Vitézy szerint helyrehozhatatlan hiba lenne egy drága kínai luxusvonat a fővárosban

Teljes tévút Vitézy Dávid szerint, hogy kínaiak építsenek magasvasutat Ferihegy és a belváros között.

Miután kiderült, hogy a Budapestet délről elkerülő V0-t és a belvárost a ferihegyi repülőtérrel összekötő új vasútvonalat is kínaiak építenék, kínai hitelből és kínai technológiával, Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt erőteljes kritikát fogalmazott meg a Facebook oldalán a tervvel kapcsolatban. Az atv.hu vette észre, hogy szó szerint azt írta: „teljes, totális tévút lenne a kínaiakkal építeni a tömegközlekedési rendszertől elkülönített reptéri expresszvonatot Ferihegyre.”

"Teljes, totális tévút, helyrehozhatatlan hiba!" – Tombol Vitézy Dávid, aki szerint őrült pazarlás lenne a kínaiakkal építeni reptéri expresszvonatot Ferihegyre

Vitézy szerint helyrehozhatatlan hiba lenne egy drága kínai luxusvonat a fővárosban

Vitézy magyarázatként kifejtette: kész terv van arra, hogy a vasúti hálózatba bekössék a repteret, így a különböző elővárosi és távolsági vonatok állnának meg a reptéren, egy új vonalon áthaladva a nemzetközi repülőtér előtere alatt. Sőt, hozzáteszi, hogy erre építési engedély is van, és uniós forrásból ezt kellene megcsinálni. Másrészt pedig úgy fogalmaz, hogy „Budapestet nem szabad Kína játszóterévé tenni.”

Vitézy szerint helyrehozhatatlan hiba lenne, ha a repülőtér európai és hazai országos vasúti rendszerbe való bekapcsolása, és valós, hálózatos tömegközlekedési megoldások felkínálása helyett csak egy drága kínai luxusvonat vinné ki az embereket a budapesti reptérre.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Orbán a kínaiak pénzéből teszi adós rabszolga sorba a magyarokat míg ő meg a haverok az elsíbolt vagyonokból dőzsölnek. Az az ország amely nem képes önerőből megépíteni cca 25 km kétpályás vasutat az kuka. Az meg , hogy a magyar reptér is kínai jeggyel használható az agyrém. Ha ez így folytatódik, hamarosan kötelező lesz a kínai írásjelek használata is. Szuverén állam... Kínai pénz, kínai vasút, arab pénz, külföldi lakók, kiárúsított uniós vízum, pénz Tiborcz ingatlanalapjába vagy arab lakóparkba arab befektetőknek felhajtva a lakásárakat. Mi marad a magyar embereknek? Ausztria, Németország?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
persze hogy tombol; nekik nem ÉRDEKük!!! Csak az országnak lenne jó!
egyfelől; nem keresne egy buznyákot sem rajta,
másfelől; nem lehet mutogatni, dicsekedni vele! =))
jáger laszló
Csak + ne üsse a guta!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Hogyan is van ez, van az országnak egy velejéig romlott, csaló, gazember, hazaáruló kormánya és tulajdon képen azt csinál amit akar. Első sorban az ő "megvédett" szarrá lopott, kifosztott népével. Orba szájba szopatja az ő népét az ő népe pedig mindezt simán tűri, sőt úgy tünik még élvezik is egyesek. De tényleg van ebben az országban valaki aki elhiszi, hogy egy másodpercig is érdekli ezt a szemét tróger bűnbandát, hogy mi lesz egy átlag ember sorsa, él vagy hal, kurvára leszarják. Az ilyen döntések szerintem maximálisan alátámasztják ezt az észrevételemet. Kínaiak kínai hitelből, b+ mi van, mit akarnak ezek a szarháziak? Hát persze, hogy a lopás az ország kifosztása az elsődleges cél, kit érdekel ezek közül az ostoba hazaárulók közül, hogy eladósítják még az unokáikat is és az országot. Persze nem biztos, hogy lesz még ország, lehet akkor már kínához vagy az ruszkikhoz tartozunk. Azért tegyük hozzá mindez csak azért lehetséges mert az ő népük mindezt hagyja, ahelyett, hogy végre kidobja a szart, a mocskot. No de örüljünk ne síránkozzunk itt a mi áldott vezírünk’ és neres bandája majd ők megoldanak mindent. Kínai hitelből kínaiakkal kínaiaknak építtetni bármit, nem hiba, hazaárulás. Minősített eset - minősíthetetlen kurmány/maffiaállam.
Eladott Ország
Orbán a kínaiak pénzéből teszi adós rabszolga sorba a magyarokat míg ő meg a haverok az elsíbolt vagyonokból dőzsölnek. Az az ország amely nem képes önerőből megépíteni cca 25 km kétpályás vasutat az kuka. Az meg , hogy a magyar reptér is kínai jeggyel használható az agyrém. Ha ez így folytatódik, hamarosan kötelező lesz a kínai írásjelek használata is. Szuverén állam... Kínai pénz, kínai vasút, arab pénz, külföldi lakók, kiárúsított uniós vízum, pénz Tiborcz ingatlanalapjába vagy arab lakóparkba arab befektetőknek felhajtva a lakásárakat. Mi marad a magyar embereknek? Ausztria, Németország?!
RonaGyuri
@Eladott Ország: bocs de valamit félreértettél: a kínai cég ebben maguknak építenének egy világszínvonalú vasutat!!!=)
jesz
Amíg nem ő fújja a passzát szelet, addig bizony kínai lesz az a beruházás...

