Keményen bírálta az orbáni Magyarországot John McCain republikánus szenátor, volt elnökjelölt, azelőtt, hogy az amerikai szenátus megszavazta az új budapesti nagykövet, Colleen Bradley Bell kinevezését. McCain legerősebb mondata az volt, amiben arról beszélt, hogy Magyarország jelenleg annak a határán áll, hogy feladja önrendelkezését egy neofasiszta diktátornak.

"Magyarország sok tekintetben szoros szövetséges" – mondta McCain szenátor, de szavai szerint "nem kétséges", Orbán Viktor magyar miniszterelnök a 2010-ben történt hatalomra jutása óta "központosította a hatalmat", és olyan lépéseket tett, amelyek a bírálói szerint "összeegyeztethetetlenek a demokratikus elvekkel és gyakorlattal", egyebek között korlátozta a bíróságok függetlenségét, "vitatott" változtatásokat hajtott végre az alkotmányban és "kemény korlátozásokat" vezetett be a civil szervezetekkel szemben, amelyeknek tagjait "fizetett politikai aktivistáknak" nevezte, akik igyekeznek "idegen érdekeket" segíteni.

A szenátor szerint a magyar kormányfő szívélyes viszonyba került az orosz elnökkel, akivel nukleáris megállapodást kötött, és az általa "a látszat szerint példaképnek tekintett" Putyinéhoz hasonló antidemokratikus gyakorlatot folytat. Idézte a Bloomberg hírügynökséget, amely szerint "Orbán kijelentette, hogy a liberális demokrácia lezárására törekszik Magyarországon" és állítása szerint a magyar miniszterelnök Oroszországot és Törökországot példaképnek nevezte meg és "eltávolodik a legtöbb európai ország" által vallott értékektől.

John McCain, aki elismeréssel szólt a jelenlegi budapesti ideiglenes ügyvivő munkájáról, kijelentette, hogy Colleen Bradley Bell, aki szerinte 800 ezer dollárt adományozott és további 2,1 millió dollárt gyűjtött össze Obama elnök legutóbbi kampányára, szappanopera-producer, aki járatlan a külpolitikai és nemzetbiztonsági kérdésekben, akinek nincs meg a poszt betöltéséhez megfelelő nyelv-, ország- és regionális helyismerete.

Arról is beszélt, hogy nincs ellene a politikai kinevezetteknek, de most úgy állnak, hogy amikor egy nemzet "annak a határán áll", hogy önrendelkezését feladja egy

"neofasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, akkor mi a Gazdagok és szépek című sorozat producerét küldjük nagykövetnek".

