A Deutschlandradio Kultur német országos közszolgálati rádió Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszterről közölt portrét abból az alkalomból, hogy a politikust az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosi tisztségére jelölték.

A Orbán hűséges szolgája című anyagban Stephan Ozsváth, az ARD német országos közszolgálati műsorszóró társaság délkelet-európai tudósítója kifejtette azt a véleményét, hogy Navracsics Tibort a jogállam leépítésének "szellemi atyjaként" és "pártkatonaként" tartják számon. 

Hozzátette, hogy a biztosjelölt "Orbán Viktor miniszterelnök hűséges szolgája", és a "keze nyomát" viseli a "nemzeti-vallásos alapozottságú új alkotmány", a kormányzat által politikailag nem kedvelt bírák kényszernyugdíjazása és az is, hogy az igazságszolgáltatás "kvázi a politika ellenőrzése alá került". 

Ugyanakkor – tette hozzá Stephan Ozsváth – Navracsics Tibor a nyilvánosságban mérsékelt politikusként mutatta be magát, így például ő volt az első a kormányban, aki elismerte, hogy Magyarországnak része van a holokausztban viselt felelősségben.  A tudósító megjegyezte, hogy Navracsics Tibort "bárhol be lehet vetni, mindenhol ellátja a feladatát", de "a kultúra eddig nem igazán volt a területe".

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Teljesen mindegy melyik pártkatonát küldik az előretolt helyőrségbe. Különbség csak annyi van, van amelyik tud viselkedni, van amelyik zsebre tett kézzel vagy lóháton érkezik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bretagne
Az a baj, hogy ezek már régen világhírűek lettek. Csak a szégyen a miénk.
coni
Teljesen mindegy melyik pártkatonát küldik az előretolt helyőrségbe. Különbség csak annyi van, van amelyik tud viselkedni, van amelyik zsebre tett kézzel vagy lóháton érkezik.
bakegya
Nyugodtan küldjék vissza iparitanulónak-ha a kultúra és oktatás reszortját osztják le neki-egyébként navracsicskának mindegy mit csinál,csakk sokat fizessenek ajróban és rangos állása legyen.
m.macskosz
@bakegya: Sosem értettem, miért jobb egy kulturáltnak tűnő, mint egy bunkónak látszó
fiszes nyalonc? Nekem, a kisembernek ganz egal, melyik szarja le, hogyan élek vagy halok.
volvós
Eddig tartott a négerbarna nyelv...mit ahogy Dajcstompika is jól érzi magát ott kint
/ nekünk hála Istennek, nem itt szívja a levegőt /
világlátó
Az Eu. biztos Navracsics Tibor megítélése még korai. Próbáljuk meg elképzelni, hogy Orbán mellett mire volt megbizatása, milyen volt mozgástere, vajon mennyre azonosúlt Orbán viziójával, vajon volt e kísérlete azt ügyesen tompítani, esetlegfinomítani.
Van olyan érzésem, / naív / hogy örül a biztosi megbizatásnak. Az ifjúság több mint 100 milliós rétege helyzete, sorsa,megítélése, tanulmányozása Európa országaiban vajon egy alacsonyrendű kérdés a számára, aki oktatói multtal, tapasztalatokkal rendelkezik?
A kultúra Európában a sarokköve mindennek, ami a fejlődés irányába mutat. Ez az alapja a tudományos életnek, a művészeteknek, az irodalomnak, a népek közötti kapcsolatok békéjének, a turizmusnak és még sok mindennek. Ez talán alantas feladat Európában?
Az állampolgári ügyek kérdése az egyik leg kritikusabb kérdése Európának. A migráció, a legális és az illegális bevándorlók ügye ma már a nemzetek számára olyan teher, ami előbb mint utóbb robbanáshoz vezet. Az ázsiai, afrikai, sokféle vallásu, felekezetü , felkészültségü tömegek integrálása kérdése maholnap belső lázadásokhoz vezethet Ennek az Európai Unióban fontos szerepe lesz. Alkotmány szerkesztői, törvényalkotói tapasztalata már hogyne tenné alkalmassá Navracsics miniszter urat ennek a feladatnak az ellátására.Hogy ezek a kérdések mind nemzeti hatáskörben vannak és ott is maradnak? Ez nem zárja ki azt, hogy az Eu.-s tagállamokat külön külön elemezve nem juthat olyan általánosítható megállapításokra, amelyeket beépíthetnek a tagállamok a saját nemzeti programjaikba, a kölcsönös előnyök és az EU. előrelépése érdekében. Ráadásul Navracsics úr személyisége, egyénisége felette áll volt gazdájának, szerintem óriási megkönnyebbülés hogy kikerült a markából. Én sok sikert kívánok neki. A folyton fanyalgók pedig keressenek jobb célpontot. Akad bőven.
Cukkini
Gyűlölettel kenegetett minden szavunk, ha magunk kiruccanunk a kötekedés dzsumbujába? Bújában, bánatában, „bánattábla” lógjon ember nyakában?
Töltögetni fejünket szép magyar szavakkal, és együtt ütögetni vakkal a világot,
hogy világos legyen homályos, vagy vak látásunk, s átlássunk a láthatatlanon, az áthatolhatatlanon?
Grafix69
Sajnos a bárány farkasok közé keveredett és ő is farkassá vált. Emlékszem még az elején és a volt ciklusuk közepén is próbálkozott a mosom kezeim típusú politikával , de nevezhetném az én nem tehetek semmiről politikával is. Most végre sikerült kimenekülni pont úgy mint amikor Kiafaszomdajcstompika is nem kívánatos lett a pártban hát betették dologtalan Európai parlamentbe.
Cukkini
Figyelj Tibi. Csak ott kibicsaklott lábakkal álmodunk az egyenességről? Figyelj Tibi. Egyenes végről, egységről könnyebb beszélni, mint az egységtelen, végtelen utakról?
mate03
@világlátó: Valahol igazad van! De csak egyszer próbáljon,Viktornak ellent mondani,úgy repül haza,mint ahogy kiment! Itthon meg süllyesztő,
világlátó
@Cukkini: Értem én a mondanivalódat. Igaz megállapítás ez, bárki írta. De amintlátod, sokunknak ez maradt. Legalább ez megmaradt - amíg fel nem fedik álcánkat és perbe nem fognak.
Az állandó kétség, a kételkedés és a fáradhatatlan kíváncsiság, a valódi kiválogatása a sok hamisból, a vélemény megfogalmazása kényszere az, ami mozgatja az ide írókat, de a magára valamit is adó ujságírót is.
Csak tudnám, a politikai elemzők, bárhol is dobog a szívük, vajon olvassák e ezeket a hozzászólásokat?
mariaberta
Hát ami azt illet a cikkben foglaltak nem túl hízelgőek, de kokit nemcsak Orbán tud adni , kapunk is helyette, most éppen Navracsics részesült egy cikk formájában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.