjéről...addig nem lesz "béke az olajfák alatt". És ez mindegyikre vonatkozik, kivétel nélkül...és nem is kell meglepődni azon, hogy azokat a pártokat amelyek még mindig a "bársonyszékekből" osztják az észt , kollaboránsnak vannak tartva- mert azok. Belesimultak a NER rendszerébe.
csak úgy....
@kereső: magyarországon hemzsegnek a megkerülhetetlen tényezök és az elkötelezett választók , ezért is tartotok itt politikailag ahol most! egy nagyon jellemzö vonás a magyarokra,hogy sírig hüségesek a politikusaikhoz,még akkor is ha azok nem érdemlik meg!
látsz valami kiutat az 0rbanizmusból gyurcsánnyal az élen,mert én nem?!
csak úgy....
@KisTehen: ökör, téged minden nap! vikinek az a mázlija veletek,hogy buták vagytok mint a segg és szerelmesek belé! :)
kereső
@csak úgy...: Tudod mi a legnagyobb baj, hogy nem képesek a fontos!!, az ország szempontjából igazán fontos dolgokban sem "egy szólamban" énekelni, hanem megy több szólamú kánon, ami mostanra kakófóniába (hangzavarba). csap át. Jelen helyezteben mit lehet tenni, ha a hülye választó az az 1 millió- hűséges gyurcsányhoz- persze a programjuk sem mellékes, mert van- tudomáűsul kéne venni, vagy pedig le kell váltani azt az 1 milliót. Ilyen is volt már 2022-ben, ugye ne ragozzam, mi lett a vége? Komolyan mondom, belétek jobban beleégett a fideSS karaktergyilkolása, mint az orbáni rendszer teljes elutasitása. Ti azt nem kérdőjelezitek meg, csak a "ferit". Na, de jóa van az úgy- ezt mondják a "civilek", ezt mondják a tartalomgyártó lájk vadász - ebből élnek- influenszerek, ezt mondják a politikai elemzők. Akkor "jóa van az úgy".
KisTehen
@csak úgy...: te agymosott dékás pöcs ... mikor baszott át orbán?
Géza
Nem képesek összefogni, aminek egyetlen oka van. Nem Magyarország érdekeit tartják az elsődleges célnak, hanem a saját harácsolásukat és nem akarnak dolgozni, csak a szövegelésből megélni.
csak úgy....
@KisTehen: ökör, téged minden nap! vikinek az a mázlija veletek,hogy buták vagytok mint a segg és szerelmesek belé! :) dk.- s az anyád, aki a világra kaksizott!
csak úgy....
@kereső: én értem,hogy te mit mondasz csak te nem vagy hajlandó megérteni azt a tényt,hogy a gyurcsány egy szitok szó lett magyarországon ! aki a gyurcsányra szavaz, az 0rbánt tartja hatalmon! - hiába az 1 millió dk.s szavatzó ,akik csak arra elegendöek,hogy ferkó ismét ott okoskodhasson a parlamentbe ! ferkó frankón bebetonozza a volt kisz kollégáját...
csak úgy....
@Géza: shikari és a beteges elméletei! :) közben nem veszi észre az idióta,hogy 0rbánék szétlopják,megsemmisítik magyarországot! - mesélj még tibi tanár úr de most valami okosabbat!
Pusztai
És amikor elküldöm a pichába ezt a debil, kretén ostoba ellenzéki köpedelmet vannak akik megvédik, lebasznak, mit akarok, ,, de nem gondolkodnak el micsoda ostoba halmaz van az ellenzéknél!
MIT védenek?
a szart??

A magyar történelem legsötétebb időszakai:
i.imgur.com/NtiIvcm.jpg
Magyarország tragédiája, hogy egy időben jött létre a magyar törtélem legártalmasabb hazug tolvaj hatalma és vele szemben az univerzum legimpotensebb debil ostoba ellenzéke.
Horizont
@csak úgy...: nehéz téged megérteni miután tudjuk, hogy nem itthon élsz.
De Gyurcsányt ekézed. Ehhez nekünk van jogunk szerintem . hahahahahaha
Horizont
@kereső: Én tudom, hogy Gyurcsány és a pártja megkerülhetetlen.
De azt is tudom, hogy magukban kevesek. Tehát ha nem sikerült a múltkor akkor másik csapásirányt csinálok ha kell vért izzadva. És kizárom a közvéleményt csak a végeredményt teszem eléjük. Ez mindegyikre áll(na)!!!
csak úgy....
@Horizont: én nem csak gyurcsányt ekézem!!! - én csak azokat akik megérdemlik a kritikát ! a másik, hogy én,mivel nem élek magyarországon, ezért nem is szavazok ott, mint a keleti külhoni magyarok! - ti is "ekézitek" a német politikusokat, vagy nem!? :)
az különben szar lenne,ha azt gondolnád rólam,hogy én rosszat akarok neked,nektek a magyaroknak!
Eladott Ország
Magyarországon azért nincs demokrácia, mert Orbán nagyon ügyesen egymásnak ugrasztotta a választókat, és amíg azok egymás köpködésével voltak elfoglalva, addig bebetonozta a hatalmát. A megoldás: Aki az orbánizmus felszámolását akarja, az ne finnyáskodjon, ne a másik ellenzékire lőjön, hanem tanuljon meg másokkal együttműködni a közös cél érdekében. Ahhoz fel kell ismerni, hogy nem baloldal van hanem létezik egy összbaloldal, hogy az ellenzéki szavazók sokfélék, mint a összjobboldalon. A hatalmat végleg megragadók pedig jól megtanulták a stratégiát a foxi-maxin. Ezek már nem amatőrök (született komcsik) ha nem sok generációra elrendezik itt a dolgokat. Ha, hagyjuk.
Az új magyar-orosz himnusz . Magyarok és oroszok, jólét és hatalom, sejj, hajj...
www.youtube.com/shorts/Ha0n5rp4UV0?feature=share
Nessy
Rendben van, az ellenzék széthúz, gyenge, egymást vegzálja összefogás helyett. Ócsárolják is őket sokan. Olvasva a "szarhalom" és egyéb jelzőket, érdekelne, hogy mit csinálnának jobban, hatékonyabban a jelen hatalommal szemben! Azt hiszem itt az anygyalok serege sem lenne megfelelő.
Kapanyél
Orbánnak nincs félnivalója, borítékolható a 1/3!
Pusztai
@Eladott Ország: "Magyarországon azért nincs demokrácia, mert Orbán nagyon ügyesen egymásnak ugrasztotta a választókat"