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
McCain pontosan látja, hogy Orbán Viktor és kormánya megbízhatatlan. Elfogytak az amerikai támogatók. Ennyit az elmúlt 100 évben nem foglalkoztak velünk, mint mostanában. Sajnos ez a kép rólunk a világban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
remélem, hogy aktus közben szoktak gumit használni, mert nem szeretnék aids miatt aggódni a mi drága miniszterelnökünkért.
vukkocska
@pbalage: Az eszedbe sem jutott, hogy terhes lehet? Igaz, inkább terhelt. Egyébként jót nevettem Mc Cainon.
Clavigo
Lehet,rosszul emlékszem,,de valamelyik elnökválasztáson ,,nem ezt a szenátort favorizálta ami kegyes Urunk ??
Manhattan
McCain pontosan látja, hogy Orbán Viktor és kormánya megbízhatatlan. Elfogytak az amerikai támogatók. Ennyit az elmúlt 100 évben nem foglalkoztak velünk, mint mostanában. Sajnos ez a kép rólunk a világban.
pbalage
@vukkocska: seggberúgom, ha hagyja magát felcsinálni!
És ez még esetleg ide tartozhat:
www.youtube.com/watch?v=rMuTy53hk9M
mekkelek
És milyen csalódott volt csúti maradona amikor a Obama nyerte a választást...
Január
Miért is kerül ez az új nagykövet Magyarországra? Nem védem a regnálóinkat, de a "példakép" Amerika is "jó szakembereket" választ ki a különböző posztokra. Csak pénzt kell adományozni, gyűjtenie az elnökválasztásra és megérdemelt egy nagyköveti poszt.
Micsoda szakmaiság?
tivoli
Szóval ez a John McCain szenátor elnökjelölt volt? S akkor már megengedhet magának ilyen hangot?
Magyarország demokratikus állam és nem az USA 51. tagállama, úgyhogy hátrább az agarakkal.
karma1
@pbalage: Miert? Nem akarsz sok kis fustos diktatorkat latni kies kis hazankban?
karma1
@tivoli: Igen, McCain elnokjelolt volt Obamaval szemben, es az USA-nak 52 tagallama van,...:o)) Mi csak szeretnenk neha az 53. lenni,... Ezzel a beallitottsaggal nem fog menni, ..:o))
Azt hiszem, azert ezt az operetthuszarnot kuldik a nyakunkra, mert ezzel is ki akarjak fejezni a megvetesuket a kormany irant. Bar igazad van: ezzel inkabb az igazi magyar nepet buntetik, mint a vastagborkepu hivatalnokokat...(Jatszotarsat kuldenek andy vajnanak, ha mar o unna a timcsikejet...:o))
Clavigo
@tivoli: Jelen esetben a Főnököt ccarják le,,nem pedig az országot...
pbalage
@karma1: tök szuper lenne, ha ezentúl a gyerekeket csak Viktornak lehetne elkeresztelni, teljesen mindegy, hogy fiú-e vagy lány.
tivoli
Nem tudom ki, hogy van vele, de én pirulok és a kezem ökölben. Népünk, országunk oda jutott, hogy nagyhatalmak játékszere lett.
Dr. Felipe
@Január: A jól működő demokratikus országokba biztos hogy jól felkészült diplomatákat küldenek de ide Magyarbajdzsánba úgy látják elég ha egy bohócot küldenek, azt is egy év késéssel. Hát ez a véleményük rólunk, nem vagyunk mi annyira fontosak a világban mint ahogy mi gondoljuk.
tivoli
@karma1: ma, 21:44
Nem mintha a jó Goodfriend nagy szám lett volna. Úgy látszik az USA-ban már csak ilyenek teremnek. Ilyen pojácáktól kezd viszketni a tenyerem.
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 22:12
Akkor meg szórakozzanak azzal, ami fontos nekik.
Dr. Felipe
@tivoli: Mert, miből gondoltad hogy ide komoly diplomatát küldenek? Csak nézz rá szíjj-ártó külügyminiszterre és rögtön rájössz hogy mit gondolnak rólunk. Ezt a színvonalat ez az amerikai csóka is el tudja látni, a fecnit ő is át tudja adni az illetékes elvtársaknak.
pbalage
@tivoli: azért a Goodfriend csávó milyen simán leverte a NAV-os csóringer cigányasszonyt.
Emlékszel? "Tolmácsot kérek"
tivoli
@pbalage: ma, 22:34
Hivatalos tárgyaláshoz hivatalos tolmács jár, mert különben csak magánbeszélgetésnek számít a csevej.
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 22:23
Ne küldjenek semmilyet, amíg nem volt addig is megvoltunk nélkülük. S ők is nélkülünk.
Dr. Felipe
@tivoli: Az utcán hogy lehetne hivatalos tárgyalást folytatni, ráadásul hívatlanul akart bejutni ez az ostoba némber az amerikai nagykövetségre. Akkor gondolhatod hogy mennyi esze van.
Az meg kimondottan ciki ha a csúcsvezető nem tud angolul mikor a legalacsonyabb beosztásban is követelmény az angol nyelvtudás.
volvós
Vissza a cikkhez:
"...Orbánt Putyin ágyasának titulálta és keményen beszólt John McCain..."

Hát már Amerikában is tudják ???
Nem zörög a haraszt...
Dr. Felipe
@tivoli: Jogukban áll küldeni és hát egy szíjj-ártó szintű diplomatát küldtek. Hát ez van.