Hatalmas pénz van benne...
terlasz
Vitézinek hiába van igaza, ha O-nak ez hozza a nagy bizniszt. Feneketlen az ő zsebe.
RonaGyuri
@terlasz: de nincs!! =))

Csak a rend kedvéért; lévén sok a minden alapot nélkülöző süketelés a médiában

Mégis mi az ami kiváltotta Dávidka öklendezését és ádáz fröcsögését

Egyre durvul a kampány. Nem csak az m1 0-24-ben, de Orbán is meglátogat olyan fővárosi helyeket, ahol ha egyáltalán, egyetemista kora óta nem járt.
Őfenesége nem-rokon rokony unoka-öcsikéje, ne-fideszesként nyomatja a hozzáértő felelős szakember álcájába burkolódzva. Elsőbb, az ő intenzív közreműködésével elkefélt m3 prójekt ódiumait próbálta Karácsonyre kenni. A legújabb műsora a ferihegyi vasúti elérése.
Miután ádáz igyekezet sikerrel járt abban, hogy az m3-as projektjéből töröljék a reptéri meghosszabbítást (pedig az EU finanszírozta volna). Közreműködésével a 10-es évek első felében a kormány egy 29 kilométeres új vasúti pálya kiépítésének lehetőségével álltak elő, amely a Budapest–Cegléd–Szolnok vasúti vonal új nyomvonala is lenne. „uniós forrás bevonását is tervezték, engedélyeket is kapott, mégsem történt azóta semmi”!
Nos most elővette az ügyet újra, pontosabban újabb fröcsögésbe kezdett. A derék matyar média nagy örömére szabadságharcos üzemódban ordítozni kezdett, s ahogy egy Orbán-rokontól várható a valóságtól teljes mértékben elrugaszkodott módon. „Teljes, totális tévút, helyrehozhatatlan hiba!" – Tombol Vitézy Dávid, aki szerint „őrült pazarlás” lenne a kínaiakkal építeni reptéri expresszvonatot Ferihegyre, sőt:
„teljes, totális tévút lenne a kínaiakkal építeni a tömegközlekedési rendszertől elkülönített reptéri expresszvonatot Ferihegyre”.
Amit a derék matyar média felkapott és tovább ragozott természetesen a dolgok ismeret nélkül. Ezerrel összemosva – ezt az évtizedek óta szabotált fejlesztési lehetőséget – a közelmúlt és a jelen több mint gyanús kínai fejlesztési mutyikkal.
Miről is van szó? CRRC kínai nagyvállalt: „iszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, és Budapest városközpont között létesítendő Repülőtéri Gyorsvasút” ajánlata szerint:
Külön pályán nagy részben...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt..

