A magyar miniszterelnök az m1 aktuális csatornának adott interjújában beszélt Sulyok Tamásról, és arról, miért rá esett a kormányzópártok választása.

Az Egyesült Államokból hazatérve exkluzív interjút adott Orbán Viktor a köztelevíziónak. A miniszterelnök elmondta, a vasárnap beiktatott Sulyok Tamás Magyarország hetedik köztársasági elnöke, és ő mind a hét magyar államfővel dolgozhatott együtt kormányfőként. Ezért van is elképzelése arról, hogy melyik helyzethez milyen köztársasági elnök való, milyen köztársasági elnök tudja szolgálni leginkább Magyarországot egy adott helyzetben.

Hogy máris támadják az új államfőt? Orbán Viktor szerint ez Magyarország

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Most egy "felkavart" helyzet volt, mert az előző köztársasági elnök, Novák Katalin a kegyelmi ügy miatt távozott, és ez érzelmileg is felkavarta az embereket – emelte ki a miniszterelnök. A kormányfő szerint most egy olyan köztársasági elnök tudja leginkább szolgálni Magyarország érdekét, aki stabil, nyugodt, kiszámítható, ismert, és a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak, mindezt pedig úgy, hogy közben felkészültsége, szaktudása, és tekintélye vitán felül áll. Az alkotmánybíróság volt elnöke ilyen ember – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő kifejtette: a köztársasági elnököt a parlament választja meg, ő a többségi frakcióknak tett javaslatot, és Sulyok Tamásra esett a választás. Több név is előkerült, hiszen Magyarország egy intellektuálisan különösen erős ország, így van jó néhány olyan kiváló ember, aki bátran vállalhatta volna ezt a munkát – tette hozzá. Ugyanez a lehetőség a baloldal számára is fennállt, mert a kisebbségben levő képviselők is jelölhetnek köztársasági elnököt, de most ezzel a lehetőséggel nem éltek.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Sulyok Tamás a magyar parlamenti képviselők által jelölt, és általuk megválasztott elnök. Mivel a képviselőket a nép választja, így áttételen keresztül ugyan, de a nép által is megválasztott elnök – fűzte hozzá. Azt, hogy bár az új államfő még csak néhány napja van hivatalban, de már támadások érték, Orbán Viktor úgy kommentálta: "ez Magyarország, ez ilyen".

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
lopják a közpénzt és a közvagyont? ez magyarország! ;)))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
te csúti korcs...nem esett le az a rohadt repülő...
izéke
lopják a közpénzt és a közvagyont? ez magyarország! ;)))
kereső
Hogy ma Magyarországon a "hazugság" alapvetés- most erősitetted meg orbán.Igen, ez a ma Magyarországa- Magyarország ilyen- mert ilyenné tetted a NER-ed által. A "népképviseletről" , a mai magyarországi gyakorlatáról is csak hazudni tudsz- hiszen a pártod képviselői téged képviselnek, mert te vagy az ország, te vagy a nemzet, és te vagy az ország húbérura- tudtad, hogy a "prime minister" azt jelenti- első szolga? Te kit "szolgálsz"? És ha te csak magadat-hatalmadata, és a mammont szolgálod, akkor az általad választott "nyugalom" is azt szolgálja- amit már bizonyitott az "alkotmánybiróság"-nak csúfolt gitt egyleti székben.
KisTehen
a magyar ellenzék hazaáruló ... ez magyarország
Menőmanó
@KisTehen: Aki nem a hazáját, hanem Putyint szolgálja, annál nagyobb hazaáruló nincsen.
simmering73
@KisTehen: Te már reggel ilyen hülye vagy? Mi lesz itt estére?
jáger laszló
Orbán véletlenszerűen választott államfője máris a támadások célkeresztjében!! Nincs mit tenni. bizonyítani kell!!
csak ennyi barátilag
J.L.
Yoda69
Az orban altal kijelolt KE-ok sosem az orszag erdekeit kepviseltek, csupan O1G viktoriaet.
Horizont
"hiszen Magyarország egy intellektuálisan különösen erős ország"
Olyan jókat tudok röhögni rajta... :DDD

Magyarország olyan amilyenné formáltad nyaloncaid segítségével 14 év alatt.
namihami
Talán nem egy nyilvánvaló közkatonát kellett volna választani! Olyat, aki nem rajtakapott hazugsággal nyit!
Pusztai
Ezzel mit csinál a KElnök?
24.hu/belfold/2024/03/11/ner-oligarchak-kulfoldi-felvasarlasok-solva-ii-hernadi-oroszok-penzmosas-talgo/
Ha jogállamiságot akar akkor mit csinál az ellopott közpénzekkel vagyonokkal??