Magyarbajdzsán jobban teljesít.
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 22:55
te tudsz angolul?
Dr. Felipe
@tivoli: Én nem de nem is én irányítom a navot.
levi
Lehet, hogy orbán putyin ribanca, még is mi kapjuk a legtöbb f*szt a seggünkbe!
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 23:04
Nem értelek. Szíjjártó csak egy hivatallal megbízott személy, akinek ki van adva, hogy mikor, kivel, és miről tárgyaljon. Nem az önálló véleményét képviseli.
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 23:05
Erről van szó. Én se beszélek angolul és a NAV-ot sem vezetem, úgyhogy nem is tudhatom, hogy pontosan mi egy NAV vezető feladata és kompetenciája. Nem is minősítem.
tivoli
@levi: ma, 23:07
Talán nem kellene irányba tartanod. :-))
Dr. Felipe
@tivoli: Hát pont ez az. Ha szíjj-ártó külügyminiszter lehet akkor hogy várjuk el Amerikától hogy ide komoly diplomatát küldjenek? Sehogy.
Szíjj- ártó mindenkit kirugdalt a minisztériumból akik még értettek a diplomáciához és tele rakta focistákkal. Gondolod hogy Amerikában ezt nem tudják? Akkor minek küldjenek ide egy komoly diplomatát.
pbalage
@tivoli: oké, de ha tárgyalás volt, akkor miért ment úgy oda a nyanya, mint aki zoknit akar rádtukmálni egy bevásárlóközpont parkolójában?
Dr. Felipe
@tivoli: Hát én sem tudom de az furcsa hogy a beosztottaknak kötelező az angol nyelvtudás a vezetőnek meg nem, bár Magyarbajdzsánban minden elképzelhető.
levi
@tivoli: Ilyenkor már mindegy, ha elfordulok szopni fogok . :D
nyanya001
Orbán csak szeretne lenni, de Putyinnak nem a zsánere
a " ruszkik haza " a kétkulacsos Viktorka !
nyanya001
A Gyurcsány fizette le ezt a szenátor is ! :))
tivoli
Csak tudnám miért cserélte le Putyin Gyurcsányt, holott ő sokkal készségesebb volt Orbánnál?
www.origo.hu/itthon/20080228-gyurcsany-a-deli-aramlat-megelozte-a-nabuccot.html
barew7
McCain amerikai szenátor méltán híres arról, hogy ahol megjelenik, tárgyal ott bizony káosz és anarchia kerekedik, ott előbb-utóbb válság, fegyveres konfliktus és polgárháború lesz. Reméljük nem készül magyarországi látogatásra...
karma1
@tivoli: Dragasagom, DEHAT EDDIG IS AZ VOLT!!! Geopolitikailag mi vagyunk az utkozo kelet es nyugat kozott. Csak vitya most eppen a putyini sotetsegre voksolt, vonzodunk keletre, valogatas nelkul!
nena
Tipikus Buzi Amcsí feje van... MAJD MI MEGMUTATJUK A kétszáz éves történelmükkel.. AZ indiánok kiírtásával... GYERTEK VÁRUNK !!!
coyote3
A lengyelek szerint meg lesz...opta Putyint. Lehet, hogy a dagadt törpének tényleg vannak zavarai? :)))
troppauerhumer
"Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint John McCain nem
Orbán Viktorra gondolt, amikor újfasiszta diktátort emlegetett kedden a
szenátusban. Az arizonai republikánus szenátor sajtófőnöke lapunknak
azonban megerősítette, McCain bizony a magyar miniszterelnökre értette a
kifejezést.
„A magyar diplomácia haladéktalanul felveszi a kapcsolatot John
McCain amerikai szenátorral a budapesti amerikai nagykövet
kinevezéséről szóló szenátusi szavazáskor
tett kijelentéseivel kapcsolatban" – mondta Kovács Zoltán
kormányszóvivő szerdán az MTI-nek. Kovács leszögezte, hogy a hozzászólás
sajtóban nagy visszhangot kapott azon része, amelyben a szenátor kemény
kifejezésekkel „újfasiszta diktátort” emleget, a hanganyag és a leirat
ismeretében egyértelműen nem a magyar miniszterelnökre utal.

Erről eleinte a magyar sajtóban valóban jelentek meg, mintha nem lett
volna világos, hogy McCain Vlagyimir Putyint vagy Orbán Viktort nevezte a
szenátor újfasiszta diktátornak. Lapunk kérdésére McCain kommunikációs
igazgatója, Brian Rogers elmondta, a szenátor Orbánra gondolt az
„újfasiszta diktátor” kifejezéssel.

to go a mucke...yodiscrepo.com/post/826

Bizony, valami bűzlik, de nem Dániában, hanem itt. Az egyre hangosabbá
váló médiazajongások ellenére is mind több és több ember érzi úgy, hogy
füle van a halláshoz és szeme a látáshoz.Mi az abszolút szemtelenség?
- ???
- Törpétől megkérdezni, hogy: "Mi leszel, ha nagy leszel?".
bakegya
@troppauerhumer: mivel a helyzet van-a kérdés helyén való-és az én válaszom-CÖLÖPTEKNŐS!!!
Vizual
Minden meccsen a megfelelő embert állítják az ellenfél játékosának megfékezésére. Ez a Bell egy szappanopera producer ? Hát igen. Vegyük úgy, hogy az amerikaiak nagyon finoman igy is véleményt mondtak Orbán rendszeréről, mert mi tudjuk, hogy ami itt folyik az egy szappanopera. Csillogás és csinos jól öltözött koldusok nélkül.
De nézzük a fogó embert Szijártot. mennyit is ért a politikához ? Hát a szappanoperát nem az amerikaiak kezdték.
Vizual
És a stilusa ? Hát jelenleg még nem érte el a tűréshatárt amit mondott. Még messze van Deutchtól. Van még mit javítania Bellnek, de hát pont ilyen szókimondó ember kell a szókimondó országhoz. Mindenkivel saját fegyverével kell elbánni. Az ellen nem tud tenni semmit.
bakegya
Örülhetünk,ha egyáltalán követet nevez ki Obama-már ez az ügyvivői szint is minősített-nekem ez a véleményem.
karma1
@nena: Mondd Kedves, orvos latott mar? Nehogy agyverzest kapj ennyi haraggal a fejedben! Legyel buszke a kib@szott ezereves tortenelmunkre, ahol elfelejtodtek az igazi hosok, es olyan satnya mutansok kerultek hatalomra,akik most meresztik a s@gguket a qrmanyban...