Külön pályán nagy részben magasvasútként 10-12 perc alatt tennék meg az utat a nagysebességű vonatok.
CRRC és a Bank of China konzorciumi partnerek a magyar állam pénzügyi szerepvállalására nem tartanak igényt.
A CRRC saját maga üzemeltetné a vasutat várhatóan 30 évig, majd öt évig az infrastruktúra üzemeltetésében még közvetve részt venne. A befektető 35 év alatt várja a beruházás megtérülését és a hitel visszafizetését, ezután a pálya üzemeltetését felújítaná, majd térítésmentesen a magyar államnak adná.
ENNYI!!! =))
Eladott Ország
@RonaGyuri: tegnap 17:32 ♦ A kínaiak addig fognak itt beruházni, mig a fidesz el nam adja az országot 99 évre. Lásd Sri Lankát. "99 évre bérbe adták Kínának az ország egyik legfontosabb kikötőjét, a frissen felújított Hambantotát. Az „ország kiárusítása” miatti népharag a kormányellenes tüntetésekbe fordult, végül a tüntetések elsöpörték Gotabaja Radzsapaksza kormányát. A fordulat még nem oldotta meg önmagában az ország problémáit, ezért az új kormány a nemzetközi közösséghez fordult segítségért. A legnagyobb támogatói éppen Kína riválisai – India és az Egyesült Államok – lettek. Az ország példája megmutathatja, hogy miért kell különös odafigyeléssel hiteleznie Pekingnek."
www.portfolio.hu/global/20231126/gigantikus-mennyisegu-penzt-ont-a-vilagra-kina-de-kezdenek-kibukni-a-csontvazak-a-szekrenybol-653659
RonaGyuri
@Eladott Ország: sok dologban igazad van; csakhogy a reptéri gyorsvasút erre nagyon rossz példa! Mert nagyon másról szól és másképp működik. Ráadásul egy igencsak akut probléma igen korszerű megoldása lehetne. Nem is beszélve róla, hogy ha a Demján féle első koncessziós szerződés létrejött volna már sok éve megoldás lehetett volna, s mi történt ebben az ügyben??? Az ég adta világon semmi!!! Csak az idétlen süketelés, s sok 10millió ellopása a Dávidka & barátai zsebébe! =))
balos
@Eladott Ország: Ahhoz már késő!A java már határon túl keresi a "koldus-kenyeret"!Ott is elég sokan vannak akik megszeretnének élni,és a hírünk már nem a régi fénytől,hanem a nemzethy szartól szaglik!
balos
@RonaGyuri: Örülök,hogy van köztünk olyan aki átlát a szitán,de attól hogy igazad van ebben az esetben a másik százezer mutyi az megtörtént!Nézz körül az utcán a búval baszottak országa lett ez a valamikor az átkosban éldegélő nép,most a JAVA tengődik a szar meg úszik a felszínen!Amit a fideSS tett az eltelt URALKODÁSA alatt az 1 új MOHÁCSI tragédiához vezet,de ezek ezt szeretnék,mert a csere nép már könnyebben irtható a keleti despoták segítségével!Ott az ember nem számít,csak ha sokat hoz a konyhára!A hírek ezt bizonyítják!Itt már a pofánkat sem lehet használni,ha nem tettszik a szitu,mert nincs hozzá védelem ami ezt megengedi!Annyi korlátot vezetnek be amennyi kell a birkáik egybe tartásához!A gondolkodás "művészetének" az iskolák lebutításával szabnak határt!Aki tovább lát az orránál azt a fülénél hozzák vissza nemzethy való seggbe vagy mehet a levesbe!Ellenzék?Az meg olyan ,mint a slózi papír,de abból is van egy két vagy 3 rétegű!Sajnos olyan ellentétek vannak,mint az eltelt 1100 év alatt mindig!
RonaGyuri
@balos: már mondtam igazatok van! amit Orbánék és kínai meg ruszki barátaik művelnek az szégyen. De reptéri gyorsvasút egy nagyon más dolog. Dávidkáéknak éppen ez a gondja vele: nem lehet belőle lopni! =)) Nincs benne közvetlen pénz!!
balos
@RonaGyuri: Nekem nincs vele gondom,de a csúti szemet vetett a repülőtérre!Pedig anno ö is segítette a külföldiek lerohasztását az említett intézménynek!Nekem különben még mindig Ferihegy!A Liszt maradjon a zongoránál!
RonaGyuri
@balos: ehhez nem tudom mi köze a kolostor-disznóhoz és ahhoz ki üzemelteti a repteret. Azonban szerintem az egész felemlítése csak Dávidka szokásos zagyválása és az ő nagyságának éltetése! =))
Yoda69
Ez mar hazaarulas a kobon. Mi a fasznak magasvasut a belvarosba? Ezeknek total elment az eszuk?
M3 metrot kell kivinni a repterre, Ilyen pofon egyszeru lenne, es ehhez tuti kapna Budapest Unios penzt is.
ja hogy ebbol az orban maffia nem tudna lopni? Ez itt a legnagyobb problema.
RonaGyuri
@Yoda69: az m3-at Dávidka fúrja, egyszer már megakadályozta! Orbánéknak az EU-s pénzek lenyúlásában óriási szakértelme van!
A kínai magas-vasútból nem tudnának lopni! Abban a megoldásban nincs megcsapolható pénzmozgás.
Egyébként az eddigi két terv szerinti Nyugati pu ill. keleti pu nem a belvárosban lenne! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.