Szerintem meg azért, mert az állítólagos ellenzék egy balfaszokkal teli ostoba debil csürhe!!

A gyűlölet beégetése a fidesz kommunikáció egyik alapja, de ez a tetves balfasz ballib ellenzéknek csúfolt szarhalom, nem tudj a kezelni, képtelen hatékonyan kommunikálni!
2006 előtt miért volt más a helyezet?
Mert kab 2002 után kezdte a fidesz ezt a mocskot és nem tutd az AKKORI HATALOM, MAI ELLENZÉK KEZELNI A FÖRTELMET!
A HAZA NEM LEHET ELLENZÉKBEN! ezért életfogytott kellett volna a dni!
...
A ballibPOLELIT elbaszta a médiáit nem tud kommunikálni a fidesz ellen, ez az ok!
Péter2
Nem kell pártoskodni , arra kell szavazni a pedofideszes ellen akinek a legtöbb esélye van !
Béla333
Akkor most Zuglóban lesz előválasztás, vagy az MSZP-s Horvát Csaba lesz a DK és Karácsonyék jelöltje?
Nem kellene válogatni, hogy itt legyen előválasztás, ott meg ne legyen!
Mindenütt kell előválasztás, ahol legalább 2 ellenzéki jelölt is indulna!
A DK/Gyurcsány meg addig úgysem nyugszik, amíg az összes ellenzéki pártot ki nem csinálja, amíg nem ő és a pártja lesz az egyetlen az ellenzéki térfélen!
Amikor nem a DK volt az ellenzék vezető ereje, akkor nem volt fontos a DK-soknak, hogy másik ellenzéki párt véleményét is figyelembe vegyék, csak most!
Pusztai
Régen írtam:
"SZERINTEM EMIATT PONT két lista kell, - MERT ha egy lista lenne rajta Gyurcsánnyal sokan nem mennének szavazni, a momentummal is konfliktusban vannak- ezt is élőben tapasztaltam személyesen, mikor valahol együtt volt a két társaság- és sajnos nyilvánosan is pofáznak egymásra. Ostobák.
Két listára többen szavaznának szumma mint 1-re. Aztán lehet alkudni.
nekem tök mindegy lenne, fidesz ellen mindenre leszavazok, szaros wc deszkára is, de sokan nem, mert a "másik"
CsipkeRózsa
Nincs vége az összefogásuknak, hiszen el sem kezdődött.
Béla333
@Pusztai: 12.50
Pontosan! 2 lista kell.
1 Gyurcsány és MSZP
2./ A többi.
Oszt döntsön a nép!
Pusztai
@Béla333: Eggen, erről beszélek 2-3 éve!!
Nem pontosan így hanem a dk és momentum ne legyen együtt, ahol feszkó van közöttük ez az alap. Aztán nem érdekes kikkel fognak össze.
ez a két párt nem tud együtt működni.
- mellesleg Gyurcsánynak nagyon hátra kéne lépni és végre nem bablevesezni bájglival.
KisTehen
@csak úgy...: te agymosott dékás pöcs ... mikor baszott át orbán?
Eladott Ország
@KisTehen: @FLETÓ: „Ha fénysebességgel futsz egy fa körül meztelenül akkor lehetőséged nyílik arra, hogy megb@szd magad! Ugyanez érvényes arra az esetre is, ha még egyszer a fidesz-re szavazol.” ( Albert Einstein)
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/91302740_3443256809024289_4437044801266778112_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ATWD7zFZYRkAX--AEQV&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCbpWAX2mc79z6jrxKIf-RZ4kU9psCABPycmt9OD2AM-Q&oe=66151D81
KisTehen
@Dollárért Eladott Ország: és kipróbáltad, lökött?
FLETÓ
@KisTehen: Te még elviseled ezt a faszkalapot: @Eladott Ország: ???
kereső
@csak úgy...: De, én megértem- csak ugye nem muszáj egyet értenem vele- és ugye azzal sem kell egyet értenem, hogy a NER-t senki meg nem kérdőjelezi, orbán galádságát senki el nem ismeri. Amit irsz egyébként semmi mást nem jelent, mint az ország lakosságának kiskorúságát- "haragszom rád, mert ő haragszik rád"- a miért meg nem is érdekel. CSAK!
kereső
@Pusztai: @Béla333: Na, nincs is más hátra, mint előre-"csak a fideSS"!-hajrá. Qrvára unom, hogy amikor MZP, a momentum vagy a "civilek" azt mondják- akkor legyen előválasztás!- akkor minden happy, meg hajrá demokrácia. Amikor a dk mondja- akkor meg , meg a dk zsarol, meg a "feri" diktál, meg fel akarja falni az "ellenzéki" tábort. Az isten nem tud rajtatok eligazodni, legalább következetesek lennétek...de, nem.
Nem az a baj egyébként, hogy ez a "kettő"/három, négy, öt nem jön ki egymással- hanem az, mind szólózni akar a kánonban akkor ,amikor egy szólamban kéne énekelni.
FitesZoltan
Balliberális hazaárulók. Egymás között is megosztottak.