Ő is léphet!!
kereső
@Maccska: Ebben az ócska szinjátékban miért vettek volna részt? Legalább nem volt szükség "vakondok" ellenőrzésre- mint anno Sólyomnál.
Nyírfa
Amíg az ország , akár aktívan, akár passzív szemlélőként részt vesz egy, inkább uzsorást, semmint államférfit megtestesítő , magát önkényesen felkent "vezető" színjátékában, addig az az ország nem különb nála.
Horizont
@Maccska: Ugyan mi a francnak??? Te hol élsz??? A pincében?? Sötét gombaként?
Horizont
@Maccska: Nem igaz, hogy nem látod, hogy orbán leuralt mindent és mindenkit.
Akkor ugyan minek??? Ne viccelj már.
namihami
@Maccska: 09.21: A béna igaz, a libsi is! Viszont a komcsikkal óvatosabban, azokat éppen ti mazsoláztátok ki! Méghozzá az igazi vérvonalból!
Csordavezérnek is egy volt komcsi, egy echte KISz-titkár jutott! Ezt a ""dicsőséget"" nem vehetjük el tőletek!
Talán célszerű lenne ebből a komcsizásból kicsit visszavenni? Persze: ""Az kiabál a leghangosabban..."". vagy. ""...fogd rá a nyuszira!"". Igaz?!?!?!
kereső
@KisTehen:07:49 Valószinüleg igazad van, hiszen a "haza" immár 14. éve hatalmon van- és nem ellenzékben.
Nessy
Az országgyűlés választotta, mind az egy jelöltből? , Frászt! a kormánypárti droidok megszavazták Orbán megnevezettjét, akit aztán kineveztek!
csak úgy....
@Maccska: a kisz tagok ifjúkomcsik voltak, te széllelbélelt!
Menőmanó
@Maccska: A végeredményen nem változtatott volna ha az ellenzék is jelöltet állít.
Minek asszisztálni a kolostorgeci színjátékához?
namihami
@Maccska: 1ű.31: lásd @csak úgy...: 10.38;
Tetszik vagy sem---lásd Kmalac!
csak úgy....
@Maccska: a dagitok egész pereputtya komcsi volt, a fideszben hemzsegnek a komcsik!
kereső
@Maccska: 10:31 De csak akkor nem, ha nem "gyurcsánynak" hivták az illetőt.
Pusztai
8 év alatt 1360 mrd közpénz hazugságra: imgur.com/7KjGYV9
De erre nincs pénz!
A geczi erős ember! imgur.com/NMiQRpI
csak úgy....
@Maccska: te töketlen, gondolod mikor 0rbán vizsgázott akkor nem csörgött rá a sulijára a pártbizottság ?
ezt a szisztémát fideszék a mai napig frissen tartják,itt a bizonyíték :
A Rahimkulov család miatt tört ki a vizsgabotrány a Corvinuson
propeller.hu/nagyvilag/3999244-rahimkulov-csalad-miatt-tort-ki-vizsgabotrany-corvinuson
csak úgy....
@Maccska: kecskebaszó, 0rbán apja egy büdös nagy komcsi volt, nélküle és a párt nélkül a dagitok még tsz. elnök se lett volna! hülye vagy,kecskebaszó.
csak úgy....
@Maccska: a fideszben több a komcsi mint az összes pártban együttvéve! hülye vagy,kecskebaszó.
KisTehen
@Menőmanó: és aki ukrajnát szolgálja?
KisTehen
@simmering73: te vagy az egyik főkolompos
balos
@csak úgy...: Mind nyilas volt,de ott tudtak elbújni a gecik!Aztán a népfront volt a lélegeztető gépük!A pozsgás testvér alatt kezdtek új akna munkába az országunk ellen!
Eladott Ország
@KisTehen: Mi: orbánia lakossága hazug, hazaáruló, fasiszta, bandát tartunk el nagyon vastag havi fizetéseken + amit lopnak tőlünk!
twitter.com/IdiAminSmunyo/status/1765330534719218168/photo/1
csak úgy....
@KisTehen: ma te vagy a hülye kérdés felelös? :)
Nessy
@Maccska: Tévedni méltóztat! Bizony sokat nyomott a latba KISZ titkárság. Valamint a szülők párttagsága. Akkor is, most is így van! Egyébként minden év végén, úgy a negyedik és végén is van záróvizsga! Az érettségin már csak az előírt tantárgyakból kell számot adni!
kereső
@Maccska: @Maccska: Mostanság meg kirúgják az orbáni corvinusról a tanárt, mert nem volt hajlandó levizsgáztatni a hallgatót, aki a vizsga feltételeket sem teljesitette- csak azért mert az orosz milliárdos/ aki egyébként Magyarország legazdagabbja - fenekéből kilóg az egész állampárt.
És ez már "bizonyiték", hogy gyf "kommunista"- na ne röhögtess. Akkor DT- a kokós, hogy is szerzett államvizsga bizonytványt? Meséld má el cicus!
Cherry
Ócska zsiros pojács ,,ne magyarázd meg a mocskos dolgaid, újra egy seggnyaló golyóstoll akit fel tudsz használni , te retkes patkány,,,,,
Eladott Ország
„Engem még az érdekelne, hogy miért kereste a kaunitzi náci rabszolgatáborból kiszabadított dr. Békés Károlyné a Magyar Jövő 1945 május 26.-i számában Sulyok Lászlót. Az a dr. Békés Károlyné, akinek a férje a Fejér Megyei Történeti Évkönyv szerint Sulyok László ügyvédjelöltje volt, de akinek az ügyvédjelöltségét a Budapesti Közlöny 1944 junius 7.-i száma szerint törölték. Az nem nagyon kérdés, miért töröltek egy ügyvédjelöltet 1944-ben, az már izgalmasabb, hogy vajon miért kereste Sulyok Lászlót az asszony, megtalálta-e és ha igen, visszakapta e amiért kereste.” Megannyi kérdés...„
Ahog 45 után mindenki partizán volt, most mindenki - még a párttitkárok is, háromperhármasok - a kommunista rezsim által elnyomott igaz magyar - netán nyilas – hazafy’ volt. Bayer nagypapival szövögették a szebb jövőt a vén diófa alatt. Hofi jut eszembe:- Az én apukám partizán volt, És a tiéd?-Nem, de már intézik! Ez a faszi is csak egy hazug, fidesznyalonc NER-rabszolga. Mégis, várt valaki valami mást? A Városligetben lassan meg lehet nyitni a Bukott Köztársasági Elnökök Házát. Azt, hogy alkalmatlan, tudjuk. Ám, hogy miért kellett az apjáról összehordani hetet-havat, amikor senki sem firtatta?! Milyen emberek ezek? Pedofil simogatás, náci felmenők, vastag bőr, szemrebbenés nélküli hazudozás, hatalommánia, szervilizmus, kapzsiság, aljasság, köpönyegforgatás. Ha ezen tulajdonságok többségével rendelkezel akkor a jóisten sem ment meg attól, hogy fideszes politikus vagy NER kegyenc legyél.
kereső
@Maccska: Leánykori nevén közgáz- most meg "modellt váltott orbáni egyetem"...hernádi mol vezér teljhatalmával.
Nessy
@Maccska: Sőt oly korban, 50-s években, amikor minden év végén "kis érettségi" volt! Írásbelivel, tétel húzásos szóbelivel. 57-ben érettségi szünet sem volt! Annyi kedvezményt kaptunk, hogy nem volt kötelező az orosz nyelvből érettségizni. Így én is csak latinból érettségiztem. Történelemből meg az I. világháború utáni tételeket törölték.
simmering73
Sulyok az apját filoszemitának nevezte, aki a Fejér megyei nemzetiszocialista párt vezetője volt, s a holokauszt alatt a deportálást végző nácibarát kormányt éljenző cikket jelentetett meg. Eszes Beáta kutatásaiból azonban kiderül, Sulyok családja anyai ágon is súlyosan antiszemita gyökerekkel rendelkezett. Az anyja és testvérei olyan események résztvevői voltak, mint pl. egy 1940-es Tormay Cecile-emlékest. Bolesznyné, az anyjuk, Kecskeméten 1928-ban Tormay Cecile oldalán kísérte a kormányzónét, Horthynét. A Boleszny házaspár tagja volt a Revizionista Ligának is.
nepszava.us/sulyok-apja-nem-bujkalt-senki-nem-uldozte-viszont-az-anyja-is-antiszemita-volt/
sándorbence
orbán maguktették ilyenné azországot 2010óta ésmég kinának is pucsitanak
tárva azajtó had jöjjenek akomcsi rendöreik
Menőmanó
@simmering73: Három grófnőhöz is gyengéd, a barátságnál mélyebb szálak fűzhették a konzervatív családmodellt eszményítő Tormay Cécile-t.
A leszbikusság gyanúja először egy kínos válóperben vetült az írónőre, ám az őt és Zichy Rafaelnét a plafonba fúrt lyukon keresztül is kukkoló szemtanúk vallomását a bíróság nem tartotta perdöntőnek.