De nem baj, talan meggyogyulsz, csak javaslom, ne olvass lefekves elott ennyi part-pamfletet, mert aztan ilyen hulyesegeket fogsz irni...

Rossz volt az "entre'e"-d, kopogj be szepen ujra a kis kozossegunkbe, fog az menni,...:o)))
tivoli
@karma1: ma, 04:35
Én is azt mondom mindig, hogy ütközőpont vagyunk. Ha a két kurva nagyhatalom nem fér meg egymástól, mindig itt csapódik le a jégeső. Ki az aki ilyen vészterhes időkben helyesen tud dönteni? Csak történelmi távlatból lehet megállapítani, hogy megint rossz lóra tettünk-e mint mindig. Most megint itt a kutyaszorító.
Addig nekünk, mint lakosságnak muszáj focidrukkerként viselkedni? A végeredmény úgyis mindig a játékosokon múlik, hacsak meg nem bundázzák a meccset.
perfekt
Csak azt nem tudom,hogy miért is beszélnek demokráciáról.?Az ő világuk mára,az Amerikai ábrándról szól,szappan opera töltésekkel.Nézzük meg mit is gondolnak ők a demokráciáról akkor mikor lemészárolták az Indiánokat,miután ősi földjeikről elűzték őket.Mit is csináltak, a négerekkel lelő a rendőr minap egy ember és tárgyalás nincs? . Nem volt elnökük, ki ne indított volna legalább,két ország ellen háborút regnálása idején,álságosan szabadság,és demokrácia ígéretével.gszerezték mit akartak,
EcsiAntal
@Manhattan: El kell dönteni hogy a felforgató csak az üzleti érdekeit képviselő zsidó amcsik mellett vagy Magyarország mellett vagy --aki nem hódol be nekik mint a csehek 2 éve akkor ott háborút szítanak --pl-Ukrajna --Irak --Szíria --Afganisztán --ne csodálkozz hogy a világ utálja őket --mindenkit lehallgattak még a szövetségeseket --jellemtelen szedett vedett nép ahol a kimutatások szerint a fehérek lesznek kisebbségben mert az a feka mindenkit beenged --a legnagyobb fajgyűlölet --rasszizmus náluk van a világon --nincs történelmük olyan hogy echte amerikai nincs is mert mindenki valamelyik bevándorlónak a leszármazottja !!
Vizual
@nena: Hát azt már tudjuk, hogy a hős magyar Botond a buzogányával beverte a várkaput. Aztán hazéáig zavarták. Mi mindig valamilyen álmot kergetünk. 1000 év ? Igen ebből az utolsó 500 évben még csatát sem nyertünk. Aztán királyunk sem volt, magyar meg hasonlok. DE igen a focidrukkerek megmutatták, hogy akár rommá is tesznek egy várost, vagy éppen szétvernek egy magyarellenes vasúti vagonsort. Büszke magyar. Igaz a mi parlamentünkben elhangozott már, hogy egy magyar baka egy dióverővel felér 10 amerikai katonával is. Hát igen barátom. Kicsit értelmezd át ezt. Az illető ha hülye volt Te ne legyél az, mert ő politkusként megtehette.
Csizmás Kond
...huba... ' a magyar kormányfő szívélyes viszonyba került az orosz elnökkel, akivel nukleáris megállapodást kötött... "
na és mongyuk a velük kötött volna megállapodást akkor minek becézi ?
alterego56
Ebben a párosításban ki volt a domináns ?
Alzheimer Fauna
Bence (az osztálytársam) szerint McCain túlzott: az orális szex, még nem jelent ágyasságot.
Ráadásuk az amerikaiak nem először zsörtölődnek Szeretett Viktorunk szexuális szokásai miatt:
fauna.ingyenblog.hu/751-bejegyzes.blog
Desischado
Nekem ez elég világos üzenet, mit gondolnak rólunk az amerikaiak. Sajnos, joggal. De az is biztos, hogy a csuti rém világos jelzést kapott arról, hogy le sem sz@rják! Újabb saller!
tivoli
@Desischado: ma, 23:08
Ne örülj kedves Desischado, ez csak a színjáték része. Zavarosban lehet leginkább halászni. Amíg ilyesmivel vagyunk elfoglalva, nem vesszük észre, hogy mekkora disznóság körvonalazódik a szemünk előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.