Magyarország erős nemzet. Erős, igazságos vezetője van.
Isten áldja Magyarországot!
Eladott Ország
@Pusztai: ma, 12:40 ♦ Amíg valaki nem fogja meg a macskakövet és veri bele a kirakatba, addig itt semmi nem változik. Kelet közép európai reflex, hogy amit el lehet lopni, azt el kell lopni. Nagy igazságok.
twitter.com/i/status/1766501124633137219
Eladott Ország
@FLETÓ: @KisTehen: A méhecske hiába magyarázza a légynek, hogy a méz jobb a szarnál, úgysem értené meg! Ezért nem tudsz meggyőzni egy fideszest. A szar az jó, fogadd el! 3 millió légy nem tévedhet! Kikel a kis légy, már nem lárva. Van látása, szaglása, kérdi anyukáját mi az a gyönyörű fény? Kicsim, az a napocska. És mik ezek a szépséges finom illatú színes dolgok itt körülöttünk? Azok a virágok kicsim. Anya! Akkor mi miért a szarban élünk?
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/142690534_2768762670043474_7085112023086963833_n.png?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=LfHv3BjapsMAX-xBLeY&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBy_eVtsQPgysgRmjxPHsDwPFg6_uh_YSx-zZV5BTVysA&oe=66153EE3
Pusztai
@kereső: soha nem szóltam előválasztás ellen egyetlen dolgot mondok kb 2-3 éve: a dk és momentum KÜLÖN LISTÁN LEGYEN.!! sztem így többen mennek szavazni.
ja és meg egy: szaros wc deszkára is leszavaz9k a fidesz ellen!!!
KisTehen
@Eladott Ország: pontosan ... ezért kajáljátok ákos napi szarát
Horizont
@csak úgy...: 12:20
Nem gondolom. Én soha nem véleményezem a német politikusokat nem ismerem őket a munkásságukat sem. Elég nekem ez a sok barom itthoni.
FLETÓ
@KisTehen: Mondhatod neki! Megkeseredett nyugger mérnök jó nyugdíjjal! Mindig ír a szája!
Peller Anikó
@Pusztai: 16:21, az eszem megáll tényleg, és mit kezdesz az 5 százalékot el sem érő kisebb pártocskák szavazatával ???

Az előválasztást meg a fidesz nyeri, mert mozgósítják a fideszbirkákat, hogy menjenek el az előválasztásra és szavazzanak a fidesz által kiválasztott ellenzéki jelöltre. Mit nem értesz ezen?

Össze kell fogni, el kell osztozni egymás közt. Ha ez nem megy akkor orbán biztosan marad. Ha megy akkor talán, esetleg, véletlenül bukik. De erre nem tennék egy ezresnél többet.
zenebohóc
@Peller Anikó: Marad Orbán! Ez csak egy színjáték...
terlasz
Ezen a néhány helyen rugózunk, miközben úgy tűnik, hogy a többi működik?
Az újságírói hisztériakeltés öncélú...
Pegero
Csak így tovább! HAJRÁ!
Gyuribá’ legrosszabb befektetése a hazai baloldal, igaza volt Orbán Viktornak.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 09:55
Mi van?A seggedbe szorult a wc kefe nyele?
jáger laszló
Csak a helyzet kedvéért
Ez taktikai és nem stratégiai harc!!
Lesz itt még összeborulás az tuti!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Nem tudom, mi folyik itt. De aki az LMP-vel házal, az gyanus ! Aki nem akar előválasztást, az is ! Aki komcsizik bele a levegőbe, azzal akár szóba sem állnék.
NKF
A végén összeborulnak! Másképpen a tőrpe pártok mennek a levesbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.