És erről a nőről Tarlós utcát akart elnevezni a II. kerületben. Szép firmák ezek.
Pegero
Ha Orbán Viktor valóban azt mondta: "ez Magyarország, ez ilyen", akkor elfelejtette hozzátenni, hogy a magyar ellenzék ilyen trágya!
kereső
kolozsvaros.com/2024/03/11/szuveren-csaladbarat-gyerekvedo-nyugdijastamogato-szabadsagharcos/

"De nem csak ebben a mocskos ügyben érhető tetten a rezsim, és Orbán Viktor romlottsága, hanem számtalan egyéb bizonyítékát is adják a kétszínűségnek. Például azzal, hogy miközben az ország szuverenitásáról handabandáznak, engedik szabadon garázdálkodni Erdogan testőreit, és egy szó nélkül veszik tudomásul, hogy azok a testőrök összevernek egy magyar embert magyar földön. Ezek után egészen rémisztő belegondolni abba, hogy a Kínai Kommunista Párt rendőrei milyen felhatalmazást fognak kapni Magyarországon. Eleve sem érthető az, hogyan jut eszébe a magyar kormánynak beengedni az országba egy másik ország rendőrségét, és különféle jogokkal felruházni őket. Erre egyetlen magyarázat van szerintem, mégpedig az, hogy titokban – talán a hitelekért cserébe – alkut kötött Orbán a kínaiakkal, és már nem csak Putyin tartja a markában, hanem Kína is."
G.Freeman
@Maccska: Tisztában vagy azzal minek a rövidítése a kisz, kis vörös?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.